Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست - به گزارش ایران اکونومیست؛ دکتر حسن صالحی روز دوشنبه، 8 آبان ماه در اولین همایش بین‌المللی اقیانوس‌شناسی غرب آسیا با بیان اینکه شیلات به عنوان یکی از بخش‌های مهم کشاورزی جایگاه ارزشمندی از نظر تامین امنیت غذایی جامعه دارد، افزود: دستیابی به این مهم از طریق بهره‌برداری از ذخایر آبزی آب‌های ساحلی و بین‌المللی و همچنین آبزی‌پروری در آب‌های داخلی و دریا صورت می‌پذیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از این رو در برنامه‌های  5 ساله افزایش تولید مواد پروتئینی آبزیان مورد توجه قرار گرفته است.
 
وی با تاکید بر اهمیت ارزش غذایی آبزیان، خاطر نشان کرد:  اگر چه ممکن است سهم شیلات در تولیدات بخش کشاورزی به لحاظ کمی چشم‌گیر نباشد، اما این تولیدات از نظر ارزش غذایی و اقتصادی از رتبه‌های بالایی برخوردار است. چرا که منابع غذایی دریایی دارای تمامی اسیدهای آمینه ضروری بزرگسالان و کودکان و همچنین دارای اسیدهای چرب غیر اشباع است.
 
صالحی ادامه داد:‌ بر این اساس تلاش شده است تا با بهره‌گیری از پتانسیل‌های موجود نقش بسزایی در تامین پروتئین سفید کشور ایفا کنند، به طوری که میزان سرانه مصرف از یک کیلوگرم در سال 1357 به حدود 11 کیلوگرم در سال 95 رسیده است.
 
وی اضافه کرد: این در حالی است که راپورت‌های سازمان شیلات ایران در سال‌های پس از پیروزی انقلاب اسلامی و در بازه زمانی تا حدودی متفاوت بوده است، به طوری که در سال‌های 57 تا 67 عمدتا صرف شناسایی شرایط گذشته و برنامه‌ریزی برای اصلاح‌های ساختاری بوده است و از سال 67 تا 77 اقدام به شناخت پتانسیل‌های سازمانی و ایجاد تشکلات تحقیقاتی و سرمایه‌گذاری شده است.
 
رییس سازمان شیلات ایران فعالیت این سازمان را در دو حوزه آبزی پروری با تاکید بر پرورش ماهی در قفس و بهره‌برداری از منابع آب‌های آزاد اقیانوسی دانست و ادامه داد: بر اساس این روند این سازمان با انجام سرمایه‌گذاری‌های انبوه، ایجاد زیرساخت‌ها و هدایت مردم به سمت تولید آبزیان و مصرف آن، رویکرد افزایش تولیدات آبزیان حاصل از صید و آبزی‌پروری افزایش چشم‌گیری داشته است.
 
صالحی با تاکید بر اینکه امروزه جایگاه شیلات ایران در بین کشورهای جهان در حد قابل قبولی قرار دارد، اظهار کرد: بر اساس آمار سال 2015 فائو ایران در مجموع تولیدات شیلاتی در رتبه 27 جهان، در تولید آبزی‌پروری رتبه 19، در بخش صید رتبه 29 و در تجارت آبزیان به لحاظ مقدار و ارزش رتبه 71 جهانی را کسب کرده است.
 
وی تاکید کرد: در این راستا شاخص‌های کمی هدف‌گذاری شده برای سازمان شیلات حدود 22 فاکتور مختلف است که مبنای شاخص‌های ارزیابی عملکرد در طول برنامه ششم توسعه احصا شده است، ضمن آن‌که اجزای شاخص‌های کمی ذکر شده در تولیدات صید و آبزی‌پروری از منابع از قبیل آب، غذا، بچه‌ماهیان و لارو، تجهیزات و پوشش گونه‌ای، منابع مالی اعم از سرمایه‌گذاری، تسهیلات و منابع درآمدی تا سال 99 پیش‌بینی شده است.
 
