Web Analytics Made Easy - Statcounter

نیویورک- ایرنا- دستیار وزیر دفاع پیشین آمریکا با هشدار اینکه کنگره برای ورود به موضوعاتی که نمی داند وسوسه نشود، گفت: اروپایی ها اجباری برای پیروی از تحریم ها ندارند.

ژنرال «رابرت جی گارد» عضو هیات رئیسه مرکز تحقیقات کنترل تسلیحات و منع غنی سازی در واشنگتن، در گفت وگوی اختصاصی با ایرنا افزود: من شخصا مخالف مواضع دولت آمریکا درباره توافق هسته ای با ایران هستم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی ادامه داد: من آن را توافقی مهم می دانم که در مقابل مزایای اقتصادی برای ایران، توانسته است به هدف خود برای جلوگیری از دستیابی ایران به جنگ افزار هسته ای برسد.
دستیار وزیر دفاع پیشین آمریکا اضافه کرد: من به شدت از این توافق دفاع می کنم و فکر می کنم که باید تماس و گفت وگو با ایران را افزایش دهیم تا دیدگاه های یکدیگر را در خصوص منافع ملی حیاتی همدیگر بهتر فهمیده و به راه حلی در چارچوب منافع دو طرف برسیم.
گارد با بیان اینکه با تلاش ها برای محدود کردن تجارت و معاملات اقتصادی با ایران مخالف هستم، اظهار کرد: متاسفانه ما شاهد اعمال تحریم هایی از سوی کنگره علیه ایران بوده ایم که در ظاهر مرتبط با توافق هسته ای با ایران نیستند اما قطعا اروپایی ها تحت هیچ اجباری نیستند که از این تحریم ها پیروی کنند.
وی با انتقاد از تازه ترین سخنان ضد ایرانی وزیر امور خارجه آمریکا در عربستان و هشدار تیلرسون به حضور اقتصادی اروپا در بازار ایران گفت: این سخنان حمله ای غیرمستقیم به برجام بود.
این ژنرال بازنشسته آمریکایی سیاست دولت ترامپ در خاورمیانه را سیاه و سفید دیدن مسایل این منطقه دانست و خواستار کنار گذاشتن رویکرد خصمانه به نقش جمهوری اسلامی و گفت وگو با ایران برای حل بحران های منطقه شد.
وی درباره احتمال تروریستی اعلام کردن سپاه پاسداران از سوی آمریکا هم هشدار داد و گفت این اقدام به نفع کشورش و نیروهای نظامی آن نخواهد بود.

**پذیرش مصالح ایران در عراق
دستیار وزیر دفاع پیشین آمریکا درباره انگیزه سخنان رکس تیلرسون علیه روابط ایران و عراق هم گفت: به نظر من دولت آمریکا در خصوص فعالیت گروه های شبه نظامی شیعه در عراق نگرانی دارد. این احتمالا یکی از دلایل انتقاد دولت آمریکا از نفوذ ایران در عراق است.
گارد یادآور شد: فراموش نکنیم که ما در گذشته با سپاه پاسداران در جنگ علیه داعش همکاری کردیم. ما از توان آنها در نبرد با داعش بهره بردیم اما با شکست داعش در عراق، احتمالا ما بیشتر شاهد رقابت میان گروه های شبه نظامی شیعه عراقی و دولت آن کشور خواهیم بود.
وی در پاسخ به این سوال که آیا فکر نمی کنید این گروه های شبه نظامی به دنبال پیشروی داعش و سقوط شهرهای مهم عراق به وجود آمدند و ریشه داخلی دارند؟ گفت: دقیقا! این شبه نظامیان توانستند در هنگام پراکنده شدن و فرار نیروهای ارتش عراق، مانع از پیشروی داعش شوند.
دستیار وزیر دفاع پیشین آمریکا افزود: به هر حال، ما دارای منافع مشترک با ایران در جنگ با داعش بودیم. اکنون که به نظر می رسد جنگ با داعش درحال پایان یافتن باشد، ما وارد مرحله تنش میان شبه نظامیان و دولت عراق خواهیم شد.
گارد درباره احتمال رویارویی ایران و آمریکا در عراق پس از داعش تصریح کرد: من امیدوارم این اتفاق نیفتد. برای همین هم من از گفت وگو میان تمام طرف های درگیر در عراق حمایت می کنم.
وی تاکید کرد: مسایل عراق هیچ راه حل نظامی پایداری ندارد و باید از راه سیاسی حل و فصل شود. این راه حل باید منافع ایران، شبه نظامیان شیعه و دولت عراق را در نظر بگیرد.

