Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-04-29@03:11:22 GMT

اربعین، جلوه ای زیبا از تمدن نوین اسلامی

تاریخ انتشار: ۱۱ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۴۰۲۸۳۴

اربعین، جلوه ای زیبا از تمدن نوین اسلامی

در اربعین سید و سالار شهیدان حضرت اباعبدالله الحسین (ع) همه ساله میلیون ها زائر با پای پیاده و تحمل سختی های طاقت فرسا راهی کربلا می شوند آن هم در شرایطی که کشور عراق با مشکلات امنیتی درگیر بوده و در حال مبارزه با تروریسم است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از اهروصال در اربعین سید و سالار شهیدان حضرت اباعبدالله الحسین (ع) همه ساله میلیون ها زائر با پای پیاده و تحمل سختی های طاقت فرسا راهی کربلا می شوند آن هم در شرایطی که کشور عراق با مشکلات امنیتی درگیر بوده و در حال مبارزه با تروریسم است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

میان ایران و عراق هشت سال جنگ بود و بسیاری از عراقی ها مجبور بودند بنا به دستور صدام در جنگ شرکت کنند اما امروز این دو ملت به گونه ای با هم اخوت و الفت دارند که قابل توصیف نیست.

این چه سری است که خانواده عراقی برای زائرین اربعین ، موکب های پذیرایی می زند وهمه ی دار و ندار خود را به پای زائران اربعین می ریزد ؟! وقتی زائران ایرانی و سایر کشورها به عراق می رسند، عراقی ها به گونه ای از آنها پذیرایی می کنند که ما از عزیزترین مهمانان خود هم پذیرایی نمی کنیم و امروز تمامی زائران حسینی از چشمه آبِ حیاتِ محبت می نوشند.

تمامی تمدن های بشری با هدف ارائه یک الگوی سبک زندگی که در آن نیازهای اساسی انسان ها پاسخ داده می شود ، شکل گرفته اند .یعنی در پاسخ به نیازهای اساسی همچون ؛ امنیت ، عدالت ، آزادی ، حرمت انسانی و بالاتر از اینها محبت .

اینها چهره های حیات انسانی است و با حیات جانوری کاملا تفاوت دارد و دعوت همه ی تمدن ها بسوی اینهاست .

تمدن غربى بر پایه‌ى ستیز با معنویت و طرد معنویت بنا شد؛ این خطاى بزرگ کسانى بود که تمدن و حرکت علمى و صنعتى را در اروپا شروع کردند. 1

بنابراین غرب تمدن خویش را بر مبنای علم منهای دین قرار داد . در تمامی این ۵ مرحله که هدف تمدن ها ( امنیت ، عدالت ، آزادی ، حرمت انسانی ومحبت) بود، غرب به جای اینکه به آب برسد ، به سراب رسیده است .

در بحث تامین امنیت ، غرب به تعادل وحشت رسیده است و امنیت خود را در تعادل وحشت می بیند . مثلا در کنار مرزهای یکدیگر سپرهای دفاع موشکی و یا هسته ای ایجاد می کنند .

در بحث عدالت ، سازمان ملل متحد را شکل دادند ودر آنجا هم ۵ کشور بعنوان دائر مدار سازمان ملل ، حقوق سایر کشورها را با نام سازمان ملل زیر پا می گذارند که می توانند هر جا خواستند از این حق استفاده کنند و کشورهای دیگر هم حق اعتراض ندارند که این رفتار عادلانه نیست.

کشوری مثل هندوستان با جمعیتی بالغ بر یک میلیارد نفر می بینید وقتی حرفی در سازمان ملل می زند برای این ۵ کشور ارزشی ندارد یعنی در واقع حرمت انسانی هم ضایع می شود یعنی حرف یک میلیارد انسان در مقابل کشوری که حق وتو دارد هیچ ارزشی ندارد .در بحث آزادی هم آنچه که عیان است چه حاجت بیان است . بحث آزادی را در تمامی زمینه ها بقول خودشان جایز می دانند بی بند و باری های اخلاقی ، ناهنجاری های اجتماعی زائیده تفکر آزادی لیبرال دموکراسی غرب می باشد .

اما آنچه که اربعین به ما نشان می دهد یک چیز متفاوت است .2

در این عصر جاهلیت ثانی بشر ، انسان هایِ خسته از ایسم ها، دنبال یک الگویی از زندگی هستند که بتوانند در سایه آن به آرامش برسند .

