Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جهان نيوز؛

انصاری: استدلال شورای نگهبان ناسازگار باقانون اساسی، مصلحت نظام و اصول اندیشه امام خمینی(ره)  است
 حجت‌الاسلام مجید انصاری عضو مجمع تشخیص و معاون سابق رئیس‌جمهور با انتقاد از موضع شورای نگهبان دراین باره برای مناظره با یکی از اعضای شورای نگهبان اعلام آمادگی کرد. وی در اینستاگرام خود استنادات و دفاعیات اعضای شورای نگهبان را موجب ضربه به اعتبار این نهاد دانست و نوشت: «مطالب مطرح‌شده ناسازگار با مبانی فقهی، قانون اساسی، مصلحت نظام و اصول اندیشه امام خمینی(ره) بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

»


کدخدایی: این گونه موارد مناظره‌پذیر نیست
در واکنش به این موضوع سخنگوی شورای نگهبان تأکید کرد: نظرات شورای نگهبان به دلیل این که فقهی و حقوقی است، قابل مناظره نیست. عباسعلی کدخدایی در گفت‌وگو با ایسنا افزود: این مسئله مانند این است که بخواهیم با مجلس بنشینیم و مناظره کنیم. این گونه موارد مناظره‌پذیر نیست؛ زیرا نظر کارشناسی و فقهی و حقوقی است.


مهدی محمدی: دلخوش باید بود که شورای نگهبان اسیر جو نمی شود
در همین حال، مهدی محمدی فعال سیاسی اصولگرا  در دفاع از شورای نگهبان در توئیتی نوشت: «دلخوش باید بود که شورای نگهبان اسیر جو نمی شود و پای حکم شرع می ایستد. تشخیص مصلحت متولیان دیگر دارد.»  


انتقاد احمد توکلی از شیوه بررسی موضوع توسط شورای نگهبان
در مقابل احمد توکلی دیگر چهره اصولگرا ،شورای نگهبان را به ارائه توضیحات بیشتر درباره این مسئله دعوت کرد. وی در یادداشتی مفصل با اشاره به این که بی توجهی به حفظ مصالح خارجی نظام لطمه سنگینی به آبروی نظام می‌زند، تصریح کرد: اگر امری در مجلس محلی جایز نباشد، در مجلس ملی نیز جایز نیست و اگر بنا بر مصالح برای مجلس ملی پذیرفته شده است، هر مصلحتی آن جا در آن زمان مطرح بود، در این جا و امروز، آن مصلحت شدیدتر وجود دارد. به گزارش ایسنا، این نماینده ادوار اضافه کرد:  پرسش بعدی این است که آیا صلاح نبود فقهای محترم موضوع را در مشورت با رهبری به جایی می‌رساندند و اگر باز بر سر نظرشان باقی می‌ماندند، تمهیداتی رسانه‌ای در نظر گرفته می‌شد تا پرسش‌ها پیش از آن که از زبان دشمنان اسلام به گوش برسد، خود آقایان مطرح می‌کردند و پاسخ می‌دادند؟


مطهری: عضو شورای شهر صرفا از طرف مردم وکالت دارد نه ولایت
همچنین به گزارش الف، علی مطهری نایب رئیس مجلس نیز در یادداشتی در روزنامه اعتماد از استدلال های شورای نگهبان انتقاد کرد. وی سخن امام خمینی(ره) در مهر 1358 را که مورد استناد فقهای شورای نگهبان بود، متناسب با شرایط اوایل انقلاب دانست و با تأکید بر این که «این نوع برداشت از کلام امام خمینی(ره) نوعی جمود به ظاهر الفاظ است» نوشت: عضو شورای شهر صرفا از طرف مردم مسلمان و زرتشتی وکالت در این امور دارد نه ولایت و حکومت بر سرنوشت آن ها. اشاره علی مطهری به سخنی است که امام راحل تأکید دارند اعضای شورای شهر باید مسلمان باشند. نایب رئیس مجلس در انتهای یادداشت خود خطاب به اعضای شورای نگهبان می نویسد: «امیدوارم از این رویه که کیان نظام جمهوری اسلامی را تهدید می‌کند بازگردید و البته مجلس به وظیفه ذاتی خود در دفاع از ثبات قوانین و حقوق شهروندان عمل خواهد کرد. اگر قانونی را خلاف شرع می‌دانید باید به دولت و مجلس اطلاع دهید تا آن ها با ارائه لایحه یا طرح، آن را اصلاح کنند نه این که هر چند وقت یک بار راسا و با یک ابلاغیه، قانونی را لغو و انضباط اقتصادی، فرهنگی و سیاسی کشور را مختل کنید.»


