Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، صادرات یکی از ارکان اساسی در توسعه و شکوفایی اقتصادی هر کشوری محسوب می شود و هر آنچه ضریب این مولفه تقویت شود، به همان میزان، توفیقات اقتصادی بیشتری در عرصه اقتصادی کشور حاصل خواهد شد.

بسیاری از کارشناسان معتقدند، صادراتِ توسعه یافته به تنهایی قادر است اقتصاد هر کشوری را به مسیر موفقیت سوق دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

البته صادراتی تعیین کننده و تاثیرگذار خواهد بود که پایه آن بر مبنای اقلام و محصولاتِ غیرنفتی استوار شود و  در چنین شرایطی ارزش افزوده مطلوب و چشمگیری نصیب کشورِ مبداء خواهد شد.

متاسفانه کشور ایران در طول سالیان گذشته، در زمینه صادرات ، متناسب با ظرفیت های بالقوه موجود، موفق عمل نکرده و این موضوع  آسیبی است که رفع  آن مولفه ای اجتناب ناپذیر به شمار می رود.

اگرچه در برخی مقاطع شاهد رشد و توسعه صادرات غیرنفتی بوده ایم، اما در خوشبینانه ترین حالت ممکن نیز، میزان صادرات در تراز ظرفیت های موجود در کشور نبوده است.

تنزل میزان صادرات غیرنفتی در شش ماهه نخست سال 96

طبق آمار، ضریب صادرات غیرنفتی در شش ماهه نخست  امسال در مقایسه با سال گذشته، با کاهش سه درصدی همراه شده و این عارضه زمانی نگران کننده تر می شود که به اصطلاح در دوارن پسابرجام به سر می بریم و انتظار می رفت میزان صادرات با رشد و افزایش فزآینده تری همراه شود.

اخبار منعکس شده در رسانه ها موید صادرات 20 میلیارد و 550 میلیون دلاری اقلام و محصولات غیرنفتی در نیمه نخست امسال است. این در شرایطی است که 51 درصد از صادراتِ موسوم به غیرنفتی ریشه در میعانات گازی و محصولات پتروشیمی داشته که پایه آن نفت است.

صادرات 14 میلیون تن محصولات پتروشیمی به ارزش 7 میلیارد دلار و 9 میلیون تن میعانات گازی با ارزشی معادل بیش از 3 میلیارد دلار به روشنی ترسیم کننده کمیت و کیفیت صادرات و پایه و مبانی مرتبط با آن است.

در ادامه تلاش می شود راهکارهای موثر در توسعه صادرات و حصول موفقیت هر چه بیشتر در این خصوص مورد بحث و بررسی قرار گیرد.

قیمت بالای تمام شده، آفت صادرات در کشور

محمد حسین محمدی،کارشناس حوزه اقتصادی در گفتگو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی،در خصوص به نقش تعیین‌کننده میزان قیمت تمام شده در صادرات و به دنبال آن سود و منفعتی که نصیب فعالان این حوزه می شود، اظهار کرد: متاسفانه نرخ و قیمت تمام شده کالاها و محصولات در ایران بالا است و تا زمانیکه برای کاهش این قیمت تدبیر سازنده‌ای اتخاذ نشود، حصول موفقیت در زمینه صادرات، آن هم در عصری که رقابت های اقتصادی میان کشورها بسیار تنگاتنگ است، نزدیک به محال خواهد بود.

وی افزود: یکی از مولفه‌های تعیین کننده موفقیت چین به عنوان یکی از بزرگ ترین کشورهای صادرکننده در جهان معطوف به همین امر می شود.

محمدی گفت: امروزه، در بسیاری از محصولات که تولید داخلی توان تامین و عرضه آن را دارد، هزینه تمام شده باعث شده تا سایه سنگین محصولات چینی با زیر قیمت، عرضه و قدرت مانور تولیدکنندگان داخلی را به شدت تضعیف کند.

یارانه تولید و معافیت های مالیاتی، تسهیل کننده صادرات خواهد بود

آیت مصطفوی، یکی از فعالان حوزه تولید و صنعت در غرب استان تهران در گفتگو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی، در خصوص اجرای پر عیب و نقص طرح هدفمندی یارانه ها، اظهار کرد: هدفمند سازی یارانه ها، از نمونه سیاست هایی است که پیش از ایران، در بسیاری از کشورهای بزرگ دنیا اجرایی و نتایج آن با دستاوردهای ارزنده ای نیز همراه شد.

وی افزود: علی‌رغم  نقش مثبت و سازنده این طرح ، متاسفانه اجرایی شدن آن ، آن‌چنان پرعیب و نقص بود که در عمل هدف اصلی و نهایی از این طرح آنطور که باید، محقق نشد.