** سیاست سیاه و سفید آمریکا در منطقه
این مقام پیشین پنتاگون، درباره سیاست آمریکا درباره سفر رکس تیلرسون به عربستان و تازه ترین تلاش های دولت ترامپ در منطقه برای تحریک حکومت های منطقه علیه ایران هم گفت: سیاست قراردادن یک کشور در مقابل دیگری، خطاست.
ژنرال رابرت جی گارد سیاست خاورمیانه ای ترامپ را مبتنی بر برد و باخت دانست و افزود: متاسفانه دولت آمریکا به کلیت موضوع به صورت 'بازی مجموع-صفر' می نگرد. این رویکردی نادرست است.
وی ادامه داد: بهتر بود که دولت آمریکا به دنبال گفت وگو با همه طرف ها می بود تا به یک توافق قابل قبول برای کشورهای منطقه می رسید که منافع آنها را در نظر داشته باشد اما دولت آمریکا به موضوع منطقه به صورت سیاه و سفید می نگرد که برد یک طرف به معنای باخت طرف دیگر باشد. البته من متوجه تضاد منافع و رقابت میان ایران و عربستان هستم.

** تروریستی خواندن سپاه به نفع آمریکا نیست
ژنرال گارد درباره تلاش برخی اعضای کنگره و دولت آمریکا برای زدن برچسب تروریسم به سپاه پاسداران هم اظهار کرد: من فکر می کنم احتمال اعلام کردن سپاه پاسداران به عنوان یک گروه تروریستی وجود دارد، هرچند هنوز امیدوارم که این کار صورت نگیرد. این کار هیچ منفعتی نخواهد داشت.
دستیار اجرایی وزیر دفاع اسبق آمریکا خواستار عدم دخالت کنگره درباره سپاه پاسداران شد و گفت: به نظر من سیاست خارجی نمی تواند توسط 535 عضو کنگره اجرایی شود. سیاست خارجی باید توسط شاخه اجرایی پیاده شود و البته وزارت دفاع، جزئی از نهاد اجرایی کشور است. کنگره بهتر است از وسوسه ورود به مسایلی که درباره آن ها نمی داند، پرهیز کند.
وی درباره جدیت دولت ترامپ درخصوص تروریستی اعلام کردن سپاه پاسداران گفت: دشوار است بتوان گفت که سیاست دولت آمریکا چه خواهد بود. آنها به جای نگاه بلند مدت برای حل بحران های خاورمیانه، بر اساس منافع کوتاه مدت خود حرکت می کنند.
ژنرال گارد در پاسخ به اینکه تا چه اندازه مقام های نظامی و وزارت دفاع آمریکا با وی درباره پیامدهای این اقدام هم فکر هستند؟ گفت: من سال هاست که در پنتاگون حضور ندارم اما تصور من این است که دستگاه نظامی آمریکا به دنبال کاهش تنش و نه افزایش آن است.
رابرت جی گارد که رئیس سابق 'مرکز تحقیقات کنترل تسلیحات و منع غنی سازی' (the Center for Arms Control and Non-Proliferation ) در واشنگتن بود، صاحبنظر در زمینه امنیت بین المللی و خلع سلاح هسته ای است. وی علاوه بر سال ها خدمت در ارتش آمریکا، در کارنامه خود ریاست دانشگاه دفاع ملی در واشنگتن و عضویت شورای روابط خارجی در نیویورک را دارد. ژنرال گارد از مخالفان جنگ عراق بود و در جریان رقابت های انتخاباتی سال 2008 آمریکا، از نامزدی 'باراک اوباما' در مقابل رقیب جمهوری خواهش، 'جان مک کین' پشتیبانی کرد.
م.ع**1429
ناشر: فریبا مدنی

