Web Analytics Made Easy - Statcounter

جمشید رسایی سرپرست پژوهشکده محیط زیست جهاددانشگاهی کشورگفت: آماده مشارکت در پروژه‌های محیط زیستی در سطح کشور هستیم.

به گزارش ایسنا، جمشید رسایی سرپرست پژوهشکده محیط زیست جهاددانشگاهی،با بیان اینکه امروز پسماند در بسیاری از شهرهای بزرگ به ویژه استان های شمالی یک تهدید محسوب می شود، اظهار کرد: مدیریت پسماند صرفا یک امر اجرایی نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رییس سازمان جهاد دانشگاهی استان گیلان افزود: اگر به بحث آموزش، پژوهش و فرهنگ سازی توجه کافی شود، معضل پسماند با مدیریت جامع باید از مرحله تولید تا مرحله نهایی دفع مورد بررسی قرار گیرد و با انتخاب روش های نوین در فرایند تفکیک زباله، انتقال و جابجایی آن و در نهایت چگونگی ساماندهی و دفع آن، معضل پسماند را حل کرد.

وی دفن پسماندها در محیط زیست را ابتدایی ترین و بدترین شکل ممکن حل مشکل پسماند دانست و تصریح کرد: مدیریت درست پسماند باید از مرحله تولید تا امحا صورت گیرد و در صورت مدیریت صحیح، بخش عمده ای از پسماندها قابلیت بازگشت به چرخه اقتصاد به عنوان کود یا مواد اولیه تولید را دارند.

رسایی بر کاهش تولید زباله از طریق تفکیک زباله های خشک و تر تاکید کرد و گفت: مدیریت پسماند در استان های شمالی به لحاظ بارندگی زیاد و خاک حاصلخیر متفاوت از مدیریت پسماند در سایر استان هاست.

سرپرست پژوهشکده محیط زیست جهاد دانشگاهی ادامه داد: ورود شیرابه های حاصل از زباله به آب های زیرزمینی، رودخانه ها و در نهایت دریا مخاطرات جدی برای ما ایجاد می کند و مسبب ایجاد آلودگی در محیط های پذیرنده آب و خاک می شود.

عضو هیات علمی جهاد دانشگاهی عنوان کرد: در این زمینه چند کار را در استان گیلان شروع کردیم که عمده این فعالیت ها در بحث پروژه های مرتبط با پسماند است.

وی اضافه کرد: پژوهشکده محیط زیست جهاد دانشگاهی توانایی و ظرفیت خوبی جهت حل معضلات پسماند گیلان دارد که متاسفانه تاکنون از این ظرفیت استفاده خوبی نشده است.
رییس سازمان جهاد دانشگاهی استان گیلان تاکید کرد: حل معضلات و مشکلات از طریق بررسی های علمی ممکن خواهد شد و درخصوص معضل پسماند نیز باید از ظرفیت های مراکز علمی کشور نظیر پژوهشکده محیط زیست جهاددانشگاهی استفاده کنیم لذا آماده مشارکت در پروژه های محیط زیستی در سطح کشور هستیم.

رسایی در ادامه، با بیان اینکه پژوهشکده محیط زیست جهاد دانشگاهی از سال 82 شکل گرفت و در حال حاضر دارای سه گروه پژوهشی شامل گروه محیط زیست طبیعی، گروه مهندسی محیط زیست و گروه فرآوری پسماند است، گفت: یکی از محورهای مد نظر در پژوهشکده محیط زیست جهاد دانشگاهی توسعه فعالیت هایی برای بهبود آموزش و فرهنگ سازی زیست محیطی بوده است.

وی افزود: اگر بتوانیم از سطوح پایین تر سنی کار آموزش حفظ محیط زیست را انجام دهیم، به نتایج قابل قبولی در بهبود شرایط محیط زیست در آینده خواهیم رسید، زیرا این افراد هم نسل آینده کشور را می سازند و هم تاثیرگذاری خوبی در خانواده ها دارند.

سرپرست پژوهشکده محیط زیست جهاد دانشگاهی اظهار کرد: توانایی فعالیت های گسترده در ارتباط با آموزش و فرهنگ سازی را داریم و در این بخش علاوه بر طرح هایی که قابلیت اجرا را دارند، طی سال های گذشته اقداماتی را انجام داده ایم که به طور مثال در برخی شهرهای استان ظرف یک هفته در 200 مدرسه برنامه آموزشی برگزار کردیم که براساس ارزیابی صورت گرفته تاثیرات خوبی داشته است.

