Web Analytics Made Easy - Statcounter

حجت‌‌الاسلام نظری گفت: دو بعد درمان و عرفان مهم‌‌ترین عامل جذب مردم به عرفان حلقه است، استان رتبه دوم را در حوزه عرفان‌‌های دروغین در کشور داراست.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛به نقل از آناج، در دو دهه اخیر گسترش عرفان‌‌‌‌‌‌های کاذب در کشورمان مشکل ساز گشته و در صدر آن‌‌ها عرفان حلقه جزء مهم ترین آن‌‌ها می‌‌باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خلاء معنوی در جامعه امروز به قدری زیاد است که هر شخص فرصت طلبی می‌‌تواند با سوء استفاده کردن از فطرت خداجوی انسان‌‌ها، آن‌‌ها را به دور خود جمع کرده و افکار نادرست خویش را در قالب عرفان به خورد مردم دهد.

متاسفانه در رسانه‌‌ها آن طور که باید و شاید به این موضوع پرداخت نشده و این امر سبب نا آگاهی مردم و نیل به سوی این عرفان‌‌ها گشته است. با وجود دستگیری محمد علی طاهری سردسته عرفان حلقه و اعلام انحراف افکار وی از سوی مراجع عظام و منع قانونی تشکیل کلاس‌‌هایی با موضوعیت عرفان حلقه متاسفانه این فرقه باز هم قربانی می‌گیرد و مردم به دلیل نداشتن اطلاعات کافی به آن می‌‌گروند. 

حجت الاسلام و المسلمین مجتبی نظری استاد حوزه و دانشگاه در گفت‌‌وگو با خبرنگار آناج عدم اعتقاد به توحید را از مهم‌‌ترین انحرافات این فرقه برشمرد و اظهار داشت: انحرافات اعتقادی و کلامی مهم ترین انحرافات این فرقه می‌‌باشد، انحرافات آن‌‌ها در خصوص توحید و خداوند است؛ آن‌‌ها فرقه خود را به دو قسمت عرفان و درمان تقسیم نموده، و با ادعاهای درمانی مردم را سرگرم کرده‌‌اند. 

وی با بیان اینکه در بخش درمانی آن‌‌ها می‌‌بایست پزشکان متخصص و علوم پزشکی ورود کرده و اظهار نظر نمایند، افزود: اشکال عمده آن‌‌ها در بخش عرفان و تحریف قرآن و اشکالاتشان در تفسیر توحید می‌‌باشد؛ ما در مناظره‌‌هایی که با آن‌‌ها داشته ایم انحرافاتشان بر ما مشتبه گشته، این فرقه اصلا به فقه معتقد نیستند، آن‌‌ها با باز کردن کانال درمان افراد غیر مذهبی و با کانال عرفان افراد مذهبی را به دام خود می‌‌کشند. 

این استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه از صدا و سیما و رسانه‌‌ها در این باب گلایه مند است، اذعان داشت: ما گلایه جدی از رسانه‌‌ها به خصوص صدا و سیما در این خصوص داریم. اینکه تهران در این خصوص عمل نمی‌‌کند دلیل نمی‌‌شود که ما نیز در صدا و سیمای استان از آن غافل باشیم؛ برخی مسائل بومی هستند و ما خود باید پیگیر آن‌‌ها بشویم.

وی متذکر شد: متاسفانه رسانه نه تنها در آگاه سازی کم کاری نموده بلکه یکی از عوامل ترویج این عرفان نیز بوده است، در شبکه سه سیما کتاب‌‌های طاهری معرفی می‌‌شدند یا برخی آقایان مثل آقای منصوری لاریجانی مقدمه کتب طاهری را نگاشته‌‌اند و این‌‌ها خود در جذب مردم موثر بوده است.

حجت الاسلام نظری با بیان اینکه استان ما متاسفانه رتبه دوم را در کشور در زمینه عرفان‌‌های کاذب داراست، تصریح کرد: متاسفانه این موضوع به معضلی در استان بدل گشته است و تلاش و همکاری همه جانبه را از سوی مردم و مسئولان می‌‌طلبد.

این استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به این که اشتباه را خود ما مرتکب شده‌‌ایم گفت: چه کارشناسان عرفانی ما و چه حوزه ها که عرفان ناب اسلامی را به مردم نشناسانده‌‌اند و چه نظام پزشکی ما که در این حوزه و ادعاهای درمان گری آن‌‌ها ورود نمی‌‌کند، سبب گشته این فرق تا این حد پیش روی کنند.

وی در پاسخ به این سوال که آیا در حال حاضر این فرقه به جریان سیاسی بدل گشته عنوان کرد: به نظر بنده آن‌‌ها اکنون در حال تبدیل به یک اپوزیسیون داخلی هستند و در صورت به دست آوردن فرصتی ممکن است به مخالفت با اسلام و نظام اسلامی می‌پردازند، این جریان، جریانی داخلی نیست و عقبه و پشتیبانی مالی و طراح و اتاق فکر دارد.

