Web Analytics Made Easy - Statcounter

اقتصاد > مسکن - مهر نوشت: بر اساس گزارش دفتر برنامه‌ریزی و اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی، در ۷ ماهه نخست امسال نزدیک به ۱۰۱ هزار واحد مسکونی به ارزش بیش از ۴۱ هزار میلیارد تومان معامله شد.

معاونت مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی، گزارش تحلیل بازار مسکن طی ماه های شهریور و مهر سال جاری را پس از وقفه ای نسبتا طولانی، در وبسایت رسمی این وزارتخانه منتشر کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر اساس آمار داده شده در این گزارش، بازار مسکن در شهریورماه با افت نسبتا بالایی در حجم معاملات، نسبت به مردادماه مواجه بود؛ به نحوی که در این ماه، ۱۵ هزار و ۷۷۶ فقره معامله مسکن انجام شد که نسبت به ماه قبل از آن، ۱۳.۸ درصد کاهش داشته است؛ اما نسبت به ماه مشابه سال قبل (شهریور ۹۵)، رشد ۸.۶ درصدی را نشان می دهد.

همچنین بیشترین خرید و فروش مسکن در منطقه ۵ تهران با ۲ هزار و ۴۷۶ فقره معامله و کمترین آن در منطقه ۱۹ با ۹۲ فقره معامله بوده است. ولی بیشترین نرخ رشد معاملات مربوط به منطقه ۳ است که نسبت به شهریور ماه سال قبل، با رشد ۳۴.۶ درصدی مواجه بوده و کمترین نرخ رشد معاملات مسکن نیز مربوط به منطقه ۹ تهران است که که با کاهش ۲۸.۶ درصدی نسبت به شهریور ۹۵ مواجه شده است.

اگرچه در شهریور ماه تعداد معاملات نسبت به مرداد ماه کاهش داشته اما در خصوص میانگین قیمت خرید و فروش مسکن در این ماه با افزایش مواجه شده ایم به گونه ای که میانگین قیمت هر متر مربع ملک مسکونی در تهران ۴ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان است که نسبت به مرداد ماه رشد ۲.۱ درصدی و نسبت به شهریور ۹۵ رشد ۸.۹ درصدی را نشان می دهد.

ضمن اینکه بیشترین میانگین قیمت مسکن در تهران مربوط به منطقه یک پایتخت با متری ۱۰ میلیون و ۳۱۰ هزار تومان و کمترین قیمت مربوط به منطقه ۱۸ با ۲ میلیون و ۲۸۰ هزار تومان بوده است. از سوی دیگر بیشترین نرخ رشد میانگین قیمت مسکن در تهران مربوط به منطقه ۲۰ است که نسبت به شهریور ۹۵ رشد ۱۲.۳ درصدی داشته و کمترین نرخ رشد قیمت مسکن نیز متعلق به منطقه ۲۲ تهران است که رشد آن دو و نیم درصد است.

بنا به گزارش منتشره از سوی اداره کل دفتر برنامه ریزی و اقتصاد مسکن معاونت مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی، منطقه ۵ پایتخت با دارا بودن ۱۷.۲ درصد از سهم خرید و فروش بازار واحدهای آپارتمانی، رتبه نخست معاملات مسکن شهریور ماه تهران را به خود اختصاص داده است؛ بیشترین استقبال نیز از واحدهای مسکونی زیر ۵ سال ساخت بوده که ۴۷.۶ درصد خریداران از چنین واحدهایی خریداری کرده اند. همچنین بیشترین استقبال از واحدهایی بوده که میانگین قیمتی آنها بین ۳ تا ۳ و نیم میلیون تومان بوده است که ۱۱.۴ درصد از متقاضیان خرید مسکن، در چنین فاصله قیمتی واحد مسکونی مورد نظر خود را خریداری کرده اند. بیشترین استقبال از واحدهای مسکونی ۶۰ تا ۷۰ متر مربعی بوده که ۱۵.۱ درصد از خریداران مسکن به دنبال خرید این واحدها هستند. بیشترین خرید و فروش مسکن نیز مربوط به واحدهای مسکونی ۱۶۰ تا ۱۹۰ میلیون تومان است که ۷ درصد کل معاملات مسکن در شهریور ماه را به خود اختصاص داده است.

گزارش بازار اجاره مسکن در شهریور ماه

در آخرین ماه از تابستان امسال، ۱۲ هزار و ۲۳۰ فقره اجاره نامه به امضا رسید که رشد قابل ملاحظه ۱۵.۶ درصدی نسبت به مرداد ماه را نشان می دهد.

