Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-05-03@19:04:28 GMT

ارابه‌های مرگ تروریسم؛ بلای جان غرب

تاریخ انتشار: ۱۱ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۳۹۳۷۷۴

ارابه‌های مرگ تروریسم؛ بلای جان غرب

حملات تروریستی مختلف با خودروهای سبک و سنگین در شهرهای اروپایی که حالا در نیویورک آمریکا هم خودی نشان داد، وحشت را در سازمان‌های امنیتی غربی ایجاد کرده است.

به گزارش مشرق، چند سالی است که تروریسم داعش شکل جدیدی از حملات تروریستی در غرب را در پیش گرفته که قربانیان زیادی می گیرد و وحشت تکرار آن  شهروندان و مقامات اروپایی را رها نمی کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این نوع جدید حملات تروریستی حمله با خودروهای سنگین و نیمه سنگین به عابران پیاده است.

به این ترتیب گویا در قرن 21 شیوه تروریسم دچار تحول خاصی شده و اگر زمانی بمب گذاری و تیراندازی شیوه سازمان های تروریستی برای رسیدن به اهدافشان بود، اما امروزه طرفداران داعش در اروپا بدون هزینه گزافی با خودروهای سنگین و نیمه سنگین و کامیون و ون و هر ابزاری که در اختیار دارند به شهروندان حمله می کنند.

این نوع حملات تروریستی و مقابله با آن مطمئنا دشوارتر از حملات تروریستی مرسوم بوده و سازمان های اروپایی را در نحوه مقابله با آن دچار چالش های بی شماری می کند. علاوه بر آن این گونه حملات وحشت بیشتری را در بین عموم ایجاد می کند.

بسیاری از مقامات و مسئولین سازمان های امنیتی اروپا درباره روی آوردن داعش به حملات با کامیون به دلیل سهل الوصول بودن آن و اینکه می تواند قربانیان بیشتری به بار آورد هشدار داده اند.

پروفسور "توماس یاگر"، صاحب کرسی سیاست بین الملل و سیاست خارجی دانشگاه کلن آلمان و عضو هیات علمی موسسه سیاست اروپایی درباره این نحوه ترور از طرف داعش گفته است: کشتار با وسایل نقلیه ساده تر از حملات تروریستی بسیار پیچیده با مواد منفجره است. این گونه حملات کار لجستیکی بزرگی نیست و نیاز به آماده سازی کمی دارد. هم زمان کشتار با وسایل نقلیه می تواند قربانیان زیاد و تصاویر دلخراشی را به بار آورد. تروریست ها با این نوع کشتار یک فضای عمومی آزادی و زندگی را به یک فضای تهدید و مرگ تبدیل می کنند. خاطرات این گونه حملات در این مکان ها باقی می ماند. به این ترتیب این گونه حملات بر درک افراد از فضای عمومی تاثیر می گذارند.

پروفسور "هاینس گرتنر" از اساتید دانشگاه وین آلمان نیز در این باره اظهار داشته است که داعش از همه ابزار و امکاناتی که در اختیار دارد برای کشتار استفاده می کند.

دکتر ینز پیتر استفن، ازکارشناسان برجسته مؤسسه صلح "پزشکان جهانی برای جلوگیری از جنگ‌های اتمی" در آلمان (ippnw) نیز استراتژی داعش در انجام حملات تروریستی با خودرو را نگران کننده توصیف کرده و تاکید کرد که دسترسی به وسایل نقلیه بزرگتر اغلب به‌صورت قانونی و یا از طریق سرقت کار ساده‌ای است. در این گونه حملات تروریستی عوامل ترور بة‌خلاف حملات تروریستی با سلاح و مواد منفجره نیاز به قابلیت خاصی ندارند و خطر اینکه سازمان‌های امنیتی به این اقدام آنها پی ببرند کمتر است، همچنین این مسئله نیز نگران‌کننده است که حتی وسایل دیگری از زندگی روزمره انسان‌ها برای حملات تروریستی از طرف داعش مورد استفاده قرار گیرد.

