Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس انجمن انرژی بادی ایران گفت: در سبد انرژی کشور برنامه ریزی نداریم؛ در دنیا از نظر اقتصادی بخش انرژی تجدید پذیر و به طور خاص انرژی بادی در حال توسعه است اما در ایران همچنان فکر می‌کنیم این‌ها برای آینده است.

رئیس انجمن انرژی بادی ایران گفت: در سبد انرژی کشور برنامه ریزی نداریم؛ در دنیا از نظر اقتصادی بخش انرژی تجدید پذیر و به طور خاص انرژی بادی در حال توسعه است اما در ایران همچنان فکر می‌کنیم این‌ها برای آینده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش خبرنگار انرژی امروز، هاشم اورعی در پنجمین نشست سیاست گذاری انرژی که صبح امروز در دانشگاه صنعتی شریف برگزار شد با گفت: ما در بخش انرژی هیچ گونه سیاست گذاری مبتنی بر تعقل هم نداریم و همه چی رها شده است. 

او در پاسخ به این سؤال که «با توجه به تلاش اوپک برای افزایش قیمت نفت و مسیر کشور در راستای توسعه انرژی‌های تجدید پذیر، آیا این کار اقتصادی است یا خیر؟» افزود: انرژی بادی در دنیا بیشتر اجراشده است. دوران نفت و گاز به سر آمده و باید به صورت جدی سیاست گذاری انرژی کنیم. اخیراً اروپا چشم انداز ۲۰۲۰ و ۲۰۳۰ منتشر کرده و بر اساس آن پیش می‌رود اما ما سیاست انرژی نداریم و به برنامه‌های توسعه پنجم و ششم بسنده کردیم. در قانون پنجم توسعه مقرر شد ۵ درصد از انرژی تولیدی، انرژی تجدید پذیر باشد اما در نهایت در پایان برنامه ظرفیت این بخش به کمتر از ۱۰۰ مگاوات رسید؛ هیچ کسی هم یقه هیچ کسی را نگرفت. 

رئیس انجمن انرژی بادی ایران با بیان اینکه «در قانون ششم توسعه نیز مشخص شد که ظرفیت نیروگاه تجدیدپذیر باید به ۵۰۰۰ مگاوات برسد» گفت: اگر بخواهیم ۱۰۰۰ مگاوات در سال نیروگاه تجدیدپذیر داشته باشیم باید ۷۵ درصد آن را از انرژی بادی تأمین کنیم. صادرات ماهانه باید نیروگاه ۷۰ مگاواتی به شبکه وصل شود، این اتفاق نمی‌افتد. بدین صورت در برنامه هفتم هم همین هدف برنامه ششم کپی پیست می‌شود.

او با تاکید بر فقدان برنامه ریزی در سبد انرژی گفت: امروز انرژی خورشیدی گران‌تر از سایر انرژی‌های تجدیدپذیر است. اگر در جای مناسب نیروگاه خورشیدی احداث شود می‌توانیم نیروگاهی با ۲۰ درصد راندمان داشته باشیم؛ درحالی که راندمان انرژی بادی ۴۰ درصد است.

اورعی با اشاره به نقش پیش رو آلمان در توسعه گفت: در هفته گذشته قیمت انرژی الکتریکی منفی شد به گونه‌ای که فروشندگان برق پول می‌دادند تا انرژی الکتریکی مصرف شود. در کنفرانس انرژی بادی offshore هامبورگ ۳۳ هزار نفر شرکت کرده بودند. 

او ادامه داد: در دنیا از نظر اقتصادی بخش انرژی تجدید پذیر و به طور خاص انرژی بادی در حال توسعه است اما در ایران همچنان فکر می‌کنیم این‌ها برای آینده است. انرژی بادی در جهان دائماً رو به رشد است و دیگر صحبت از انرژی بادی نیست بلکه صنعت بادی مطرح است. دانمارک اکنون حدود ۴۴ درصد از انرژی مورد نیاز خود را از انرژی بادی تأمین می‌کند.  حدود ۵ درصد از کل صادرات این کشور نیز مربوط به نیروگاه‌های بادی است.