به گزارش خبرنگار مهر این آمار نشان می دهد در مقابلِ کاهشِ حدودا ۱۴ درصدی خرید و فروش مسکن در شهریور ماه نسبت به مرداد ماه، با افزایش ۱۵ و نیم درصدی قراردادهای اجاره مسکن مواجه هستیم که نشان می دهد تقریبا بسیاری از افرادی که متمایل به خرید مسکن بوده اند، با برگشتن از تصمیم خود، مجددا به اجاره نشینی روی آورده اند.

از سوی دیگر تعداد اجاره نامه های امضا شده در این ماه نسبت به مدت مشابه سال قبل (شهریور ۹۵) با کاهش ۱۱.۷ درصدی مواجه شده که نشان دهنده کم شدن تعداد متقاضیان اجاره مسکن در شهر تهران در فاصله یک سال گذشته است.

ضمن اینکه میانگین اجاره بها در شهریور امسال در هر متر مربع ۲۸ هزار و ۴۷۴ تومان بود که نسبت به مرداد ماه رشدی معادل ۱.۷ درصد و نسبت به شهریور سال گذشته، رشد ۱۶.۱ درصدی داشته است.

گزارش بازار مسکن در ۶ ماهه نخست سال ۹۶

بر اساس اطلاعات و آمار منتشره از سوی دفتر برنامه ریزی و اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی، در ۶ ماه نخست امسال ۸۶ هزار و ۷۸۱ فقره معامله واحد مسکونی انجام شد که نسبت به مدت مشابه سال قبلماهه نخست ۹۵) رشد ۳.۱ درصدی را نشان می دهد همچنین میانگین قیمت هر متر مربع واحد مسکونی در این مدت، ۴ میلیون و ۵۶۰ هزار تومان بوده که نسبت به نیمه نخست سال گذشته رشد ۶.۱ درصدی را تجربه کرده است.

ارزش کل معاملات مسکن در ۶ ماهه اول امسال ۳۵ هزار و ۵۳۰ میلیارد تومان بود که نسبت به فصول بهار و تابستان سال ۹۵، رشدی معادل ۱۲.۷ درصد را نشان می دهد.

همچنین در این مدت برای ۷۰ هزار و ۸۵۸ واحد مسکونی قرارداد اجاره به امضا رسید که رشد ۳.۱ درصدی نسبت به ۶ ماهه اول سال ۹۵ را دارا بوده است. ضمن اینکه متوسط اجاره بها برای هر متر مربع در این بازه زمانی، ۲۷ هزار و ۴۱۳ تومان بود که در مقایسه با ظرف زمانی ۶ ماهه نخست سال ۹۵، رشد ۱۶.۱ درصدی داشته است.

گزارش بازار مسکن در مهر ماه ۹۶

بر اساس اعلام دفتر برنامه ریزی و اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی، در ماه گذشته (مهر ماه ۹۶) ۱۴ هزار و ۱۹۵ واحد مسکونی معامله شد که نسبت به ماه قبل از آن (شهریور ماه ۹۶) کاهش ۱۰ درصدی و نسبت به مرداد ماه (به عنوان پُرمعامله ترین ماه امسال در بخش مسکن در ۷ ماهه اول سال) کاهش حدودا ۲۴ درصدی داشته است همچنین نسبت به ماه مشابه سال قبل (مهر ۹۵) افزایش ۸.۶ درصدی را نشان می دهد.

در این ماه همچون شهریور، بیشترین و کمترین تعداد معاملات مسکن تهران به ترتیب متعلق به مناطق ۵ با ۲ هزار و ۲۴۳ فقره معامله و ۱۹ با ۱۱۷ فقره معامله بود با این حال بیشترین نرخ رشد از نظر تعداد معاملات نسبت به مهر ماه سال ۹۵ را منطقه یک با رشد فزاینده ۶۳.۱ درصدی به خود اختصاص داد کمترین نرخ رشد معاملات مسکن نیز به منطقه ۱۷ پایتخت تعلق دارد که کاهشی ۶.۳ درصدی نسبت به مهر ماهِ سال قبل داشته است.

به گزارش خبرنگار مهر در مهر ماه امسال بازار مسکن همچون ماه های قبل با رشد قیمت مواجه بود این در حالی است که به جز اردیبهشت و مرداد ماه، سایر ماه های امسال روند تعداد معاملات مسکن نسبت به ماه های قبل از آن کاهشی بوده است هرچند که در مقایسه با ماه های مشابه خود در سال گذشته روند افزایشی را نشان می دهد. به گونه ای که میانگین نرخ هر متر مربع واحد مسکونی در تهران در مهر ماه، ۴ میلیون و ۷۳۰ هزار تومان تخمین زده شد که نسبت به شهریور امسال رشد نیم درصدی و نسبت به مهر ماه پارسال رشد ۷.۳ درصدی داشته است.

