Web Analytics Made Easy - Statcounter

سخنگوی وزارت بهداشت در واکنش به موضوع هزینه کرد منابع این وزارتخانه در طرح تحول سلامت توضیحاتی ارائه داد.

به گزارش خبرنگار مهر، دکتر ایرج حریرچی صبح دوشنبه در نشست خبری به سوالات خبرنگاران پاسخ داد.

وی با بیان این که آمار مشارکت دولت و بیمه ها در هزینه های سلامت طی دهه ۹۰ و تا سال ۹۱ کمتر از سال های ۹۲ تا ۹۶ بوده است، اظهار داشت: بر اساس حساب های ملی و برآوردهای واقعی کل پرداختی دولت و بیمه ها در دهه ۹۰ و تا سال ۹۱ بابت هزینه های سلامت ۳۳.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۳ درصد تا ۳۹ درصد بوده است.

وی افزود: از سال ۹۳ تا ۹۶ سهم دولت و بیمه ها از هزینه های سلامت برای اولین بار در ۵۰ سال اخیر به بالای ۵۰ درصد رسیده است به طوری که پیش بینی می کنیم این سهم در سال ۹۶ به ۵۱.۵ درصد برسد.

حریرچی در عین حال از کاهش پرداختی از جیب مردم بابت هزینه های سلامت خبر داد و گفت: تا سال ۹۱ بین ۵۴ تا ۵۸ درصد پرداختی هزینه های سلامتی مردم از جیب آنها پرداخت می شد که در سال های ۹۳ تا ۹۶ این سهم به ۳۸.۱ تا ۳۸.۷ درصد رسیده است.

سخنگوی وزارت بهداشت در ادامه در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران در خصوص وضعیت ریزگردها اظهار داشت: ریزگردها منشا گوناگونی دارند اما آنچه در حال حاضر به عنوان یک مشکل حاد تلقی می شود ذرات با قطر ۲.۵ میکرون و پایین تر است.

وی افزود: در طی چندین سال گذشته در اکثر استان ها شاهد کنترل آلودگی هوا بوده ایم ولی ذرات معلق که منشا داخلی و خارجی دارند در چندین سال گذشته به دلیل تغییرات اقلیمی تغییر کرده و از همین رو موضوع بسیار مهمی در سلامت مردم تلقی می شود.

حریرچی با اعلام اینکه دو رویکرد در مقابله با آلودگی هوا وجود دارد، گفت: نخست وظایف دولت و حکومت اعم از سیاست خارجی و تعامل با کشورهای دیگر بوده تا سیاست توسعه مراتع و جنگل ها را شامل می شود.

وی گفت: یک قسمت دیگر وظیفه مردم است که باید در قبال آلودگی هوا به آن توجه شود به طوری که در شهرهای بزرگ هنوز خودروها و موتورسیکلت ها بیشتر می شود و درجه حرارت منازل ما در فصول سرد سال بالاتر از استاندارد مناطق سردسیر جهان است.

حریرچی در عزم ملی برای ریشه کنی اساسی آلودگی هوا گفت: به عنوان نمونه ۸ درصد درآمد بیمارستان های بزرگ در کشورهای اروپایی از محل پارکینگ است اما چنین ظرفیتی در کشور ما وجود ندارد.

وی تاکید کرد: متاسفانه آمار خودرو نسبت به جمعیت کماکان رو به افزایش است.

۲۵.۹ درصد از هزینه سبد سلامت خانوارها مربوط به دارو است

سخنگوی وزارت بهداشت در ادامه به موضوع قیمت دارو در کشور اشاره کرد و گفت: در مورد قیمت دارو با پارادوکسی از نیروهای دوجانبه رو به رو هستیم، به طوری که اصل موضوع این است که هزینه دارو برای مردم باید به حداقل برسد زیرا در حال حاضر ۲۵.۹ درصد از هزینه سبد سلامت خانوارها مربوط به دارو است.

وی با اعلام اینکه ۷۰ درصد بازار مصرفی دارو در کشور مربوط به تولید داخل است، ادامه داد: صنعت داروسازی با دو مشکل مواجه است؛ اول اینکه ظرفیت های موجود این صنعت بیش از نیاز داخلی است و هنوز در صادرات دارو موفق نبوده ایم.

ظرفیت های موجود صنعت داروسازی بیش از نیاز داخلی است و هنوز در صادرات دارو موفق نبوده ایم. همچنین هزینه های جانبی این صنعت بالاست و سود دارو کم استحریرچی ادامه داد: هزینه های جانبی صنایع داروسازی بالاست و در عین حال سود دارو کم است که وزارت بهداشت وظیفه دارد از هر دو یعنی صنعت داروسازی و مردم دفاع کند.

