Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون عمران و توسعه امور شهری و روستائی وزیر کشور گفت: دوران اداره شهرداری با اتکا به کمک های اندک دولتی و پول نفت به سر آمده و شوراها و شهرداری ها باید بطور جدی به فکر ایجاد درآمد پایدار و تولید ثروت باشند.

سیدمحمدعلی افشانی روز سه شنبه در دیدار با جمعی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی، روسای شوراها و شهرداران حوزه های انتخابیه با اشاره به محدودیتهای مالی برای کمک به هزار و 244 شهرداری و بیش از 33 هزار و 600 دهیاری و افزایش بودجه های جاری، افزود: تفکر اداره شهر و شهرداری با اتکا به منابع دولتی و پول فروش نفت، نهادهای مردمی چون شورا و شهرداری را همواره وابسته به دولت نگاه می دارد ولی هرگاه برای اداره مطلوب شهر به منابع مردمی، مشارکت شهروندان و جذب سرمایه گذار اتکا کردیم، توسعه واقعی محقق شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از ایرنا، افشانی تصریح کرد: شهرداران و اعضای شوراها برای اداره مطلوب شهر، توسعه زیرساخت های شهر و اجرای پروژه های شهری راهی جز شناسایی مزیت های منطقه برای تعریف درآمدهای پایدار، تعریف بسته های سرمایه گذاری و جذب سرمایه گذار و بهره گیری از ظرفیت های بخش خصوصی ندارند.

وی با بیان اینکه اعضای شورا و شهردار منتخب آنها باید پاسخگوی اعتماد مردم به آنها در پای صندوق های رای باشند، گفت: پاسخگویی به رای مردم، تمجید کلامی مردم نیست بلکه ترجیح دادن منافع شهروندان بر منافع فردی و گروهی و خانوادگی، ایجاد امید به منظور جذب مشارکت های مردمی و فعالیت برای اداره مطلوب شهر است.

معاون وزیر کشور گفت: بسیاری از مناطق کشور دارای مزیت ها و ظرفیت های مناسبی برای ایجاد درآمد پایدار و تولید ثروت هستند، ولی تاکنون فکر و اقدام جدی برای پرداختن به این مباحث صورت نگرفته و ضروری است نگاه شهرداران و اعضای شوراها در خصوص ادامه اداره شهرها با کمک های دولتی تغییر کند چون با این وضع زیرساخت های شهری توسعه نمی یابد و پروژه های مورد انتظار مردم اجرا نمی شود.

رییس سازمان شهرداری ها و دهیاری های کشور همچنین از شهرداران خواست به دانش و تجربه نیروی انسانی موجود بها دهند و از بکارگیری نیروی انسانی مازاد و در عین حال بدون تخصص در شهرداری ها از روی دلسوزی انتقاد کرد و گفت: این امر عملا باعث اختصاص بخش عمده اعتبارات به پرداخت حقوق و عدم اجرای پروژه های شهری و درنهایت نارضایتی مردم و توسعه نیافتگی شهرها می شود.

وی در ادامه از شهرداران و اعضای شوراها خواست تجربیات شهرهای کشور در خصوص ایجاد درآمد پایدار را به منظور الگوگیری بررسی نمایند و از توان و ظرفیت شرکت های دانش بنیان برای ایجاد درآمد، سرمایه در شهرها بهره بگیرند.

افشانی همچنین از پیگیری ها برای افزایش سهم شهرداری ها از اعتبارات قانون مالیات بر ارزش افزوده و ایجاد درآمدهای پایدار شهری با استفاده از ظرفیتهای قانونی موجود خبر داد و گفت: لایحه درآمدهای پایدار در کمیسیون های دولت و مجلس در حال بررسی است و جای دارد نمایندگان به آن توجه ویژه ای داشته باشند.

محمدباسط درازهی نماینده مردم سراوان سیب سوران و مهرستان، رحیم زارع نماینده آباده، بوانات و خرم بید و حسینعلی حاجی دلیگانی نماینده شاهین‌شهر، میمه و برخوار در مجلس شورای اسلامی و تنی چند از روسای شوراها و شهرداران این حوزه انتخابیه مسائل و مشکلات مربوط به شهرداری ها و مدیریت شهری را بیان کردند

نمایندگان بر ضرورت حمایت از شهرداری های کوچک و شهرداری های مناطق محروم، اصلاح برخی قوانین موجود شهرداری، رفع مشکلات استخدامی کارکنان شهرداری ها، تامین ماشین آلات مورد نیاز شهرداری ها، تقویت آتش نشانی ها، کمک به آسفالت معابر شهری تاکید کردند.

در این دیدار گزارشی از کمک های دولتی به شهرداری های حوزه انتخابیه مذکور نیز ارائه شد.

منبع: اقتصاد آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۴۹۵۰۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۲۷ هزار شورا در کشور مشغول خدمت به مردم هستند

ایسنا/آذربایجان شرقی رئیس شورای عالی استان‌ها به شفافیت و درستکاری شورا های شهر تاکید کرد و ادامه داد: ۱۲۷ هزار شورا در سراسر کشور مشغول خدمت به مردم هستند که کوچک‌ترین کم‌ و کاستی آن‌ها مورد نقد مردم قرار می‌گیرد.

شهرام دبیری روز شنبه، هشتم اردیبهشت ماه در همایش شوراها به مقام و جایگاه شورا در نظام مردم سالاری تاکید کرد و گفت: امام خمینی(ره) در جهت ارج نهادن به مردم سالاری به شورای انقلاب دستور تدوین آئین‌نامه تشکیل شوراها برای اداره شهر و روستا ها را دادند و در این راستا نیز یک فصل از قانون اساسی مربوط به شوراها است. 

