Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بولتن نیوز»
2024-04-30@05:53:13 GMT

آیا کول پد لپ تاپ وسیله‌ای ضروری است؟

تاریخ انتشار: ۴ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۲۶۶۰۱۴

آیا کول پد لپ تاپ وسیله‌ای ضروری است؟

گروه IT و فناوری: امروزه طیف وسیعی از اکسسوری‌ها برای رایانه‌های شخصی در فروشگاه‌های اینترنتی و سایت‌های بازی وجود دارند. برخی از این اکسسوری‌ها واقعا مفید و برخی کاملا بی‌فایده هستند؛ اما در این بین وسایلی هستند که هنوز مفید یا غیر مفید بودن آن‌ها برای بسیاری از ما مشخص نشده است. دستگاه‌هایی که با نور چراغ‌های ال‌ایی‌دی و طراحی چهار گوش خود ما را می‌فریبند؛ بله درست حدس زدید در این مقاله می‌خواهیم در مورد کول‌پد لپ‌تاپ‌ها صحبت کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش بولتن نیوز، کول‌پدها دارای فن داخلی هستند و تضمین می‌‌کنند که عملکرد لپ‌تاپ شما را از طریق خنک کردن بهتر، ارتقاء می‌بخشند. برخی از کول‌پدها سرعت فن قابل تظیم دارند، صدای بسیاری کمی تولید می‌کنند و حتی به نوعی هاب USB هستند؛ اما آیا کول‌پدها مفید هستند؟ آیا می‌توانند عملکرد لپ‌تاپ شما را بهبود دهند؟ آیا به اندازه‌ی پولی که بابتشان می‌پردازید، می‌ارزند؟ برای پاسخ به این سوال‌ها وب‌سایت Laptopmag تعدادی از بهترین کول‌پدهای بازار را انتخاب کرده و آن‌ها را تحت آزمایش‌های مختلف قرار داده است تا مشخص شود که آیا واقعا ارزش خرید دارند یا خیر. در ادامه‌ی ماجرا از زبان تیم Laptopmag می‌خوانیم.

تولیدکنندگان کول‌پدها این دستگاه را برای تمامی کاربران توصیه می‌کنند؛ بنابراین ما کول‌پدهای خود را برای سه نوع لپ‌تاپ مورد استفاد قرار دادیم: یک مدل ارزان قیمت ۲ در ۱؛ یک لپ‌تاپ متوسط با کاربری عمومی؛ یک نوت‌بوک مخصوص بازی. برای لپ‌تاپ ارزان‌قیمت خود از اچ‌پی پاویلیون x360 که ۱۱ اینچی است، استفاده کردیم، این مدل یک لپ‌تاپ هیبریدی ۲ در ۱ است و از پردازنده‌ی پنتیوم اینتل بهره می‌برد، عملکرد حیرت‌انگیزی ندارد و می‌تواند در برخی اوقات گرم شود؛ بنابراین عجیب نیست که این فکر به ذهن دارندگان این مدل یا مدل‌های مشابه برسد که با خرید یک کول‌پد می‌توانند عملکرد آن را ارتقاء بخشند.

برای انتخاب لپ‌تاپ با کاربری عمومی به سراغ لپ‌تاپ Envy 17 اچ‌پی رفتیم؛ لپ‌تاپی که نمایشگر ۱۷ اینچی دارد و از پردازنده‌ی مرکزی دو هسته‌ای Core i7-7500U و پردازنده‌ی گرافیکی GeForce 940MX انویدیا (پردازنده‌ی گرافیکی که برای ویرایش سبک عکس‌ها مناسب است و البته چندان به کار علاقه‌مندان حرفه‌ای بازی نمی‌آید) بهره می‌برد. در نهایت برای لپ تاپ بازی مدل GS63VR 6RF Stealth Pro شرکت MSI‌ را انتخاب کردیم که یک لپ‌تاپ ۱۵ اینچی است و به لطف کارت گرافیکی GTX 1060 انویدیا از واقعیت مجازی هم پشتیبانی می‌کند. این لپ‌تاپ نازک گاهی داغ می‌کند و گزینه‌ی مناسبی برای تحت آزمایش قرار گرفتن با یک کول‌پد است.