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۲۳۹۴۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رئیسی: تحریم نوعی جنگ است/ در دکترین ما دسترسی به سلاح هسته ای وجود ندارد

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، سید ابراهیم رئیسی، رئیس دولت سیزدهم در افتتاحیه ششمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی جمهوری اسلامی ایران، گفت: این نمایشگاه نشان‌دهنده آن است که ایران تحریم‌ناپذیر است و هرگز تحریم‌ها در این کشور و با اراده مردم به نتیجه نرسیده و پس از این هم به نتیجه نخواهد رسید.

آنگونه که مهر روایت کرده، وی با بیان اینکه طرح‌های شیطانی منزوی کردن ایران هرگز به نتیجه نخواهد رسید، ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران با نیروی انسانی کارآمد و با اراده و با ابتکارات و خلاقیت‌ها و با بهره مندی از فناوری‌های نوین می‌تواند در عرصه‌های مختلف برای دنیا نوآوری‌هایی داشته باشد و به جهان عرضه کند.

رئیس دولت سیزدهم افزود: این نمایشگاه نشان‌دهنده آن چیزی است که به دست جوانان عزیزمان در این کشور رقم خورده و تحریم‌ها را به فرصت تبدیل کرده است و این رویداد بزرگ تجاری و اقتصادی نشان‌دهنده آن است که ما توانسته ایم و باز نیز می‌توانیم.

رئیس دولت سیزدهم با بیان اینکه جمهوری اسلامی به عنوان کشور پیشرفته و فناور است، افزود: برای فعالیت اقتصادی و جلوگیری از خام فروشی و صادرات مواد اولیه نیازمند زنجیره کامل در تولید هستیم.

رئیسی با تاکید بر اینکه تولیدات کشاورزی و صنعتی نیازمند نقشه راه است، تصریح کرد: در این نمایشگاه هدف صرفاً دیدن یک محصول نیست، بلکه در کنار آن مذاکره و تحکیم قراردادها است، لذا از دست اندرکاران این نمایشگاه می‌خواهم در مذاکرات و پیگیری‌ها مجدانه کار را دنبال کنند.

وی گفت: کشور ظرفیت‌های بسیاری دارد. امروز اگرچه غرب تلاش می‌کند کشور ما به فناوری‌های نوین دسترسی پیدا نکند، اما به لطف خداوند و به برکت تلاش نیروهای ما این دانش در کشور ما بومی شده است. تصور نشود اگر دو دانشمند و متخصصان را تحت فشار قرار دهند، می‌توانند ما را از دسترسی به دانش بازدارند.

رئیس دولت سیزدهم بیان کرد: آنجا که بیشترین فشار دشمن وجود دارد، ما بیشترین موفقیت‌ها را داشتیم؛ برای مثال، در صنایع هسته‌ای و نظامی بیشترین فشار دشمن را داشتیم، در حالی که بیشتر پیشرفت‌ها در همین صنایع اتفاق افتاده است.

وی تصریح کرد: در دکترین ما به هیچ عنوان دسترسی به سلاح هسته‌ای وجود ندارد، اما استفاده از این فناوری در صنعت و پتروشیمی و… دستورکار ما خواهد بود.

