Web Analytics Made Easy - Statcounter

دبیر جام باشگاه‌های کتابخوانی کودک و نوجوان از برگزاری آیین اختتامیه دومین دوره این جام در ۱۰۰ شهر و روستا همزمان با آغاز بیست و پنجمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران خبر داد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی خانه کتاب، ابراهیم حیدری اظهار کرد: معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی طی چهار سال اخیر (دولت تدبیر و امید) با هدف توسعه فعالیت‌های فرهنگی، ترویج کتابخوانی و حمایت از برنامه‌های ابتکاری و مردم پسند با موضوع کتاب و کتابخوانی، اجرای چهار برنامه را در دستور کار خود قرار داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این برنامه‌ها که با همکاری نهادها، سازمان‌ها و دستگاه‌های دولتی و غیردولتی انجام می‌شوند، عبارتند از جشنواره‌های «پایتخت کتاب ایران»، «روستاها و عشایر دوستدار کتاب» و «تقدیر از مروجان کتابخوانی».

وی درباره عنوان برنامه چهارم معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی توضیح داد: یکی از دستاوردهای جشنواره «پایتخت کتاب ایران» طرح «جام باشگاه‌های کتابخوانی کودک و نوجوان» است که در سال جاری شاهد برگزاری دومین دوره آن هستیم. بر اساس این طرح، ۱۵-۱۲ کودک و نوجوان می‌توانند یک باشگاه کتابخوانی در مدارس، کانون‌های پرورش فکری کودکان و نوجوانان، فرهنگسراها، مجتمع‌های مسکونی، مساجد، پایگاه‌های مقاومت بسیج، بهزیستی، کانون‌های اصلاح و تربیت و هر مکان دیگری تشکیل دهند و گردهم جمع شوند.

وی یادآور شد: در مرحله نخست طرح «جام باشگاه‌های کتابخوانی کودک و نوجوان» ۱۶ شهر نامزد «پایتخت کتاب ایران» شرکت کردند که اتفاقاً استقبال خوبی از سوی این شهرها صورت گرفت. در مرحله دوم این طرح (مرحله جاری) روستاهای برگزیده سه دوره جشنواره «روستاها و عشایر دوستدار کتاب» و برگزیدگان سومین دوره جشنواره «پایتخت کتاب ایران» شرکت کرده اند که به دنبال آن، در مجموع ۵ هزار باشگاه با ۶۰ هزار عضو تشکیل شده است.

معاون دفتر مطالعات و برنامه ریزی فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان این که  علاقه مندان (کودکان و نوجوانان) برای به عضویت درآمدن در این باشگاه‌ها باید به سایت bookpromotion.ir مراجعه کنند، ادامه داد: به منظور آموزش مربیان و معلمان و گروه‌های ترویج کتابخوانی، در هر یک از شهرستان‌های شرکت کننده ۱۶ ساعت کارگاه آموزشی برگزار شد. به گونه ای که هر کدام از مربیان بتوانند یک باشگاه کتابخوانی تشکیل دهند.

حیدری با بیان این که تقویت کتابفروشی‌ها یکی از مهم ترین رویکردهای طرح «باشگاه‌های کتابخوانی کودکان و نوجوانان» به شمار می‌آید، افزود: دبیرخانه مرکزی این طرح، بعد از راه اندازی باشگاه‌های کتابخوانی، به تهیه فهرستی از کتاب‌های برگزیده کودک و نوجوان در جشنواره‌های مختلف کتاب اقدام کرد. در نهایت این فهرست را در قالب یک مجموعه چهار جلدی ارائه کرد. این اثر به همه شهرستان‌های شرکت کننده در طرح، ارسال شد تا اعضا بر اساس این منبع به خرید کتاب از کتابفروشی‌های عضو در سایت موسسه خانه کتاب به نشانی ketab.ir با تخفیف ۵۰ درصدی اقدام کنند.

دبیر جام باشگاه‌های کتابخوانی کودک و نوجوان اظهار کرد: باشگاه‌های کتابخوانی کودکان و نوجوانان شهرستان‌های مختلف در ۴ بخش «بهترین باشگاه»، «بهترین نامه به نویسنده»، «بهترین فیلم موبایلی» و «کتاب منتخب نویسندگان» با یکدیگر به رقابت می‌پردازند. در نهایت هر شهرستانی آثار برگزیده خود را همراه با مستندات به دبیرخانه مرکزی واقع در تهران ارسال می‌کند تا داوری‌های لازم به منظور برگزاری آیین اختتامیه طرح و معرفی برگزیدگان نهایی در تهران صورت بگیرد.

