Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-04-28@21:50:27 GMT

نگاهی به بازیگران ناکام در تاریخ دربی

تاریخ انتشار: ۴ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۲۶۱۲۷۶

نگاهی به بازیگران ناکام در تاریخ دربی

دربی ۸۵ در حالی عصر پنج شنبه برگزار می شود که در دیدارهای قبلی دو تیم چهره های موفق و البته ناموفقی در ترکیب دو تیم حضور داشته اند.

به گزارش مشرق، برخی از بازیکنان با توجه به انتظارات و سطح فنی شان، نتوانستند در دربی هایی که حضور داشتند، موفق ظاهر شوند. برخی از ملی پوشان برجسته بودند و برخی دیگر هم از مهره های تأثیرگذار در رقابت های باشگاهی بودند؛ اما داستان دربی برای آنها پایان خوشی نداشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ادامه نگاهی به چند ناکام بزرگ در تاریخ دربی تهران خواهیم داشت.

مجید نامجو مطلق

نامجو مطلق از جمله بهترین هافبک های تاریخ فوتبال ایران به شمار می رود؛ بازیکنی تکنیکی و خلاق که هم در عرصه باشگاهی و هم در بازی های ملی، عملکرد خوبی داشت و بازی های خاطره انگیزی به نمایش گذاشت. اما دربی برای این هافبک تکنیکی خاطره به یاد ماندنی در برنداشت. نامجومطلق هشت بار در دربی تهران بازی کرد. پنج بار با پیراهن استقلال در دربی به میدان رفت و سه بازی هم پیراهن پرسپولیس را پوشید. نامجو در پنج دربی که آبی پوش بود، سه بازی را باخت و دو بازی هم مساوی شد. البته او می توانست یکی از این مساوی ها را به پیروزی استقلال تبدیل کند؛ دربی ۲۹ و در همان دقایق اولیه بازی، آبی پوشان صاحب یک ضربه پنالتی شدند که مطلق پشت توپ ایستاد اما ضربه او را وحید قلیچ به خوبی مهار کرد تا نام این هافبک استقلال در جمع گلزنان دربی ثبت نشود. بدشانسی مطلق زمانی بیشتر نمایان شد که وی پس از انتقال به تیم پرسپولیس، مقابل تیم سابقش هم شکست خورد. البته نامجو با پیراهن پرسپولیس هرگز نود دقیقه کامل برای سرخپوشان بازی نکرد تا کارنامه حضورش در دربی بدون گل زده آن هم در هشت بازی بسته شود. 

عبدالعلی چنگیز

مهاجم برجسته آبی پوشان در دهه ۶۰ را می توان یکی از ناکام های دربی خواند. چنگیز که مهره ای برجسته در جمع استقلالی ها به حساب می آمد، و بازی های خوبی را در تیم ملی به نمایش می گذاشت، هرگز نتوانست در دربی برای تیمش گلزنی کند. این مهاجم اصفهانی هفت بار در دربی به میدان رفت اما پایش به گلزنی باز نشد؛ چنگیز در دیدارهایی که به عنوان بازیکن ثابت در ترکیب استقلال بود، هرگز در دربی پیروز نشد.

جواد کاظمیان

مهاجم تند و تیزی که پنج بار حضور در دربی را تجربه کرد اما نه تنها هرگز پیروزی در این دیدار را به دست نیاورد، بلکه در یکی دو بازی هم می توانست پیروزی را برای سرخپوشان به ارمغان بیاورد که نتوانست از فرصت های به دست آمده به خوبی استفاده کند. کاظمیان که در ابتدای دوران فوتبالش به عنوان مهدوی کیای دوم خطاب می شد، نتوانست راه مهدی مهدوی کیا را ادامه دهد. هنوز هم موقعیت های گلزنی و تک به تک او در مقابل دروازه استقلال باعث حسرت خودش و هواداران سرخپوش می شود، موقعیت هایی که اگر به گل تبدیل می شد، هم نام جواد کاظمیان در فهرست گلزنان دربی به ثبت می رسید، و هم بر تعداد بردهای پرسپولیس افزوده می شد.