 

آزمایش‌ها طوری طراحی شد تا سه نکته به خوبی مورد بررسی قرار گیرد: خنک‌کنندگی؛ عملکرد؛ سروصدا. از آنجا که خنک نگه‌داشتن لپ‌تاپ اصلی‌ترین دلیل استفاده از کول‌پدها است پیش از هر چیز به خنک کنندگی‌ این دستگاه‌ پرداختیم. برای اندازه‌گیری دما چند آزمایش را انجام دادیم و دمای سطح لپ‌تاپ همچنین دمای درونی آن را بررسی کردیم. دمای داخلی و خارجی هر سه لپ‌تاپ در حال کار را ابتدا در دمای اتاق و سپس روی کول‌پد مورد آزمایش قرار دادیم. از آنجا که برخی از پدها دارای سرعت فن قابل تنظیم هستند، ما سرعت فن را در حالت بیشینه قرار دادیم.

همچنین عملکرد لپ‌تاپ‌ها را نیز زیر نظر گرفتیم؛ برای انجام این کار از سه آزمایش استفاده کردیم. Geekbench 4 بنچمارکی است که یک امتیاز نهایی ارائه می‌دهد که هر چه این امتیاز بیشتر باشد بهتر است. همچنین Dirt 3 آزمایش گرافیکی را ایجاد می‌کند که در بخش کوتاهی از یک گیم‌پلی شبیه سازی شده اجرا می‌‌شود و در نهایت میانگین نرخ فریم را به عنوان گزارش نهایی ارائه می‌کند. برای تست بهتر بازی از Rise of the Tomb Raider‌ استفاده کردیم و میانگین نرخ فریم آن را مورد بررسی قرار دادیم.

در هر مرحله از کار دمای درونی لپ‌تاپ‌ها را به‌خصوص در قسمت پردازنده پایش کردیم. پردازنده در عین حال که بزرگ‌ترین تولیدکننده‌ی گرما در لپ‌تاپ است، عملکردش بیش از هر بخش دیگری توسط گرما تحت تاثیر قرار می‌گیرد. اگر جزو کسانی باشید که تجربه‌ی خاموش‌شدن رایانه‌ی شخصی خود را به خاطر بیش از حد گرم شدن داشته‌اید، حتما به‌خوبی از اهمیت مدیریت دمای CPU مطلع هستید.

همچنین مقدار سروصدای ایجاد شده توسط کول‌پد را هم آزمایش کردیم. یک فن در حال کار شاید مزایایی داشته باشد؛ ولی بدون شک صدایی که ایجاد می‌کند جزو معایب آن است. برای این کار از صدا‌سنج دیجیتالی MassTech MS6700 استفاده کردیم و سطح دسی‌بل فن خنک‌کننده را حین انجام آزمایش‌ها مورد سنجش قرار دادیم. از آنجا که همه‌ی کول‌پدها با بالاترین سرعت فن در حال کار بودند؛ بنابراین نتایج صدای آن‌ها نیز نشان‌دهنده‌ی بالاترین میزان صدای قابل ایجاد توسط آن‌ها است.

ارزیابی خنک کننده‌های لپ‌تاپ

تمامی آزمایش‌هایی که انجام دادیم اطلاعات زیادی به ما دادند؛ ولی این که آیا چنین اطلاعاتی واقعا نشان‌دهنده‌ی نکته‌ی قابل توجهی هستند یا نه بحث دیگری است. هر یک از سه لپ‌تاپ مورد استفاده در این آزمایش‌ها مشخصات فنی منحصر‌به‌فرد خود را داشتند که میزان اثرگذاری خنک‌کننده‌ی خارجی را تحت تاثیر قرار می‌دهد. نتایج هر یک از تست‌هایی که انجام دادیم می‌تواند بسته به این که چه سخت‌افزاری درون لپ‌تاپ قرار دارد، متفاوت باشد و از آنجا که خنک‌کنندگی تاثیر خود را دارد چندان مطمئن نبودیم که چطور این تاثیر در نتایج نشان داده خواهد شد.

در نهایت، پنج فاکتور ارزیابی را در نظر گرفتیم، تغییر در دمای خارجی، تغییر در دمای داخلی، تغییر در عملکرد پردازنده و دو مجموعه از اعداد برای عملکرد در هنگام بازی. ممکن است با خود فکر کنید که حالا این اعداد تصویر واضحی از مزایای کول‌پدها ارائه می‌دهند و نشان می‌هند که کدام محصول ترکیب بهتری از مزایا را به‌دست می‌دهد؛ اما این تمام ماجرا نیست.

