Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسکانیوز»
2024-04-27@20:24:54 GMT

کدام طرح های تاریخی مورد توجه استاندار فارس است

تاریخ انتشار: ۱۶ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۴۹۳۸۸۵

کدام طرح های تاریخی مورد توجه استاندار فارس است

به گزارش ایسکانیوز به نقل از ایرنا، رونق اقتصادی و گردشگری فارس و در کنار آن حفاظت از میراث فرهنگی استان با برنامه ساخت موزه ها جلوه بهتری می گیرد که بنا به اعلام مسئولان فارس، ساخت موزه مشاهیر و پاسارگاد در دستور کار است.

مروری بر دیدگاه های استاندار فارس در حوزه میراث فرهنگی و گردشگری گویای آن است که مدیریت ارشد استان انتظار دارد از میان طرح های حوزه گردشگری،سه طرح به شکل ویژه مورد توجه و پیگیری مسئولان میراث فرهنگی استان قرار گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از آن جمله، استاندار فارس اواخر مهر 96 در دیدار با معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور اعلام کرد که رونق اقتصادی وگردشگری کشور در کنار حفاظت از میراث فرهنگی مورد توجه قرار گیرد.

اسماعیل تبادار در این دیدار با بیان اینکه فارس از ظرفیت های برجسته گردشگری برخوردار است بیان کرد: اگر بتوانیم با برنامه ریزی صحیح ضمن صیانت از میراث فرهنگی رونقی در حوزه گردشگری ایجاد کنیم قطعاً رونق اقتصادی کارآفرینی و ایجاد اشتغال را شاهد خواهیم بود.

موضوع سومین حرم اهل بیت(ع) در ایران و آرامگاه ستاره های درخشان ادبی ایران و حتی جهان یعنی حافظ و سعدی در شیراز از مواردی است که می تواند رونق استان را درپی داشته باشد و استاندار فارس در این دیدار این مورد را نیز مطرح کرد.

تبادار همچنین گفت:‌ فارس پایتخت تاریخ و تمدن ایران است و بناهای تاریخی بزرگی مانند تخت جمشید و پاسارگاد و سایر بناهای تاریخی که در آن وجود دارد زمینه را برای حضور گردشگران مهیا نموده است.

استاندار فارس ادامه داد: جاذبه های فراوان فرهنگی، تاریخی، مذهبی و طبیعی ظرفیت ها و قابلیت های فراوانی را برای فارس فراهم نموده است و باید از همه این ظرفیت ها در راستای توسعه استان بهره لازم را ببریم.

براساس توافق صورت گرفته با معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری کشور، تکمیل موزه مشاهیر استان با سرمایه گذاری بخش خصوصی در دستور کار قرار گرفته و برای شتاب بخشی به فرایندها مبلغ 120 میلیارد ریال توسط این سازمان به این موزه تخصیص یافته است.

تبادار مهرماه جاری در نخستین روزهای کاری خود از طرح ساخت موزه مشاهیر در شیراز بازدید کرد و در جریان جزییات این طرح قرار گرفته بود.

احداث موزه پاسارگاد دومین پروژه ای است که مورد تاکید استاندار فارس قرار گرفت.

تبادار در این زمینه ابراز امیدواری کرد با برنامه ریزی دقیق و فراهم شدن منابع مالی اعم از طریق اعتبارات استانی و نیز تامین اعتبار از طریق سازمان میراث فرهنگی کشور نیز این مجموعه به سرانجام برسد.

مجموعه میراث جهانی پاسارگاد، مجموعه ای از سازه های باستانی بر جای مانده از دوران هخامنشیان است که در شهرستان پاسارگاد در استان فارس قرار دارد.

این مجموعه دربرگیرنده ساختمان هایی همچون آرامگاه کوروش، مسجد پاسارگاد، باغ پادشاهی پاسارگاد، کاخ دروازه، پل، کاخ بارعام، کاخ اختصاصی، دو کوشک، آب نماهای باغ شاهی، آرامگاه کمبوجیه، ساختارهای دفاعی تل تخت، کاروانسرای مظفری، محوطه مقدس و تنگه بلاغی است.

ساماندهی مجموعه زندیه نیز از دیگر موارد مورد تاکید استاندار فارس است. تبادار در این باره گفته است: ‌سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری بر ساماندهی این مجموعه (ساختمان بازار وکیل و ارگ کریمخان) اهتمام ورزد و و برنامه ریزی های لازم را انجام دهد تا در مرکز شهر شیراز یک منطقه منسجم فرهنگی، تاریخی و گردشگری مهیا شود.

وی ابراز داشت: دانشگاه شیراز به عنوان یک ظرفیت علمی برجسته در کشور قلمداد می شود وسازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری نیز حمایت خود را از این دانشگاه و دانشکده گردشگری اعلام کرده و مقرر شده است تا با تشکیل کمیته مشترکی از دانشگاه شیراز و سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ضمن ارائه آموزش های کاربردی زمینه تربیت نیروی انسانی ماهر و صاحب نظر در حوزه گردشگری توسط دانشکده گردشگری دانشگاه شیراز فراهم شود.

ارگ کریم‌خانی از جمله آثار تاریخی دوره زندیه شهر شیراز است و در میدان شهرداری این شهر قرار دارد. ساخت ارگ کریم خانی که در واقع دژی نظامی بوده است، بین سال‌های 1766 و 1767 میلادی انجام شد.