ناصر حجازی

مرحوم حجازی در دوران بازی خاطرات بسیار تلخی از شکست مقابل پرسپولیس دارد؛ از حضور در دربی شش تایی پرسپولیس گرفته تا دربی سال ۱۳۶۵ که با سه گل شاهرخ بیانی و ناصر محمدخانی به سود پرسپولیس پایان یافت. حجازی در دوران مربیگری هم برابر پرسپولیس موفق نبود؛ چهار بار حضور حجازی روی نیمکت استقلال حاصلی جز دو شکست و دو تساوی برای این مربی به دنبال نداشت. دربی چهل و پنجم که با تساوی یک بر یک به پایان رسید، یکی از بهترین دیدارهای استقلال با هدایت حجازی در برابر پرسپولیس بود که آبی پوشان فرصت های زیادی در این بازی از دست دادند و سرانجام مربی فقید استقلال نتوانست به عنوان مربی پیروزی در دربی را تجربه کند.

محسن عاشوری

عاشوری گرچه در پست هافبک بازی می کرد، اما از جمله بازیکنانی بود که انتظار گلزنی از او می رفت. هافبک ملی پوش پرسپولیس که بازی های درخشانی را در دهه ۶۰ برای تیمش انجام داد و گاهی گل های حساسی را هم به ثمر رساند، در هشت دربی فرصت حضور در میدان را پیدا کرد. دربی تهران خاطرات خوشی را برای عاشوری به دنبال نداشت. محسن عاشوری در این هشت بازی نه توانست پیروزی را جشن بگیرد و نه پایش به گلزنی باز شد تا او هم به نوعی ناکام دربی باشد.

علی دایی

دایی اگرچه به عنوان مربی بارها توانست بر استقلال غلبه کند، و حتی در دربی هم پس از شش تساوی یک بر یک، پرسپولیس را به برتری رساند، اما در دوران بازی به طور کلی آمار موفقی برابر استقلال نداشت. علی دایی در دربی هم به عنوان بازیکن و هم به عنوان مربی حضور داشته است؛ شش دربی علی دایی به عنوان بازیکن برای یکی از برترین های تاریخ فوتبال ایران و آسیا هیچ ثمری نداشت. دایی در این شش دربی نه موفق به گلزنی شد و نه همراه با سرخپوشان به پیروزی رسید. استقلال در تاریخ لیگ برتر فقط در یک فصل توانسته هر دو بازی رفت و برگشت را پیروز شود که آن هم در زمان مربیگری دایی در پرسپولیس رقم خورد. علی دایی در دوران بازی از شش حضور در دربی، تنها سه تساوی و سه شکست به دست آورد تا نامش به عنوان یکی از ناکام های دربی در خاطر هواداران باقی بماند. 

منصور رشیدی

دروازه بان ملی پوش استقلال در بازی های ملی آمار فوق العاده ای داشت؛ وی در بیست بازی ملی که در دروازه ایران ایستاد، در ۱۵ بازی دروازه خود را بسته نگه داشت. با وجودی که رشیدی ۱۵ کلین شیت در بازی های ملی داشت، اما هرگز نتوانست این آمار فوق العاده را در بازی های استقلال تکرار کند و در دربی های پایتخت هم یکی از ناکام های بزرگ بود. نام رشیدی بیش از همه به خاطر حضور در دربی معروف سال ۱۳۵۲ بر سر زبانهاست؛ دیداری که ابتدا رشیدی در دروازه استقلال قرار داشت اما پس از دریافت ۴ گل از سرخپوشان، جای خود را به حجازی داد. رشیدی علاوه بر اینکه در شکست سنگین شش بر صفر از چهره های ضعیف آبی پوشان بود، یک بار دیگر شکست سنگینی را برابر پرسپولیس تجربه کرد و در دیداری که از نیمه دوم به جای حجازی وظیفه حراست از دروازه استقلال را بر عهده داشت، با شکست سنگین ۴ بر یک میدان را ترک کرد.

