Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-05@11:39:09 GMT

ونزوئلا درمسیر ثبات بعد از بحران - اطهر اینانلو**

تاریخ انتشار: ۶ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۲۹۴۷۵۳

ونزوئلا درمسیر ثبات بعد از بحران - اطهر اینانلو**

چندماه پیش ودراوج اعتراض های خیابانی درشهرهای ونزوئلا که به کشته و زخمی شدن ده ها تن منجر شد، کمتر کسی فکر می کرد حزب حاکم به رهبری نیکلاس مادورو بتواند ازاین بحران سیاسی، اقتصادی واجتماعی جان سالم در ببرد، اما اکنون دولت مادورو جایگاه خود را درقدرت تثبیت کرده ودرمسیرعبوراز یکی از بدترین بحران های اخیر این کشور قراردارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از اوایل سال جاری میلادی اعتراض های مخالفان علیه دولت نیکلاس مادورو رئیس جمهوری این کشور شکل گسترده تری یافت و ظرف چند ماه به اوج رسید، شرایط برای حزب حاکم وحامیانش به شدت سخت شد، به طوریکه دولت با بدترین چالش های اقتصادی و سیاسی در چند دهه اخیر مواجه شد.
از یک سو فشارهای مخالفان هر روزبیشتر می شد و از سوی دیگر دولت مادورو با چالش جدی کمبود مواد غذایی، دارو و مواد اولیه در سراسر ونزوئلا دست و پنجه نرم می کرد. شرایط به گونه ای پیش می رفت که امید مخالفان برای براندازی دولت مادورو بیشتر شده بود.درگیری های خونین میان نیروهای امنیتی ومخالفان، خیابان های ونزوئلا را نیزبه صحنه جنگ تبدیل کرده بود. روزی نبود که عکس هایی از صحنه درگیری های خشونت بار در خیابان های این کشور در رسانه های جهان منتشر نشود.
هر روزعرصه بر دولت مادورو تنگ تر می شد و رئیس جمهوری ونزوئلا ضمن اعلام اینکه مخالفان با حمایت های خارجی به ویژه آمریکا به دنبال براندازی دولت مشروع وی هستند، اعلام کرد که حاضراست انتظارات مخالفان را برآورده کند.مخالفان این پیشنهادات رانپذیرفتند وبیشتردست به اقدامات خشونت آمیز زدند و در کل اوضاع این کشور به شدت رو به وخامت گذاشت .
به رغم شرایط نامساعد آن روزهای ونزوئلا، این کشور اکنون شرایط آرامی را تجربه می کند و به نظر می رسد که دولت مادورو در مسیر عبور از بحرانی که می توانست ونزوئلا را دستخوش تحولات جدی تری کند، قرار گرفته است. البته چشم انداز آینده تحولات سیاسی و اقتصادی ونزوئلا همچنان مبهم است چون نرخ تورم رو به افزایش بوده و چالش های قبلی پابرجاست. نکته مهم آرام شدن اوضاع سیاسی و ثبات نسبی در این کشور پس از درگیری و ناآرامی های خونین است.

** برگزاری 2 انتخابات تاثیرگذار
دو انتخابات مجلس موسسان ( 8 مرداد) و فرمانداری ( 23 مهر) در ونزوئلا به دنبال اعتراض های گسترده ضد دولتی برگزار شد. در انتخابات مجلس موسسان حامیان حزب حاکم توانستند پیروز شوند و مخالفان نیز به این نتیجه انتخابات اعتراض کردند. اما در نهایت مجلس موسسان تشکیل شد و فعالیت خود را با حضور نمایندگان منتخب آغاز کرد. این انتخابات در ونزوئلا واکنش منفی برخی از کشورها را به دلیل ابهامات در فرآیند انتخابات به دنبال داشت. برخی کشورها اعلام کردند که این مجلس را به رسمیت نمی شناسند.
انتخابات فرمانداری نیز در حالی 23 مهر برگزار شد که مخالفان امید زیادی به غلبه بر نمایندگان حامی دولت داشتند. این انتخابات برگزار شد و در نهایت نمایندگان حزب حاکم در 17 ایالت از 23 ایالت پیروز شد. شکست مخالفان دولت در این انتخابات نیز شرایط را برای ائتلاف مخالفان سخت تر کرد.