تمدن غرب بر اساس دشمنی بنا شده و امروز نیز به آخر خط رسیده است در حالی که تمدن اسلامی، اهل عالم را به محبت دعوت می کند زیرا بشر تشنه محبت است و همه عطش محبت دارند.3

 اربعین حسینی و یا پیاده روی اربعین یکی از جلوه های تمدن نوین اسلامی است که پرداختن به زوایای مختلف این شاهکار اسلام ناب محمدی صل الله علیه و آله از اهمیت فوق العاده ای برخوردار است.

هنر یکی از بسترهای مناسب برای جاودانه کردن کنگره اربعین است و می‌تواند نقش اساسی و کلیدی برای اربعین ایفا کند.صدا و سیما ، نشریات و رسانه ها ، می توانند از ظرفیت های خود برای نشان دادن جلوه های ماندگار اربعین حسینی استفاده کنند. صدا و سیما می تواند هزاران مستند از این واقعه ای که سالانه اتفاق می افتد ، برای دنیا به تصویر بکشد .

عرصه فضای مجازی و شبکه های اجتماعی نیز زمینه مناسبی برای موج آفرینی و هدایت جوانان غربی و اروپایی می باشد .

پس آنچه که در اربعین مشاهده می کنیم ، سراب نیست ، آب است ، حقیقت است و شاکله دین ماست که به نمایش گذاشته می شود و شاکله دین و فلسفه دین ، همان محبت و خدمت به خلق می باشد .

وقتی زائری به اربعین می رود ، به فکر معاش نیست ، یک کوله پشتی با خودش برداشته و راهی سفر می شود از مبدا تا مقصد ( کربلا) و بالعکس و هدفش رسیدن به سرچشمه آب حیات است.

رسول خدا(ص)می‌فرمایند: إِنَّ لِرَبِّکُمْ فِی أَیَّامِ دَهْرِکُمْ نَفَحَاتٍ أَلَا فَتَعَرَّضُوا لَهَا یعنی در هر روزگاری نفحات الهی وزیدن می‌کند، سعی کنید خود را در معرض نفحات روزگار و تاریخ خود قرار دهید. امام صادق(ع)می‌فرمایند:  فِی حِکْمَةِ آلِ دَاوُدَ عَلَى الْعَاقِلِ أَنْ یَکُونَ عَارِفاً بِزَمَانِهِ مُقْبِلًا عَلَى شَأْنِهِ حَافِظاً لِلِسَانِه در دستورهاى حکیمانه‌ی آل داود چنین آمده است که وظیفه‌ی انسان خردمند است که زمانه‌ی خویش را بشناسد. و قرآن می‌فرماید: آیات: «کُلَّ یَوْمٍ هُوَ فی‏ شَأْن»(الرحمن/29) در هر روزگاری خداوند در شأنی است و به صورتی که مخصوص آن روزگار است و مطابق نیاز و تقاضای انسان‌ها است، به صحنه می‌آید.

کنگره اربعین بعنوان جلوه ای از تمدن نوین اسلامی ، محل قدرت نمایی اسلام ناب محمدی (ص) است که در طول تاریخ این عظمت و  شکوه و قدرت برای پیروان مکتب اهل بیت علیهم السلام سابقه نداشته است.

رخداد اربعین در این تاریخ، همان تاریخی است که می‌توانیم با قرارگرفتن در آن، سرنوشت خود را از بند غرب آزاد کنیم و تاریخ پایان‌یافتگی غرب را نشان دهیم که این همان تاریخِ سست‌شدن عهد انسان با سکولاریته و اقامه‌ی رابطه‌ی انسان با خداست.

 

1.مقام معظم رهبری 14/۰۳/1383

2و3.برداشت از سخنرانی حضرت آیت الله حائری شیرازی در باب اربعین

علیرضا کریم پور

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۴۰۲۸۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امام رضا (ع) محل وفاق تمام مسلمانان جهان است

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در جلسه دبیران و مدیران جشنواره بین‌المللی فرهنگی و هنری امام رضا (ع) در دوره بیست‌ویکم با تشکر از برگزار کنندگان این دوره از جشنواره گفت: برگزارکنندگان در این دوره مجموعه‌ای از عناصر هنری در بخش‌های مختلف را گردآوری کردند. حضور افراد تراز اول در این جلسه فرصت مغتنمی است که باید مورد توجه قرار گیرد.

