Web Analytics Made Easy - Statcounter

گرگان – ایرنا - یک مسئول در سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری؛ تغییر اقلیم، کمبود آب شیرین، بیابان زایی، تخریب سرزمین، فرسایش خاک، افت آب های زیرزمینی را از چالش های جهانی بیان کرد و گفت: گسترش بیابان، پدیده گرد و غبار و کاهش پوشش گیاهی جزء چالش های کشور ما است.

به گزارش دریافتی روز دوشنبه ایرنا از منابع طبیعی گلستان ،نگهدار اسکندری در نشست تقدیر از کارکنان اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری این استان در گرگان، اظهار کرد: از سال 82 سطح تالاب ها کاهش بسیاری داشته و این مساله منبعی برای گرد و غبار شده است ،از طرفی دشت های کشور 17 تا 12 سانتی متر فرو نشست داشته و حدود 300 هزار حلقه چاه غیرمجاز در حال پمپاژ آب بوده که اینها چالش هایی جدی در کشور است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


مدیرکل حوزه ریاست و ارزیابی عملکرد سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری تصریح کرد: اگر نشست در دشت های ایران ادامه داشته باشد احیای آبخوان ها مشکل و حتی غیر قابل برگشت است.
وی به وضعیت اختصاص اعتبارات در برنامه پنجم اشاره کرد و گفت: در قالب برنامه نزدیک به39 هزار میلیارد ریال اعتبار تصویبی سازمان بود که تنها 43 درصد آن تخصیص پیدا کرد اما در برنامه ششم با توجه ویژه ای به منابع طبیعی شده و مبلغ مصوب به390 هزار میلیارد ریال افزایش پیدا کرده است.
اسکندری اظهار کرد: 815 هزار هکتار جنگلکاری، اجرای 10میلیون هکتار عملیات آبخیزداری و آبخوانداری، اتمام عملیات کاداستر در کشور، اجرای یک میلیون و 140هزار هکتار عملیات بیابان زدایی، افزایش سالانه 10 درصد به روند تعادل دام و مراتع و افزایش ضریب ارتقای حفاظتی از اقداماتی است که در برنامه ششم توسعه بر عهده منابع طبیعی است و اگر اعتبارات تامین شود می توان اقدامات مناسبی در این حوزه انجام داد.
وی در خصوص طرح تنفس جنگل ها تصریح کرد: اگر طرح های بهره برداری ادامه پیدا می کرد منجر به کاهش توان کیفی جنگل می شود، آمارها نشان می دهد که سالانه به 6/6 میلیون مترمکعب چوب خام برای صنایع نیاز است که از این مقدار 12 درصد از جنگل ها، 18 درصد از واردات و 70درصد از زراعت چوب و باغات تامین می شود.
مدیرکل حوزه ریاست و ارزیابی عملکرد سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری با تاکید بر زراعت چوب گفت: اگر بخواهیم بحران آب را در کشور مهار کنیم، آثار خشکسالی را تعدیل و بیابان زایی را کنترل کرده و وضعیت معیشت و توسعه پایدار را در مسیرش قرار دهیم راهی جز توجه به منابع طبیعی نداریم.
وی همچنین گفت که آمار آتش سوزی عرصه های منابع طبیعی و جنگلی کشور در نیمه نخست امسال از لحاظ تعداد و سطح به ترتیب 21 درصد و حدود 59 درصد نسبت به آمار مشابه سال 95 کاهش یافته است.
اسکندری با اشاره به کاهش سطح حریق در استان گلستان در این مدت افزود: کاهش سطح حریق با وجود افزایش تعداد آتش سوزی ها، نشان دهنده عملکرد به موقع نیروهای منابع طبیعی و آبخیزداری و مدیریت مناسب در این زمینه است.
رفیعی مسئول اداره ارزیابی مدیریت عملکرد سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری نیز گفت: از مجموع 33 اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری کشور، 5 حوزه هرمزگان، جیرفت و کهنوج، کرمان، چهار محال و بختیاری و گلستان به عنوان برتر در ارزیابی عملکرد سال94 و 95 بودند.
وی ادامه داد: اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان در سال 95 با مجموع 89.7 امتیاز و در سال 94 با مجموع 87.3 امتیاز از 100 ،یکی از استانهای برتر در کشور است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان نیز گفت: وضعیت جنگل های استان با وجود محدودیت های اقلیمی از وضعیت مناسبی برخوردار است و این نتیجه تلاش شبانه روزی همکاران در این مجموعه است.
ابوطالب قزل سفلو افزود: 80 درصد وسعت کشور به منابع طبیعی اختصاص دارد و این نشان دهنده پیچیدگی کار در این حوزه است.
وی از ترسیب کربن (حوزه آزادشهر) به عنوان یکی از پروژه های موفق در استان در راستای مقابله با بیابان زایی نام برد و ادامه داد: حوزه اوغان گالیکش نیز در فاز دوم تعمیم اجرای این پروژه قرار گرفته است.
قزل سفلو از توسعه فضای سبز در قالب بوستان های روستایی، مسیر سبز- ساحل پاک نیز به عنوان دیگر پروژه های اجرا شده در منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان نام برد.
6204/1648
تنظیم : علی اصغر تیموریان ** انتشار: پری سالارنیا