دو چیز واضح است؛ اول این که میزان خنک‌کنندگی مؤثر کول‌پدها متفاوت است. دمای داخلی و خارجی لپ‌تاپ‌ها به‌طور موثری با استفاده از کول‌پدها کاهش پیدا کرد. دوم این که شما منتظر هستید تا در نتیجه‌ی این خنک‌تر شدن بهبودی در عملکرد پردازنده‌ی لپ‌تاپ‌ها هم مشاهده کنید. تمامی کول‌پدهایی که مورد تست قرار گرفتند، به‌طور میانگین باعث بهبود عملکرد شدند که در تمامی بنچمارک‌ها شاهد آن بودیم. مسئه اینجا است که میزان این بهبود بسیار کم بود. برای مثال عملکرد پردازشی کمتر از ۲ درصد بهبود داشت که این مقدار بهبود در کارهای روزمره‌ی شما چندان تاثیر گذار نیست.

 

حتی عملکرد حین بازی نیز بهبود داشت؛ اما بگذارید با شما روراست باشیم هیچ کول‌پد جادویی در بازار نیست که باعث شود شما بازی خاصی را که قبلا نمی‌توانستید با لپ‌تاپتان اجرا کنید، حال به لطف بهبود به‌دست‌آمده از سوی کول‌پد، بتوانید بازی کنید. در بنچمارک Dirt 3 که با استفاده از گرافیک‌های یکپارچه نیز قابل اجرا است در اکثر مواقع شاهد بهبودهایی بودیم؛ اما لپ‌تاپ ارزان قیمت پاویلیون x360 با تمام کول‌پدهایی که تست کردیم شاهد افت نرخ فریم به میزان حدود ۱ فریم‌برثانیه بود. هر دو لپ‌تاپ Envy 17 اچ‌پی و GS63VR 6RF Stealth Pro نیز شاهد بهبود عملکرد تا ۲۰ فریم‌برثانیه بودند؛ ولی تا پیش از آن هم نرخ فریم روانی را اجرا می‌کردند؛ بنابراین تغییرات در عمل بسیار ناچیز بود.

در مورد صدا نیز تمامی ۱۲ کول‌پد مورد تست ما تقریبا صدای یکسانی را از ۴۸ تا ۵۵ دسی‌بل ایجاد می‌کردند که اگرچه به اندازه‌ای بلند بود که قابل شنیدن باشد؛ ولی به نحوی نبود که باعث اذیت یا حواس‌پرتی شود. یک رایانه‌ی شخصی در حالت عادی چیزی حدود ۴۰ دسی‌بل صدا ایجاد می‌کند، این در حالی است که ۵۰ دسی‌بل نزدیک به صدایی است که یخچال خانه ایجاد می‌کند. در هر دو حالت این صدا به میزانی است که شما بشنوید ولی در بسیاری از شرایط به‌اندازه‌ای بلند نیست که متوجه آن شوید.

با این حساب چه کسانی به کول‌پدها نیاز دارند؟

نکاتی که در بالا به آن‌ها اشاره کردیم به این مفهوم نیست که هیچکس نباید کول‌پد بخرد. مواقعی پیش می‌آید که یک کول‌پد دقیقا همان چیزی است که شما به آن نیاز دارید. اگر شما از یک لپ‌تاپ قدیمی استفاده می‌کنید که به‌طور مرتب داغ می‌کند؛ به نحوی که از گرمای زیاد خاموش می‌شود یا مرتب ریبوت می‌شود یا آن‌قدر داغ می‌شود که گرمای آن دست شما را اذیت می‌کند در این صورت کول‌پد می‌تواند برای شما مفید باشد. البته باید خاطرنشان کنیم که این یک راه‌حل کوتاه‌مدت برای یک مسئله‌ی بلندمدت است. اگر لپ‌تاپ شما خیلی داغ می‌کند شاید بهتر باشد که با هوای فشرده شده کمی داخل آن را تمیز کنید و گردوغبار داخل آن را که برای سیستم خنک‌کننده‌ی لپ‌تاپ مشکل ایجاد کرده‌ است، بزدایید.

