Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست - براساس تازه‌ترین آمار منتشره از سوی گمرک ایران از تجارت خارجی شش ماهه نخست سال جاری در این مدت ۸۱ هزار و ۵۸۳ تن انواع خرما به کشورهای خارجی صادر شده که ارزش آن به ۸۲ میلیون و ۸۰۳ هزار و ۳۴۸ دلار می‌رسد.

بر این اساس، با توجه به صادرات ۷۹ میلیون و ۶۳۰ هزار دلار خرما در شش ماهه نخست سال گذشته می‌توان گفت که صادرات خرما نسبت به سال پیش تغییری محسوسی نداشته و حدود یک درصد افزایش پیدا کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

براساس آمار تفکیکی گمرک ایران، خرماهای صادراتی ایران به ۷۸ کشور جهان صادر می‌شود که در این میان هند با بیش از ۱۱ میلیون دلار بزرگترین مشتری خرما ایرانی بوده است.

بر این اساس کشورهای مقصد صادرات خرمای ایران شامل بلاروس، مقدونیه، لتونی، اتریش، اتیوپی، آذربایجان، آرژانتین، ارمنستان، ازبکستان، اسپانیا، استرالیا، اسلوواکی، آفریقای جنوبی، افغانستان، آلبانی، آلمان، امارات متحده عربی، اندونزی، انگلستان، اوکراین، آمریکا، ایتالیا، بحرین، برزیل، بلغارستان، بنگلادش، بوسنی و هرزگوین، پاکستان، تاجیکستان، تایلند، تایوان، ترکمنستان، ترکیه، جمهوری چک، سوریه، جمهوری کره، مولداوی، آفریقای مرکزی، چین، دانمارک، رومانی، ژاپن، سنگاپور، سنگال، سومالی، سوئد، سوئیس، شیلی، صربستان، عراق، عمان، فدراسیون روسیه، فرانسه، فنلاند، فیجی، قرقیزستان، قزاقستان، قطر، کانادا، کرواسی، کویت، گرجستان، لبنان، لهستان، لیتوانی، مالتا، مالزی، مجارستان، مصر، مکزیک، موریس، نروژ، نیوزلند، هلند، هند، هنگ‌کنگ، ویتنام و یونان می‌شود.

همچنین در میان انواع خرماهای صادر شده خرمای مضافتی به صورت ساده یا خشک کرده بیشترین حجم صادرات را به خود اختصاص داده است به طوری که دراین مدت ۲۵ هزار و ۱۱۳ تن خرمای مضافتی به ارزش ۳۱ میلیون و ۹۶۶ هزار و ۴۴۷ دلار از ایران صادر شده است.

همچنین در شش ماهه نخست سال جاری ۵۳۹۱ تن خرمای شاهانی به ارزش چهار میلیون و ۴۲۹ هزار و ۴۱ دلار به کشورهای خارجی صادر شده است و از سوی دیگر خرمای زاهدی نیز در همین مدت ۶۶۵۱ تن صادرات داشته که ارزش آن به سه میلیون و  ۴۷۳ هزار و ۱۱۲ دلار می‌رسد.

بر اساس آمار گمرک ایران، صادرات خرمای استعمران نیز در همین مدت ۳۲۶۱ تن به ارزش دو میلیون و ۷۴۳ هزار و ۳۱۷ دلار بوده است.

خرمای کبگاب در شش ماهه نخست سال جاری به میزان ۲۵۶۹ تن و ارزش یک میلیون و ۸۲۹ هزار و ۳۴۰ دلار صادر شده و صادرات خرمای پیاروم نیز در همین مدت ۵۲۵ تن به ارزش یک میلیون و ۶۱۴ هزار و ۵۳۷ دلار بوده است.

علاوه بر موارد مذکور ۳۸ هزار و ۴۰۶ تن سایر خرماهای غیرمذکور در ردیف‌های دیگر به ارزش ۳۷ میلیون و ۱۷۲ هزار و ۷۱۰ دلار صادر شده است.

به این ترتیب می‌توان گفت که گران‌ترین خرمای صادراتی ایران خرمای پیارم بوده که هر کیلوی آن ارزشی در حدود ۱۲ هزار تومان داشته است.

منبع: ایران اکونومیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۳۱۸۱۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امارات واردات سیمان ایران را ممنوع کرد

یک تولیدکننده سیمان اعلام کرد: ارزان فروشی سیمان صادراتی باعث شد بعد از عراق، کشور امارات عربی متحده نیز واردات سیمان و کلینکر از ایران را به استناد قوانین ضد دامپینگ با گذاشتن تعرفه گمرکی ۶۷ درصدی عملاً ممنوع نماید. - اخبار اقتصادی -

ابراهیم غلام زاده در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، با اشاره به اینکه متأسفانه با سیاست گذاری های اشتباه در بازار صادراتی عراق باعث از دست رفتن این بازار بزرگ شده‌ایم، گفت: در حال حاضر علاوه بر کشور امارات ، سایر کشورهای عربی حوزه خلیج فارس همچون کویت و عمان نیز در صدد اعمال محدودیت به استناد قوانین ضد دامپینگ هستند.

وی افزود: به دلیل تفاوت قیمت سیمان داخلی و قیمت های جهانی سیمان که یک اختلاف حدوداً 50 درصدی دارند، واسطه‌ها سیمان را به قیمت داخلی خرید کرده و با کارت‌های بازرگانی یکبار مصرف صادر می‌نمایند  و این باعث آسیب به بازارهای صادراتی سیمان ایران شده است.

این تولیدکننده سیمان تصریح کرد: پیش از این صادرات سیمان صرفاً توسط کارخانجات سیمان مجاز بود که همین باعث کنترل بهتر بازارهای صادراتی می شد اما متاسفانه در یکی دو سال اخیر این ممنوعیت برداشته شده و در حال حاضر هر شخصی می تواند بهر قیمتی صادرات سیمان و کلینکر انجام دهد و به قیمت داخلی خرید نموده و صادر نماید.

به گفته وی، عمده ارزان فروشی صادراتی متأسفانه توسط کارخانجات دولتی و شبه دولتی اتفاق می افتد.

غلام زاده اضافه کرد: در حال حاضر وزارت صنعت معدن تجارت باید با ورود به موضوع قیمت سیمان و کلینکر صادراتی مانع از دست رفتن بازارهای صادراتی کشور شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • سهم ۰.۳ درصدی ایران از صادرات صنایع غذایی جهان
  • در این هتل‌ها اقامت نکنید!
  • افزایش ۶۵ درصدی صادرات سیر/ روسیه مقصد نخست صادرات سیر خشک
  • رشد ۹۸ درصدی صادرات کالاهای اظهارشده در گمرک خسروی
  • رشد ۱۷ درصدی صادرات گمرکات کرمانشاه
  • رشد ۱۷ درصدی صادرات کالا از گمرک کرمانشاه طی فروردین سال جاری
  • امارات واردات سیمان ایران را ممنوع کرد
  • چگونه بازار مرغ ترکمنستان را از دست دادیم؟
  • تجار قمی در فروردین ماه به ۲۲ کشور صادرات کالا داشتند
  • ریل گذاری ایران و امارات برای افزایش صادرات