مصطفوی بیان کرد: یکی از نارسایی های جدی طرح مذکور به عدم تامین و اختصاص سهم تولیدکنندگان از یارانه معطوف می شود که متاسفانه آسیب های بسیاری را متوجه حوزه صنعت و تولید کشور کرده است.

این فعال حوزه صنعت و تولید گفت: این قاعده، تنها مختص به آن دوران نمی شود و به اعتقاد بنده توسعه تولید و شکوفایی صادرات محصولات تولیدی غیرنفتی در کشور، به تامین و افزایش یارانه تولید کنندگان باز می‌گردد و انتظار می رود در دولت فعلی با جدیت هر چه بیشتری پیگیری شود.

وی افزود: معافیت های مالیاتی برای صادرکنندگان و اجرای دقیق آن به معنای واقعی کلمه، از دیگر ضروریاتی است که با هوشمندی و برنامه ریزی موثر برای حصول  آن ، بستر دستیابی به توفیقات هر چه بیشتر، هموار خواهد شد.

موانع بانکی، فرآیند صادرات را سخت و دشوار ساخته است

یکی دیگر از موانع موجود در عرصه صادرات، به موانع بانکی موجود میان بانک های ایران با بانک های خارجی و پیچیدگی ها و دشواری های مرتبط با آن معطوف می شود که  هزینه و قیمت و نرخ صادرات را افزایش می دهد.

در شرایطی که همچنان برخی از نقل و انتقال ها بواسطه صرافی ها انجام می شود و شرایط برای تحقق این امر از طریق مراودات بانکی، (بصورت عادی و معمول) هموار نیست، به طور قطع هزینه صادرات مضاعف می شود و این موضوع انگیزه کافی را از فعالان این بخش سلب می‌کند.

مجید شیخی،کارشناس حوزه اقتصادی در گفتگو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی، در خصوص لزوم افزایش انگیزه صادرکنندگان و هموار ساختن مسیر توسعه صادرات غیرنفتی در کشور، اظهار کرد: ایجاد تعریف و ارائه بسته های تشویقی موثر و کارآمد، یکی از مولفه های اساسی در توسعه صادراتِ غیرنفتی محسوب می شود.

شیخی بیان کرد: با نیم نگاهی به کشورهای موفق دنیا همچون چین و ترکیه در بخش صادرات، به روشنی امتیازات و مُشَوِق هایی که دولت برای فعالان عرصه صادراتی در نظر می‌گیرد، محرز خواهد شد.

شیخی گفت: متاسفانه در ایران، نه تنها میزانکیفیت  بسته‌های تشویقی در مقام عمل،کارآمد و راهگشا نیست، بلکه در مواردی همچون سودهای بالای تسهیلات بانکی (به عنوان مانعی بدیهی و مبرهن در مسیر فعالیت صادرکنندگان)، مسیر تحقق و حصول توسعه صادرات دشوارتر نیز می شود.

وی در خاتمه یادآور شد: توسعه و بهبود صادرات با شعار و جلسه، همایش، سمینار محقق نخواهد شد، بلکه لازمه این امر تعریف و طراحی اقدامات عملیاتی و کارآمد است و به طور قطع الگوبرداری از کشورهای موفق دنیا، راهکاری است که عملیاتی ساختن آن،  به موفقیت های چشمگیرتری در عرصه مذکور دست خواهیم یافت.

گزارش : ناصر رمضانی

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۲۳۷۴۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بخش تحقیق و توسعه شرکت آوان بهمن شیمی افتتاح شد

بخش R&D آوان بهمن شیمی مجهز به مدرن‌ترین تجهیزات و فناوری‌های روز دنیا بوده و توسط تیمی از متخصصان برجسته در حوزه شیمی و داروسازی در حال توسعه مولکول‌های دارویی است. این بخش وظیفه توسعه مواد اولیه دارویی جدید و همچنین بهینه‌سازی روش‌های تولید محصولات موجود را بر عهده دارد.

زلفی گل، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، با تاکید بر حمایت از شرکت‌های دانش بنیان و نوآور در حوزه سلامت گفت: «در کشور ما رویکرد جدیدی به علم و فناوری وجود دارد که مسیر را تغییر داده و تبدیل علوم به فنون در دستور کار مراکز علمی قرار گرفته است. دانشگاه‌ها فقط تا سطحی، فناوری را خلق می‌کنند و پس از آن نیاز است تا بخش خصوصی و صنایع در کنار یکدیگر قرار گیرند و بر اساس قانون و مسیر مشخص تولید دانش بنیان رشد و جهش یابد.»

