Web Analytics Made Easy - Statcounter

یکی از مباحثی که مدیران صنعت نفت ایران همواه بعد از برجام در فضاهای رسانه ای متذکر می‌شدند سهل تر شدن ورود شرکتهای خارجی به منظور توسعه میادین نفتی و گازی به ایران است تا بتوانند میادین توسعه یافته و نیافته را در اختیارشان قرار داده حجم تولید نفت و گاز کشور را براساس طرح های این شرکت ها افزایش دهند.

به عنوان مثال معاون امور مهندسی و توسعه شرکت ملی نفت ایران در گفت‌وگویی با خبرنگار فارس با اشاره به مطالعات صورت گرفته توسط شرکت‌های روسی، پرتامینا اندونزی و مرسک دانمارک در میادین منصوری و آب‌تیمور گفته بود این شرکت‌ها نتیجه مطالعات خود را در این دو میدان ارائه کرده‌اند و در نهایت اعداد و ارقام متفاوتی برای تولید از این دو میدان ارائه شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی مثال زد: در میدان آب‌تیمور روس‌ها پیشنهاد تولید روزانه 140 هزار بشکه را ارائه داده‌اند و شرکت پرتامینا پیشنهاد تولید 350 هزار بشکه و شرکت مرسک پیشنهاد تولید 450 هزار بشکه داده است که می‌بینید، اعداد با هم چقدر اختلاف دارند و این نشان می‌دهد که تکنولوژی چقدر می‌تواند مؤثر باشد.

این مقام مسئول تصریح می کند در حال حاضر از این مخزن روزانه 50 هزار بشکه نفت برداشت می‌کنیم و اگر وزارت نفت بحث تکنولوژی را مطرح می‌کند، تعارف و یا شعار نیست، بلکه یک موضوع کاملاً جدی است که می‌تواند افق انرژی ما را عوض کند و تراز تولیدات ما را در دنیا بالا ببرد تا در برابر عربستان حرف‌های جدی برای گفتن داشته باشیم.

اما اینکه گفته شرکتهای خارجی در خصوص توسعه میادین نفتی و گازی ایران چقدر به واقعیت نزدیک است باید در کارگروه های تخصصی که توسط مدیران ارشد و متخصص بدور از ذوق‌زدگی تشکیل شده است مورد ارزیابی قرار گیرد و مشخص شود آنچه که به عنوان مثال ظرفیت جدید تولید میدان عنوان می شود واقعی است و یا اینکه در فضای متوهمانه چنین ارقامی پیشنهاد داده می شود تا بتوانند گوی سبقت را برای حضور در ایران از دیگر شرکتها بربایند.

بر این اساس به چگونگی حضور شرکت «شل» در میدان مجنون عراق که در واقع قسمت عراقی میدان آزادگان ایران است می پردازیم که چگونه توانست برنده مناقصه میدان مجنون شود و هم‌ اکنون نیز از این میدان اخراج شد.

ماه گذشته نشریه پلاتس به نقل از  شرکت شل اعلام کرد بعد از مذاکرات طولانی در مورد یک برنامه توسعه و افزایش تولید از رقم 220 هزار بشکه این شرکت انگلیسی هلندی از پروژه میدان عظیم نفتی مجنون عراق خارج می شود.

بر اساس این گزارش، شل در حال مذاکره با وزارت نفت عراق بود تا هدفگذاری تولید نفت از این میدان را کاهش دهد، اما طرفین هیچگاه در این زمینه به توافق دست نیافتند.

به گفته یک مقام مسئول در وزارت نفت عراق شل قصد داشت،تولید نفت از میدان مجنون را به 420 هزار بشکه در روز افزایش دهد. این در حالی بود که بر اساس شرایط قرارداد اولیه با شل و شرکایش که در سال 2009 منعقد شده بود این شرکت نفتی بین المللی وعده داده بود که در ازای دریافت یک دلار و 39 سنت پاداش بابت تولید هر بشکه نفت، میزان تولید از این میدان را تا 1.8 میلیون بشکه افزایش دهند.

عملا کنار گذاشتن شل از میدان نفتی مجنون توسط وزارت نفت عراق صورت گرفت، چرا که این شرکت انگلیسی - هلندی بر خلاف وعده سال 2009 خود عمل کرد.

این گزارش حاکی است عراقی ها زمانی که تولید از میدان مجنون را آغاز کرده بودند در تولید اولیه روزانه تنها 175 هزار بشکه نفت برداشت می کرند که با برگزاری مناقصه شرکت شل پیشنهاد تولید یک میلیون و 200 هزار بشکه را پیشنهاد داد و بعد از برنده شدن اعلام کرد می‌تواند از این میدان یک میلیون 800 هزار بشکه نفت در روز برداشت کند اما این شرکت در دوره حضورش در این میدان هرگز نتوانست تولید خود را بیش از 400 هزار بشکه برساند و عراقی ها طی نامه ای به این شرکت رسما اعلام کردند کاهش تولید از میدان نفتی مجنون، خسارت های سنگینی را برای عراق به بار آورده و کمترین برآوردها در این باره به چهار میلیارد و ٦٠٠ میلیون دلار می رسد.

همانطور که گفته شد میدان نفتی مجنون در غرب ایران در مجاورت مرز ایران و عراق واقع شده، این میدان نفتی بخشی از یک مخزن نفتی را در بر می گیرد که از نظر حجم ذخایر درجا یکی از بزرگترین مخازن نفتی جهان است.

این مخزن نفتی در خاک ایران با نام "آزادگان" و در خاک عراق با نام "مجنون" شناخته می شود.

