Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش امتداد نیوز از اصفهان، صحبت از ساختمان‌های بی صاحبی است که چهره شهر را نازیبا کرده‌اند، ساختمان‌هایی کوتاه و بلند و بی در و پیکر که امروز نام بسیاری از آنها “متروکه” است. اسباب زحمت اهالی محل شده‌اند چون تلی از خاک و سیمان کوچه یا خیابان را تنگ کرده و پاتوق معتادان و بی‌خانمان‌ها آسایش و امنیت را از محله امن و آرام گذشته ربوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

همسایه یکی از همین ساختمان‌ها شاکی است و به امتداد می‌گوید: چندی پیش هنگام بازگشت به منزل شاهد بودم که فردی در حال بازکردن در ساختمان کناری ما است، این اتفاق چند شب متوالی رخ داد تا اینکه پلیس را در جریان گذاشتیم، مشخص شد این ساختمان خالی که چند سالی است سرمایه‌گذار آن ورشکست شده و در زندان است متأسفانه به محل امنی برای معتادان تبدیل شده است.

این شهروند اصفهانی ادامه می‌دهد: در محله ما از این دست ساختمان‌ها کم نیست، در همین کوچه ۳،۴ ساختمان نیمه کاره وجود دارد که به علت ناتوانی مالک و سرمایه‌گذار چند سالی است روند ساخت آن متوقف شده است، متأسفانه وجود چنین ساختمان‌هایی علاوه بر اینکه چهره شهر را نازیبا می‌کند اسباب نگرانی و مشکلات را برای شهروندان نیز فراهم می‌کند.

ر. انصاری که خود از فعالان حوزه ساختمان است با اشاره به مشکلاتی که اینگونه ساختمان‌های نیمه کاره برای شهر ایجاد می‌کنند، می‌گوید: تعداد ساختمان‌های رها شده و نیمه کاره در شهر کم نیست، و البته فقط محدود به ساختمان‌های شخصی نیز نمی‌شود، در جای جای شهر ساختمان‌هایی با کاربری غیرمسکونی را شاید با قدمت ۱۵، ۲۰ سال می‌بینیم که تکلیف ساخت آن‌ها مشخص نشده و تنها بدنه‌ اولیه آن احداث و چهره شهر را نازیبا کرده‌اند.

وی ادامه می‌دهد: از بین رفتن تیرآهن‌ها، پوسیدگی ستون‌ها و دیوارهای ساخته‌ شده و کاهش مقاومت مصالحی که سال‌ها در معرض باد و باران بوده‌اند در نهایت سبب ایجاد مشکل برای این ساختمان‌ها می‌شود که باید فکر چاره‌ای برای آن اندیشید.

آماری از ساختمان‌های نیمه کاره نداریم

رئیس اتحادیه سازندگان مسکن و ساختمان اصفهان در گفت‌وگو با امتداد در این باره که آیا آماری از ساختمان‌های نیمه کاره و معطل در شهر اصفهان موجود است، می‌گوید: آمار ساختمان‌های خالی در کشور اعلام شده است اما آماری رسمی مرتبط با ساختمان‌های نیمه کاره و معطل وجود ندارد و به تبع آن در اصفهان نیز عددی در این باره نداریم.

فرج الله نصیری افزود: دلیل اینکه آماری از تعداد ساختمان‌های نیمه کاره و معطل وجود ندارد این است که مشخص نیست وضعیت ساخت و ساز آن ساختمان به چه شکل است، آیا کار می‌کنند و روند احداث در چه مرحله‌ای قرار دارد.

رکود، عامل توقف ساخت و ساز

وی با بیان اینکه دلیل نیمه کاره ماندن تعداد بسیاری از ساختمان‌های در حال ساخت در اصفهان و همین طور کشور رکود ۴،۵ سال اخیر است، اظهار داشت: رکود بازار بر تمامی حوزه‌های مرتبط با ساخت و ساز سایه افکنده و بازار برای بساز و بفروش‌ها کاملاً خوابیده است. بیشتر افرادی که در این حوزه فعالیت می‌کردند این عرصه را ترک کرده‌ و به شغل دیگری مشغول شده‌اند.