**ترامپ و ونزوئلا
در بحبوحه ناآرامی های ونزوئلا دولت ترامپ نیز تلاش کرد از این فرصت استفاده کند تا سیاستهای خود را در این کشور آمریکای لاتین پیاده کند. مایک پنس معاون ترامپ در حالی 22 مرداد به چند کشور آمریکای لاتین سفر کرد که از پیش مشخص بود یکی از دستورکارهای وی مذاکره با مقامات هم پیمان واشنگتن در مورد اوضاع ونزوئلا است.
پنس در اولین گام سفرش به کلمبیا رفت و با خوان مانوئل سانتوس رئیس جمهوری این کشور دیدار و گفت و گو کرد. پنس در کلمبیا بار دیگر مواضع پیشین واشنگتن علیه ونزوئلا را تکرار کرد اما بر این مسئله تاکید کرد که یک راه حل مسالمت آمیز برای ناآرامی ها وهرج و مرج های سیاسی در ونزوئلا امکان پذیر است. معاون ترامپ پس از کلمبیا به آرژانتین رفت ودرمورد تحولات آن زمان ونزوئلا گفت: فشارهای اقتصادی و سیاسی بر'نیکلاس مادورو' رئیس جمهوری ونزوئلا باید ادامه یابد تا دمکراسی در این کشور با ابزارهای صلح آمیز احیا شود.
آمریکااز زمان حضورهوگو چاوز رئیس جمهوری فقید ونزوئلا بارها تلاش کرده بود سیاست های مدنظر خود را در این کشور راهبردی امریکای لاتین اجرا کند. هم پیمانان آمریکا درآمریکای لاتین و اروپا علیه دولت مادورو موضع گیری کردند اما هیچ کدام از آنها به خشونتی که مخالفان دولت کاراکاس متوسل به آن شده بودند و در حال تخریب اموال عمومی بود، اشاره ای نمی کردند.
'خورخه آریسا'وزیر خارجه ونزوئلا روز 21مرداد در بیانیه ای آشکارا اعلام کرد که تهدید اجرای عملیات نظامی علیه ونزوئلا تلاشی از سوی رئیس جمهوری آمریکا برای ایجاد تنش ومناقشه در آمریکای لاتین و بی ثبات کردن این منطقه است. دولت آمریکا به تدریج لحن خود را در قبال اوضاع ونزوئلا تندتر می کرد و گمان می برد که می توان با اعمال فشارهای بین المللی همزمان با مواجهه دولت مادورو با تنگناهای جدی، این دولت را به راحتی کنار زد و مخالفان را بر کرسی قدرت قرار داد.
دولت ترامپ تصمیم گرفت در نهایت ونزوئلا را به حمله نظامی تهدید کرد تا بدین ترتیب شرایط برای براندازی دولت مادورو مهیا شود. اما اوضاع بر وفق مراد دولتمردان امریکایی پیش نرفت.
اکنون پس از گذشت چند ماه از اعتراض های گسترده مخالفان در ونزوئلا، نه تنها مخالفان و حامیان خارجی به اهداف خود برای سرنگون کردن دولت مادورو دست نیافتند بلکه جایگاه حزب حاکم وحامیانش تقویت شده وشکاف بزرگی در میان ائتلاف مخالفان دولت ایجاد شده است. انتخابات اخیر فرمانداری در ونزوئلا نشان داد که مخالفان جایگاهی در میان افکار عمومی مردم ونزوئلا ندارند و شهروندان این کشور همچنان بر استقلال ونزوئلا و مقاومت در برابر سیاستهای امپریالیستی آمریکا و هم پیمانانش تاکید دارند.
به نظر می رسد که مادورو ودولتش در آزمون جدی آرام کردن شرایط ونزوئلا موفق بوده اند اما ونزوئلا همچنان با چالش های داخلی ازجمله مشکلات اقتصادی مواجه است. شرایط آرام امروز ونزوئلا و جایگاه تقویت شده حامیان چاوز فضای خوبی را برای مادورو و حزب حاکم ونزوئلا فراهم می کند. ونزوئلا در حالی در مسیر پشت سر گذاشتن این بحران قرار دارد که بیشتر کشورهای آمریکای لاتین با ونزوئلا اعلام همبستگی کرده اند. اما این پایان ماجرا نیست چون مخالفان در آینده از هر فرصتی برای اجرای اهدافشان علیه دولت کاراکاس استفاده خواهند کرد.
کارشناس آمریکای لاتین

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۲۹۴۷۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دیدار رهبر مخالفان نتانیاهو با وزیز خارجه امارات

به گزارش صدا ی ایران از فارس، یک روز پس از سفر وزیر خارجه آمریکا به فلسطین اشغالی و دیدار او با سران اسرائیل، رهبر اپوزیسیون این رژیم به امارات سفر کرد. دفتر لاپید با انتشار یک بیانیه اعلام کرد که رهبر اپوزیسیون رژیم صهیونیستی در «یک سفر دیپلماتیک» به ابوظبی با وزیر خارجه امارات شیخ عبدالله بن زاید دیدار کرد.

طبق این روایت، دیدار در خانه وزیر خارجه امارات انجام شد و آنها درباره «تلاش‌های جاری برای دستیابی به توافق برای آزادی گروگان‌ها و این موضوع که غزه پس از پایان جنگ چگونه خواهد بود»، بحث کردند.

دفتر نخست‌وزیر سابق اسرائیل در این دیدار بر «نیاز فوری برای آزادی گروگان‌ها» تاکید کرد و به وزیر خارجه امارات گفت که «هر کشوری در منطقه می‌تواند بر این توافق تأثیر بگذارد».

لاپید افزود: «اسرائیل این منفعت را دارد که به همراه امارات متحده عربی و کشور‌های عربی میانه رو، همکاری سیاسی و اقتصادی ایجاد کند که بتواند راه‌‎حل‌هایی برای مشکلات جهانی ارائه دهد و با انواع تهدیدات منطقه‌ای مقابله کند».

دیگر خبرها

  • جز قدرت‌های برتر منطقه و جهان هستیم/ باید امیدآفرینی کنیم
  • رئیس جمهور در نشست مشترک هیأت دولت با استانداران: دشمن به دنبال ایجاد ناامنی و موج سواری است
  • شاوردیان: بعد از عملیات وعده صادق سودجویان به دنبال ایجاد بحران اقتصادی در کشور بودند
  • امیرعبداللهیان: آماده کمک به بازگشت آرامش و ثبات به سودان هستیم
  • مدیر امور بین‌الملل سازمان غذا و دارو عنوان کرد: ظرفیت صادرات دارو و تجهیزات‌پزشکی به ۲۰ کشور آفریقایی
  • ظرفیت صادرات دارو و تجهیزات به ۲۰ کشور آفریقایی
  • امیرعبداللهیان: نقش‌آفرینی دولت‌های مسلمان در بحران غزه در تاریخ ثبت می‌شود
  • طعنه سنگین حسن روحانی به شورای نگهبان و دولت رئیسی / باید حسرت انتخابات کشور‌های همسایه را بخوریم!
  • جزئیات توافق‌های بانکی ایران و روسیه
  • دیدار رهبر مخالفان نتانیاهو با وزیز خارجه امارات