رئیس انجمن انرژی بادی ایران با اشاره به اینکه «اکنون در جهان بیش از ۵۰۰ گیگاوات انرژی تجدیدپذیر تولید می‌شود»، گفت: در آخر سال ۲۰۱۶، چین با ۱۶۸ هزار مگاوات، آمریکا با ۸۲ هزار مگاوات و آلمان با ۵۰ هزار مگاوات در انرژی بادی پیشرو هستند؛ ما خود را با آن کشورها مقایسه نمی‌کنیم اما حق داریم خود را با ترکیه که ۶۰۰۰ مگاوات و پاکستان که ۶۰۰مگاوات انرژی بادی دارد مقایسه کنیم، با این حال ایران ۱۴۰ مگاوات ظرفیت انرژی بادی داشت. در این راستا حتی اتیوپی هم به سرعت به سمت انرژی بادی رفته است که جالب است.

او افزود: اما چرا ایران در این جایگاه است؟ ما همه ایرانیان به دنبال بهانه برای کار نکردن می‌گردیم. فرهنگ نفتی هم باعث شده که فکر نکنیم و با این منابع فسیلی نیازی به کار کردن نداشتیم. از سوی دیگر هیچ کس حتی حاضر نشد اعتراف کند که کمی با مسیر مطلوب زاویه داشتیم. مگر ممکن است که قبول کنیم خوب عمل کردیم و سپس به دنبال اصلاح باشیم. ما راه را اشتباه رفتیم و باید واقعیت را قبول کنیم.

اورعی با اشاره به اینکه« ۴ شرکت از ۱۰ شوکت بزرگ دنیا در زمینه انرژی بادی، چینی هستند»، درمورد اقتصاد انرژی بادی و خورشیدی گفت: در تفکر دولتی نقش بسته که انرژی بادی و انرژی دولتی گران است. اما برای سرمایه گذار صرف ندارد یا برای کشور؟ بزرگ‌ترین گره در بحث تأمین مالی است؛ چرا که امروز از بانک‌ها تنها تابلو مانده که چیزی به نام شبکه بانکی نداریم. بانک‌ها ۳ ماهه و ۶ ماهه تسهیلات می‌دهند و در سه ماهه بهره را با اصل پول باید به آن برگرداند. 

او ادامه داد: در این بین نه بازار سرمایه، نه شبکه بانکی، نه منابع دولتی و نه منابع داخلی جوابگوست. در بازار سرمایه نیز سیستم مانند بانک است و سرمایه داران اوراق را می‌خرند که چند روز دیگر بفروشند و کسی نگاه بلند مدت ندارد.

رئیس انجمن انرژی بادی ایران گفت: واقعیت این است که ما با شرایط موجود نیز می‌توانستیم سرمایه گذاری کنیم. بهترین دلیل برای پوشش ضعف خودمان این است که می گوییم کشور پرریسکی هستیم. درحالی که برخی سرمایه‌ها برای معاملات پرریسک است آن‌ها را چرا جذب نکردیم؟ سرمایه گذاری خارجی را همه گونه تضمین می‌کنیم اما باز سرمایه گذاران خارجی حاضر به سرمایه گذاری نیستند. کارهای اصلی را انجام دادیم اما کارهای کمک را نه. ما کارهای بزرگ را به دست آدم‌های کوچک سپردیم و این معضل کشور است.

او با تاکید بر اینکه «جذب سرمایه در بازار خارجی یک تخصص است» گفت: در ساتبا چه افرادی هستند؟ تقریباً در وزارت نیرو هر کس کارایی زیادی نداشته یا با پارتی جذب شده در آنجاست. یک متن انگلیسی نوشتند چندین غلط دارد. از سویی نیز قیمت تضمینی برای نیروگاه تجدیدپذیر را برای نیروگاه‌های بیش از ۵۰ مگاوات کمتر و ۳۷۰ تومان و برای ظرفیت کمتر از ۵۰ مگاوات ۴۲۰ تومان در نظر گرفتند. ‌این امر دور از خرد است و بدین صورت یک نیروگاه ۴۵ مگاواتی درآمد بیشتری نسبت به قرارداد ۵۵ مگاواتی دارد؛ از طرفی نیز بر اساس مصوبه هیات دولت، تاریخ ایندکس قرارداد را از زمان عقد قرارداد به زمان بهره برداری موکول کردند و این امر بازدارنده جذب سرمایه گذار خارجی است.