وی به نقش بیمه ها در حمایت از صنعت دارو اشاره کرد و گفت: خوشبختانه در روزهای اخیر موضوع پرداخت به صنایع دارویی و داروخانه ها در حال انجام است؛ به طوری که روزانه ۱۰۰ میلیارد تومان از خزانه به بیمه سرانه واریز می شود و قرار است از طریق بیمه ها این پرداخت ها صورت بگیرد که به زودی شاهد گشایشی در حوزه دارو خواهیم بود.

وی همچنین در ارتباط با کیفیت داروی داخلی و خارجی گفت: هر دارویی اعم از تولید داخل و وارداتی که به بازار دارویی کشور وارد می شود مورد مطالعه قرار گرفته و ارزیابی بالینی روی آن انجام می شود.

اگر اثبات شود که داروی خارجی بهتر از مشابه داخلی است آن را قبول می کنیم

وی تاکید کرد: حرف ما وحی منزل نیست و اگر اثبات شود که داروی خارجی بهتر از مشابه داخلی است آن را قبول می کنیم.

حریرچی در پاسخ به سوال خبرنگار مهر مبنی بر اینکه گفته می شود منابع وزارت بهداشت در طرح تحول سلامت هزینه شده است، گفت: نه ما این منابع وزارتخانه را در طرح تحول سلامت استفاده نکرده ایم اما مثل همه دستگاه ها از لحاظ قانونی اجازه جابجایی داریم.

وی با اعلام اینکه طرح تحول سلامت در این چند سال زیر نگاه موشکافانه و دقیق دستگاه های نظارتی بوده است تاکید کرد: بر همین اساس تاکنون تخلفی در ارتباط با طرح تحول سلامت گزارش نشده است.

حریرچی همچنین در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار مهر مبنی بر اینکه گفته می شود راه نجات طرح تحول سلامت کاهش تعرفه ها است، اظهار داشت: در مورد تعرفه ها ملاحظات قانونی داریم ما ملزم به خرید راهبردی خدمات سلامت و همچنین پرداخت مبتنی بر عملکرد هستیم.

حریرچی ادامه داد: توصیه سازمان های بین المللی و همچنین برنامه وزیر بهداشت در سیستم بیمارستانی مبتنی بر گروه های تشخیصی (DRG) و در سرپایی سرانه است.

منبع: مهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۴۶۹۰۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کمک ۱۲۴۰ میلیارد تومان به بیماران خاص و صعب العلاج در استان تهران

محمد غلام نژاد، مدیر کل بیمه سلامت استان تهران به مناسبت روز بیماری‌های خاص و صعب العلاج گفت: ۱۰۷ بیماری مشمول حمایت‌های این صندوق بوده و لیست بیماری‌های خاص و صعب العلاج ابلاغی از سوی وزارت بهداشت شامل: تالاسمی، هموفیلی، ام اس، بیماری دیالیزی (دیالیز خون و صفاقی)، موکوپولی ساکاریدوز، بال پروانه‌ای، انواع تیپ‌های ام اس‌ای، سپتیک، فیبروزیس، اوتیسم، سرطان، پرفشاری شریان ریوی، سکته مغزی، پیوند اعضاء (شامل: سلول‌های بنیادی خون ساز، کلیه، کبد، قلب، پانکراس، روده، ریه)، مزمن روانی، رتینوپاتی دیابتی، صرع مقاوم به درمان، جراحی‌های DBS برای بیماران پارکینسون، دیستونی، ترمور، تیک، بیماران با آسیب شنوایی شدید و دیستروفی‌های عضلانی است.

وی افزود: به منظور بهره مندی بیماران خاص، صعب العلاج و نادر از مزایای این صندوق، برخورداری ایشان از پوشش بیمه پایه یک سازمان بیمه گر پایه الزامی است (به عنوان مثال: سازمان بیمه سلامت ایران / سازمان تامین اجتماعی) بیماران مشمول می‌بایست نسبت به ثبت درخواست حمایت و ثبت درخواست بیماران خاص و صعب العلاج با مراجعه به سامانه شهروندی به آدرس‌های ذیل اقدام نمایند.