حجت الاسلام نظری خاطرنشان ساخت: عرفان‌‌های کاذب عموما در حوزه جنگ نرم دارای فضای خاصی هستند، یکی از خاک ریزهای جنگ نرم ما امروز همین بحث عرفان های کاذب و در صدر آن ها عرفان حلقه است. 

وی با بیان این که مساجد و هیئت ها در آگاه سازی و اطلاع رسانی می توانند نقش مهمی داشته باشند اظهار داشت: متاسفانه این فضا ایجاد نشده و شاید سخنران ما تشخیص نمی‌‌دهد که باید این مسائله را مطرح نماید، بنده خود حدود 16 سال است که به این قضیه ورود کرده‌‌ام و افرادی که به بنده تذکر داده‌‌اند با این عرفان‌‌ها کاری نداشته باشم بسیار بوده‌‌اند و همه هم از روی نا آگاهی است.

حجت الاسلام نظری با بیان اینکه این فرقه‌ها در استان تبدیل به یک موضوع امنیتی شده‌‌اند، ابراز کرد: قضات و دادستان وارد این موضوع شده‌‌اند، در برخی زمینه‌‌ها همچون زمینه‌‌های قضایی دیگر حوزه و روحانیت نمی‌‌تواند ورود کند، خلاء قانونی در این مورد وجود دارد.

وی افزود: به نظر بنده نیاز است که گزارش این موضوع در شورای فرهنگ عمومی در بین مسئولان و در جمع نمایندگان مجلس مطرح شود، در مجلس حداقل یک نفر در نطق قبل از دستورش مطرحش نماید تا این خلاء قانونی برطرف شود.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۲۵۱۷۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چالش‌های سلامت دهان و دندان در ایران/ مشکل افزایش دندانپزشک نیست

به گزارش خبرگزاری مهر، در صد و بیست و هشتمین نشست شورای آینده‌نگاری، نظریه‌پردازی و رصد کلان سلامت که با حضور سیدحسن امامی رضوی رئیس نشست، محسن شیرازی رئیس گروه دندانپزشکی فرهنگستان و جمعی از مسئولان وزارت بهداشت و اعضای گروه دندانپزشکی همزمان به صورت حضوری و مجازی در فرهنگستان برگزار شد، به موضوع چالش‌ها و راهبردهای موجود در پذیرش و آموزش دانشجویان و جذب و ماندگاری اعضای هیات‌علمی دندانپزشکی پرداخته شد.

در این نشست، محمدجواد خرازی فرد عضو گروه دندانپزشکی فرهنگستان علوم پزشکی و دبیر کمیته اعتباربخشی برنامه‌ای دانشکده‌های دندانپزشکی کشور به بررسی مسائل و چالش‌های حوزه دندانپزشکی پرداخت و تاکید کرد: افزایش ظرفیت دندانپزشکان، بهبود شاخص‌های دهان و دندان را در پی ندارد.

وی اظهار داشت: افزایش ظرفیت پذیرش دانشجو به شدت تأثیر مخربی در پی خواهد داشت و هنوز دانشکده‌های دندانپزشکی در شوک افزایش ظرفیت دوره‌های قبل است و این موضوع باعث کاهش انگیزه در دانشجویان و پایین آمدن سطح سواد و توانایی قبول شدگان این رشته می‌شود و یک بحران را به دنبال خواهد داشت و باعث تقاضاهای القایی در آینده خواهد شد.

خرازی فرد گفت: یک دندانپزشک توانمند باید مهارت‌های برقراری ارتباط، تعهد حرفه‌ای، پیشرفت فردی و فراگیری مستمر، ارتقای سلامت و پیشگیری، مهارت‌های بالینی و دستیابی به توانمندی‌های مورد انتظار را دارا باشد.

وی خاطرنشان کرد: مطالعه‌ای با حمایت فرهنگستان علوم پزشکی کشور انجام شد که در آن، میزان دستیابی به ۴۲ توانمندی اصلی بالینی در بین دانش‌آموختگان دانشکده‌های پزشکی کشور بررسی شد.

عضو کمیته بازنگری برنامه آموزش دندانپزشکی عمومی و تخصصی به چالش‌های مهم در آموزش دندانپزشکی اشاره کرد و گفت: کمبود شدید هیأت علمی، عدم ماندگاری و عدم تمایل متعهدین، افزایش فضاهای آموزشی، تخصیص نامناسب نیروی متعهد خدمت ضریب K به دانشگاه‌ها، پذیرش و به‌کارگیری متخصصان متعهد خدمت بومی، کمبود شدید فضا و امکانات و بودجه‌های آموزشی، کمبود بیمار آموزشی، ایده‌آل نبودن محتوای آموزشی و اجرای آن و…، از جمله چالش‌های مهم رشته دندانپزشکی است.

خرازی ادامه داد: متأسفانه کمتر از ۳۰ درصد فارغ‌التحصیلان دندانپزشکی به شبکه بهداشت وارد می‌شوند.

