Web Analytics Made Easy - Statcounter

جامعه > میراث فرهنگی و گردشگری - میزان نوشت: احمد مسجد جامعی پس از چهار سال دوباره به محله کمالی و مقبره روزنامه نگاران مشروطه خواه رفت، از بازدید قبلی او تا حالا وضعیت این مقبره هیچ تغییری نکرده است.

این بار بیمارستان لقمان حکیم دیگر کل کوچه منتهی به مقبره شهدای روزنامه نگار مشروطه را تصاحب کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بهانه این بار ساخت کلینک تخصصی است، شبیه همان بهانه ای که با آن، بخشی از ملک مقبره را صاحب شدند، پارکینگ ساختند و زیر پای مقبره را خالی کردند.

حصارهای این پارکینگ حالا بخش دیگری از کوچه را قصب و ورودی ملک شخصی که در آن مقبره مشروطه خواهان است را به راهرو باریک بدل کرده است. بیمارستان لقمان حکیم یکی از متهمان وضعیت فعلی مقبره مشروطه خواهان است. متهمی که اگر تجاوز به عرصه این بنا را آغاز نمی کرد، زمینه تخریب ها فراهم نمی شد تا به امروز مخربه ای از این بنا باقی بماند.

مقبره ملک المتکلمین

حالا سقف مقبره ملک المتکلمین آماده ریزش است، سنگ قبرش زیر تلی از نخاله و آجر پنهان شده و قبر صوراسرافیل را با سیمان پوشانده اند. مقبره شخصی ملک زاده که در اتاقی بوده به طور کامل تخریب شده و باقی مانده اتاقک پر از آجر است و ردی از قبرها دیده نمی شود. اداره کل میراث فرهنگی تهران می گوید پرونده شکایتی درباراه این مقبره باز است که سرایدار و بیمارستان لقمان باید درباره آن توضیح دهند.

محل دفن صوراسرافیل

اما پای شکایت دیگری هم در میان است، گفته می شود ورثه ملک المتکلمین از سرایدر هم بابت ادعای مالکیت این بنا شکایت دارند. این چالش ها حالا مهمترین مانع رسیدگی به وضعیت این مقبره است. احمد مسجد جامعی عضو شورای شهر تهران، روز گذشته پس از چهار سال دوباره به این مقبره پا گذاشت و گفت که نسبت به چهار سال گذشته اتفاقی در این محل رخ نداده است.

در طول چهار سال گذشته چندین بار سازمان زیباسازی شهرداری تهران و شهرداری منطقه 11 وعده ساماندهی این ملک و مقبره را داده بودند. اما هیچ کدام از این وعده ها تاکنون عملی نشده است.

مسجدجامعی در بازدید روز گذشته گفت: جلساتی در وزارت راه و شهر سازی برگزار و حفاظت از این مقبره و مرمت آن را به عنوان یکی از موضوعات اصلی مدیریت شهری مطرح شده است. با تملک بنا از سوی شهرداری منطقه ۱۱ و اجرای مرمت توسط سازمان زیبا سازی شهر تهران حفاظت از این میراث فرهنگی امکان پذیر خواهد بود.

مسجد جامعی افزود: با توجه به این که این افراد جزو اولین روزنامه نگاران ایرانی و شهدای اهل قلم بوده اند و می توان گفت برای اولین بار طنز اجتماعی از همین دوره آغاز شده است؛ حفظ مقبره آنان برای مدیریت شهری حائز اهمیت است.

مسجد جامعی در این بازدید اظهار امیدواری کرد که در دوره تازه شهرداری تهران وضعیت این مقبره مشخص شود.

همچنین نصراله آبادیان شهردار منطقه ۱۱ گفت: فاز اولیه طراحی مقبره ای برای سران مشروطه از سوی سازمان زیبا سازی شهر تهران انجام شده است که پس از تملک ملک اجرای طرح آغاز خواهد شد.

این بار نیز مسئولان پس از بازدید حتی پای درد دل سرایداران این بنا ننشستند، کسانی که مهمترین عامل تسریع مرمت و تملک این بنا هستند. تا راضی نشدن و مشخص نشدن وضعیت حقوقی آنها مقبره ملک المتکلمین همچنان در این وضعیت باقی خواهد ماند تا شاید چهار سال بعد باز هم مسئولان یادی از آنها کنند.

گفتنی است ملک المتکلمین و میرزا جهانگیر خان صوراسرافیل دو تن از روزنامه نگاران مشروطه خواه بودند که پس از واقعه به توپ بسته شدن مجلس بازداشت و اعدام شدند. جسد آنها به بیرون از باغ شاه منتقل و رها شد تا اینکه دوستدارانشان مدتی بعد، این محل را تبدیل به مقبره این دو مشروطه خواه کردند.

47238

کلید واژه‌ها : سازمان میراث فرهنگی و گردشگری - میراث فرهنگی -

منبع: خبرآنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۳۹۸۱۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کتاب تاریخ مفهوم عدالت اجتماعی در دوران مشروطه نقد می شود

به گزارش خبرنگار مهر، کتاب تاریخ مفهوم عدالت اجتماعی در دوران مشروطه در خانه اندیشمندان علوم انسانی نقد و بررسی می‌شود.

این نشست با حضور داریوش رحمانیان، مقصود فراستخواه، آرش حیدری و سمیه توحیدلو برگزار خواهد شد.

زمان برگزاری چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ ساعت ۱۷/۳۰ به صورت حضوری در سالن خیام خانه اندیشمندان علوم انسانی است.

این نشست به همت انجمن جامعه شناسی ایران و خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار می‌شود.

کد خبر 6091620 فاطمه علی آبادی

دیگر خبرها

  • شهادت ۱۴۱ خبرنگار از ابتدای تجاوز اسرائیل به غزه
  • روز جهانی آزادی مطبوعات World Press Freedom Day + شعار و پوستر
  • کارزار بین‌المللی در اعتراض به اقدامات دولت ایتالیا علیه یک روزنامه/ سه خبرنگار در خطر صدور حکم نُه سال زندان قرار گرفته‌اند
  • وضعیت بازار اجاره مسکن در جنوب تهران
  • تیک‌تاک در آستانه حذف از اپ استور آیفون
  • قلعه تاریخی روستای تاج آباد کهنه در آستانه تخریب + تصاویر
  • نارضایتی وزیر ارشاد از وضعیت روزنامه‌نگاران حوزه طنز
  • معرفی کامل دبی لند و هر آنچه که باید بدانید!
  • تخریب آثار تاریخی در باران شدید کرمان؛ قسمت اسلامی قلعه نرماشیر ریخت
  • کتاب تاریخ مفهوم عدالت اجتماعی در دوران مشروطه نقد می شود