محمد رضا عبدالهی، مدیر عامل شرکت آوان شیمی، در سخنانی در این مراسم، ضمن ابراز خرسندی از افتتاح بخشR&D ، گفت: «ما متعهد به تولید مواد اولیه دارویی با کیفیت بالا و مطابق با استانداردهای بین المللی هستیم. افتتاح این بخش، نقطه عطفی در مسیر این تعهد است و امیدواریم که با کمک این بخش، بتوانیم با توسعه و بهینه سازی محصولات جدید نقشی موثر در ارتقای سطح سلامت جامعه ایفا کنیم.»

وی افزود: «آوان شیمی همواره با توسعه دانش فنی محصولات ارزشمند با کیفیت و اثربخش، در جهت تامین با ثبات و امن دارویی و همچنین کاهش وابستگی کشور در زمینه مواد موثره داروئی گام بر می‌دارد. مبنا قرار دادن تحقیقات در خدمت تولید صنعتی در این شرکت از ارزش‌های اصلی است.»

عبدالهی اضافه کرد: «از دیگر اهداف استراتژیک شرکت و در راستای ارتقاء نظام سلامت کشور، می‌توان به ایجاد سایت تولیدی مطابق با اصول GMP برای تولید محصولات High-Potent و LVHV به منظور امکان تولید محصولات درمانی در حوزه‌های جدید اشاره کرد.»

مدیرعامل آوان شیمی با تاکید بر اهمیت محصولات دانش بنیان افزود: «بر اساس تأییدیه معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری، شرکت آوان شیمی تاکنون موفق به اخذ گواهی دانش بنیان 3 محصول خود شده و اقدامات لازم جهت اخذ تائیدیه دانش بنیان 6 محصول دیگر نیز در حال انجام است. لازم به ذکر است این شرکت برای اولین بار در کشور، اقدام به تولید و فروش مولکول تلمیزارتان به عنوان یکی از محصولات جدید دسته قلبی و عروقی با هدف کنترل فشارخون کرده است.»

در حال حاضر 30 مولکول در پایپ لاین توسعه شرکت آوان شیمی قرار دارد که از این تعداد، 4 مولکول در مرحله تولید و فروش صنعتی، 11 مولکول در مرحله اخذ پروانه فروش در سال جاری، 9 مولکول در مرحله توسعه دانش فنی و 6 مولکول در فاز بررسی اولیه است.

در راستای توسعه همکاری و مشارکت‌های علمی، کمک به اقتصاد دانش بنیان و ایجاد ارتباط موثر مابین صنعت و دانشگاه، همکاری با مراکز دانش نهاد و اساتید دانشگاهی و مراکز علمی و تحقیقاتی نیز در حال انجام است و همچنین شش پروژه توسعه محصول به منظور همکاری با دانشگاه‌ها و متخصصین کشور برای سال جاری تعریف شده است.

افتتاح بخش تحقیق و توسعه شرکت آوان بهمن شیمی گامی بلند در مسیر ارتقای سطح سلامت جامعه از طریق تولید مواد اولیه دارویی باکیفیت و مبتنی بر نوآوری است.

درباره شرکت آوان بهمن شیمی

شرکت آوان بهمن شیمی به عنوان شرکتی دانش بنیان، تحقیقاتی و تولیدی از ابتدای سال1400 در صنعت داروسازی کشور و در حوزه تولید مواد موثره داروئی فعالیت خود را آغاز کرده است. این شرکت با رویکرد نوآورانه و مطابق با استانداردهای بین المللی، یکی از شرکت‌های تامین کننده مواد موثر دارویی است که در حوزه‌های درمانی مختلف نظیر دیابت، کاردیولوژی، نورولوژی، ایمونولوژی و آنکولوژی در حال فعالیت است.

کد خبر 847841

دیگر خبرها

  • برنامه های متنوعی برای تسهیل تبادلات مالی با چین داریم
  • لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم سازوکار مشارکت مردم در بخش مولد را تسهیل خواهد کرد
  • ایران اکسپو سکوی صادرات دانش‌بنیان‌ها
  • معافیت‌های هدفمند مالیاتی منجر به افزایش مشارکت مردم در تولید کشور خواهد شد
  • بخش تحقیق و توسعه شرکت آوان بهمن شیمی افتتاح شد
  • تلاشگران ذوب آهن اصفهان مغز متفکر برای جهش تولید هستند
  • ۵۰ میلیارد دلار صادرات غیرنفتی در کشور انجام شد
  • ایجاد یک‌هزار شغل با شناسایی ۴۲ فرصت سرمایه‌گذاری در مازندران
  • تولید زیر تیغ واردات یارانه‌ای!
  • راهکار توسعه اقتصادی و تقویت منابع ارزی؛ تولید زیر تیغ واردات یارانه‌ای!