علیرضا حقیقی

حقیقی بدون شکست سورپرایز بزرگ کی روش در جام جهانی بود، اما حقیقی در دربی اصلاً چهره یک فرد برنده را نداشت. علیرضا حقیقی که چهار بار در دربی وظیفه حفاظت از دروازه پرسپولیس را داشت، با وجودی که یک بار هم پیروز شد، اما همواره نمایش مطلوبی نداشت و انتظارها از او بیشتر بود. به جز شوت از راه دور مجتبی جباری که نتوانست مهار کند، دو گلی که از فرهاد مجیدی دریافت کرد، باعث شد تا انتقادات زیادی از او شود. همچنین در دربی جام حذفی، در صحنه ای که منجر به پنالتی و گل دوم استقلال شد، حقیقی به قصد دور کردن توپ از دروازه بیرون آمد اما نتوانست توپ را بزند و مجبور به خطا روی فرهاد مجیدی شد تا داور نقطه پنالتی را نشان دهد، پنالتی که جباری آن را به گل تبدیل کرد تا شکست سنگینی در کارنامه سرخپوشان در تاریخ شهرآورد ثبت شود.

منبع: وب سایت برنامه نود ارسال به تلگرام

منبع: مشرق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۲۶۱۲۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اوسمار؛ آقای خاص یا معمولی

حذف پرسپولیس از رقابت‌های جام حذفی شوک بزرگی برای هواداران این تیم محسوب می‌شود. آن‌ها فصل گذشته هر دو جام را به دست آورده و دلیل مهمی برای فخرفروشی به هواداران رقیب داشتند، ولی در این فصل با قبول شکست مقابل آلومینیوم اراک، اولین جام را از دست داده‌اند و تضمین صد‌درصدی هم برای فتح لیگ برتر ندارند.

به عبارتی پرسپولیس ابتکار عمل را برای قهرمانی در دست ندارد و باید منتظر هدردادن امتیاز از سوی استقلالی‌ها باشد و خودش هم همه بازی‌هایش را تا تعیین سرنوشت قهرمانی ببرد. فارغ از شوک اولیه‌ای که به پرسپولیسی‌ها در این زمینه وارد شده، شرایط برای اوسمار ویرا، سرمربی برزیلی این تیم هم تا حدودی به هم ریخته است. مردی که روز‌های نخست، شایعه سرمربیگری‌اش، تعداد زیادی از پرسپولیسی‌ها را شاکی کرده بود، روی نیمکت این تیم چنان درخشید که بسیاری او را حلقه مفقوده پرسپولیس توصیف کردند. اوسمار آن‌قدر در پرسپولیس خوش درخشید که تبدیل به آقای خاص سرخ‌ها شد. با‌این‌حال، کناررفتن از جام حذفی از یک سو و سبکی که پرسپولیس برابر آلومینیوم به نمایش گذاشت از سوی دیگر، تردید‌ها را بار دیگر نسبت به توانایی‌های این مرد برزیلی بیشتر کرده است.

ماجرا از این قرار است که بسیاری به درستی شکست مقابل آلومینیوم را تمام و کمال پای اوسمار می‌نویسند. او در این دیدار، در چند جبهه شکست بدی خورد که می‌تواند در ادامه عواقب بدتری هم برایش داشته باشد. مهم‌ترین این شکست‌ها، تعویض‌های بد، کامبک‌خوردن‌ها متوالی و ترس و عدول از تفکرات همیشگی بود. پرسپولیس در این دیدار ابتدا با دو گل در وقت‌های معمول پیش افتاد که در اقدامی بحث‌برانگیز، اوسمار با بیرون‌کشیدن سروش رفیعی میانه میدان را به رقیب تعارف زد و آن‌ها هم به‌خوبی از این فرصت استفاده کرده و بازی را مساوی کردند.

در وقت‌های اضافه هم پرسپولیس با دو گل پیش افتاد، ولی این بار ویرا با تعویض‌هایی که نشان از احتیاط بیش از اندازه داشت، مهره‌های کلیدی‌اش را بیرون کشید تا عناصر دفاعی‌اش را جهت حفظ این برتری به زمین بفرستد. او که پیش از این شهامتش برای بازی هجومی را به رخ کشیده بود، در اواخر این دیدار با پنج مدافع بازی کرد، ولی این حربه هم بی‌اثر شد تا پرسپولیس برای دومین بار بازی پیش‌افتاده را مساوی کند و سرانجام هم در ضربات پنالتی ببازد.

