Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سرخه گفت: آثار باستانی به جامانده از گذشته نشان دهنده درک عمیق قدما از پدافند غیر عامل در زمان نفوذ دشمنان بوده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛  بهمن اخلاقی رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگردی شهرستان سرخه در گفتگو با خبرنگار ندای سرخه در مورد سبک زندگی اسلامی-ایرانی گفت: در حال حاظر معماری ایرانی، به دلیل تأسی از فرهنگ غرب و الگو پذیری از سبک ساخت و ساز غربی مورد تهاجم واقع شده و این سبب شده تا معماری به سبک ایرانی-اسلامی در ساختمانهای ایرانی بیش از پیش کمرنگ شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: از آنجایی که معماری  و سبک ساخت خانه نقش مهمی در امنیت و روابط فرهنگ اهل خانه دارد، و این سبک ساختار در سبک زندگی قدما ما بشدت مورد توجه بود است؛ مثل دیوارهای بلند و بدون روزن که الان جای آن را پنجره های متعدد و رو به خیابان داده است و یا کمرنگ شدن معماری عاطفی که در قدیم مورد توجه بود از جمله الگو برداری جامعه ما از سبک فرهنگ غربی است؛ که با توجه به آن بسیاری از نماد های تاریخی ما رو به فراموشی و خاموشی رفته است.

رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان سرخه گفت: خانه های قدیمی با دربهای چوبی حیاطهای بزرگ و باصفا همان خانه ایی که درب هایش کلون  و کوبه داشت؛ کلون و کوبه هایی که صدایش اهل خانه را از جنسیت فرد پشت در آگاه می کرد، خانه هایی با معماری بسیار آگاهانه  و با ظرافت خاص معماری ایرانی اسلامی که آرامش و امنیت را درکنار هم به ارمغان می آورد؛ اما امروز متاسفانه با استفاده از سبک معماری غربی امنیت و آسایش از خانه های ما رخت بربسته است.  

اخلاقی عنوان کرد:  باید اِلمانهای منحصر به فرد معماری ایرانی و رمز و راز خانه های قدیمی و فلسفه این نوع معمار ی را بشناسیم خانه هایی که به گونه ای طراحی می شد که در برابر نفوذ دشمن مقاوم بودند و حتی در خانه ها راه های فرا تعبیه می شد که اهل خانه در زمان ورود دشمن به شهر از آن راه فرار می کردند و جان خود را نجات می دادند؛ کوچه ها و معابر طوری ساخته می شد که دشمن را به زحمت می انداخت و در معابر دالانهایی ساخته می شد که یک اسب با زحمت آن هم بدون سوار می توانست از آن عبور کند و این نشان زیرکی معماران قدیمی در مواجه با دشمن بود.

وی به وجود قلعه ها در اطراف روستاها اشاره و بیان کرد: یکی از قلعه هایی که می توان از آن نام برد قلعه جهان آباد در اطراف سرخه است که در زمان حمله دشمن مردم روستا به آنجا پناه می بردند تا از دست دشمن در امان بمانند؛ قلعه ها نیز در آن زمان به گونه ای بنا می شد که بسیار مستحکم بود و و تدابیر لازم برای دسترسی به آب مورد نیاز اندیشیده شده بود و غذا نیز برای مدت طولانی انبار شده بود؛ آثار به جا مانده از آن قلعه نشان دهنده وجود راههای مخفی و تونلها یی است برای گذر کردن و رفتن به مزارع در زمان جنگ مورد استفاده قرار می گرفت  و این نشان دهنده درک عمیق قدما از پدافند غیر عامل در زمان نفوذ دشمنان بوده است.    

رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان سرخه با ستودن هوش و ذکاوت معمارن ایرانی در قدیم تصریح کرد: درآن دوران قلعه ها به طور بنا شده که از طریق تونل مردها به خارج از قلعه راه یافته و بر دشمن شبیخون می زدند و دشمن را از پای در می آوردند؛ بطور کلی ساختار حالت تدافعی قلعه به گونه ای بود که  افراد داخل قلعه احساس امنیت در برابر هجوم دشمن داشند؛ همچنان که اکنون بعد از گذشت سالها هنوز هم سخت کوشی و درایت سازندگانش از بعد رعایت استحکام و امنیت بر کسی پوشیده نیست.

اخلاقی ابراز داشت: اکنون ارائه طرحی جامع از سبک زندگی اسلامی و مدرن با توجه به رابطه متقابل فرهنگ و سبک زندگی در جامعه ایران یک امر ضروری است و باید توجه داشت که دشمن با استفاده از جنگ نرم ما را از سبک زندگی ایرانی-اسلامی دور کرده و باید راهی اندیشید تا با توجه با پیشرفت جهان امروز اصالت و زندگی سنتی و قدیمی خود را که از گذشته گان برای ما به یادگار مانده است به دست فراموشی نسپاریم؛ لذا با برگشت به سنتها وآئین اصیل خود می توانیم قدرتمند تر در برابر تهدیدات دشمنان ایستادگی کنیم. 

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۴۶۴۶۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دختران حق دارند شادی کنند/ همه هجمه دشمن روی دختران ایران است

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانش آموزان، حجت الاسلام پورثانی در رویداد دختر ایران که رویدادی برای روایتگری پیشرفت‌های ایران است، افزود: دانش آموزان ما سال‌ها از ما جلوتر هستند. وقتی در فضای مدرسه اقدامات معلمان را می‌بینیم در می‌یابیم که اقدامات تربیتی و آموزشی برخی از معلمان از جنس چندین نسل قبل است.

معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش گفت: امروز وقتی در مدرسه حاضر می‌شویم می‌بینیم که فضای دانش‌آموزان فضایی است که سال‌ها با ما متفاوت است. دانش آموز می‌بیند معلمش اصلاً صحبت‌هایش را درک نمی‌کند و او را بی‌جا قضاوت می‌کند.

وی با بیان اینکه قطعاً اثرپذیری دختران از مادران زیاد است؛ گفت: دختری که امروز یار و یاوری ندارد و کسی به او اهمیت نمی‌دهد. دختری که امروز در جنگ روایت‌ها چندان بر سر سفره روایت‌های ما و مدرسه نمی‌نشیند طبیعی است که پای روایت دشمنان ایران بنشیند.

پورثانی گفت: وقتی چنین دانش آموزی فضایی هم برای تخلیه هیجاناتش ندارد در هنگام بروز حوادث و اعتراضات، برای تخلیه هیجان خود به خیابان می‌آید و به شبیه سازی آنچه که در ذهن خود پرورش داده بود اقدام می‌کند. در سال ۱۴۰۱ من معاون پرورشی در شهر مشهد بودم؛ در آن زمان می‌دیدم که دختر ما زیست مشترکی با مشاوران و مدیران و معلمانش نداشته و مشاور و معلم او هم نتوانسته بودند درکی از زیست دختر دانش آموزش داشته باشند.

وی با طرح این سوال که امروز کدام معلم و مشاور است که یک ساعت با دانش آموز صحبت کند و حرف‌هایش را بشنود، گفت: ما باید اردوهایی برگزار کنیم که اگر دختران در اردوگاهی حضور پیدا می‌کنند بدون حضور نامحرم و بدون حجاب باشند تا علاوه بر سپری کردن اوقات فراغت، تماماً به گفتگو بپردازند.

معاون پرورشی وزارت آموزش و پرورش با تاکید بر اینکه دختران ایران حق دارند شادی کنند، گفت: گاهی از مسئولان می‌پرسم شما دخترانتان را به کجا می‌برید تا آنها شادی کنند؟ ما نیاز به فضاهای مناسبی برای شادی دختران و سپری کردن اوقات فراغتشان داریم.

وی گفت: نقطه قوت انقلاب اسلامی در دنیا اتفاقاً اهمیت دادن به نقش زن و دختر ایرانی است. جمهوری اسلامی می‌خواهد دختر ایرانی کنشگر باشد. اما ما نتوانستیم به خوبی این موضوع را برای دختر ایرانی بازگو کنیم؛ در حالی که جهان غرب برعکس، دختر را کالایی مصرفی می‌بیند اما به بهترین شکل تبلیغاتی این نگاه به دختر و زن را تزئین می‌کند.

پورثانی افزود: رویداد دختر ایران رویدادی برای بیان روایت صحیح از دختران ایران است. روایتی صحیح از نقشی که دختر می‌تواند داشته باشد. روایتی که می‌گوید دختر ایرانی سال‌ها در چه جایگاهی بوده و امروز می‌تواند در ایران عزیزمان در چه جایگاهی قرار بگیرد. روایتی که بیان می‌کند اسلام هم چگونه به دختر نگاه می‌کند و چه جایگاهی برای او در نظر می‌گیرد.

وی با بیان اینکه امروز روایتگری بر عهده ما است، گفت: در ۶۰۰ هزار مدرسه دخترانه باید این وظیفه روایتگری پیشرفت ایران و دختر ایرانی را انجام دهیم. در کنار آن هم ۱۶ طرح عفاف و حجاب در مدارس در حال اجرا است.

پورثانی خاطر نشان کرد: باید از تشکل‌های دانش‌آموزی همچون اتحادیه انجمن‌های اسلامی تشکر کنیم؛ در حالی که امروز همه هجمه‌ها بر روی دختران عزیز ایران ماست؛ این تشکل‌ها پای کار آمدند. اگر ما وظایف خود را به خوبی انجام ندهیم؛ جامعه ایرانی به همان سرنوشت بی عفتی و بی حیایی دچار می‌شود که برخی از جوامع مسلمان امروز به آن دچار شدند.

کد خبر 6088472 علی قدمی

دیگر خبرها

  • احصاء سرخط‌های عملیاتی برنامه ساماندهی قلعه ضحاک
  • قانون ضد مهاجرتی سوناک عامل هجوم مهاجران به ایرلند
  • اتاق فکر دشمنان چگونه در برابر جمهوری اسلامی شکست خورد؟
  • تجلی اقتدار نظامی ایران در عملیات موشکی علیه رژیم صهیونیستی
  • جهش تولید با رشد استعداد کارگران محقق می‌شود
  • هدف از اعلام انقلاب فرهنگی اسلامی‌سازی دانشگاه‌ها بود
  • راه‌اندازی مجدد دبیرخانه «شهر اسلامی» در شهرداری اصفهان
  • تمامی پروژه‌های کردستان باید دارای پیوست پدافند غیرعامل باشد
  • رادان: طرح نور، طرح امنیتی انتظامی نیست
  • دختران حق دارند شادی کنند/ همه هجمه دشمن روی دختران ایران است