همچنین بیشترین میانگین قیمت هر متر مربع واحد مسکونی در منطقه یک تهران با ۱۰ میلیون و ۲۶۰ هزار تومان و کمترین آن در منطقه ۱۸ با ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان بود. بیشترین نرخ رشد میانگین قیمت مسکن در مهر ماه به منطقه ۲۲ پایتخت با ۱۴ و نیم درصد و کمترین آن به منطقه یک تهران با یک و نیم درصد افزایش تعلق دارد.

جالب اینکه در این ماه همچون ماه قبل (شهریور ۹۶) بیشترین استقبال از واحدهای مسکونی منطقه ۵ تهران با ۱۷.۳ درصد کل معاملات مسکن پایتخت انجام شده است همچنین ۴۵.۹ درصد از خانه های خرید و فروش شده سن کمتر از ۵ سال داشته اند و باز هم در این ماه واحدهای با قیمت ۳ تا ۳ و نیم میلیون تومان در هر متر مربع با دارا بودن ۱۱.۳ درصد از کل معاملات مسکن، بیشترین خرید و فروش را به خود اختصاص دادند. ۱۵.۶ درصد خریداران مایل به خرید خانه های ۶۰ تا ۷۰ متر مربعی بودند و ۷.۳ درصد از خانه های خریداری شده، در بازه قیمتی ۱۶۰ تا ۱۹۰ میلیون تومان بودند.

گزارش بازار اجاره مسکن در مهر ماه سال جاری

بر اساس این گزارش ۱۰ هزار و ۴۸۸ واحد مسکونی اجاره داده شد که نسبت به ماه قبل (شهریور ۹۶) ۱۴.۲ درصد و نسبت به مهر ماه سال قبل (مهر ۹۵) ۸.۸ درصد کاهش داشته است. میانگین اجاره بها در این ماه نیز در هر متر مربع ۲۸ هزار و ۱۸۸ تومان بود که اگرچه نسبت به شهریور امسال ۸ دهم درصد کاهش داشت اما نسبت به مهر ماه پارسال ۲۲.۴ درصد رشد داشته است.

گزارش بازار مسکن در ۷ ماهه نخست ۹۶

به گزارش خبرنگار مهر، بر اساس اعلام وزارت راه و شهرسازی، ۱۰۰ هزار و ۹۷۶ واحد مسکونی در ۷ ماهه ابتدای سال جاری معامله شد که نسبت به ۷ ماهه اول سال ۹۵ رشد ۶.۷ درصدی داشته است. میانگین قیمت هر متر مربع در این ۷ ماه نیز ۴ میلیون و ۵۸۰ هزار تومان بود که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۶.۳ درصد رشد نشان می دهد.

گفتنی است در این مدت (۷ ماه گذشته) ارزش کل معاملات مسکن رقمی معادل ۴۱ هزار و ۶۲۰ میلیارد تومان بود که نسبت به ۷ ماهه نخست سال ۹۵ رشد ۱۶.۸ درصدی داشته است.

از سوی دیگر در این مدت برای ۸۱ هزار و ۳۴۶ واحد مسکونی قرارداد اجاره به امضا رسید که رشدی معادل ۸.۹ درصد نسبت به ۷ ماه ابتدایی سال گذشته دارد. متوسط قیمت اجاره بها نیز ۲۷ هزار و ۶۴۲ تومان در هر متر مربع بود که رشدی معادل ۱۶.۹ درصد نسبت به بازه زمانی مشابه در سال قبل را نشان می دهد.

35224

کلید واژه‌ها : بازار مسکن تهران - قیمت مسکن - مسکن -

منبع: خبرآنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۴۹۳۹۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد 42 درصدی اجاره خانه در فروردین 1403/ این افزایش در مقایسه با سال های گذشته بی نظیر است

