Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار ایلنا، علیرضا محجوب، دبیرکل خانه کارگر با انتقاد از تلاش‌هایی که به تازگی برای انتقال دبیرخانه شورای عالی سلامت به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی آغاز شده است، گفت: جای تعجب است که چرا عده‌ای این همه از سپرده شدن اختیارات بیمه‌ای به دستگاهی که وظیفه تخصصی آن تامین سلامت جامعه است، حمایت می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس فراکسیون کارگری مجلس شورای اسلامی ادامه داد: ظاهرا این امر که مسئولان وزارت بهداشت در حوزه‌های غیر تخصصی سازمانی خود مداخله کنند در حال تبدیل شدن به رویه است که امروز مدیران این وزارتخانه به جای پاسخگویی در مورد تامین خدمات بهداشتی و درمانی مردم، درصدد هستند تا جامعه را از دانش بیمه‌ای خود منتفع کنند.

وی افزود: تلاش‌ها برای بزرگترکردن وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در حالی ادامه دارد که متولیان این وزارت‌خانه از عملیاتی کردن عناوینی که برسردر این وزارتخانه حک شده است ناتوانند اما در مقابل هر بار که از وزیر بهداشت درباره وضعیت تامین خدمات بهداشتی و درمانی مردم سوال شده است؛ پاسخگویی در مورد وظایف تخصصی این وزارتخانه به سایر دستگاه‌ها حواله داده شده است.

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس دهم شورای اسلامی بابیان اینکه نمی‌توان فراموش کرد که نخستین بار از طریق دبیرخانه شورای عالی بیمه سلامت بود که مدیران وزارت بهداشت توانستند از کسب نظر موافق اعضای شورای عالی بیمه‌ برای افزایش بی‌رویه تعرفه‌های درمانی و در نتیجه اجرای ناکارآمد طرح تحول سلامت اقدام کنند، ادامه داد: با این حال نمی‌دانم جذابیت و چسبندگی دبیرخانه شورای عالی بیمه سلامت برای مدیران وزارت بهداشت چقدر زیاد است که هنوز برای دست‌یابی به آن در تلاشند.

وی با بیان اینکه طرح تحول سلامت از ابتدا قرار بود به عنوان یکی از دستاوردهای دولت یازدهم و دوازدهم تلقی شود، افزود: اهمیت این طرح برای جامعه بسیار زیاد است اما لازم می‌دانم تا همچنان یادآور شوم که افتخار انجام خدمات زمانی ارزش تلقی می‌شود که با کمترین هزینه انجام شود.

محجوب گفت: طرح تحول سلامت تاکنون در ایران به گرانترین شکل ممکن اجرایی شده است و در نتیجه امروز هزینه انجام یک عمل جراحی قلب باز برای شهروندان ایرانی چندبرابر کشورهای همسایه هزینه دارد و حتی خدمات مشابهی که در برخی از گرانترین کشورهای دنیا ارئه می‌شود، بیشتر است.

وی افزود: برای همین هرچه فکر می‌کنم بازهم به این نتیجه می‌رسم که انتقال دبیرخانه بیمه سلامت از وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به دستگاهی که تاکنون فقط به دنبال خرج تراشی برای مردم بوده است، جای افتخار ندارد.

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی گفت: البته من در مقام منتقد منکر نیت خیری که ممکن است برای کمک به حل شدن مشکلات مردم خصوصا، بیمه شدگان آسیب پذیر و مظلوم باشد نخواهم شد اما در عین حال باید بگویم بارها شنیده‌ام که بسیاری از کسانی که امروز برای دستیابی به سکان شورای عالی بیمه سلامت تلاش می‌کنند پیش‌تر از عملکرد وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در مورد ارائه خدمات درمانی به فقرای جامعه انتقاد کرده بودند.

محجوب افزود: با این سابقه رفتاری متعارض، نمی‌توان چندان به عملکرد دستگاهی دل خوش کرد که از یکسو با ادعای خیر جمعی تلاش دارد تا رئیس جمهور و سایر مسئولان کشوری را تحت تاثیر قرار دهد، اگرچه خودم شخصا چنین باوری را نداشته و برعکس معتقدم به زودی باید خود را برای مواجهه با افزایش آمار فقرا و محرومان از دسترسی به خدمات سلامت آماده کنیم.

محجوب گفت: نمی‌توان پذیرفت که وزارتخانه‌ای که به جای توجه به تامین نیازهای بهداشتی و سلامتی مردم تمام فکر و عمل خود را بر روی رسیدگی به مطالبات جامعه پزشکی متمرکز کرده‌است، بتواند رسیدگی به امور بیماران را در صدر اولویت‌های خود قرار دهد.

این نماینده مجلس شورای اسلامی گفت: انشاء‌الله که مجموع این برداشت‌های من غلط است اما لازم است تا با استناد به قانون برنامه پنجم توسعه  یادآور شوم که هیچ آیین نامه‌ای در مورد انتقال دبیرخانه شورای عالی بیمه سلامت در هیات دولت تصویب نشده است و از سوی دیگر در سایر مقررات  کوچکترین اشاره‌ای به انتقال دبیرخانه بیمه سلامت و یا شورای عالی بیمه نشده است.

