Web Analytics Made Easy - Statcounter

علی‌رغم وعده و وعیدهای مختلف در حمایت دولت از واحدهای تولیدی صادرات‌گرا در سال جاری و با ابلاغ بسته حمایت از توسعه صادرات غیرنفتی که به پیشنهاد قانون برنامه ملی پیشبرد برون‌گرایی اقتصاد (توسعه صادرات غیرنفتی) در ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی به تصویب رسید، تصور بر این بود که در سال جاری اوضاع ارائه تسهیلات به واحدهای تولیدی صادرات‌گرا بهبود یابد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مسئله‌ای که تاکنون و با گذشت حدود هشت ماه از سال ۱۳۹۶ عملی نشده و تنها حدود ۱۳ درصد از تسهیلات مربوطه به این واحدها اختصاص یافته است.

بر اساس تصمیم‌گیری اتخاذ شده در سال جاری ۴۶۰۰ میلیارد تومان تسهیلات برای حمایت از واحدهای تولید صادرات‌گرا در نظر گرفته شده که ۲۳۰۰ میلیارد تومان آن متعلق به صندوق توسعه ملی و مابقی آن متعلق به بانک‌هایی است که با این صندوق مشارکت دارند.

این در حالی است که نرخ سود تسهیلات مربوطه در سال گذشته ۱۱ و ۱۶ درصد بود که در سال جاری با نرخی متوسط ۱۳.۵ درصد به تصویب ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی رسید تا در اختیار واحدهای تولیدی صادرات‌گرا قرار گیرد، علاوه بر این ۲۲۰ میلیارد تومان منابع در بودجه سال آینده برای پرداخت مابه‌التفاوت تسهیلات اعطایی به واحدهای تولیدی صادرات‌گرا در نظر گرفته شده است.

لازم به ذکر است که در بسته حمایت از توسعه صادرات غیرنفتی سه ردیف اعتباری شامل منابع صندوق توسعه ملی، منابع بانکی و منابع بودجه جهت ارائه تسهیلات به واحدهای تولیدی صادرات‌گرا در نظر گرفته و دولت دوازدهم بر نوسازی صنعتی برای صادرات گرا کردن صنعت کشور تاکید کرد.

بنابراین طرح رونق تولید به همراه بسته حمایت از صادرات غیرنفتی در سال جاری نیز کلید خورد و قرار بر این شد تا در طرح رونق تولید در سال ۱۳۹۶، ۳۰ هزار میلیارد تومان به واحدهای صنعتی تعلق گیرد. تسهیلاتی که ۲۰ هزار میلیارد تومان آن جهت پرداخت به ۱۰ هزار واحد صنعتی در راستای بهبود وضعیت فعلی و نیز ۱۰ هزار میلیارد تومان برای پرداخت به ۵۰۰۰ واحد صنعتی کوچک، متوسط و بزرگ به منظور نوسازی و بهسازی صنایع تعریف شد. طرحی که در مورد آن هم باید اعلام کرد با گذشت شش ماه از آغاز سال ۱۳۹۶ تنها ۳.۹۶ درصد از تسهیلات ۳۰ هزار میلیارد تومانی مربوط به آن عملیاتی شده و با توجه به فرصت باقی مانده تا پایان سال نگرانی بسیاری را در ارتباط با محقق شدن پرداخت رقم مذکور ایجاد کرده است.

پرداخت حدود ۱۳ درصدی از تسهیلات ۴۶۰۰ میلیارد تومانی در نظر گرفته شده برای واحدهای تولیدی صادرات‌گرا با گذشت هشت ماه و نیز پرداخت تنها حدود چهار درصد از تسهیلات ۳۰ هزار میلیارد تومانی طرح رونق تولید با گذشت شش ماه از سال جاری نگرانی‌های مختلفی را در مورد محقق شدن وعده‌ها و تصمیمات اتخاذ شده به منظور بهبود وضعیت صنعتی و صادراتی کشور در بخش غیرنفتی ایجاد کرده است.