رییس سازمان جهاد دانشگاهی استان گیلان پرداختن به این نوع آموزش ها را جزو برنامه های پژوهشکده دانست و تصریح کرد: در فعالیت‌های پژوهشی نیز سعی کردیم فعالیت‌ها را به جهتی ببریم که نتایج پژوهش‌ها مورد استفاده قرار گیرد و آنها را کاربردی کنیم.

وی با بیان اینکه بخش دیگری از فعالیت‌های پژوهشکده محیط زیست جهاد دانشگاهی در راستای اهداف مصوبی است که از سوی جهاد دانشگاهی مشخص شده است، عنوان کرد: اهدافی که در قالب برنامه‌های سه ساله گروه‌های مختلف پژوهشی طرح می‌شود، در دستور کار پژوهشکده قرار دارد.

سرپرست پژوهشکده محیط زیست جهاد دانشگاهی متذکر شد: با توجه به برنامه‌های دولت، توسعه دانش فنی در حوزه توسعه پایدار و مشارکت در توسعه دانش ارزیابی اثرات زیست محیطی در محیط زیست و ارزیابی ریسک در پروژه های محیط زیستی از اهداف فعالیت های پژوهشکده در سه سال آینده است.

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد دانشگاهی استان گیلان، رسایی خاطرنشان کرد: دولت در بخش های مختلف جهت توسعه اقتصادی و اجتماعی پروژه های متنوعی را شروع می کند که تمامی آنها نیاز به ارزیابی ریسک دارد و با توجه به سوابق پژوهشکده سعی کردیم در این بخش، دانش فنی نیروی انسانی خود را گسترش دهیم تا برای این پروژه ها به دولت و دستگاه های اجرایی کمک کنیم.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۴۸۹۵۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پاکسازی بیش از ۹۱۲ هکتار از اراضی خراسان رضوی

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی؛ مدیر کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی گفت: در سال گذشته با مشارکت بیش از ۵ هزار نفر در قالب بیش از ۵۰ گروه متشکل از سازمان‌های مردم نهاد و گروه‌های خودجوش مردمی، در طرح ملی مسیر سبز- ایران پاک در استان مقدار ۹۱۲ هکتار از اراضی استان و به مقدار حدود ۶۱۳ تن زباله جمع آوری و به محل دفن بهداشتی و مجاز منتقل شد.

مهدی اله پور افزود: برای فرهنگ سازی حفاظت از محیط زیست و کاستن از آسیب‌هایی که به آن وارد می‌شود، پرداختن به مشارکت در حوزه محیط زیست بسیار مهم و حیاتی است و مشارکت آگاهانه مردم می‌تواند، از هزینه‌های هنگفتی که بر محیط پیرامونی ما که همان محیط زیست است وارد می‌شود، جلوگیری نماید.

وی گفت: در همین راستا این پویش با اجرای ۱۴ محور کاری در استان پیگیری و اجرا شد  که استقرار مخازن جمع‌آوری پسماند در مناطق تفرجگاهی، توزیع پلاستیک‌های زیست تخریب پذیر پسماند میان گردشگران، پاکسازی مناطق تحت مدیریت با حضور مسوولان ادارات و مشارکت سازمان‌های مردم نهاد و تشکل‌های زیست محیطی، پاکسازی زیست محیطی محوطه‌های فرهنگی و تاریخی شهرستان‌ها و پاکسازی ورودی و حریم‌های راه‌های مواصلاتی با همکاری مردم و سایر دستگاه‌های متولی از محور‌های این پویش به شمار می‌رود.

مدیر کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی افزود: نصب پارچه نوشته آموزشی و بروشور اطلاع رسانی در جهت فرهنگ‌سازی و تنویر افکار عمومی گردشگران با محور حفاظت از محیط زیست و طرح جمع‌آوری سبزه هفت سین و رهاسازی ماهی‌های قرمز در استخر پارک‌های شهری از دیگر اقدامات در قالب پویش مزبور است.

دیگر خبرها

  • دودی که از سیانور خطرناک تر است
  • سالانه یک میلیون تن پسماند صنعتی در استان مرکزی تولید می شود
  • مشارکت اجتماعی در حفظ محیط زیست
  • ضرورت تدوین دستورالعمل واحد فعالیت محیط زیستی در سطح محلات
  • پاکسازی ساحل رودخانه کارون از پسماند‌های پلاستیکی
  • پاکسازی ساحل رودخانه کارون از پسماند‌ها پلاستیکی
  • فقط نیمی از پسماند پزشکی هرمزگان اصولی دفع می‌شود
  • هنرمندان برای حل مشکلات زیست‌محیطی پای کار آمدند
  • معضل جدی مدیریت پسماند در گناباد
  • پاکسازی بیش از ۹۱۲ هکتار از اراضی خراسان رضوی