رئیسی با بیان اینکه نظام سلطه نمی‌تواند ملت‌های مصمم و دولت‌های مستقل را از پیشرفت بازبدارد، تصریح کرد: دنیا بداند علی رغم خواست نظام سلطه امروز توانایی بسیاری وجود دارد، لذا جوانان می‌توانند با ابتکار، خلاقیت و نوآوری برای ملت خود و کشورهای منطقه و جهان مؤثر باشند.

وی گفت: قدرت نظامی بسیار مهم است، اما قدرت تولید و صادرات کمتر از قدرت نظامی نیست. آنچه می‌تواند یک کشور را قدرتمند کند، قدرت تولید، اقتصاد و توانایی برای صادرات است، لذا به تولید کنندگان تاکید می‌کنم امروز در جایگاه تولید قدرت هستید. خط ترانزیتی ایران بسیار به صرفه و مطمئن و با زمان بسیار محدود می‌تواند زمینه‌ای مناسب برای حمل و نقل باشد.

رئیسی با بیان اینکه باید مسأله تجارت با ارزهای ملی گسترش یابد، تصریح کرد: نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران یک کنش جمعی برای رفاه اجتماعی و جهانی از مسیر توسعه تجارت، صادرات و گسترش تعاملات اقتصادی محسوب می‌شود. امیدواریم این نمایشگاه موجب همگرایی، هماهنگی و مشارکت فعالان اقتصادی، تولیدکنندگان، صادرکنندگان و بازرگانان و موجب رشد اقتصادی کشور و منطقه و جهان شود.

رئیس دولت سیزدهم بیان کرد: خداوند همه امکانات را به صورت عادلانه در اختیار بشر قرار داده و می‌توان با فکر و اندیشه، همکاری و همگرایی و هم‌اندیشی، نیاز بشر را رفع کرد و او را به نقطه کمال و رفاه رساند، اما متأسفانه جریان تحریم‌ها نمادهای ظلم به دولت‌ها و ملت‌ها است، نه فقط ظلم به یک ملت بلکه ظلم به تمام ملت‌ها است.

وی با تاکید بر اینکه اگر با ایجاد تنگنا ملتی را از رسیدن به هدف و دستیابی به امکانات محروم کرد، این ظلم به یک اقلیم نیست بلکه به همه ملت‌ها و اقلیم‌ها است، اظهار داشت: تحریم نوعی جنگ است اما نه جنگ نظامی، جنگی که با این ابزار ملتی را از آنچه می‌تواند به آن دست یابد، محروم کند.

رئیسی گفت: در جنگ اراده‌ها ملت ایران اراده کرد که با توکل بر خدا و با اتکا به داشته‌ها و توانایی‌های ملی تحریم‌ها را پشت سر بگذارد، به نحوی که نه ما بلکه سخنگوی کاخ سفید اعلام کند فشارهای حداکثری به جمهوری اسلامی مفتضحانه شکست خورده است.

۲۷۲۱۸

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1900143

دیگر خبرها

  • دویچه‌وله: تحریم‌ها ناکارآمد است اما غرب ناچار است تحریم کند!
  • کریدور ریلی خواف - هرات، گرفتار تحریم‌های داخلی است
  • روایت هجرت اجباری ابوالرضا(ع) از مدینه به عراق
  • پالایشگاه‌های فراسرزمینی، استراتژی مهم دولت سیزدهم در افزایش صادرات نفت
  • الدفاعی: وعده صادق، پایان‌بخش توهم ارتش شکست‌ناپذیر اسرائیل
  • دانشجویان ایران هم‌صدا با دانشجویان آمریکایی و اروپایی حامی فلسطین
  • رئیسی: تحریم نوعی جنگ است | در دکترین ما سلاح هسته‌ای وجود ندارد
  • توسل به ابزار تحریم خللی در عزم ایران ایجاد نمی‌کند
  • رئیسی: تحریم نوعی جنگ است/ در دکترین ما دسترسی به سلاح هسته ای وجود ندارد
  • دولت و مردم ایران از آمریکا و اروپا طلبکار هستند