رئیس اتحادیه سازندگان مسکن و ساختمان بیان کرد: در این بین مسائل دیگری نیز مطرح است، به عنوان مثال ما اکنون با گرانی مصالح ساختمانی روبرو هستیم، در این شرایط ساختمانی ساخته می‌شود اما خریداری ندارد. برطرف شدن این مشکل نیز در گروه اصلاح سیاست‌های کلی در حوزه ساخت و ساز و مسکن است.

وی تصریح کرد: صنعت مسکن اکنون بیمار است و باید برای آن فکری کرد، کسانی که ساخت و ساز شغل دوم و سوم آنها بوده این شغل را ترک کرده‌اند و در این میان افرادی متضرر شده‌اند که ساخت و ساز شغل نخست آنها بوده است.

ساختمان‌ها خریداری ندارند

نصیری گفت: این سئوال را باید پرسید زمانی که صنعت ساختمان بیمار و در رکود است چرا قیمت مصالح اولیه دچار تورم شده است، قیمت اکنون بین ۶۰ تا ۷۰ درصد گران شده و دلیل این موضوع باید مشخص شود. در این شرایط، رکود تورمی وجود دارد و موقع خرید که فرا می‌رسد خریدار وجود ندارد.

قانون‌گریزان اخطار بگیرند

این موضوع، عنوان تذکر عضو شورای شهر در جلسه اخیر شورا نیز بود. نایب رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان با بیان اینکه مدت اعتبار پروانه‌های ساختمانی در شهر اصفهان ۵ ساله است، تصریح کرد: با توجه به اینکه مهلت استفاده از پروانه‌های ساختمانی پنج سال است و قانونگذار تاکید دارد که مالکان در موعد مقرر نسبت به اتمام ساختمان خود با هر متراژی اقدام کنند، متاسفانه در شهر اصفهان ساختمان‌هایی مشاهده می‌شود که سالیان سال است بنا به هر دلیلی معطل مانده و نیمه کاره رها شده و منجر به بدمنظری شهر اصفهان شده است.

علیرضا نصر اصفهانی گفت: شهرداری اصفهان ضمن شناسایی این قبیل ساختمان‌ها در مناطق ۱۵ گانه، باید اخطارهای لازم را به مالکان اعلام کرده و چنانچه مانع از سوی شهرداری باشد، هر چه سریعتر نسبت به رفع آن اقدام شود.

به گزارش امتداد، سازه‌های نیمه کاره و رها شده در سطح شهر اصفهان علاوه بر مشکلاتی که برای شهر و شهروندان ایجاد می‌کند مسائل و تبعات حقوقی نیز به دنبال دارد.

بنا به تذکر نایب رئیس شورای شهر اصفهان در جلسه علنی این شورا، مدت زمان ساخت و ساز ملک ۵ سال تعیین شده است اما با این وجود تعداد بسیاری ساختمان و سازه با مشخصات گفته شده در شهر دیده می‌شود که باید برای تکمیل روند ساخت و ساز ابتدا شناسایی صورت گرفته و مالکان اخطار دریافت کنند.

با این حال از کنار مشکلات حوزه ساختمان و صنعت بیمار مسکن نیز نمی‌توان گذشت. بسیاری از فعالان عرصه ساختمان در زمان رونق بازار مسکن اقدام به ساخت و ساز گسترده می‌کنند اما بدون حاشیه امنیت و با فرا رسیدن دوران رکود در بازگشت سرمایه ناتوان بوده و شرایطی که امروز با آن مواجه هستیم رقم می‌خورد.