وی گفت: صرف نظر از اینکه دولت تا چه‌اندازه قصد اجرای کامل یا گزینشی قانون برنامه ششم را دارد باید درنظر داشت که حتی اگر  اگر هدف را اجرای مقررات قانون برنامه ششم قلمداد کنیم باید در نظر بگیریم که در هیچ جای این مقررات راجع به این جابه‌جایی صحبتی نشده است.

منبع: ایلنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۴۷۲۱۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش استعفای پرستاران سلامت مردم را نشانه گرفته است

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، وحید زمان زاده رئیس شورای عالی نظام پرستاری کشوراظهار کرد: با توجه به تکرار زیاد عدم وصول پرستاران به درخواست‌های قانونی و منطقی شان، شاهد آن هستیم که پرستاران بصورت دسته جمعی از حرفه و خدمت بالینی خود در مراکز درمانی دست می‌کشند؛ که این مورد بالاترین سطح هشدار به تخلیه مراکز درمانی از پرستاران است.

زمان زاده افزود: پرستاران جزو معدود گروه‌های سلامت اند که با توجه به ماهیت حرفه‌ای و علمی شان در صورت خلا مراکز درمانی از این نیروها؛ جایگزینی برای خدمت با کیفیت و با صلاحیت و شایسته برای مددجویان و بیماران نخواهد بود و این مساله لطمه بزرگی را بر پیکره سلامت کشور وارد خواهد آورد، مصداق این‌موضوع، افزایش استعفای پرستاران از مراکز درمانی است که بطور مستقیم سلامت مردم را نشانه گرفته است.

رئیس شورای عالی نظام پرستاری کشور گفت: امروز ضروت توجه به خواسته‌های پرستاران این بار، از مرز درخواست‌های شخصی پرستاران یا پیگیری‌های صنفی شان در سازمان نظام پرستاری و سایر نهاد‌های پرستاری عبور کرده است، در صورت ادامه این شرایط بحرانی، سلامت مردم را نشانه رفته است و برای حاکمیت و نظام‌سلامت، بالاترین سطح هشدار در ارائه حداقل‌های خدمات سلامت به عموم مردم در سطوح بیمارستان‌ها اتفاق خواهد افتاد.

وی گفت: تنها راه بازگشت و ترغیب پرستاران جهت ماندگاری آنان در مراکز درمانی، فارغ از بوروکراسی‌های اداری، توجه اورژانسی به مشکلات معیشتی و قانونی پرستاران به صورت ویژه و آنطور که مورد نظر قانون و خود پرستاران در زمینه‌های مختلف مانند تعرفه گذاری خدمات پرستاری، فوق العاده خاص با بالاترین ضریب، تبدیل وضعیت و. می‌باشد.


مسئولین به صورت اختصاصی پرستاری را درنظر بگیرند

زمان زاده خاطر نشان کرد: باید مسئولین محترم در قوای سه گانه برای حفاظت از سلامت و رفاه مردم که بنیادی‌ترین هدف حاکمیتی است، پرستاری را به صورت اختصاصی در نظر بگیرند چرا که در صورت عدم تغییر نگرش‌ها نسبت به مقوله پرستاری و مراقبت، دچار بحران بزرگی در حوزه سلامت خواهیم شد و تاخیر در این موضوع عواقب جبران‌ناپذیری را به همراه خواهد داشت که مسئولان خدوم در دولت باید جوابگوی آن باشند.

رئیس شورای عالی نظام پرستاری کشور خاطرنشان کرد: امیدوارم دلسوزان نظام‌سلامت چشمان خود را شسته و با یک نگاه منطقی‌تر و معقولانه‌تر به مساله مسائل رفاهی و معیشتی پرستاران که از عوامل اصلی مهاجرت پرستاران می‌باشد، ورود نمایند، زیرا آیندگان اعمال ما را به بهترین شکل، تحلیل خواهند کرد و این آینده خیلی دور نیست.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • وزیر بهداشت: اولویت در تامین دارو شرکت های دانش بنیان داخلی هستند/ خدمات درمانی برای کودکان تا ۷ سالگی رایگان شد
  • الزام مراکز طرف قرار داد بیمه سلامت به ارائه خدمات پوشش بیمه‌ای
  • مصوبه ارائه خدمات پزشکی رایگان به کودکان زیر ۷ سال ابلاغ شد
  • خدمات رایگان وزارت بهداشت برای درمان کودکان
  • «خدمات رایگان درمانی» برای تمام کودکان/ مشوق‌های طرح جوانی جمعیت
  • تغییر نام جزیره ابوموسی
  • وزیر ارشاد خبر داد: تغییر نامِ جزیره «ابوموسی» به «بوموسی» و احتمال ثبت عملیات «وعده صادق» در تقویم
  • تغییر نام جزیره ابوموسی!
  • بیش‌ از ۷۰ درصد مردم از عملیات وعده صادق احساس غرور کردند
  • افزایش استعفای پرستاران سلامت مردم را نشانه گرفته است