 اسماعیلی با بیان این مطلب، ادامه داد: جشنواره فیلم رضوان اتفاق مبارکی است و هرآنچه در جلسه مطرح شد سرشار از امید و انگیزه برای آینده بود.

اسماعیلی گفت: جشنواره امام رضا (ع) باید به عنوان معتبرترین جشنواره فرهنگی هنری کشور قرار گیرد چراکه تمام داشته‌ها و افتخارات فرهنگی هنری ما به برکت وجود امام رضا (ع) است.

عضو شورای‌عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به کتاب دو قرن سکوت عبدالحسین زرین‌کوب گفت: آغاز قرن سوم همزمان با حضور علی‌بن موسی الرضا است و این درخشش تمدن اسلامی و ایرانی که از قرن سوم درخشش خود را آغاز کرده و در قرن پنجم به قله خودش رسیده، نشان دهنده‌ی این موضوع است که اساسا نام دیگر این تمدن تمدن رضوی است.

اسماعیلی در همین زمینه ادامه داد: مجالس در این دوره به صورت مجالس علمی و آزاداندیشی بوده و به‌طور کلی هر جامعه‌ای که می‌خواهد به حوزه تمدنی برسد با استفاده از ذات آزاداندیشی است که در فرهنگ اسلامی جاری است. دوره جمهوری اسلامی دوره‌ای نو از تمدن نوین اسلامی است. ما در حال بازخوانی تمدن رضوی هستیم.

اسماعیلی با اشاره به نگاه بین‌المللی در بنیاد امام رضا (ع) گفت: حضرت رضا (ع) محل وفاق تمام مسلمانان جهان است. در سفر اخیر خود به پاکستان مشتاقان از مردم تا مقامات برای زیارت امام رضا (ع) ابزار علاقه می‌کردند.

وزیر فرهنگ ادامه داد: بعد از امام حسین (ع) در میان ائمه‌اطهار (ع) این میزان از تشویق به زیارت را برای امام رضا (ع) داریم چرا که منبع فیض است.

اسماعیلی گفت: افتخار داریم در این جشنواره همگی خادم امام رضا (ع) باشیم.

وی در پایان با آرزوی بهره‌مندی از شفاعت و عنایت امام رضا (ع) و صلوات بر محمد و آل محمد به جلسه پایان داد.

جلسه دبیران و مدیران بیست‌ویکمین دوره جشنواره امام رضا (ع) پیش از ظهر امروز (۸ اردیبهشت) با حضور محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در محلل این وزارتخانه برگزار شد.

تبادل نظر درباره رویکرد‌های آتی جشنواره و ارائه گزارشی از فعالیت‌های انجام‌شده از محور‌های این جلسه بود.

سیدمحمد هاشمی جانشین وزیر فرهنگ، سیدمحمود اسلامی معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت فرهنگ، فرهاد قائمیان دبیر بیست‌ویکمین دوره جشنواره بین‌المللی و فرهنگی امام رضا (ع)، سعید زمانی مدیرعامل بیست‌ویکمین جشنواره بین المللی امام رضا (ع)، محمدحسین لطیفی دبیر جشنواره فیلم رضوی و فیلم رضوان و جمعی از دبیران و مدیران این دوره از جشنواره از حاضران در جلسه بودند.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری ساير حوزه ها

دیگر خبرها

  • دهه هشتادی‌ها نسل پیشران تمدن‌ساز هستند
  • شهید «مطهری» طراح اندیشه تمدن نوین اسلامی است
  • تدوین سند هوش مصنوعی باید مبتنی‌بر تمدن نوین اسلامی باشد/ پیش بینی بودجه ۵ همتی برای هزینه در هوش مصنوعی
  • امام رضا، محل وفاق تمام مسلمانان جهان است
  • امام رضا (ع) محل وفاق تمام مسلمانان جهان است
  • تمدن نوین اسلامی با وحدت محقق می‌شود/ عینت‌بخشی به وحدت اسلامی در دستور کارم بود
  • امنیت حاکم بر هرمزگان ناشی از وحدت شیعه و سنی است
  • برگزاری اردوی آموزشی تابستانه اندیشه جامع تمدن نوین اسلامی
  • رخ نمایی رنگین کمان در آسمان شهرکرد پس از بارش باران + فیلم
  • تاکید امام جمعه پیرانشهر بر رعایت اخلاق اسلامی