انتهای پیام/

true برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

true

منبع: امتداد نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.emtedadnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «امتداد نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۲۳۷۰۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تن «سنگلج» می‌لرزد! + تازه‌ترین توضیحات مدیر تئاتر

مدیر کل هنر‌های نمایشی با تشریح پیگیری‌هایی که در زمینه ساخت و ساز ساختمان مجاور تماشاخانه سنگلج صورت گرفته، تاکید کرد که هر ساخت و سازی در مجاورت این بنا باید با مجوز وزارت ارشاد و میراث فرهنگی صورت بگیرد.

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، در چند روز اخیر، ساخت و ساز ساختمان مجاور تماشاخانه «سنگلج» که در تملک شهرداری تهران است و از دوره مدیریت محمد باقر قالیباف بحث واگذاری آن به این تماشاخانه مطرح بوده، خبرساز شده است. بعد از ابراز نگرانی پریس مقتدی، مدیر این تماشاخانه درباره آسیب زدن به این بنای قدیمی، مشاهده خبرنگار ایسنا هم حاکی از آن است که به هنگام ساخت و ساز ساختمان مجاور، بنای تماشاخانه سنگلج دچار لرزش می‌شود و از آنجاکه این تماشاخانه روی قنات قرار گرفته و پیش‌تر هم فرونشست داشته، این ساخت و ساز نگرانی جامعه هنری را در پی دارد که مبادا فاجعه‌ای انسانی در پیش باشد. از سوی دیگر از آنجاکه تماشاخانه «سنگلج» در فهرست آثار ملی ثبت شده است، هر گونه ساخت و سازی در مجاورت آن باید با هماهنگی وزارت میراث فرهنگی باشد.

تن «سنگلج» می‌لرزد! + تازه‌ترین توضیحات مدیر تئاتر

در همین زمینه کاظم نظری، مدیر کل هنر‌های نمایشی درباره آخرین وضعیت ساخت و ساز ساختمان مجاور «سنگلج» به ایسنا گفت: از دفتر طرح‌های عمرانی پیگیر این مساله هستیم و کارشناسان این دفتر از ساختمان بازدید کرده‌اند. در حال حاضر چال‌برداری انجام نشده و فعلا ساخت و ساز در مرحله هم‌سطح زمین است، ولی اگر بخواهند چال‌برداری کنند، باید از وزارت ارشاد و میراث فرهنگی مجوز بگیرند.

او ادامه داد: فعلا نامه‌نگاری‌های لازم با میراث فرهنگی و دفتر حقوقی وزارت ارشاد انجام شده و اگر قرار باشد ساخت و ساز ساختمان مجاور تماشاخانه سنگلج گسترش پیدا کند یا دخل و تصرفی در آن صورت بگیرد، قطعا باید با هماهنگی وزارت ارشاد و میراث فرهنگی باشد.

نظری اضافه کرد: فعلا دفتر‌های اداری مالی، حقوقی و طرح‌های عمرانی با میراث فرهنگی در تعامل و تماس هستند. ما هم نامه‌نگاری‌های لازم را با میراث فرهنگی انجام داده‌ایم، ولی کارشناسی که مسئول رسیدگی به این موضوع (خانه‌های ثبت شده در فهرست آثار ملی) است، فعلا در ماموریت به سر می‌برد و قرار است هفته آینده این موضوع با پیگیری ایشان دنبال شود.

او در پاسخ به اینکه با توجه به تخریبی که صورت گرفته، به نظر می‌رسد ساخت و ساز ادامه داشته باشد و متوقف نشود، توضیح داد: قطعا اگر قرار باشد ساخت و ساز ادامه پیدا کند، باید مسائل امنیتی و پروتکل‌های اماکن ثبت شده در فهرست آثار ملی را رعایت کنند. ما تا پیش از عید پیگیر بودیم که ساختمان مجاور تماشاخانه سنگلج به این تماشاخانه واگذار شود همچنانکه خیلی از بزرگان هنر کشورمان هم پیگیر این قضیه بودند، ولی متاسفانه با رفتن آقای قالیباف از شهرداری، این موضوع مسکوت ماند.