انتهای پیام

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۴۶۸۶۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رفع موانع صادرات واحدهای تولیدی در استان تهران پیگیری شود

به گزارش خبرنگار مهر، سعید صادقی بعد از ظهر دوشنبه در حاشیه بازدید علیرضا فخاری، استاندار تهران از ششمین نمایشگاه توانمندی های صادراتی «ایران اکسپو ۲۰۲۴» و واحدهای صنعتی و تولیدی مستقر در این نمایشگاه در جمع خبرنگاران اظهار کرد: مفتخر شدیم که امروز در خدمت استاندار تهران بودیم و ایشان از غرفه شرکت شهرک های صنعتی استان تهران بازدید کردند.

صادقی حضور شهرک های صنعتی استان تهران در این نمایشگاه را متفاوت از سال های دیگر دانست و گفت: امسال برای حضور تعدادی از واحدهای صنعتی یک پاویون اختصاصی در نظر گرفتیم و با توجه به اینکه نمایشگاه در سالن های مختلف در رشته صنعت های خاص برگزار می شود، ما در سالن ۳۸ و در رشته صنعت ساختمان حضور پیدا کردیم.

وی در ادامه به بازدید استاندار تهران از ۱۰ شرکت فعال در حوزه صادرات و مستقر در نمایشگاه «ایران اکسپو ۲۰۲۴» اشاره و عنوان کرد: ایشان در این بازدید از میزان توانمندی، صادرات و مشکلات این واحدها مطلع شدند، که انشالله با پپگیری های لازم در حوزه رفع موانع شاهد حل معضلات و افزایش میزان صادرات خواهیم بود.

مدیرعامل شهرک های صنعتی استان تهران برپایی نمایشگاه توانمندی های صادراتی را فرصت خوبی برای توسعه روابط اقتصادی و سیاسی بین کشورها اعلام کرد و افزود: با وجود تمام محدودیت هایی که در دنیا برای ایران ایجاد کرده اند، خوشبختانه شاهد تلاش همه صنعتگران، کارگران، کارآفرینان، جوانان و دانشمندان هستیم که روز به روز به دانش تولیدی ما افزوده شده و دنیا نمی تواند چشمش را بر تولیدات با کیفیت و بادوام ایرانی ببندد.

صادقی با بیان اینکه در این نمایشگاه بیش از ۱۶ هیات تجاری در پاویون شرکت شهرک های صنعتی استان تهران حضور پیدا کردند، گفت: بسیاری از جلسات توسعه بازار برگزار شد و به نظر می رسد که پس از پایان نمایشگاه بتوانیم گزارش خوبی از انعقاد تفاهمنامه و قراردادهای همکاری و فروش محصولات را اعلام و افزایش صادرات محصولات تولیدی کشور با اولویت تهران را داشته باشیم.

کد خبر 6092487

دیگر خبرها

  • نقش۳۰۶هزارمیلیاردریالی بانک کشاورزی در تامین گوشت سبد غذایی
  • نقش ۳۰۶ هزارمیلیارد ریالی بانک کشاورزی در تامین گوشت سبد غذایی خانوارها در سال ۱۴۰۲
  • رفع موانع صادرات واحدهای تولیدی در استان تهران پیگیری شود
  • طراحی و ساخت برج‌های تقطیر محصولی ازشرکتی دانش‌بنیان
  • پرداخت ۱۲۰ درصدی تسهیلات مشاغل خانگی شهر همدان
  • حمایت از کارگران رونق تولید و بهره‌روری را ارتقا می‌دهد
  • اهدای تسهیلات نوسازی به واحدهای فرسوده روستایی کرمانشاه
  • ارایه تسهیلات ارزان به شرکت‌های دانش بنیان صادرات محور
  • آموزش محور اصلی بازاریابی و تجاری‌سازی در صنایع دستی
  • طراحی و ساخت برج‌های تقطیر توسط یک شرکت دانش‌بنیان