رییس سازمان شیلات ایران با اشاره به اهداف این سازمان در طول برنامه ششم توضیح داد: آبزی پروری با پرورش در قفس، آبزی پروری در آب شور و لب شور، پروش ماهیان در استخرهای آب کشاورزی، صید در آب‌های دور و بین‌المللی، کاهش ضایعات در مراحل مختلف صید، عمل‌آوری، حذف روش‌های صید مخرب و تولید محصولات با ارزش افزوده بالا از جمله اهداف این سازمان در برنامه ششم توسعه است.
 
وی توسعه فرصت‌های شغلی را از دیگر اهداف این سازمان در برنامه ششم توسعه ذکر کرد و ادامه داد: علاوه بر آن برنامه‌هایی برای توسعه صادرات  آبزیان توام با بهبود کیفیت و افزایش ارزآوری را در طول برنامه ششم در دستور کار داریم، علاوه بر آن زمینه‌هایی برای توسعه تحقیقات کاربردی در زمینه صید فراهم خواهد شد.

منبع: ایران اکونومیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۳۴۱۸۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مدیر برنامه جهانی غذا: شمال غزه به «قحطی تمام عیار» دچار شده است

یکی از مقام‌های ارشد سازمان ملل گفته که شمال غزه پس از قریب به هفت ماه جنگ در این باریکه به قطحی تمامی عیاری دچار شده که این روند به سمت جنوب این نوار در حرکت است.

به گزارش ایسنا، «سیندی مک‌کین» مدیر برنامه جهانی غذا سازمان ملل به جدیدترین مقام بین‌المللی تبدیل شده که گفته قحطی نوار غزه را در برگرفته است.

به نوشته روزنامه دیلی تلگراف، از مارس ۲۰۲۴ سازمان ملل و دیگر گروه‌ها و سازمان‌های کمک رسان گفته‌اند که قحطی در غزه قریب‌الوقوع است اما هنوز این مساله به صورت رسمی اعلام نشده است.

این مقام برجسته سازمان ملل در مصاحبه‌ای با برنامه «رو در رو با رسانه» شبکه خبری ان.بی.سی که امروز (یکشنبه) منتشر شد، گفت: «این واقعا وحشتناک است. قحطی تمام عیاری در شمال باریکه غزه وجود دارد و این روند دارد به سمت جنوب این باریکه حرکت می‌کند.»

مدیر برنامه جهانی غذا سازمان ملل خاطرنشان کرد، یک آتش بس و همینطور ارسال کمک به غزه از طریق مسیرهای زمینی و دریایی به شدت مورد نیاز است.

غیرنظامیان در شمال باریکه غزه دسترسی به کمک ندارند و به دلیل تشدید درگیری‌ها خودشان را مخفی می‌کنند. نرخ دقیق سوءتغذیه در میان کودکان زیر پنج سال از یک درصد پیش از جنگ به ۳۰ درصد در مارس رسیده است.

«سامانتا پاور»، مدیر آژانس آمریکایی توسعه بین‌الملل نیز دیگر مقام ارشد آمریکایی است که در ارزیابی خود گفته قحطی در غزه وجود دارد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • افزایش تولیدات آبزیان فرآوری چهارمحال وبختیاری به ۳۶ هزار تن
  • تولیدات فاخر علمی از اهداف مهم بنیاد ملی علم
  • ساخت شهرک شیلات در شهر غیرساحلی ایران
  • حرکت جدی بنیاد ملی علم ایران به سوی تولیدات فاخر علمی است
  • دانشگاه فردوسی مشهد رتبه چهارم تولیدات علمی در فناوریهای سبز را به دست آورد
  • ۱۹ و ۳۶، رتبه تیراندازان المپیکی ایران در جام جهانی
  • احداث شهرک‌های شیلاتی نهاوند در مرحله مکان یابی
  • مدیر برنامه جهانی غذا: شمال غزه به «قحطی تمام عیار» دچار شده است
  • آذربایجان‌غربی رتبه نخست کشوری در تولید آرتمیا
  • رده نهم، بهترین رتبه تیم‌های میکس تفنگ بادی