"وولفگانگ بوزباخ" ، از نمایندگان حزب مرکل در پارلمان آلمان نیز درباره این گونه حملات تروریستی داعش ابراز داشته است که رهبری داعش چند سال پیش به طرفداران خود اعلام کرد که در حملات تروریستی تنها از ابزار کلاسیک مانند سلاح و مواد منفجره استفاده نکنند، بخصوص به این دلیل که این ابزار توسط هر کسی و به آسانی و بدون مسئله نمی توانند مورد استفاده قرار گیرد. در همین راستا از مدتها پیش داعش به طرفداران خود اعلام کرد که برای حملات تروریستی از وسایل نقلیه موتوری استفاده کنند چرا که در همه حال در دسترس هستند و در ابتدا و تا زمانی که برای ابزاری به منظور اعمال خشونت به کار گرفته نشوند به عنوان ابزار کشتار به نظر نمی رسند.

در این گزارش برآنیم تا مروری بر حملات سال های اخیر داعش با کامیون در کشورهای غربی و اروپایی بپردازیم.

گاهشمار ترور با ارابه های مرگ داعش در اروپا و غرب

حمله تروریستی نیس فرانسه

اولین حمله تروریستی در اروپا با کامیون در روز 14 ژوئیه سال 2016  (24 تیرماه سال 1395) در شهر ساحلی نیس فرانسه رخ داد. در این حمله که همزمان با روز جشن ملی فرانسه بود، یک کامیون با سرعت زیاد وارد جمعیتی شد که در یکی از شلوغ‌ترین مناطق شهر نیس و برای تماشای مراسم آتش‌بازی ایستاده بودند. 86 نفر در اثر این جمله جان خود را از دست داده و صدها تن مجروح شدند. داعش مسئولیت این حمله تروریستی را بر عهده گرفت.

حمله با کامیون در برلین

در روز 19 دسامبر سال   2016،  (29 آذر 1395 )در آستانه عید کریسمس در اروپا یک کامیون اسکانیا با ورود به بازار کریسمس در شهر برلین، پایتخت آلمان جمعیت حاضر در این بازار را زیر گرفت و این بار پایتخت برلین شاهد کشتار داعش با ارابه ههای مرگ بود. بر اثر این واقعه 11 تن کشته و بیش از پنجاه نفر زخمی شدند. این حمله در یکی از شلوغ‌ترین زمانهای بازار کریسمس و هنگامیکه غرفه ها مملو از گردشگران و مردم محلی بود، رخ داد.

حمله با خودرو در لندن

در حمله تروریستی روز 22 مارس سال  2017  (2 فروردین 1396) در لندن ، فرد مهاجم ابتدا با خودرو وارد پیاده روی پل وست مینستر در نزدیکی ساختمان پارلمان بریتانیا شد و پس از آن با چاقو به افراد حاضر در محل حمله کرد. این حمله 5 کشته، و 49 قربانی بر جای گذاشت.

حمله با کامیون در استکهلم سوئد

حمله تروریستی با خودرو در استکهلم، پایتخت سوئد در بعد از ظهر 7 آوریل سال 2017 (18 فروردین 1396) رخ داد. در این حمله، فردی با کامیون به عابران اطراف یک مرکز خرید در پایتخت استکهلم یورش برد. فرد مهاجم پس از زیر گرفتن عابران وارد یک فروشگاه شد. در اثر این حمله پنج نفر کشته و 15 نفر مجروح شدند. خودرویی که از آن در این حمله استفاده شد، یک کامیون حمل آبجو بود که قبلا ربوده شده بود.

حمله تروریستی  با ون در لندن

سوم ژوئن  2017  (13 خرداد 1396) یک خودرو وَن روی پل معروف لندن بریج، در مرکز شهر و یکی از پر رفت و آمدترین نقاط پایتخت بریتانیا، عابران را زیر گرفت. مهاجمان که سه نفر بودند سپس وارد محله «بارو مارکت» که بطور ویژه شنبه شبها منطقه ای شلوغ و پر رفت و آمد است، شدند و با چاقو به رهگذران حمله کردند. تعداد کشتگان این حمله 13 نفر و مجروحان آن 48 نفر بود.

حمله با خودرو در بارسلون اسپانیا

در بعد از ظهر روز پنجشنبه 17 آگوست سال 2017 (26 مردار 1396 )  درشهر بارسلون در اسپانیا یک خودروی ون فیات سفید رنگ به جمعیت حاضر در ایستگاه مترو بلوار «رامبلا» در این شهر توریستی حمله کرد و عابران را در پیاده رو زیر گرفت. در این حمله 15 نفر جان خود را از دست داده و یکصد نفر زخمی شدند.