دنیای اقتصاد نوشت: بهای اجاره خانه در کشور در فروردین، 1.7‌درصد به صورت ماهانه (در مقایسه با اسفند سال گذشته)، افزایش پیدا کرد.   این نرخ تورم ماهانه اجاره، در مقایسه با روند یکی دو سال گذشته همین نرخ، در «سطح بسیار پایین» قرار گرفته به این معنا که میانگین تورم ماهانه اجاره مسکن طی دو سال 1401 و 1402، نرخ 3‌درصد بوده است.   پس در این صورت آیا «بازار اجاره به سمت بهبود، حرکت کرده است؟»   بررسی‌ها برای پاسخ این پرسش، «جواب منفی» ارائه می‌کند، چون که «در همه فروردین‌ها در سال‌های اخیر، همواره تورم ماهانه اجاره مسکن، یک سقوط نرخ را تجربه کرده است.»   در فروردین دو سال اخیر نیز رشد ماهانه شاخص اجاره مسکن در کشور، 2‌درصد بوده است که تقریبا نصف همین نرخ در ماه‌های دیگر سال بود. این افت نرخ تورم ماهانه اجاره در ماه اول هر سال در مقایسه با میانگین تورم ماهانه اجاره 11ماه بعد از آن، «ناشی از تعطیلی بازار معاملات مسکن به خصوص معاملات اجاره» است. در ماه اول سال، تقریبا هیچ مستاجری جابه‌جا نمی‌شود مگر تحت‌تاثیر موارد خاص که حجم آن پایین است.   به این ترتیب، «تابلوی تورم ماهانه اجاره مسکن در فروردین 1403»، معیار مشخصی برای تحلیل وضعیت بازار اجاره‌نشینی و حال و روز مستاجرها نیست. از این رو، در این بررسی، لازم است «تورم نقطه‌ای اجاره مسکن» یا همان «میزان رشد اجاره‌بها در ماه اول سال‌جاری نسبت به ماه اول 1402»، دیده و تحلیل شود.   تورم نقطه‌ای اجاره مسکن در ماه گذشته نرخ 41.8‌درصد را ثبت کرد. اینکه سرعت رشد نقطه‌ای و سالانه اجاره‌بهای مسکن به شکل تاریخی در دو سه سال گذشته و حتی در شروع امسال، افزایش یافته است، ناشی از «سطح جهش‌یافته تورم عمومی» و «تورم مسکن» است که در همین صفحه، قبلا درباره آن گزارش‌های تحلیلی منتشر شده بود. در این مقطع اما علاوه بر اینکه، ضرورت دارد سیاستگذار نسبت به «ریشه‌های تب بالای تورم اجاره مسکن» توجه کند تا بتواند «مهم‌ترین هزینه زندگی ماهانه خانوارها را از حالت سنگین و نامتعارف» به سطح نرمال برگرداند، «دو پیام هشداری» نرخ جدید تورم اجاره هم باید دیده شود.   سطح 41.8 درصدی رشد اجاره‌بها در قراردادهای فروردین 1403 از دو منظر مورد بررسی است.   این نرخ نشان می‌دهد، «فرمول مدنظر نمایندگان مجلس برای تعیین رشد مجاز اجاره‌بها در سال» که تصویب کرده‌اند و برای تایید نهادی روانه شورای نگهبان است، با «وضع موجود این بازار» همخوانی ندارد. فرمول نمایندگان می‌گوید، موجرها هر سال مکلف شوند «اجاره‌بهای سال جدید را براساس 50 تا 100‌درصد تورم عمومی افزایش دهند و بیش از آن، ممنوع باشد». اما در حال حاضر، تورم اجاره از تورم عمومی جلو زده است به این صورت که در فروردین امسال، تورم نقطه‌ای اجاره مسکن 41.8‌درصد شد در حالی که نرخ تورم عمومی نقطه‌ای در سطح 30.9‌درصد قرار گرفت. به این ترتیب، در وضع موجود که «نرخ رشد اجاره‌بها، 1.35 برابر نرخ تورم عمومی است»، ملاک قراردادن تورم عمومی برای تعیین تورم اجاره، امکان ‌پذیرش آن را از سوی بازار با تردید روبه رو می‌کند. کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • بیت کوین به ۶۳ هزار و ۸۲۲ دلار رسید
  • رشد ۴۲ درصدی بارش‌ها در خراسان شمالی نسبت به سال گذشته
  • قیمت دلار، سکه و طلا در بازار امروز شنبه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • افزایش بی‌سابقه؛ رشد ۴۲ درصدی اجاره‌بها در فروردین ۱۴۰۳
  • معرفی بیش از ۹۷۰۰ گیلانی برای دریافت تسهیلات ۳۵۰ میلیون تومانی
  • نزول رشد اقتصادی دور از انتظار اولین اقتصاد جهان
  • اعلام شرایط تخفیف ۱۰ درصدی کل قرارداد واگذاری سرخابی‌ها
  • رشد ۴۲ درصدی اجاره خانه در فروردین ۱۴۰۳
  • رشد 42 درصدی اجاره خانه در فروردین 1403/ این افزایش در مقایسه با سال های گذشته بی نظیر است
  • کاهش قیمت بیت کوین تا ۶۳ هزار دلار