Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جهان نيوز»
2024-04-30@04:15:20 GMT

معنای رایزنی تلفنی هنیه و پادشاه اردن

تاریخ انتشار: ۵ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۲۷۴۵۸۳

معنای رایزنی تلفنی هنیه و پادشاه اردن

به گزارش جهان نيوز به نقل از مرکز اطلاع رسانی فلسطین، جنبش مقاومت اسلامی "حماس" با اعتماد به نفس و جسارت تمام تلاش های خود برای اعتبار بخشی مجدد به مساله فلسطین از طریق سفرها و تماس های سیاسی و دیپلماتیک بی سابقه را آغاز کرده است و این کار را با پشتوانه مشروعیت سیاسی و مقاومت انجام می دهد که کمتر جنبشی از آن برخوردار بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حسن عصفور از نویسندگان و تحلیلگران مسائل سیاسی اعلام کرد که رهبران حماس پویایی زیادی از خود در زمینه ارتباط با طرف های سیاسی دیگر؛ اعم از کشورها و طرف ها و گروه های عربی، بین المللی و فلسطینی نشان داده و مهارت های ارتباطی خود را در اشکال مختلف نشان دادند.
وی در مقاله ای آورده است که «اسماعیل هنیه رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس چهره برجسته این تحرکات برای شکستن دیوارهای موجود در روابط رسمی با طرف های عربی و بین المللی بود تا نقش اصلی رادر تشریح تحولات فلسطین و جزئیات گفت‌وگوهای قاهره از جمله توافق آشتی ملی ایفا کند.

تحولات سیاسی
تعدادی دیگر از تحلیلگران مسائل سیاسی و کارشناسان نیز در گفت‌وگوهای جداگانه با مرکز اطلاع رسانی فلسطین تصریح کردند که حماس اخیرا توانسته است تحولات سیاسی متعددی در عرصه های عربی و بین المللی محقق سازد.
جواد حمد مدیر مرکز مطالعات خاورمیانه در امان نیز تماس اسماعیل هنیه رئیس دفتر سیاسی حماس با ملک عبدالله دوم پادشاه اردن را اقدامی طبیعی در راستای دیپلماسی فعال حماس دانست.
حسن عصفور هم این گفت‌وگوی تلفنی را یک "حادثه سیاسی" به معنای کامل کلمه دانست.
ابراهیم حبیب دیگر تحلیلگر مسائل سیاسی هم ابراز امیدواری کرد که این تماس تلفنی یکی از ابزارهای گسترش روابط دیپلماتیک باشد تا ثمره آن گشایش درهای سیاست خارجی به روی حماس باشد.

نتایج آتی
کارشناسان مسائل سیاسی تاکید کردند که تماس تلفنی هنیه با پادشاه اردن یک تماس عادی نبود و در آینده نتایج و ثمرات سیاسی برای جنبش حماس و کل مساله فلسطین به همراه خواهد داشت.
دکتر حمد خاطر نشان کرد که این تماس نشان می دهد که اردن آماده از سر گیری روابط خود در بالاترین سطوح با جنبش حماس بر اساس شرایط و تحولات جدید است و حماس باید خیلی زود هیاتی را به اردن اعزام کند و به تماس های تلفنی بسنده نکند.
 حبیب نیز به نوبه خود تاکید کرد که حماس اهمیت کشور پادشاهی اردن را می داند؛ چرا که این کشور مسئولیت نظارت بر مقدسات فلسطین را بر عهده دارد و در قدس و کرانه باختری و حتی باریکه غزه از طریق بیمارستان صحرایی اردن که به فلسطینیان خدمات پزشکی و درمانی ارائه می دهد، حضور دارد.
وی در عین حال خاطر نشان کرد که هنوز برای صحبت کردن درباره باز شدن دفتر نمایندگی حماس در اردن زود است. رئیس مرکز مطالعات خاورمیانه در امان تاکید نمود که حماس در اردن؛ هر چند در حد اندک نقش آفرینی می کند که این نقش می تواند در سایه تحولات جدید به سطح بالایی برسد و در همین راستا، حماس باید هیاتی رسمی را به اردن اعزام کند.

مبانی حماس
عصفور در بخش دیگری از سخنان خود اعلام کرد که هنیه در تماس تلفنی خود با ملک عبد الله به "مبانی سیاسی" حماس در روابط با اردن اشاره کرد و این نشان می دهد که پیام حماس به اردن حامل مفهوم و معنای جدیدی است و این گروه، یک جنبش کاملا فلسطینی است که مخالف راهکار انتخاب "وطن جایگزین" برای آوارگان فلسطینی است و به صراحت قیمومیت اردن بر مقدسات قدس و مسجد الاقصی را به رسمیت شناخته است و این مساله برای اردن و ملک عبد الله فوق العاده حساس و مهم است.
وی افزود معنای این تماس تلفنی سیاسی، "گشایش ویژه" برای جنبش حماس و روابط آن با اردن و تحول گسترده و متفاوت تر از مراحل سابق است و استقبال ملک عبد الله از تماس تلفنی هنیه اذعان اردن به نقش حماس در معادله آتی فلسطین و غیرممکن بودن نادیده گرفتن حماس در عرصه سیاسی فلسطین است.    

