Web Analytics Made Easy - Statcounter

ابراهیم داروغه‌زاده (دبیر سی و ششمین دوره جشنواره فیلم فجر) که در بیست و سومین نمایشگاه مطبوعات در غرفه خبرگزاری ایلنا حضور پیدا کرده بود؛ درباره دلایل انتقال جشنواره فیلم فجر از برج میلاد به مکانی دیگر گفت: باید از هر برنامه‌ای که در راستای برگزاری مطلوب جشنواره فیلم فجر و همچنین کاهش هزینه‌هاست، استقبال کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: دلیل اصلی ما برای اینکه برج میلاد به عنوان سینمای رسانه‌ها انتخاب نشود این بود که در سال‌های گذشته بسیاری از اهالی رسانه و خبرنگاران حرفه‌ای اعتراض داشتند که برج میلاد مکان مناسبی برای برگزاری جشنواره فجر نیست و افراد زیادی در برج میلاد حضور پیدا می‌کنند که رسانه‌ای و اهل سینما نیستند و این مساله باعث می‌شود اهالی رسانه کار اصلی‌شان را  نتوانند انجام بدهند.

داروغه‌زاده ادامه داد: در بیشتر جشنواره‌های دنیا سالنی وجود د ارد که در آن آثار برای اهالی رسانه نمایش داده می‌شود. سینماگران نیز در کنار آنها اثر را می‌بینند و بعد از نمایش نقد و بررسی می‌‌شود. ما نیز تصمیم گرفتیم امسال با تمام مخالفت‌هایی که می‌شد این کار حرفه‌ای را انجام بدهیم و چنین فضایی را برای اهالی رسانه ایجاد کنیم. ما نمی‌توانستیم روند سال‌های گذشته را ادامه دهیم زیرا تعداد افرادی که متقاضی بودند در برج میلاد حضور پیدا کنند، زیاد بود و ما نمی‌توانیم به همه پاسخ بدهیم. از طرف دیگر سالن نمایش برج میلاد استانداردهای سینما را ندارد و همین مساله اعتراض اهالی سینما را نیز به دنبال داشت.

وی ادامه داد: قطعا تعدادی از سالن‌های سینما مانند سال‌های گذشته از طریق خانه سینما در اختیار اهالی سینما قرار خواهد گرفت.

داروغه‌زاده در پاسخ به این سؤال که در سال‌های گذشته برخی از فیلم‌ها برای نمایش در جشنواره فیلم فجر پروانه نمایش می‌گرفتند و بعد برای اکران عمومی بازهم پروانه می‌گرفتند. آیا امسال باتوجه به مسئولیت وی در معاونت نظارت و ارزشیابی و همچنین جشنواره فیلم فجر امکان حذف این دو مجوز وجود دارد، گفت: اگر فیلم‌هایی به صورت کامل آماده و ارائه شوند ما می‌توانیم  آنها را زودتر بررسی کنیم تا در جشنواره فیلم فجر پروانه نمایش اصلی را بگیرند اما فیلم‌هایی که کامل آماده نمی‌شوند؛ ممکن است نتوانند این پروسه را طی کنند لذا پروانه نمایش موقت برای آنها صادر می‌شود.

وی درباره نمایش فیلم‌ها در استان‌ها نیز گفت:  نمایش فیلم‌ها در استان‌ها با رضایت تهیه‌کنندگان فیلم‌ها بوده است  و تاکید داریم که حتماً تعداد نمایش فیلم‌ها با رضایت تهیه‌کنندگان همراه باشد. البته نمایش فیلم‌ها در سالهای گذشته ارتباط مستقیمی با جشنواره فیلم فجر نداشته است بلکه براساس تقاضای استانداران و مدیران استانی  فیلم‌ها بوده است.

وی ادامه داد: فراخوان جشنواره فیلم فجر  منتشر شده و ما ملزم به برگزاری جشنواره فیلم فجر در همین چارچوب هستیم و اگر درخواستی از  طرف استانداران بشود و حقوق تهیه‌کنندگان رعایت شود؛ تلاش داریم این کار انجام شود و نمایش فیلم در استان‌ها انجام شود.

داروغه‌زاده درباره نحوه داوری‌ها در جشنواره فیلم فجر امسال براساس نوع جوایز نیز گفت: فقط یک هیات داوری خواهیم داشت و تمامی جوایز امسال جشنواره شامل سیمرغ هنر و تجربه و مستند را فقط همین هفت نفر انتخاب  می‌کنند.