غلام نژاد اظهار کرد: بیماران جهت بهره مندی از سهم صندوق بیماران و صعب العلاج می‌بایست در سامانه‌های الکترونیک سازمان بیمه سلامت نشان دار شوند. در صورتیکه بیماری فرد مشمول نشان‌هایی باشد که در سامانه وزارت بهداشت (RDA) ثبت می‌شوند و بیمار درآن سامانه‌ها دارای پرونده باشد نشان به صورت خودکار به فرد منتسب می‌شود. بیماران برای درخواست ثبت نشان می‌توانند وارد سامانه شهروندی شوند. لیست بیماری‌های که در سامانه RDA وزارت بهداشت وجود دارد و از طریق سامانه شهروندی به بیماران منتسب می‌شود شامل: بیماران هموفیلی – تالاسمی – ام اس – سیستیک فیبروزیس- بال پروانه‌ای – اس ام‌ای (SMA) و اوتیسم است.

مدیر کل بیمه سلامت استان تهران افزود: در خصوص بیماری‌های که در حال حاضر امکان ثبت و نشان دار شدن در سامانه‌های وزارت بهداشت ندارد در سامانه مدیریت نشان بیمه سلامت صورت می‌گیرد. در این خصوص بیماران پس از مراجعه به شعب اداره کل بیمه سلامت استان یا ناظر مستقر در بیمارستان یا توسط نمایندگان بیمه مستقر در داروخانه‌های سطح شهر مانند: ۱۳ آبان، هلال احمر مرکزی و ۲۹ فروردین و همچنین با ثبت درخواست در سامانه شهروندی پس از تماس با بیمار و اخذ مدارک مرتبط، نشان بیماری را منتسب می‌کنند.

همچنین به صورت غیر حضوری در هنگام تشکیل پرونده دارویی از طریق سامانه تایید برخط دارویی استان تهران نشان بیماری قابل انتساب می‌باشد.

پس از انتساب نشان بیمار از سهم صندوق با مراجعه به مراکز طرف قرارداد بهره مند می‌شوند. تاکنون در استان تهران ۱۸۳.۷۴۶ بیمه شده نشان دار شده اند که بیشترین آن مربوط به بیماری‌های دیابت نوع ۲، سرطان و پرفشاری خون می‌باشد.

از این تعداد ۱۰۷ بیماری ۵۳ بیماری دارای بسته خدمات تعریف شده از سوی وزارت بهداشت می‌باشند که در سامانه‌های الکترونیک بیمه سلامت قرار گرفته و سهم آن خدمت توسط بیمه شده قابل بهره برداری می‌باشد.

در صورتیکه بسته خدمتی بیماری صعب العلاج از سوی وزارت بهداشت تعریف نشده باشد بیماران می‌توانند با ارائه مدارک و مستندات به دفاتر پیشخوان منتخب یا شعب اداره کل در شهر تهران و ادارات شهرستانی تابعه با رعایت ضوابط از مساعدت‌های موردی تبصره ذیل ماده ۹ اساسنامه صندوق بیماری‌های خاص و صعب العلاج پس از بررسی و طرح در کمیته‌های مربوطه بهره‌مند شوند.

شایان ذکر است در استان تهران تا کنون ۱۲۴۰ میلیارد تومان به بیماران خاص و صعب العلاج کمک شده است.

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی بهداشت و درمان

دیگر خبرها

  • چگونگی نشان‌دار شدن بیماران صعب‌العلاج
  • کمک ۱۲۴۰ میلیارد تومان به بیماران خاص و صعب العلاج در استان تهران
  • اقدام عجیب وزارت بهداشت؛ تعیین سهمیه دارویی داروخانه‌ها براساس حجاب!
  • وزارت بهداشت: سهمیه دارویی داروخانه‌ها براساس وضع حجاب تعیین می‌شود!
  • ۱۰ سال بعد از طرح تحول سلامت؛ سرمایه‌گذاری‌ بی‌سابقه برای سلامت مردم/ «این طرح نشان داد ظرفیت پاسخ دادن به نیازهای بزرگ کشور وجود دارد»
  • واکنش حاجی‌میرزایی به اظهارات صحرایی درباره سند 2030: از خدا پروا کنید!
  • داروی ایرانی بیماران SMA وارد بازار می‌شود / برنامه وزارت بهداشت برای پویش ملی سرطان
  • راه کار‌های اساسی در زمینه حفظ سلامت دهان و دندان در جامعه/ برنامه وزارت بهداشت برای سلامت دندان چیست؟
  • تخلف زیر گوش وزارت بهداشت / داروخانه‌ها دیگر کاره‌ای نیستند+فیلم
  • تخلف زیر گوش وزارت بهداشت/داروخانه‌ها دیگر کاره‌ای نیستند+فیلم