حمله با خودرو در کامبرلیز  اسپانیا

یک روز بعد در 18 آگوست (27 مرداد 1396 ) در شهر کمبریلزدر 110 کیلومتری جنوب غربی بارسلون، مهاجمان با یک خودروی «آئودی» چند نفر را در یک ساحل پر از گردشگر زیر گرفتند. این حمله یک کشته و شش زخمی بر جای گذاشت.

حمله با وانت در نیویورک

عصر روز سه شنبه نیز یک خودرو وانت با ورود به خط وِیژه دوچرخه‌سواران و حرکت در مسیر مخالف، به عابران پیاده و دوچرخه‌سواران در جنوب غربی منهتن نیویورک کوبید و دست‌کم 8 نفر را کشت و 11 نفر را زخمی کرد تا لیست گاهشمار حملات تروریستی داعش با ارابه های مرگ در اروپا و غرب تکمیل تر شود.

مطمئنا این استراتژی جدید داعش (حملات تروریستی با خودرو)  در ماه ها و سال های آینده هم گریبانگیر کشورهای غربی خواهد بود و به گفته مقامات سازمان های امنیتی سال های زیادی این اتحادیه را درگیر خود خواهد کرد.

منبع: تسنیم ارسال به تلگرام

منبع: مشرق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۳۹۳۷۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فراخوان داعش؛ به جای غزه در افغانستان «جهاد» کنید

گروه تروریستی داعش که همکاری تنگاتنگی با رژیم صهیونیستی دارد از حامیانش خواسته تا به‌جای فلسطین، برای «جهاد» به افغانستان سفر کنند.

 به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، شاخه خوراسان گروه تروریستی داعش با انتشار مطلبی تازه، از هواداران خود خواسته است تا به جای فلسطین برای «جهاد» و «هجرت» به این شاخه در «ولایت خوراسان» که عمدتا جغرافیای افغانستان کنونی را در بر می‌گیرد، بپیوندند.

این گروه تروریستی در ایام عید فطر نیز در پیامی از طرفداران و حامیان خود خواسته بود تا برای «هجرت و قتال» به «خوراسان» بیایند.

این گروه تروریستی که همکاری تنگاتنگی با رژیم صهیونیستی دارد و تحرکات آن همواره در خدمت منافع تل‌آویو بوده است، در حالی از طرفداران خود خواسته تا به‌جای فلسطین، برای جهاد به افغانستان بیایند که داعش گروه‌های مقاومت فلسطینی را مرتد دانسته و کشتن آن‌ها را بر کشتن «کفار» اولویت می‌داند.

بر اساس گزارش رسانه‌ها، داعش خوراسان بر هیچ منطقه‌ای از افغانستان تسلط ندارد و در گزارش «رویترز» نیز آمده است که هسته مرکزی این گروه تروریستی در ایالت بلوچستان پاکستان حضور دارد.

«ذبیح الله مجاهد» سخنگوی حکومت طالبان اعلام کرد گروه تروریستی داعش پدیده‌ای نیست که توانایی ایجاد مشکل برای افغانستان داشته باشد و در سال‌های اخیر توسط حکومت کنونی افغانستان سرکوب شده است.

«ضمیر کابلوف» نماینده ویژه روسیه در امور افغانستان نیز پیش از این گفته بود شاخه گروه تروریستی داعش در شمال افغانستان توسط نیرو‌های آمریکایی و انگلیسی ایجاد شد.

دیگر خبرها

  • شهادت ۱۳ نیروی ارتش سوریه در حمله داعش به استان حمص
  • حملات داعش در عراق شروع شد
  • حملات داعش در افغانستان بیش از ۱۵۰ کشته و زخمی برجای گذاشته است
  • فراخوان داعش؛ به جای غزه در افغانستان «جهاد» کنید
  • طالبان حمله تروریستی داعش در ولسوالی گذره را محکوم کرد
  • ضرورت مبارزه ایران و افغانستان با داعش به عنوان تهدید مشترک
  • داعش مسئولیت حمله تروریستی به نمازگزاران شیعه در هرات را برعهده گرفت
  • ترکیه ده‌ها نفر را به ظن ارتباط با داعش دستگیر کرد
  • داعش مسئولیت حمله به نمازگزاران شیعه در هرات را پذیرفت
  • انهدام ۲ پایگاه تروریست‌ها در «حمص» سوریه توسط روسیه