Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-05-05@19:46:44 GMT

وضعیت قرمز کمبود آب در شهرستان جویبار

تاریخ انتشار: ۱۸ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۵۱۹۹۹۶

وضعیت قرمز کمبود آب در شهرستان جویبار

کمبود حدود 60 درصدی آب مورد نیاز بخش کشاورزی در جویبار سبب شده است تا این مشکل به مهم ترین موضوع بحث در تازه ترین نشست مدیریت بحران این شهرستان تبدیل شود .

به گزارش خبرنگار ایرنا ، نشست مدیریت بحران این شهرستان روز چهارشنبه در حالی برگزار شد که مدیران دستگاههای ذیربط بر ضرورت چاره اندیشی در این باره تاکید کرده و راه حل های خود را ارائه دادند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


مدیر امور منابع آب شهرستان های قائمشهر و جویبار در این نشست گفت : با توجه به این که ما در بحث آب شرب و کشاورزی دارای مشکل هستیم ، باید با تشکیل نشست های مختلف ، از بروز بحران در سال آینده پیشگیری کنیم .
هادی نیک اختر افزود : شهرستان جویبار 9 هزار و 850 هکتار اراضی شالیزاری دارد که آب مورد نیاز این اراضی در زمان کشت 98 میلیون متر مکعب است .
وی آب مورد نیاز چهار هزار و 200 هکتار باغ مرکبات شهرستان را هم حدود یکصد میلیون متر مکعب برآورد کرد و گفت : این در حالی است که مجموع آب در دسترس شهرستان شامل چاهها ، آب بندان ها و سد ها 52 میلیون متر کعب است .
این مسئول آب مورد نیاز کشاورزی شهرستان را حدود 115 میلیون متر مکعب اعلام کرد و نسبت به ضرورت چاره اندیشی برای جلوگیری از بروز بحران در سال آینده هشدار داد .
نیک اختر با تاکید بر اینکه شرایط آب و هوائی منطقه در حال تغییر است ، گفت : با توجه به این آمار و ارقام ، حتی احساس خطر در نحوه تامین آب شرب هم وجود دارد.
** ضرورت جلوگیری از کشت مجدد برنج
مدیر امور منابع آب شهرستان های قائمشهر و جویبار بر ضرورت جلوگیری از کشت دوباره برنج در این شهرستان تاکید کرد و به کشاورزان هشدار داد : با توجه به تعداد چاههای آب موجود در شهرستان ، کشت دوم محصولات خسارات جبران ناپذیری به آبهای زیر زمینی شهرستان وارد می کند.
وی یکی دیگر از راههای جلوگیری از خشکسالی را شناسایی چاههای غیر مجاز و مسدود کردن آنها دانست و افزود : تاکنون حدود 140حلقه چاه غبرمجاز در این شهرستان شناسایی شده است .
نیک اختر با اعلام اینکه از این تعداد چاه ، تاکنون 10 حلقه برای جلوگیری از برداشت پر شده است ، ادامه داد : همچنین پرونده 15 حلقه چاه در مرجع قضائی مطرح است تا دستور پر کردن صادر شود.
** احداث آبندان در منطقه چپکرود
بخشدار گیلخواران هم با اعلام این که در این بخش بیش از یکهزار و 600 هکتار آبندان وجود دارد ، گفت : اما تمرکز آبندان ها در دهستان لاریم ، مرکز بخش و بخشی از بالادست دهستان چپکرود است .
محمد حسین فقیه افزود : خطر کم آبی در روستاهای پائین دست و روستاهای همجوار دریا در حال عمیق شدن است .
وی نسبت به شور شدن آب چاهها و مسیر پیشرفت سفره های آب شور به سمت اراضی کشاورزی هشدار داد و گفت که در این راستا هم مصرف مازاد آب شیرین زیاد است که باعث می شود تا در دهستان چپکرود دچار شوری آب شویم.
بخشدار گیلخواران احداث آببندان در چپکرود را بهترین گزینه برای تامین آب مورد نیاز کشاورزان و جلوگیری از تعرض بیشتر به منابع زیرزمینی دانست و افزود که این پیشنهاد مورد تائید کارشناسان محیط زیست ، بخشدار و اداره امور آب شهرستان است .
وی توضیح داد : احداث آب بندان سبب تقویت سفره زیرزمینی آب و مدیریت بهینه آب جهت تامین آب مورد نیاز کشاورزی روستائیان خواهد شد.
فقیه با تاکید بر اینکه هر ساله بخش گیلخواران با مشکل کم آبی مواجه می شود ، گفت : هم اکنون روستاهای پهناب ، امام زاده محمود ، میان ملک و علی کلا که آبشان از خط پمپاژ ' انارمرز ' تامین می شود ، با مشکل کم آبی مواجه هستند.
بخشدار بخش گیل خواران گفت که برای رفع این مشکل باید ایستگاه پمپاژ جدید هم در این روستاها احداث شود .
** حفر چاه در پهناب
بخشدار مرکزی جویبار هم در این جلسه با بیان اینکه حفر چاه در سیمرغ باعث شده است تا بخشی از مشکلات آب روستائیان برطرف شود ، گفت : حفر یک حلقه چاه در ایستگاه سیاهرود پهناب بسیار ضروری است .
محمد مدانلو از شرکت آب منطقه ای مازندران خواست تا با بررسی منطقه پهناب ، برای حفر چاه اقدام کند تا بخشی از مشکلات اهالی روستاهای پهناب و لاریم رفع شود.
وی مشکل اصلی روستاهای بخش مرکزی را فرسودگی شبکه آبرسانی اعلام کرد و گفت که شکستگی لوله در برخی از روستاها حتی سبب نگرانی اهالی می شود.
** گره گشائی با همکاری مدیریت منابع آب
رئیس اداره آب و فاضلاب شهری شهرستان جویبار هم در این جلسه گفت : در شهرستان جویبار 9 حلقه چاه در مدار قرار دارد که 380 لیتر آب در ثانیه از آنها استحصال می شود که سهم این شهرستان 180 لیتر در ثانیه براساس خانوار است .
کریمی با بیان اینکه از این میزان آب سهم روستاهای این شهرستان 40 لیتر در ثانیه است ، بیان کرد : این آب باید براساس سرانه جمعیت در هر خانوار توزیع شود.
وی از فرماندار خواست برای مدیریت در بحث آب کارگروه آب شرب تشکیل شود و تاکید کرد که این کار موجب می شود تا شهروندان بیشتر با خطر کم آبی آشنا شوند.
رئیس اداره آب و فاضلاب روستائی جویبار نیز با بیان اینکه مشکل کم آبی در روستاهای این شهرستان از سیمرغ تامین می شود ، گفت : کوچک ترین مشکل در خط انتقال آب شهرستان کیاکلا به این شهرستان باعث می شود تا ما برای تامین آب روستائی با مشکل مواجه شویم .