عباس عبدی: حذف عضو زرتشتی شورای شهر یزد تبعیض است
در همین رابطه، مجمع مدرسین و محققین نیز در بیانیه ای از دیدگاه شورای نگهبان در این باره انتقاد کرد. عباس عبدی فعال سیاسی نیز با انتشار یادداشتی حذف عضو زرتشتی شورای شهر یزد را نوعی تبعیض دانست و از شورای نگهبان خواست تا متن مذاکرات در این باره را منتشر کنند. در روزهای گذشته علی لاریجانی رئیس کمیسیون شوراهای مجلس را مأمور رسیدگی به این مشکل کرده بود.


پرویز امینی: با یک تیر، چند نشان می‌توان زد؟
پرویز امینی استاد دانشگاه و تحلیل‌گر اصولگرا نیز در کانال خود نوشت:  قول مشهور این بود که با یک تیر تنها می‌توان دو نشان زد اما برخی طرفداران جمهوری اسلامی مثل مورد سپنتا نیکنام، نشان دادند می‌توان با یک تیر، پنج تا شش نشان زد و  باور به فقه و توانایی او را در حل مسائل، تضعیف کرد،  مردم‌سالاری را که محصول روند چهل ساله نظام و نتیجه هزینه‌های سنگین این سال‌هاست، خدشه‌دار کرد،  شورای نگهبان را در ذهنیت عمومی در برابر افکار عمومی و جامعه و مردم‌سالاری نشاند...».

منبع: جهان نيوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jahannews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جهان نيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۳۰۷۸۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معاونت قوانین به تخلف کمیسیون تلفیق برنامه هفتم ورود کرد

به گزارش گروه سیاسی ایسکانیوز، علی خضریان نماینده مردم تهران در روند بررسی ایرادات شورای نگهبان به برنامه هفتم توسعه در مورد تبصره ماده ۵۷ این لایحه گفت:در این تبصره اتفاقی رخ داده موضوعی برای اضافه شدن فوق العاده خاص برای یکی از دستگاهها وجود دارد در حالی که در سری اول ایراد شورای نگهبان این موضوع نبوده است.

بیشتر بخوانید: دومین جلسه مجلس برای بررسی جداول بودجه ۱۴۰۳ آغاز شد

خضریان اضافه کرد: صحن به رییس کمیسیون تلفیق برنامه اعتماد کرد و این موضوع را رییس کمیسیون بدون رای آوردن در بازگشت شورای نگهبان اضافه کرده است و در بازگشت دوباره به شورای نگهبان مورد ایراد واقع شده است.

سخنگوی کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی بیان داشت: این خلاف عدالت است اگر بخواهیم برای یک دستگاه حقوق و مزایایی در فوق العاده اضافه کنیم. این خلاف عدالت و قانون رخ داده است.

وی از قالیباف خواست که این تبصره حذف شود و بدون این تبصره رای گیری شود.

قالیباف خطاب به خضریان بیان داشت: به معاونت قوانین سپردم که بود و نبود این موضوع را از متن مذاکرات چک کند و این مراعی بماند تا قوانین چک شود و بعد تذکر خضریان بررسی شود.

این موضوع در جلسه عصر مورد بررسی قرار گرفت و معاونت قوانین مجلس هم تایید کرد که تبصره مذکور اضافه شده است.

خضریان خطاب به قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: در بازگشت شورای نگهبان بر روی این ماده ابهامی وارد شد که کمیسیون تلفیق بدون توجه به ابهام، تبصره ای را اضافه کرد و با امضای ابراهیم عزیزی، رییس کمیسیون تلفیق برنامه هفتم انجام شده این فوق العاده خاص خلاف عدالت است و قوانین مجلس هم این موضوع را تایید می کند.

در نهایت رئیس مجلس اصلاحیه کمیسیون در مورد تبصره ماده ۵۷ برنامه هفتم را به رای گذاشت و با موافقت اکثریت نمایندگان به تصویب رسید.

کد خبر: 1229026 برچسب‌ها مجلس شورای اسلامی

دیگر خبرها

  • نامه سوم روحانی به شورای نگهبان درباره ارائه مستندات ردصلاحیتش
  • آنتن شبکه تهران از امشب انتخاباتی می‌شود
  • افشای دلایل ردصلاحیت حسن روحانی در انتخابات
  • افشای دلایل رد صلاحیت حسن روحانی از سوی شورای نگهبان
  • افشای دلایل رد صلاحیت حسن روحانی
  • نظارت ۹۹۰ نفر از شبکه مردمی ناظران شورای نگهبان در دور دوم انتخابات مجلس
  • معاونت قوانین به تخلف کمیسیون تلفیق برنامه هفتم ورود کرد
  • لایحه برنامه هفتم پیشرفت اصلاح شد
  • لحظه به لحظه از صحن علنی مجلس / ادامه بررسی ایرادات شورای نگهبان در لایحه برنامه هفتم توسعه
  • آغاز جلسه علنی عصر مجلس