معاون نظارت و ارزشیابی سازمان سینمایی در پاسخ به سوالی درباره آخرین وضعیت بررسی فیلم‌های مشکل‌دار یا اصطلاحا توقیفی گفت: در آخرین مرحله که پیش از این نیز اطلاع‌رسانی شده بود؛ ۱۲ فیلم بررسی شد که ۵ فیلم مجوز گرفتند و اسامی آنها نیز اعلام شد و یکی از آنها به نام "خانه دختر" هم‌اکنون در حال اکران است.

وی ادامه داد: ابتدا باید وضعیت اکران این ۵ فیلم که پروانه نمایش گرفته‌اند مشخص شود و بعد درباره سایر فیلم‌ها تصمیم‌گیری کنیم.

داروغه‌زاده ادامه داد: مشکلات برخی فیلم‌ها در اختیار  سازمان سینمایی  و شورای پروانه نمایش نیست و باید  خارج از سازمان سینمایی حل شود.

وی ادامه داد: فیلمی مانند "رستاخیز" از سوی شورای پروانه نمایش مجوز گرفته اما در جاهای دیگر بحث‌هایی درباره فیلم به وجود آمد که همان‌جاها باید حل و فصل شود البته برخی فیلم‌ها مانند "ارادتمند نازنین بهاره تینا" به کارگردانی عبدالرضا کاهانی هم در شورای پروانه نمایش و هم در شورای عالی نظارت مورد مخالفت جدی قرار گرفتند. این فیلم نیاز به اصلاحات جدی‌تری دارد.

معاون نظارت ارزشیابی در پاسخ به این سؤال که آیا درست است که گفته‌اید "برخی کارگردان‌ها همچون ابراهیم  حاتمی‌کیا بدون آنکه فیلمنامه ارائه کنند یا فیلمنامه‌شان خوانده شود؛ مجوز می‌گیرند؟" گفت: سیاست اصولی ما تعامل بیشتر و بهتر شورای پروانه ساخت با فیلمساز است و در گذشته هم رویه این شورا کم و بیش اینگونه بوده است. برخی از سینماگران ما با ارائه طرح فیلمنامه درخواست مجوز ساخت کرده‌اند که با اعتماد اعضای شورا به ایشان مجوز ساخت برای آنها صادر شده است و اتفاقاً آن فیلم‌ها بدون کمترین مشکلی پروانه نمایش هم گرفته‌اند. سعی می‌کنیم این رابطه را براساس اعتماد و مسئولیت‌پذیری توأمان بین شورا و سینماگران را بیشتر کنیم.

منبع: ایلنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۳۰۸۶۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آخرین وضعیت پرداخت مطالبات چایکاران/ آغاز چین بهاره از روزهای آینده

ایسنا/گیلان رئیس سازمان چای، بهای برگ سبز چای در سال گذشته را ۱۸۶۸ میلیارد تومان دانست که تاکنون بالغ بر ۱۸۳۷ میلیارد تومان آن پرداخت شده و خاطرنشان کرد: دولت ۱۰۰ درصد مطالبات را پرداخت کرده و کارخانجات چایسازی موفق به پرداخت ۹۷.۲ درصدی شده‌اند که میانگین آن به ۹۸ درصد می‌رسد.

حبیب جهانساز امروز، هشتم اردیبهشت ماه در گفت وگو با ایسنا، با اشاره به آغاز چین بهاره برگ سبز چای از روزهای آینده، اظهار کرد: با توجه به شرایط اقلیمی و سرمای اوایل سال، شاهد تاخیر در چین اول هستیم، اما به زودی برداشت را آغاز می‌کنیم.

وی با بیان اینکه تمهیدات لازم جهت خرید تضمینی برگ سبز و عقد قرارداد با کارخانجات فراهم شده است، افزود: چین بهاره تا پایان خردادماه ادامه دارد، اما در مجموع چهار چین در سه فصل بهار، تابستان و پاییز انجام می‌شود.

رئیس سازمان چای کشور با اشاره به فاصله یک ماهه تا ۴۵ روز بین هر چین، اضافه کرد: ۹۰ درصد باغات چای در اراضی شیبدار و دیم بوده و لذا شرایط اقلیمی در زمان برداشت اثرگذار است.

