Web Analytics Made Easy - Statcounter

کدخدایی گفت: شورای نگهبان جایگاه مصلحت‌سنجی و مصلحت‌اندیشی ندارد و نهادی است که موظف به بررسی قوانین براساس عدم مغایرت با شرع اسلام و قانون اساسی است.

به گزارش مشرق، سخنگوی شورای نگهبان درباره جنجال اخیر شورای شهر یزد گفت این شورا پیش از انتخابات اردیبهشت ۹۶ نظر خود را درباره حضور اقلیت‌های مذهبی در شوراهای شهر اعلام کرده و ابلاغیه آن را به مجلس و دولت ارجاع داده بود که متأسفانه آنها اجرا نکردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


عباسعلی کدخدایی سخنگوی شورای نگهبان درخصوص روند تصمیم‌گیری شورای نگهبان درباره منتخب زرتشتی شورای شهر یزد که این روزها به دست‌آویزی برای هجمه به این شورا تبدیل شده است، گفت : «تصمیم شورای نگهبان مربوط به روزهای اخیر نیست و قبل از انتخابات اردیبهشت ۹۶ که انتخابات شوراهای شهر و روستا همزمان با انتخابات ریاست جمهوری برگزار  می‌شد، اتخاذ شده است» .


وی افزود : «اصل چهارم قانون به فقهای شورای نگهبان این اختیار را داده است که کلیه قوانین و مقررات را با موازین اسلامی تطبیق داده و اگر بر اساس تشخیص فقهای این شورا ، یکی از بندهای جاری بر خلاف موازین اسلامی باشد و در جلسه نیز رای بیاورد، آن بند به عنوان خلاف شرع اعلام خواهد شد».


کدخدایی با بیان اینکه نمونه‌هایی از این دست که بند یا موضوعی پس از اجرا، خلاف شرع اعلام شده تنها به این مسئله محدود نیست و ۱۳۰ مورد دیگر هم وجود داشته است، تصریح کرد: «بر اساس تبصره قانون مربوط به شوراهای اسلامی که تصریح دارد مکان‌هایی که اکثریت جمعیت را مسلمانان تشکیل می‌دهند، حضور افراد غیر مسلمان در شوراهای شهر خلاف شرع است، موضوع مربوط به منتخب شورای شهر یزد نیز در جلسه شورای بررسی و خلاف شرع تشخیص داده شد و ابلاغیه‌ آن به مجلس و به دولت ارجاع و اطلاع داده شد که متاسفانه آن را اجرا نکردند.»


سخنگوی شورای نگهبان در ادامه درباره روند این ماجرا گفت: «فردی با استناد به نامه چندی پیش شورای نگهبان مبنی بر عدم فعالیت و نامزدی اقلیت‌های دینی در انتخابات شورای شهر به دیوان عدالت اداری شکایت کرده و خواستار عدم فعالیت اقلیتهای دینی در شورای شهر شده و دیوان عدالت اداری نیز حکم تعلیق موقت فعالیت‌های عضو زرتشتی شورای شهر یزد را صادر کرده است، حال آنکه  آنچه فقهای شورای نگهبان اعلام نظر کرده‌اند، مربوط و نسبت به افراد و اشخاص نیست، بلکه به تبصره و مصوبه‌ای برمی‌گردد که مربوط به قانون شوراها است  که در ذیل ماده مربوطه،  فقها نظر شرعی  خود را اعلام کرده و گفتند که خلاف شرع است».


وی تاکید کرد: «اینکه دیوان عدالت اداری چه کرده، حتماً در چارچوب اختیارات قانونی خود عمل می‌کند و به شورای نگهبان ربطی ندارد. شورای نگهبان فقط نسبت به قانون و خلاف شرع بودن آن اعلام نظر کرده و نظر فقهای شورای نگهبان هم لازم‌الاجراست».