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۴۸۰۴۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مهار ۱۷ میلیون متر مکعب رواناب در سازه های آبخیزداری خراسان جنوبی

علیرضا نصرآبادی در گفت و گو با خبرنگار مهر اظهار کرد: بعد از باران‌هایی که در اردیبهشت ماه در خراسان جنوبی باریدن گرفت و در برخی مناطق منجر به سیلاب شد، یکی از سوالات دغدغه مندان حوزه منابع طبیعی بحث مهار رواناب‌ها بوده است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی بیان کرد: طبق آخرین آمار و بررسی‌ها با توجه به سیلاب در اردیبهشت ماه تا به امروز ۱۷ میلیون متر مکعب رواناب در سازه‌های آبخیز داری خراسان جنوبی مهار شده است.

نصرآبادی ادامه داد: از این میزان یک میلیون متر مکعب آب در سازه‌های آبخیزداری شهرستان بیرجند ذخیره شده است.

وی با اشاره به اینکه در مجموع در سال آبی جاری که از مهرماه ۱۴۰۲ شروع شده است تاکنون حدود ۲۵ میلیون مترمکعب آب در سازه‌های آبخیزداری خراسان جنوبی مهار شده است، گفت: بی شک این باران‌ها برای خراسان جنوبی برکت و رحمت به همراه خواهد داشت.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی در پاسخ به این سوال که آیا سیلاب به سازه‌های آبخیزداری خراسان جنوبی خسارت وارد کرده است یا خیر اظهار کرد: این سیلاب به سازه‌ها آبخیزداری و مناطقی که برنامه‌های آبخیزداری اجرا می‌شود خسارت وارد نکرده است ولی به مناطق دیگر خسارت‌هایی را به وجود آورده است.

کد خبر 6090532

دیگر خبرها

  • رفع تصرف ۲۰ هزار مترمربع از اراضی ملی فرخشهر + تصاویر
  • احشام اهالی ۲۴ روستای گلستان از جنگل خارج شد
  • آغاز عملیات مبارزه با آفات در ۲۰۰ هکتار از جنگل‌های مریوان
  • فعالیت های حفظ و احیای منابع طبیعی درجنوب کرمان مردمی سازی می شود
  • کنترل ۲ میلیون متر مکعب سیلاب در سازه‌های آبخیزداری بیرجند
  • ضرورت استفاده از هوش مصنوعی و پهپاد‌ها برای حفاظت از جنگل‌ها
  • نجات زاگرس با الگوی ۳ کشور اروپایی | مرگ یک پنجم مساحت جنگل‌های زاگرس | جنگلداری اجتماعی چگونه زاگرس را احیا می کند؟
  • طرح جنگل‌داری چندمنظوره با رویکرد حفاظتی و توسعه توریسم بررسی شد
  • مبارزه با تغییرات اقلیمی با استفاده از پوشش گیاهی
  • مهار ۱۷ میلیون متر مکعب رواناب در سازه های آبخیزداری خراسان جنوبی