منبع: جهان نيوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jahannews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جهان نيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۲۷۴۵۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزیر خارجه اردن: جنگ غزه انتقام از مردم فلسطین است

وزیر خارجه اردن تاکید کرد که تا بدین لحظه برای پایان یافتن جنگ غزه چشم‌انداز واقعی وجود ندارد و اردن نمی‌خواهد صحنه درگیری دیگران باشد.

به گزارش ایسنا، ایمن الصفدی، وزیر خارجه اردن خاطرنشان کرد، جنگ غزه، ‌انتقامی از مردم فلسطین و ساکنان غزه است.

براساس گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، وی همچنین تصریح کرد، اولویت‌های پادشاه اردن درقبال تجاوزات بی‌هدف به غزه توقف فوری جنگ، ارائه کمک‌های بشردوستانه و آغاز یک تلاش سیاسی واقعی جهت دستیابی به راه‌حلی فراگیر برای درگیری است.

الصفدی اظهار کرد تا بدین لحظه برای پایان یافتن جنگ غزه چشم‌انداز واقعی وجود ندارد.

وزیر خارجه اردن گفت: ما با یک فاجعه واقعی مواجه هستیم و آنچه لازم است اتخاذ موضع شفاف بین‌المللی برای پایان دادن به این تجاوز، توقف قحطی و گرسنگی و آغاز اجرای یک طرح صلح است که با راهکار تشکیل دو دولتی به پایان می‌رسد.

ایمن الصفدی تاکید کرد احتمال تشدید تنش در منطقه وجود و نشانه‌های تنش همچنان در منطقه ادامه دارد.

وی گفت، تجاوزات رژیم صهیونیستی در خدمت هیچکس نیست، بلکه به درگیری در منطقه دامن می‌زند: مواضع بین‌المللی تغییر کرده است و همه اکنون به بیهوده بودن جنگ در غزه پی برده‌اند.

الصفدی عنوان کرد اقدامات رژیم صهیونیستی با گرفتن حق عبادت در شهر قدس، مسیحیان و مسلمانان را هدف قرار می‌دهد.

وی در پایان از آمادگی کشورش برای ورود روزانه ۵۰۰ کاروان کمک بشردوستانه به نوار غزه خبر داد.

در هفتم اکتبر (۱۵مهرماه) گروه‌های مقاومت غزه عملیات طوفان‌الاقصی را در دفاع از مسجدالاقصی در برابر اقدامات و یورش‌های صهیونیست‌ها آغاز کردند که طی آن مقاومت توانست به داخل اراضی ۱۹۴۸ نفوذ کند.

این عملیات ترکیبی از عملیات زمینی، هوایی، دریایی و موشکی بود و بنا به اذعان صهیونیست‌ها و ناظران، بی‌سابقه‌ترین عملیات ضداسرائیلی در طول تاریخ اشغال اراضی فلسطین در هفت دهه گذشته بود. رژیم اسرائیل در واکنش به این عملیات، دیوانه‌وار غزه را از زمین و آسمان هدف قرار داد و این جنگ همچنان ادامه دارد و رژیم صهیونیستی که مدعی بود کار را در مدت زمان کوتاهی یک‌سره خواهد کرد، حالا نه‌ تنها به پیروزی دست نیافته، بلکه در رسیدن به اهداف خود (نابودی حماس و آزادی اسیران) شکست خورده است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • رایزنی تلفنی بایدن با امیر قطر؛ تحولات غزه محور گفتگو‌ها
  • رایزنی تلفنی بایدن با امیر قطر؛ درباره تحولات غزه
  • بازگشت هیئت حماس از قاهره برای تکمیل رایزنی‌ها
  • دیدار هیات الجزایری با هنیه در استانبول
  • وزیر خارجه اردن: حماس آتش جنگ غزه را روشن نکرد
  • صادرات دفاعی فرانسه به اسرائیل به کم‌ترین حد رسید
  • نشست رهبران گروه‌های مقاومت فلسطین در پرتو تحولات پر شتاب میدانی و سیاسی
  • نشست مهم رهبران گروه‌های مقاومت فلسطین در پرتو تحولات پر شتاب میدانی و سیاسی برگزار شد
  • وزیر خارجه اردن: جنگ غزه انتقام از مردم فلسطین است
  • واکنش کاربران ایرانی به خیانت اردن