بنای افراشته ارگ کریم‌خانی، ترکیبی از دو معماری مسکونی و نظامی است. بخش درونی ارگ با ایوان‌ها و اتاق‌های نقاشی شده، آب‌نماها و باغچه‌ها از ظرافت خاصی برخوردار است. سه ضلع شمال، جنوب و غرب هر یک دارای یک ایوان و شش اتاق مسکونی در دو طرف آن است.

استاندار فارس 12 آبان ماه جاری نیز از تپه تاریخی پوستچی واقع در بلوار رحمت شیراز بازدید کرد، مکانی که در آن اسکلتهای انسانی و آثار تمدنی مربوط به 6هزار و ۵۰۰ سال پیش کشف شده است.

تبادار در بازدید از این مجموعه نیز بر لزوم توجه ویژه مسئولان استان و شهر شیراز به مجموعه های تاریخی و فرهنگی اشاره کرد و از آنها خواست تا در کنار صیانت و حراست از این مجموعه ها بستر مناسبی را برای بازدید عموم مردم و گردشگران داخلی و خارجی فراهم آورند.

901

استان فارس آثار تاریخی تمدن ایران گردشگری

منبع: ایسکانیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۴۹۳۸۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

میراث‌فرهنگی اصفهان باید دوباره زنده شود

بنابر اعلام روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی استان ، نماینده ولی‌فقیه و امام‌جمعه اصفهان در دیدار با امیر کرم‌زاده مدیرکل و شورای مدیران اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان اصفهان با اشاره به اهمیت مقوله میراث‌فرهنگی گفت: بی‌تردید وظیفه همگی ما حفاظت از میراث‌فرهنگی است، زیرا میراث‌فرهنگی بخشی جدا نشدنی از فرهنگ ما است و ما از طریق میراث‌فرهنگی می‌توانیم آنچه پدران ما ایجاد کردند را حفاظت و به سایر مردمان از سراسر جهان نشان دهیم.

آیت‌الله طباطبایی نژاد  تأکید کرد: پیشنهاد دارم تا باخرد جمعی و همت شما مسئولان، موزه بزرگ اصفهان تأسیس شود و تمامی آثار پدرانمان در معرض نگاه همگان قرار گیرد.

او گفت: باید تلاش کنیم در کنار حفاظت از میراث‌فرهنگی، مردم هم بتوانند مطابق با نیاز‌های روز زندگی خوبی داشته باشند، لذا پیشنهاد می‌کنم با تلفیق مناسب میراث‌فرهنگی و هنر‌های سنتی با علم روز، شرایط مناسبی را برای زندگی مردم خصوصاً مالکان خانه‌های تاریخی فراهم آورید.

آیت‌الله یوسف طباطبایی نژاد افزود: با توجه به اینکه اصفهان قلب هنر ایران است باید همان‌گونه که به هنر می‌پردازید، هنرمندان به‌ویژه هنرمند پیشکسوت را نیز مورد تفقد و دلجوئی قرار گیرند. 

در این دیدار مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان نیز گفت:  بی‌تردید توجه به زنده نگه‌داشتن میراث‌فرهنگی به‌ویژه میراث‌فرهنگی ایران دوران اسلامی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

کرم زاده  افزود: رهبر فرزانه انقلاب همواره تأکید داشته‌اند این بنا‌ها فارغ از اینکه چه کسانی در آنها زندگی کرده‌اند مرهون و حاصل دسترنج مردم مسلمان ایران است.

او گفت: اصفهان نگین گردشگری و صنایع‌دستی و هنر‌های سنتی کشور است، لذا با توجه به کمبود اعتبارات ،  تقاضامندم تا با جلب حمایت شرکت‌های بزرگ همچون ذوب‌آهن و همچنین مجامع خیرین استان در قالب جلب مسئولیت‌های اجتماعی آنها را به سمت مرمت و حفاظت از آثار تاریخی هدایت کنند.

استان اصفهان با بیش از ۲۲ هزار اثر تاریخی (یک هزار و ۹۴۰ اثر ملی و ۱۵ اثر ثبت جهانی) و بیش از ۶۰۰ خانه تاریخی و جاذبه‌های مختلف طبیعی، فرهنگی، مذهبی و تفریحی در کانون توجه گردشگران قرار دارد.

اصفهان یکی از بزرگترین مراکز تولید انواع مختلف صنایع دستی ایران به شمار می‌رود و از ۲۹۹ رشته صنایع دستی مربوط به ایران ۲۰۰ رشته مربوط به این استان است.

باشگاه خبرنگاران جوان اصفهان اصفهان

دیگر خبرها

  • با قدم زدن در خانه تاریخی زینت الملک قوامی به تاریخ سفر کنید + فیلم
  • انتقال اشیای تاریخی موزه ایران باستان به موزه آذربایجان تبریز
  • آمادگی میراث فرهنگی ساماندهی و مرمت کاروان‌سرای تاریخی جنب شرکت نفت ارومیه
  • ارگ کریم خانی میزبان صنایع دستی وهنر‌های سنتی فارس شد
  • میمند فارس شهر ملی شیشه‌گری می‌شود
  • میمند فارس شهر ملی شیشه‌گری شود
  • تصویب محدوده و ضوابط بافت تاریخی شهر لاهیجان
  • اجرای ۸۰ طرح مرمتی و عمرانی در آذربایجان‌غربی
  • میراث‌فرهنگی اصفهان باید دوباره زنده شود
  • رسیدگی به بحث فرونشست از برنامه‌های اصلی وزارت میراث فرهنگی است