جهانساز بهای برگ سبز چای در سال گذشته را ۱۸۶۸ میلیارد تومان دانست که تاکنون بالغ بر ۱۸۳۷ میلیارد تومان آن پرداخت شده و خاطرنشان کرد: دولت ۱۰۰ درصد مطالبات را پرداخت کرده و کارخانجات چایسازی موفق به پرداخت ۹۷.۲ درصدی شده‌اند که میانگین آن به ۹۸ درصد می‌رسد؛ البته شرط عقد قرارداد با کارخانجات در سال جدید، تسویه کامل مطالبات است.

وی با اشاره به مشکلات کارخانجات در فروش و بازاریابی و تامین نقدینگی، اضافه کرد: سال گذشته، واردات چای به شرط خرید چای داخلی بود که بالغ بر ۱۰ هزار تن چای از کارخانجات خارج شد و بخشی از نقدینگی کارخانجات را برای سال جدید تامین کرد.

رئیس سازمان چای با بیان اینکه چای‌سازی کارخانجات به ویژه برندها کیفی‌تر شده است، عنوان کرد: شورای قیمت‌گذاری محصولات کشاورزی نرخ خرید تضمینی برگ سبز در سال جدید را تصویب کرد و شاهد افزایش ۳۰ درصدی بها به صورت میانگین هستیم؛ یعنی بهای برگ سبز درجه یک از ۱۳ هزار و ۹۹۰ تومان در سال ۱۴۰۲ به ۱۸ هزار تومان و بهای برگ سبز درجه دو از ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومان به ۱۵ هزار تومان رسیده است.

وی یکی دیگر از مصوبات شورای قیمت‌گذاری را واردات چای به شرط خرید چای داخلی دانست و ادامه داد: طبق مصوبه شورای قیمت‌گذاری، پنج درصد از ارزش بهای برگ سبز با توجه به ظرفیت‌های قانون بودجه ۱۴۰۳ برای افزایش سرمایه صندوق حمایت از توسعه صنعت چای تعلق می‌گیرد.

جهانساز افزایش ۳۰ درصدی تولید چای خشک را نتیجه قیمت متناسب خرید برگ سبز و پرداخت به موقع مطالبات و ارائه تسهیلات ارزان قیمت اصلاح و احیا و به‌زراعی باغات و بهسازی کارخانجات دانست و یادآور شد: برای سال جاری برداشت ۱۴۵ هزار تنی برگ سبز و تولید ۳۲ هزار تنی چای خشک را پیش‌بینی می‌کنیم که در صورت مساعدت اقلیمی، افزایش می‌یابد.

رئیس سازمان چای با تاکید بر لزوم کنترل قیمت و حجم واردات چای، اضافه کرد: سال گذشته شاهد واردات ۴۲ هزار تنی چای بودیم که به بازار چای داخلی کمک کرد؛ این در حالی است که نیاز کشور به چای خشک ۸۵ هزار تن بوده و تولید داخل فقط ۳۰ درصد این نیاز را تامین می‌کند.

وی با اشاره به نقش بخش خصوصی در برندسازی چای داخلی و بازاررسانی آن، تاکید کرد: بیش از ۸۰ درصد چای تولیدی وارد بازار مصرف می‌شود؛ همچنین سالانه شاهد صادرات ۱۰ هزار تنی چای ایرانی هستیم.

جهانساز یکی از شاخصه‌های بارز چای ایرانی را عدم استفاده از سموم دانست و خاطرنشان کرد: باغات ما دچار آفات خسارت‌زا نیستند و هیچگونه توزیع سم شیمیایی نداریم، اما در صورت لزوم از سموم بیولوژیک استفاده خواهیم کرد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • صدور مجوز ۱۸ پروانه ساختمانی در یک ماه
  • برگزیدگان جشنواره تلویزیونی «عروسک‌خونه» معرفی شدند/ انتقاد پیشکسوت نمایش عروسکی از وفور جیغ، دست و هورا در تلویزیون!
  • برگزیدگان جشنواره تلویزیونی «عروسک‌خونه» معرفی شدند/ انتقاد پیشکسوت نمایش عروسکی از وفور جیغ و دست هورا در تلویزیون!
  • رابطه این فیلم ایرانی با ماجرای قتل بابک خرمدین
  • رابطه این فیلم با ماجرای قتل بابک خرمدین | اسم فیلم را عوض کردم تا...
  • استان گلستان در حذف پروانه کسب‌های کاغذی ۴ پله صعود کرد
  • آخرین وضعیت پرداخت مطالبات چایکاران/ آغاز چین بهاره از روزهای آینده
  • روایتی از تشابه ماجرای بابک خرمدین با فیلمی که نامش تغییر کرد
  • بدمستی در برابر مست عشق
  • بدمستی در برابر مست عشق