همچنین شما به کول‌پد نیاز دارید، اگر از سیستم خود بیش از ظرفیتش کار می‌کشید تا برای مثال یک بازی را با بالاترین کیفیت ممکن اجرا کنید؛ بنابراین طبق آزمایش‌های ما، خنک‌کردن تنها کاری است که کول‌پد انجام می‌دهد و به هیچ وجه امکان ندارد که یک فن خارجی بتواند به طور جادویی کاری کند که لپ‌تاپ شما فریم‌های بیشتری را رندر کند.

 

از سوی دیگر اگر عادت دارید که از لپ‌تاپ خود روی پاهایتان استفاده کنید یا در رخت‌خواب یا روی بالش و پتو استفاده کنید در این صورت کول‌پد می‌تواند به شما در استفاده راحت‌تر از لپ‌تاپ کمک کند. همچنین کول‌پد از ورود گردوخاک به درون لپ‌تاپ جلوگیری می‌کند و البته از بیماری‌های پوستی ناشی از حرارت لپ‌تاپ نظیر سندروم پوست سرخ شده و اثرات منفی روی توانایی‌های جنسی آقایان جلوگیری می‌کند.

اگر قصد خرید کول‌پد را دارید

اگر با مطالعه‌ی مطالب بالا در مورد اینکه چه انتظاراتی می‌توانید و نمی‌توانید از یک کول‌پد داشته باشید، قصد خرید کول‌پد را دارید چند پیشنهاد دوستانه برای شما داریم تا با کمترین مبلغ بهترین خرید را داشته باشید.

اول از همه این که دلیلی برای پرداخت پول زیاد برای یک کول‌پد نیست؛ چرا که ما در هیچ‌ یک از آزمایش‌های خود رابطه‌ای بین میزان خنک کردن و بهبود عملکرد لپ‌تاپ با قیمت یا برند کول‌پد مشاهده نکردیم. یک کول‌پد ۲۰ دلاری با برندی که هرگز نام آن را نشنیده‌اید به همان اندازه (یا شاید هم بهتر) لپ‌تاپ شما را خنگ نگه می‌دارد که یک کول‌پد ۷۰ دلاری از یک برند معروف مخصوص بازی لپ‌تاپ شما را خنک می‌کند. فناوری به‌کاررفته در کول‌پدها ساده است؛ یک استند لپ‌تاپ به همراه یک یا چند فن که در آن کار گذاشته شده‌اند.

دوم، به این نکته دقت کنید که چطور می‌خواهید از لپ‌تاپ خود استفاده کنید. اگر قرار است از لپ‌تاپ خود روی میز استفاده نکنید از پدهایی استفاده کنید که روی پای شما به خوبی جای می‌گیرند و البته وزن کمی دارند. و در نهایت اگرچه در خنک کردن تفاوتی نیست ولی برخی ویژگی‌ها هستند که تفاوت ایجاد می‌کنند. برای مثال سعی کنید کول‌پدهایی خریداری کنید که هاب USB دارند. این هاب تاثیری در خنک کردن کول‌پد شما ندارد ولی باعث می‌شود در ازای پولی که پرداخت می‌کنید استفاده‌ی بهتری هم از کول‌پد خود داشته باشید.

 

منبع: بولتن نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bultannews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بولتن نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۲۶۶۰۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رئیس دادگستری تهران : تا ۲۷ خرداد تمامی وسایل نقلیهٔ توقیفی از پارکینگ‌ ها خارج می‌شوند

رئیس کل دادگستری استان تهران گفت: برای بیش از ۶۵ هزار و ۷۰۰ دستگاه وسیله نقلیه اقدامات لازم صورت گرفته و پرونده‌های قضایی مربوط به این وسایل نقلیه، به دادگاه انقلاب ارجاع شده‌اند.