نکته عجیب در این مورد، رفتار تدافعی پرسپولیس بود؛ تیمی که در امر دفاعی یکی از سرآمد‌های لیگ برتر است، در همین تک‌بازی به تنهایی چهار بار دروازه‌اش گشوده شد تا ابهت خط دفاعی این تیم هم از بین برود. پس از این بازی اگرچه اوسمار ویرا سعی کرد شرایط را آرام نگه دارد و حتی پست‌های مشترک بازیکنان را به اشتراک گذاشت، ولی ناگفته پیداست آقای خاص در موقعیتی قرار گرفته که می‌تواند تبدیل به یک مرد معمولی شود. او که این روز‌ها شایعه تمدید قراردادش با پرسپولیس هم به گوش می‌رسد، فعلا یک جام را از دست داده و در لیگ برتر هم رقابت بسیار دشواری مقابل سپاهان در روز‌های آتی دارد.

با توجه به اینکه تیم او این روز‌ها در لیگ هم یک امتیاز اختلاف با استقلال دارد و فعلا در رده دوم است، نیاز مبرم به برتری مقابل سپاهان دارد، اما پرسش اصلی اینجاست که آیا اوسمار توانایی لازم برای شکست‌دادن سپاهان و زنده نگه‌داشتنن امید‌های پرسپولیس برای قهرمانی در لیگ برتر را دارد؟ پاسخ این سؤال تا قبل از بازی سرخ‌پوشان برابر آلومینیوم اراک تقریبا مثبت بود، ولی با نمایش بحث‌برانگیز پرسپولیس در اراک، خاصه اندیشه‌های اوسمار ویرا در آن بازی، حالا کسی با قطعیت درباره موفقیت احتمالی پرسپولیس صحبت نمی‌کند.

واضح است که نباید اوسمار و توانایی‌هایش را به واسطه یک شکست که حاصل ضربات پنالتی بوده زیر سؤال برد، ولی مشخصا اوسمار در یک‌هشتم نهایی جام حذفی وجهه‌ای از خودش نشان داد که پرسپولیسی‌ها را برای تمدید قرارداد با او به صرافت بیندازد. این بار دیگر احتمالا برای تمدید قرارداد این مرد برزیلی احتیاط بیشتری صورت بگیرد و همه چیز را به سرنوشت قهرمانی پرسپولیس در لیگ برتر گره بزنند. اینجاست که از لحاظ روحی ممکن است اوسمار تحت فشار قرار بگیرد و نتواند تیم با‌طراوتی را که برایش به ارث رسیده، آن‌طور که می‌خواهد به سرمنزل مقصود برساند.

گو‌اینکه جذابیت فوتبال به همین غیرقابل پیش‌بینی بودن است، اما همین فاکتور هم می‌تواند آقای خاص را در چشم به‌هم‌زدنی به آقای معمولی تبدیل کند.

دیگر خبرها

  • تاریخ‌سازی جنگجوی شکست‌ناپذیر؛ 448 روز از آخرین شکست رودری با منچسترسیتی گذشت!
  • اوسمار؛ آقای خاص یا معمولی
  • پر افتخارترین تیم‌های جام حذفی ناکام در صعود!
  • استقلال و پرسپولیس، یک برنده و یک بازنده!
  • تکرار یک اتفاق بعد از ۱۹ سال با حذف سرخابی‌ها
  • نقی‌زاده: بیشترین گل را من به استقلال و پرسپولیس زده‌ام
  • نگاهی به آمار بازی جذاب؛آلومینیوم کابوس پرسپولیس «اوسمار»
  • نگاهی به آمار خیره‌کننده رئال در فصل جاری
  • دومین پنالتی مهمی که وحید امیری از دست داد
  • استقلال ملاثانی به دنبال شگفتی‌سازی دیگری در جام حذفی