کدخدایی در ادامه در پاسخ به این سوال که چرا سپنتا نیکنام در حالی که در دوره قبل شوراها عضو شورای شهر یزد بوده، حضور وی در این دوره خلاف شرع تشخیص داده شده است، تصریح کرد: «این اختیار را قانون اساسی به فقهای شورای نگهبان اعطا کرده است که هرگاه در مواردی تشخیص‌شان بر خلاف قانون بود می‌توانند از نظر و تشخیص اولیه خود باز گردند. فقهای شورای نگهبان در مصوبه سال ۷۵ این موضوع را خلاف شرع  تشخیص ندادند اما در بحث و بررسی این مصوبه این فقها رای آوری اقلیتهای دینی در حوزه‌های اکثریت مسلمان را خلاف شرع تشخیص دادند. البته اگر در حوزه‌ها و شهرهایی که اکثریت جمعیت همان اقلیت دینی باشد، از نظر فقها خلاف شرع نیست و تنها در جایی خلاف شرع بودن این مسئله صدق می‌کند که مسلمانها در اکثریت باشند.»


سخنگوی شورای نگهبان همچنین درباره برخی اظهار نظرها مبنی بر اینکه شورای نگهبان را درباره این مسئله به مصلحت‌سنجی دعوت می‌کنند نیز گفت: «شورای نگهبان جایگاه مصلحت‌سنجی و مصلحت‌اندیشی ندارد و نهادی است که  موظف به بررسی قوانین براساس عدم مغایرت با شرع اسلام و قانون اساسی است و بیان احکام اولیه است، که در ارتباط با این مسئله نیز به وظیفه قانونی خود عمل کرده است.»

منبع: کیهان ارسال به تلگرام

منبع: مشرق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۳۰۶۹۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قانون بیمه‌ کارگران ساختمانی ابلاغ شد


به گزارش تابناک به نقل از ایلنا، حجت الاسلام سید ابراهیم رئیسی در اجرای اصل ۱۲۳ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، «قانون تفسیر ماده(۵) قانون بیمه‌های اجتماعی کارگران ساختمانی» را که در جلسه علنی ۱۹ فروردین ۱۴۰۳ مجلس شورای اسلامی تصویب و در تاریخ ۲۹ فروردین ۱۴۰۳ به تأیید شورای نگهبان رسید، برای اجرا به وزارت کشور، وزارت راه و شهرسازی، وزارت امور اقتصادی و دارایی و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ابلاغ کرد.

رئیس جمهور همچنین «قانون ارجاع اختلاف بین شرکت مادر تخصصی مدیریت تولید، انتقال و توزیع نیروی برق ایران (توانیر) و شرکت کنت ترکیه به داوری» را که در جلسه علنی ۱۹ فروردین ۱۴۰۳ مجلس شورای اسلامی تصویب و در تاریخ ۲۹ فروردین ۱۴۰۳ به تأیید شورای نگهبان رسید، برای اجرا به وزارت نیرو و نهاد ریاست جمهوری (معاونت حقوقی رئیس جمهور) و وزارت امور خارجه ابلاغ کرد.

دیگر خبرها

  • قانون بیمه‌ کارگران ساختمانی ابلاغ شد
  • معافیت مشمولان ۳۵ساله و دارای ۲فرزند از قانون بودجه حذف شد
  • قانون‌گریزی شوراها آسیب‌های این نهاد را افزایش می‌دهد
  • چرا موافقت نامه همکاری امنیت اطلاعات ایران و روسیه در شورای نگهبان بررسی نشد؟!
  • مجلس با اصلاح موادی از لایحه برنامه هفتم موافقت کرد
  • حمله شدیدالحن سایت اصولگرا به ذوالنوری | به چه حقی "شورایعالی سران قوا" که دستور رهبری است را خلاف می‌دانی!
  • لایحه تمدید مهلت اجرای قانون اساسنامه شرکت ملی پست تایید شد
  • نگاهی به تمام جنجال‌های کریمی قدوسی | گاف تاریخی نماینده مشهد چه بود؟
  • تایید لایحه دوفوریتی تمدیدمهلت اجرای قانون اساسنامه شرکت ملی پست
  • آغاز جلسه علنی مجلس/ بررسی ایرادات شورای نگهبان در طرح مالیات بر سوداگری