به گزارش تسنیم، علی القاصی‌مهر؛ رئیس کل دادگستری استان تهران در جلسه امروز (دوشنبه 10 اردیبهشت) شورای عالی قوه قضاییه به ارائه گزارشی از روند تعیین تکلیف خودروها و موتورسیکلت‌های رسوبی در توقفگاه‌های زیر نظر فراجا در استان تهران پرداخت و گفت: در راستای تعیین تکلیف خودروها و موتورسیکلت‌های رسوبی در توقفگاه‌های زیر نظر فراجا در استان تهران تاکنون 11 جلسه به میزبانی دادگستری استان و با حضور مقامات ذیربط برگزار شده و در رابطه برای بیش از 65 هزار و 700 دستگاه وسیله نقلیه اقدامات لازم صورت گرفته و پرونده‌های قضایی مربوط به این وسایل نقلیه، به دادگاه انقلاب ارجاع شده‌اند. 

وی افزود: تاکنون در رابطه با بیش از 27 هزار و 900 دستگاه وسیله نقلیه از سوی دادگاه انقلاب اسلامی تهران رأی صادر شده و روند رسیدگی به پرونده‌های 37 هزار و 800 دستگاه دیگر نیز در حال انجام است.

رئیس کل دادگستری استان تهران ادامه داد: تا امروز تعداد دو هزار و 485 دستگاه خودرو و موتورسیکلت بر اساس احکام قضایی صادره از سطح پارکینگ‌های استان تهران خارج شده‌اند و طبق برنامه‌ریزی به عمل آمده، مقرر است که تا 27 خرداد 1403، تمام وسایل نقلیه از سطح این پارکینگ‌ها خارج شوند.

در ادامه این جلسه علی صالحی؛ دادستان تهران هم به ارائه گزاشی از اقدامات صورت گرفته دادستانی تهران در حوزه گمرکات و سازمان جمع‌آوری و فروش اموال تملیکی در سال 1402 پرداخت و گفت: مسئولان دادستانی تهران در سال گذشته و در راستای ساماندهی وضعیت گمرکات و اموال تملیکی، 10 جلسه را برگزار کرده و 45 بازدید میدانی انجام دادند.

وی با اشاره به تصویب 219 مصوبه از سوی دادستانی تهران در راستای ساماندهی وضعیت گمرکات و اموال تملیکی طی سال گذشته، از تعیین تکلیف 145 دستگاه وسیله نقلیه در سال 1402 خبر داد.

صالحی همچنین از تعیین تکلیف 18 هزار و 835 ردیف کالا در حوزه گمرکات و اموال تملیکی تهران به ارزش تقریبی 92 هزار میلیارد ریال در سال 1402 خبر داد و گفت: این میزان ردیف کالا از حیث تعداد اقلام 23 درصد و از حیث ارزش ریالی 116 درصد نسبت به سال 1401 افزایش داشته است.

دادستان تهران در ادامه، از تعیین تکلیف 245 دستگاه وسیله نقلیه که در پارکینگ‌های شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر تهران قرار داشتند، خبر داد و گفت: همچنین طی سال گذشته، در نتیجه اقدامات صورت گرفته در راستای تعیین تکلیف اموال بلاصاحب موجود در فرودگاه‌ها، ادارات پست و یگان‌های انتظامی، بیش از 10 هزار و 600 فقره از این اموال در فرودگاه‌ها، بیش از هزار و 100 فقره در ادارات پست و بیش از 42 هزار و 900 فقره در یگان‌های انتظامی، تعیین تکلیف شدند.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • پیشگیری از سرقت دوچرخه و موتورسیکلت با ساخت پارکینگ هوشمند
  • شستشوی برج‌های دبی به وسیله پهپاد‌ها پس از سیل وحشتناک (فیلم)
  • رئیس دادگستری تهران : تا ۲۷ خرداد تمامی وسایل نقلیهٔ توقیفی از پارکینگ‌ ها خارج می‌شوند
  • صدور رای از دادگاه انقلاب برای ۲۷ هزار و ۹۰۰ دستگاه وسیله نقلیه
  • تعیین تکلیف ۶۵۷۰۰ وسیله نقلیه توقیفی در تهران
  • اجرای طرح تشدید برخورد با خودروهای هنجارشکن در آذربایجان‌غربی
  • آغاز مزایده فروش بیش از یک هزار و سیصد دستگاه وسیله نقلیه توقیفی در استان هرمزگان
  • نحوه ساخت لیفتراک در کارخانه + فیلم
  • آشنایی با نحوه محاسبه هزینه بیمه شخص ثالث
  • رفع توقیف بیش از ۲۴ هزار وسیله نقلیه در قم