مدیر کل هنر‌های نمایشی با تاکید بر ضرورت گسترش نمایش‌های ایرانی یادآوری کرد: اگر قرار به راه‌اندازی بنیاد تئاتر ملی باشد، نیازمند فضایی برای تولید هنر و انجام کار‌های پژوهشی هستیم و با این تصور که شهرداری ساختمان مجاور سنگلج را در اختیار ما قرار می‌دهد، منتظر اجرایی شدن این وعده بودیم که مساله ساخت و ساز پیش آمد.

او در پاسخ به اینکه طبق مشاهده ایسنا، بر اثر این ساخت و ساز، تماشاخانه سنگلج دچار لرزش می‌شود، گفت: امیدواریم این ساختمان‌ساز به فاجعه انسانی منتهی نشود. به هر حال ما هم این نگرانی‌ها را داریم و پیگیر حل این وضعیت هستیم. اما فعلا شرایط به گونه‌ای نبوده که اجرای نمایش را متوقف کنیم.

نظری در ادامه درباره آخرین وضعیت ساخت و ساز اداره تئاتر نیز گفت: مجوز اداره تئاتر را از شورای عمرانی گرفته‌ایم و مشغول برآورد هزینه‌ها هستیم تا کار شروع شود. آقای وزیر هم دستور لازم را صادر کرده‌اند. قرار است تا هفته آینده برآورد هزینه نقشه ساختمان از سوی دفتر طرح‌های عمرانی وزارت ارشاد ارایه شود. اگر بتوانیم مجوز یک بنای ۵، ۶ طبقه را بگیریم، مهمانسرایی هم برای هنرمندان تئاتر استان‌ها خواهیم ساخت تا دیگر نیازی به اقامت در هتل نداشته باشند. ضمن اینکه امیدوارم بتوانیم دفتر‌هایی برای کارگردانان تئاتر تهران در یکی از طبقات اداره تئاتر بنا کنیم.

لازم به یادآوری است که تماشاخانه سنگلج با نام پیشین ۲۵ شهریور، نیمه اول دهه ۴۰ در محله قدیمی سنگلج راه‌اندازی شد که محل کار و فعالیت بزرگانی، چون عزت‌الله انتظامی، داود رشیدی، جمشید مشایخی، محمد علی کشاورز، علی نصیریان، جعفر والی، رکن‌الدین خسروی، بهرام بیضایی، اکبر رادی، غلامحسین ساعدی، عباس جوانمرد، خلیل موحد دیلمقانی، محمود دولت آبادی، بیژن مفید و ... بوده است. این تماشاخانه به عنوان تالاری ویژه اجرای نمایش‌نامه‌های ایرانی تعریف شد و هرچند در بخشی از تاریخ فعالیت خود، میزبان اجرای نمایشنامه‌های خارجی هم بوده، ولی همچنان به عنوان نماد تئاتر ملی کشورمان به شمار می‌رود. تالاری که به گفته علی نصیریان، خشت خشت آن پر از برای بزرگان تئاتر کشورمان پر از خاطره است.

دیگر خبرها

  • حریق گالن‌های قیر در پشت بام یک ساختمان در حال ساخت  
  • هزینه ساخت مسکن چند درصد افزایش یافته است؟
  • کاربرد انواع سنگ های مختلف
  • جالوروسی در منطقه کسب سهمیه UCL / ده‌روسی اودینه را با ۳ امتیاز ترک کرد
  • تعیین حق‌الزحمه مهندسان اوایل هفته آینده ابلاغ خواهد شد
  • صدور پروانه‌های ساختمانی ظرف مدت ۶ماه انجام می‌شود
  • باید ساختمان‌های باشکوه در ایران ساخته شود
  • تن «سنگلج» می‌لرزد!
  • نیاز ۱۵۷ میلیارد تومانی اعتبار برای ۳۷ پروژه نیمه‌کاره حوزه بهداشت
  • تن «سنگلج» می‌لرزد! + تازه‌ترین توضیحات مدیر تئاتر