او با اشاره به مذاکرات صورت گرفته برای احداث ۵۰۰ مگاوات و ۲۰۰۰ مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر،  گفت: من انتظار ندارم ۲ میلیارد دلار سرمایه خارجی در ایران برای انرژی تجدیدپذیر جذب شود. این صحبت‌ها غیرواقعی است.

اورعی با اشاره به صرفه جویی آب در نیروگاه‌های تجدیدپذیر که نیاز به آب ندارند، گفت: در تولید هر کیلووات برق از نیروگاه حرارتی ۰.۸ لیتر آب مصرف می‌شود؛ همچنین ۱۸ تا ۲۰ درصد آلایندگی کشور مربوط به نیروگاه‌های حرارتی است. ویژگی باد این است که پس از ۴ سال و بازگشت سرمایه،  نیروگاه بادی ۹۸ درصد سود می‌دهد.

اورعی درمورد شرایط نگاهداری و بهره وری هم گفت: امروز دو نیروگاه بادی منجیل و بینالود بزرگ نسبت به ظرفیت موجود در ایران وجود دارد. نیروگاه منجیل به هیچ عنوان فعالیت خوبی ندارد.  همچنان دولتی است. در دنیا با وجود اینکه عمر مفید توربین‌های بادی را ۲۰ تا ۲۵ ساله در نظر می‌گیرند اما پس از ۱۰ سال توربین با تکنولوژی بله روزتر را جایگزین توربین قبلی می‌کنند.غیرقابل تصور است که چقدر بد از نیروگاه منجیل استفاده می‌شود. 

رئیس انجمن انرژی بادی ایران همچنین در مورد تأثیر نیروگاه بادی بر شبکه نیز گفت: برخلاف تصور دولتی‌ها نیروگاه‌های بادی به هیچ عنوان تأثیر منفی در شبکه ندارند بلکه متناسب با ظرفیت باید از آنها استفاده شود. همان طور که گفتم دانمارک اکنون بیش از ۴۰ درصد انرژی خود را از طریق نیروگاه بادی تأمین می‌کند.  ما در ایران شرایط اتصال به شبکه را هم نسنجیدیم.

 

منبع: انرژی امروز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت energytoday.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «انرژی امروز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۴۸۶۵۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شرکت‌های تامین سرمایه بهبود شبکه برق تعریف شود

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری علم و فناوری آنا، سال هاست موضوع صادارت برق ایران به اروپا مطرح و به نظر می‌رسد دولت برای توسعه تبادلات برقی خود مصمم است و مذاکرات برای رسیدن برق ایران به اروپا به‌طور جدی انجام می‌شود. اواسط فروردین‌ماه، وزیر نیروی جمهوری اسلامی ایران با وزیر انرژی و منابع طبیعی ترکیه دیداری داشتند و در این دیدار اعلام شد که تبادل برق ایران و ترکیه وارد فاز عملیاتی شده است. با عملیاتی شدن تبادل برق ایران و ترکیه، برق ایران در مسیر اروپا هم قرار گرفته است.

در همین رابطه آرش نجفی در گفت‌وگو با خبرنگار آنا اظهار کرد: زیرساخت‌های شبکه توزیع و انتقال به منظور صادرات برق مناسب نیست و فرسوده است، اما با توجه به اینکه ذائقه دنیا به مرور از مصرف گاز به سمت برق خواهد رفت و سیستم‌های گرمایشی منازل نیز برقی خواهد شد به طور قطع باید فرآیندی تعریف و جلب و جذب سرمایه‌گذاری خارجی صورت گیرد تا بتوان شبکه موجود را برای تولید و انتقال بهتر برق بهبود داد.

ترکیه مسیری برای انتقال و سوآپ برق ایران به اروپا

وی افزود: ترکیه این امکان را دارد که بخشی از برق صادراتی ایران را تجارت کرده و سوآپ کند. اکنون تجاری در کشور ترکیه وجود دارند که ۶۰۰ هزار کنتور برق در کشور‌های اروپای شرقی و مجاور خود دارند و برقی را که تولید کرده یا از ایران و کشور‌های دیگر خریداری می‌کنند به سایر کشور‌ها عرضه می‌کنند.