وی تصریح کرد: شوراهای شهر و روستا به تمامی مشکلات، موانع و نارسایی‌های اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی مردم رسیدگی می‌کنند و مردم انتظارات زیادی از عملکرد صحیح و متعهدانه شوراهای اسلامی دارند.

وی بیشترین مشکل را خطاهای ناشی از عدم اشرافیت به قانون و مقررات اعضای شورا دانست و افزود: در شورای عالی استان طرحی برای آموزش تمامی اعضای شوراها و نظارت بر روند این دوره‌ها در دست بررسی است و در این راستا نیز از مجموعه و اعضای شورای فعال تقدیر و قدردانی کرده و از افرادی که در این حوزه کم‌کاری داشته‌اند مورد تذکر قرار می‌گیرند.

دبیری تصریح کرد: شوراهای عالی استان، شهر، بخش و روستا در اسرع وقت در صحنه‌های مختلف از جمله در سیل، زلزله و موارد بحرانی در کنار مردم حضور پیدا کرده و پیگیر حل مشکلات مردم از طریق شهرداری، فرمانداری و بنیاد مسکن هستند.

وی به نقش شوراهای روستا در حل مشکلات و اختلافات روستاییان تاکید کرد و افزود: در گذشته کدخدای روستا مشکلات و اختلافات را حل می‌کردند ولی امروزه شاهد تحقق این امر به وسیله‌های شوراهای روستا هستیم و همچنین شوراهای شهر نیز ۳۴ وظیفه از جمله انتخاب شهردار دارند.

رییس شورای شهر کلانشهر تبریز از نداشتن درآمد پایدار شهرداری‌ها ابراز گلایه‌مندی کرد و گفت: درآمد پایدار شهرداری‌ها حدود ۱۵ درصد است ولی در کل دنیا ۸۰ درصد درآمدهای پایدار شهرداری ها از طریق عوارض تامین می‌شود. 

وی تحقق شعار سال را وظیفه شوراها دانست و تصریح کرد: یکی از وظایف شوراها برنامه‌ریزی برای مشارکت مردم در امور اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و عمرانی است که مطابقت کاملی با تحقق شعار سال دارد و در این راستا نیز باید قدم‌هایی خوبی در این زمینه برداریم.

دبیری تاکید کرد: در برخی از موارد ابزار های اجرایی شورای شهر تعیین نشده‌ است که از مجموعه دولت و استانداری خواستار همکاری و همیاری از طریق فرمانداری‌ها هستیم.

یحیی صدیق جهانی، نماینده شورای برتر استان در این همایش با اشاره به شعار های سالیان گذشته به نقش مردمی در پیشبرد اهداف نظام اسلامی تاکید کرد و افزود: اقتدار نظام جمهوری اسلامی همواره وابسته به حضور و نقش مردم در همه عرصه‌ها است.

وی اقدامات شورای اسلامی روستای علی بیگلو شبستر تشریح کرد و افزود: آسفالت ریزی، جدول‌گذاری، تجهیز معابر ورودی و خروجی روستا به دوربین‌های مداربسته در راستای افزایش امنیت اجتماعی روستاییان، احداث شهرک‌های صنفی و واحدهای کوچک صنفی، احداث بازارچه، احداث واحدهای مسکونی و واحدهای سازمانی برای اقشار نیازمند و محروم، انتقال دامداری‌ها داخل روستا به خارج محدوده طرح هادی روستایی و مدیریت فاضلاب روستا از جمله اقدامات شورای اسلامی با مشارکت مردمی است.

باقر فلاحی، نماینده شورای برتر استان به تعامل لازم میان اعضای شورا تاکید کرد و گفت: رضایتمندی، اعتماد و اطمینان مردم شهرستان عجبشیر نسبت به شورای شهر و شهرداری مثال زدنی است و این به عنوان سرمایه اجتماعی بزرگ برای ما محسوب می‌شود.

وی تصریح کرد:  دولت باید موانع و مشکلات اداری را در راستای مشارکت مردم در جهش تولید را برطرف کنند. 

وی به تدوین طرح جامع هویت شهری تاکید کرد و افزود: ما در اکثر شهرها شاهد معضلاتی همچون ترافیک و سدمعبر هستیم که با اجرای این طرح می‌توانیم از اتلاف منابع بیت‌المال جلوگیری کنیم.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • شورای شهر تأثیر مثبتی بر توسعه حقوق شهروندی دارد
  • شورا رکن چهارم نظام تصمیم‌گیری کشور/ انتقاد از تضعیف جایگاه شوراها
  • ۱۲۷ هزار شورا در کشور مشغول خدمت به مردم هستند
  • بهره‌برداری از بازار گل و گیاه ارغوان تا پایان ۱۴۰۳
  • توسعه شهری و روستایی باید مبتنی بر سامانه‌های مدیریتی باشد
  • شوراها پل ارتباطی دولت و مردم
  • پایان کف‌سازی و دفع آب‌های سطح ۹۰ درصد بافت تاریخی بوشهر
  • ایجاد ۶۷ مرکز جدید دندانپزشکی در دولت سیزدهم
  • بودجه شهرداری‌های زنجان ۳ برابر شد
  • بازدید اعضای کمیسیون محیط زیست شورای شهر از مرکز کنترل عملیات شهرداری اصفهان