در حالی که وزرات نفت عراق، شل را از کنسرسیوم توسعه میدان مجنون کنار گذاشته، این شرکت یکی از متقاضیان در دست گیری توسعه میدان نفتی آزادگان است. شرکت شل مردادماه سال جاری نتایج مطالعات خود را بر روی میدان نفتی آزادگان به شرکت ملی نفت ایران ارائه کرده است و اسناد مربوطه را برای شرکت در مناقصه توسعه این میدان پیش از این تحویل داده بود.

با این شرایط باید دید آیا شرکت اخراجی شل در عراق، شانسی برای توسعه میدان نفتی آزادگان در ایران خواهد داشت و مسئولان صنعت نفت ایران به این شرکت اعتماد خواهند کرد یا خیر؟

انتهای پیام/

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۲۴۴۹۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صادرات نفت ونزوئلا کاهش یافت

داده‌های مربوط به رهگیری کشتی‌ها نشان داد صادرات نفت ونزوئلا در ماه آوریل ۳۸درصد کاهش یافت.

به گزارش خبرگزاری رویترز، داده‌ها و اسناد مربوط به رهگیری کشتی‌ها نشان داد پس از انصراف مالکان و مشتریان نفتکش‌ها از بارگیری و خروج چند کشتی از آب‌های ونزوئلا، صادرات نفت این کشور در ماه آوریل ۳۸درصد کاهش یافت.

وزارت خزانه‌داری آمریکا ماه گذشته اعلام کرد که این کشور مجوز ۶ ماهه سال گذشته میلادی صنعت نفت ونزوئلا را تمدید نخواهد کرد و به شرکت‌ها تا پایان ماه مه فرصت داد تا مبادله‌های در حال انجام خود را متوقف کنند.

در مجموع ۳۷ کشتی در ماه آوریل از بنادر ونزوئلا حرکت کردند. داده‌های شرکت ال‌اس‌ئی‌جی بر اساس حرکت نفتکش‌ها نشان داد ونزوئلا در ماه آوریل به‌طور میانگین ۵۴۵ هزار بشکه نفت خام و سوخت در روز صادر کرده است که نسبت به بالاترین سطح صادرات روزانه این کشور در ماه مارس یعنی ۸۷۳ هزار و ۵۰۰ بشکه و ۷۰۳ هزار بشکه نفت صادرشده در مدت مشابه سال گذشته کاهش داشته است.

حدود ۶ نفتکش بزرگ در هفته‌های گذشته پس از ماه‌ها انتظار برای بارگیری نفت خام در بنادر تحت اداره شرکت نفت دولتی ونزوئلا، بنادر این کشور را بدون بارگیری ترک کرده‌اند. داده‌ها و اسناد این شرکت همچنین نشان می‌دهد که تاخیر در بارگیری و ترس مشتریان از پایان یافتن دوره مجوز صادرشده از سوی واشینگتن و در نتیجه تکمیل نیافتن فروش نفت از دلایل خروج نفتکش‌ها به‌شمار می‌رود.

حداقل دو نفتکشی که بدون بارگیری بنادر ونزوئلا را ترک کردند در اجاره پالایشگاه دولتی اورلن لهستان بودند و پیش‌بینی می‌شد که به سمت آسیا حرکت کنند.

دولت لهستان در حال بررسی خسارت حدود ۴۰۰ میلیون دلاری است که واحد تجاری پالایشگاه اورلن در سوئیس به‌عنوان پیش‌پرداخت محموله‌های نفتی ونزوئلا داده و شرکت این مبلغ را دریافت نکرده است.

محموله‌های بارگیری‌نشده به صادرات شرکت دولتی نفت و گاز ونزوئلا به آسیا در ماه آوریل خسارت زد و در نتیجه صادرات این کشور با ۶۴ درصد کاهش به ۲۰۶ هزار بشکه در روز رسید. صادرات ونزوئلا به آمریکا با ۳۴درصد افزایش به ۲۳۸ هزار بشکه در روز رسید که دلیل آن تولید بیشتر و صادرات شرکت سرمایه‌گذاری مشترک بین شرکت دولتی نفت و گاز ونزوئلا و شرکت شورون بود.

ونزوئلا همچنین ۲۳۶ هزار تن فرآورده جانبی نفت و مواد پتروشیمی در ماه آوریل صادر کرد که از ۴۶۳ هزار تن محصول صادراتی این کشور در ماه مارس کمتر است. واردات سوخت این کشور در ماه آوریل با اندکی افزایش نسبت به ماه مارس از روزانه ۵۳ هزار بشکه به حدود ۵۷ هزار بشکه در روز رسید.

دیگر خبرها

  • صادرات نفت عراق کاهش یافت
  • آمادگی دانشگاه شیراز برای جذب دانشجویان اخراجی خارجی
  • صادرات نفت ونزوئلا کاهش یافت
  • واردات نفت خام آسیا در ماه آوریل کاهش یافت
  • احتمال تداوم کاهش تولید نفت خام اوپک‌پلاس
  • مکمل خارجی و وارداتی نداریم | بیشترین تقلب در این مکمل‌هاست | روش‌ های تشخیص مکمل اصل از تقلبی 
  • حمله موشکی مقاومت عراق به بندر حیفا
  • رونالدو به دنبال عقب انداختن جشن قهرمانی الهلال!
  • همکاری اوپک با عراق و قزاقستان برای جبران مازاد نفت
  • حمله موشکی به پایگاه آمریکا در شرق سوریه