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۵۱۹۹۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رفع آسیب‌های زیرساختی به روستاهای دهلران در دستور کار

                                                         

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز ایلام؛ مجید بگلریان در نشست ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات مدیریت بحران شهرستان دهلران در بخش سراب میمه، اظهار داشت: برآورد میزان خسارات وارد شده به روستای تختان و رفع مشکلات زیرساختی وارد فاز عملیاتی شده است.

وی با قدردانی از حضور جهادی دستگاه‌های خدمات رسان و بررسی میدانی از روستای تختان دهلران، افزود: رفع سریع آسیب‌های زیرساختی در حوزه‌های آب، برق و گاز در این روستا بسیار ضروری بوده و تامین آب ۲ روستای تختان و خربزان باید در دستور کار قرار گیرد.

مدیرکل بحران استانداری ایلام با اشاره به بررسی‌های مسئولان استان و شهرستان از روستای تختان، عنوان کرد: اقدامات عمرانی روستای تختان بایستی در کوتاه مدت از منابع داخلی بنیاد مسکن و در دراز مدت از طریق کمیته برنامه ریزی شهرستان دهلران، عملیاتی شود.

بگلریان با اشاره به بارش بالای ۱۰۰میلیمتر بارندگی در پنج شهرستان استان، تصریح کرد: آمار دقیق خسارات باید هر چه سریعیتر برآورد شود و بر اساس شاخص‌های ۱۸ گانه با مختصات یو. تی. ام، جمع بندی و به وزارت کشور ارسال شود.

مدیرکل مدیریت بحران استان ایلام در پایان با تاکید بر لزوم ترویج بیمه در بین روستائیان و کشاورزان، اعلام کرد: بیمه نقش مهمی در جبران خسارت‌های ناشی از حوادث غیرمترقبه از جمله سیل دارد.

فرماندار ویژه دهلران نیز در این نشست با اشاره به خسارات سیل و بارندگی به روستای تختان، گفت: در هنگام وقوع حادثه، نیرو‌های امدادی و دستگاه‌های خدمات رسان به منطقه اعزام شده و اقدامات اولیه برای اهالی روستا انجام و در ادامه نیز پیگیری برای رفع مشکلات اهالی این روستا در دستور کار قرار گرفت.

لطیف صادقی افزود: با تشکیل نشست ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات مدیریت بحران شهرستان دهلران موضوع بررسی زیرساخت‌های روستا از جمله آب، برق، گاز، طرح هادی، خسارات وارده به معابر روستا و برخی منازل مسکونی انجام شده است.

وی تاکید کرد: تصمیمات لازم در راستای رفع مشکلات این روستا، در اسرع وقت با حضور مدیر کل مدیریت بحران استان، مدیر عامل شرکت توزیع برق استان، جانشین مدیر عامل آبفای استان و سایر مسئولان شهرستان و بخش در دستور کار قرار گرفته است.

فرماندار ویژه دهلران با تاکید بر اینکه دستگاه‌های خدمات رسان باید جهت رفع مشکل این روستا به سرعت وارد عمل شوند، ابراز کرد: رفع مشکلات معابر روستا توسط بنیاد مسکن و حل مشکل راه دسترسی باید به سرعت انجام شود و در درازمدت از بنیاد مسکن توقع داریم که در خصوص احداث دیوار حائل این روستا پیگیری و بررسی لازم را انجام دهد.

دیگر خبرها

  • کارت قرمز به جای تشویق به نجات جان! اخراج بازیکن به خاطر درخواست کمک برای هوادار بیمار
  • راه حل مشکل لاستیک/واردات یا توجه به تولید؟
  • آشنایی با چهار نامزد انتخابات مجلس در حوزه انتخابیه قائمشهر، سوادکوه و جویبار
  • برخورداری ۹۳ درصدی روستاهای شهرستان آزادشهر از طرح هادی
  • توت فرنگی مازندران چشم انتظار صنایع تبدیلی/ کام شیرین واسطه ها
  • احداث نیروگاه‌های خورشیدی در شهرک‌های صنعتی آذربایجان‌غربی مشکل کمبود برق را حل می‌کند
  • کدورت آب شرب جوانرود در پی طغیان چشمه کاوات
  • رفع آسیب‌های زیرساختی به روستاهای دهلران در دستور کار
  • خسارت شدید سیلاب به اراضی گندم روستاهای شهرستان دهلران
  • وحشت مردم روستاهای شهرستان بدره از ورود سیلاب