تجارت معقول برق با کاهش افت شبکه

رییس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ایران عنوان کرد: تجارت برق تجارت معقول و مطلوبی است به شرط آنکه میزان افت آن را کاهش دهیم و لات شبکه را کاهش دهیم.

وی بیان کرد: در حال حاضر راندمان تولید بدون شبکه توزیع در نیروگاه‌ها ۳۹ درصد است. این میزان پس از ورود به شبکه توزیع به ۳۵ درصد کاهش می‌یابد و معنای آن این است که به ازای هر مترمکعب گاز ورودی به نیروگاه‌ها اگر ۳ کیلووات برق تولید می‌شود عملا ۲.۴ کیلووات به مصرف‌کننده تحویل می‌شود و مابقی هدر می‌رود که به معنای زیان برای تولید است.

تشریح راهکار‌های افزایش راندمان در صنعت برق

نجفی خاطرنشان کرد: پیشنهاد ما این است که با ارتقای تکنولوژی و تقویت پست‌های تقویت فشار و تعویض کابل‌ها و بازنگری در مدارها، لاین خوبی را برای صادرات برق به عراق، پاکستان و ترکیه تعریف کنیم. ضمن آنکه در ارتباط با برخی از کشور‌ها مانند ارمنستان که مازاد تولید برق دارند می‌توان کار سوآپ برق را انجام داد.

شرکت‌های تامین سرمایه در داخل کشور تعریف شود

وی با بیان اینکه برآورد دقیقی از میزان سرمایه‌گذاری مورد نیاز به منظور بهبود وضعیت موجود در شبکه برق کشور ندارد، عنوان کرد: با توجه به حجم نیروگاه‌های نصب شده در کشور کاملا مقرون به صرفه است که شرکت‌های تامین سرمایه در داخل کشور تعریف شود به شرط آنکه دولت وجه این مقدار افزایش راندمان را به سرمایه‌گذار ارایه دهد، اما دولت‌ها معمولا در این زمینه‌ها کم‌لطف هستند به این معنا که سرمایه‌گذاران هزینه‌هایی انجام می‌دهند که بازدهی لازم را ندارد و موجب بی‌اطمینانی سرمایه‌گذاران می‌شود.

رییس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ایران تصریح کرد: باید تغییر ساختار ایجاد شود تا بتوان تولید برق را افزایش داده و هدررفت شبکه انتقال و توزیع را کاهش داد.

نجفی با اشاره به دیدار وزرای انرژی ایران و ترکیه در فروردین سال جاری بیان کرد: می‌توان در ایام غیرپیک صادرات مناسبی از برق را از طریق ترکیه به انجام رساند. ترکیه در نقطه صفر مرزی برق ایران را خریداری می‌کند و ملاکش برقی است که از کنتور مرزی رد می‌شود بنابراین برقی که در شبکه جمع‌آوری و از طریق شبکه توزیع می‌شود باید بیشترین افزایش راندمان را داشته باشد.

رییس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ایران تصریح کرد: باید هدررفت در شبکه تولید و توزیع برق را کاهش داد تا صادرات برای کشور صرفه اقتصادی داشته و سود مناسبی را نصیب کشور کند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • سرمایه گذاری انرژی های تجدید پذیر در استان اصفهان
  • افزایش ۶ درصدی تولید برق در فروردین ۱۴۰۳
  • شرکت‌های تامین سرمایه بهبود شبکه برق تعریف شود
  • فاز اول نیروگاه بادی درح به زودی به بهره‌برداری می‌رسد
  • قصد امارات برای ساخت نیروگاه هسته ای جدید
  • قصد امارات برای ساخت نیروگاه هسته‌ای جدید
  • سیاست‌گذاری هوشمندانه ایران در جهت فعال شدن بند جریمه در صورت عدم اتصال کامل خط لوله صلح در پاکستان
  • با تمام ظرفیت ها و برنامه ریزی جامع در نمایشگاه ایران اکسپو ۲۰۲۴ حضور داریم
  • راه‌اندازی بزرگ‌ترین مزرعه بادی فراساحلی بریتانیا
  • افتتاح هفت نیروگاه خورشیدی در مدارس کشور