وی خاطرنشان کرد: مهم‌تر از تأمین نیروی انسانی مناسب؛ فراهم آوردن بستر برخورداری عموم مردم از خدمات دندانپزشکی مخصوصاً با استفاده از پوشش مناسب بیمه‌ها، تجهیز مراکز خدمات درمانی دولتی و دانشکده‌های دندانپزشکی و نیز تأمین هیأت علمی مناسب است.

در ادامه، عباسعلی خادمی دندانپزشک و عضو گروه دندانپزشکی فرهنگستان نیز به راهکارهای جذب و ماندگاری اعضای‌هیات علمی دانشکده‌های دندان‌پزشکی پرداخت و افزود: پذیرش دانشجویان دندانپزشکی ظرف ۲۰ سال ۳ برابر شده است با وجود آنکه کمبود هیأت علمی در دانشکده‌های دندانپزشکی ۴۰ درصد تخمین زده شده است.

وی در این نشست به مشکلات دانشکده‌های دندانپزشکی، مشکلات اعضای هیأت علمی، عوامل منجر به کمبود عضو هیأت علمی و راهکارهای پیشنهادی، تجارب موفق جذب هیأت علمی در کشورهای دیگر اشاره کرد.

همچنین، رضا یزدانی دبیر شورای آموزش دندانپزشکی و تخصصی وزارت بهداشت به فعالیت‌های صورت‌گرفته در این حوزه اشاره کرد و گفت: کارهای مثبتی همچون افزایش تجهیزات و مواد مصرفی را آغاز کرده‌ایم و آئین‌نامه دانشجویان بین‌المللی نیز در حال طراحی است و با همکاری وزارت بهداشت ۱۰ درصد سقف تعرفه‌ها افزایش یافته و ما باید بیشترین بودجه را صرف پیشگیری کنیم.

در ادامه، محمدعلی محققی معاون علمی فرهنگستان علوم پزشکی گفت: بدون تردید، مهم‌ترین و تاثیرگذارترین موضوع در حوزه دندانپزشکی، ارائه آموزش و پژوهش، بهداشت و درمان و توانبخشی حوزه دندانپزشکی با التزام به ارزش‌های اسلامی و انسانی است که بند اول سیاست‌های کلی سلامت است و ناتوانی و ضعف‌های ما در حوزه سلامت ریشه در بی توجهی به این اصل تحول آفرین و ضروری است و یک بعد این موضوع، بعد فرهنگی است و مسئولان باید مفاهیم فرهنگی را در حوزه فرهنگ‌سازی درک کنند.

وی با تاکید بر ضرورت‌های فرهنگی، افزود: مدیران و برنامه‌ریزان حوزه سلامت باید به توجه به اهمیت مسئولیت خود، تعالیم فرهنگی را دریافت کنند.

معاون علمی فرهنگستان علوم پزشکی اذعان داشت: از دیدگاه فرهنگستان‌علوم پزشکی، مهم‌ترین راهبردی که موجب اصلاح و تحول و ارتقا در نظام سلامت می‌شود آموزش است و اصلاح روند کنونی از آموزش آغاز می‌شود. پیشنهاد فرهنگستان علوم‌پزشکی این است که اجرای همه‌جانبه سیاست‌های کلی سلامت برای آموزش و اصلاح است و در بند ۹ نیز به وضوح به وظایف حوزه دندان‌پزشکی پرداخته است.

محققی بیان داشت: در فرهنگستان یک مجموعه از فعالیت‌های حوزه سلامت بعد از ۴۵ سال در نظام جمهوری اسلامی ایران تنظیم و به مسئولان منعکس خواهد شد.

معاون علمی فرهنگستان علوم پزشکی گفت: برای تنظیم راهبردهای بحث در حوزه دندانپزشکی، وضع موجود بر اساس شاخص‌ها بررسی و پیشنهادات برای رسیدن از وضع موجود به وضع مطلوب بررسی خواهد شد.

کد خبر 6090328 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • طهرانچی: اقتصاد سلامت در دانشگاه آزاد اسلامی، اقتصاد تلاش و تدبیر است
  • دکتر طهرانچی: اقتصاد سلامت در دانشگاه آزاد اسلامی، اقتصاد تلاش و تدبیر است
  • حمایت دانشگاه علوم پزشکی آبادان از دانشجویان آمریکا و مردم غزه
  • مرکز رشد فناوری‌های بالینی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی افتتاح شد
  • چالش‌های سلامت دهان و دندان در ایران
  • چالش‌های سلامت دهان و دندان در ایران/ مشکل افزایش دندانپزشک نیست
  • دانشگاه علوم پزشکی مشهد، میزبان جشنواره شهید مطهری
  • ثبت نشدن هیچ موردی از بیماری مالاریا در نواحی تابع دانشگاه علوم پزشکی سبزوار
  • اردوی جهادی ۷۰ نفره دانشجویان بسیجی علوم پزشکی گلستان
  • به دنبال برطرف کردن چالش نیروی انسانی در مراکز درمانی هستیم