حیدری ادامه داد: اکنون همزمان با آغاز بیست و پنجمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران با همکاری موسسه خانه کتاب مراسم اختتامیه این طرح در ۱۰۰ شهر و روستا در حال برگزاری است. در این راستا معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی یک نویسنده کودک و نوجوان به شهرهای شرکت کننده اعزام می‌کند تا هم در باشگاه‌ها درباره کتاب و کتابخوانی توضیح دهند و هم از مدارس و مهدهای کودک بازدید کنند.

وی با بیان این که شهرهای شرکت کننده در این دوره از طرح «باشگاه‌های کتابخوانی کودکان و نوجوانان» از گستردگی و پراکندگی بیشتری برخوردار هستند، بیان کرد: داوری آثار برگزیده ارسالی از شهرستان‌ها در آذرماه سال جاری آغاز می‌شود و آیین اختتامیه نهایی (تهران) در دی ماه برگزار و برگزیدگان نهایی معرفی خواهند شد

منبع: مهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۵۷۶۹۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نهاد کتابخانه‌های عمومی زمینه‌ساز ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی

آقای محمدرضا هراتی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا وسیما درباره دستاورد‌های نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور افزود: شاخص‌های کتابخانه‌ای در دو سال گذشته در بخش‌های کتابخانه‌های عمومی، منابع، سیار و عضو فعال افزایش یافته است.

وی گفت: نهاد کتابخانه‌های عمومی با بیش از سه هزار هشتصد کتابخانه، ۱۲۰ سالن مطالعه و بیش از ۱۲ میلیون نفر عضو و منابع متنوع تخصصی و عمومی، به عنوان بزرگترین شبکه مویرگی فرهنگی کشور، متولی اصلی کتاب و کتابخوانی در سطح کشور است.

وی افزایش ۶۴ باب کتابخانه عمومی، افزایش ۵۰ درصدی کتابخانه‌های سیار، افزایش منابع کتاب کتابخانه‌ها و رشد ۲۴۵ درصدی تعداد عضو فعال کتابخانه‌ها را از دستاورد‌های نهاد کتابخانه‌های عمومی در ۲ سال گذشته بیان کرد و گفت: کتابخانه‌ها از عضویت و امانت فراتر رفته و خدمات فرهنگی از جمله ۶۰ خدمت در جهت توانمندسازی و بهینه‌سازی اوقات فراغت کودکان و نوجوانان ارایه می‌کنند.

هراتی با بیان اینکه همه کتابخانه‌های عمومی کشور بخش جداگانه کودک و نوجوان دارند و برای گروه‌های خاص نیز برنامه ریزی شده است افزود: در حال تجهیز بخش‌های سالمندان، نابینایان و مادران در کتابخانه‌های عمومی کشور هستیم.

وی اظهار داشت: از این ۱۲ میلیون عضو فعال نزدیک به ۶۰ درصد کودکان و نوجوانان هستند که در همین راستا برنامه‌های گسترده‌ای مانند جشنواره‌ها و جایزه‌های داستان نویسی و قصه گویی، محافل ادبی، پویش‌های کتابخوانی و مسابقات تلویزیونی را برای مخاطب کودک و نوجوان برگزار می‌کنیم.

معاون توسعه نهاد کتابخانه‌های عمومی افزایش ۵۰ درصدی کتابخانه‌های سیار به ویژه در روستا‌ها و نقاط کم برخوردار از دیگر دستاورد‌های نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور در ۲ سال گذشته دانست و گفت: در کنار بهره برداری از کتابخانه‌های مرکزی، ۱۳۲ کتابخانه غیر مرکزی شامل ۵۸ کتابخانه شهری و ۷۴ کتابخانه روستایی است.

وی گفت: علاوه بر افتتاح کتابخانه در روستا‌ها جشنواره‌هایی هم برای روستائیان و عشایر مانند جشنواره عشایر با طعم کتاب یا طرح حایی مانند مجموعه کوله کتاب ویژه مناطق صعب العبور را برگزار کردیم که با استقبال خوب مردم آن مناطق مواجه شد.

هراتی با اشاره به اینکه در حال حاضر ایران از لحاظ توسعه شبکه کتابخانه‌ای در بین کشور‌های برتر منطقه قرار دارد افزود: ایران از لحاظ توسعه شبکه‌های کتابخانه‌ای دارای رتبه اول در میان کشور‌های منطقه و در جمع ۲۰ کشور برتر دنیا است.

دیگر خبرها

  • برای تقویت میدان کتاب کودک و نوجوان چه باید کرد؟
  • اختتامیه دومین دوره جشنواره عروسک‌خونه
  • کلاس آموزش بازیگری کودک بارانا
  • مهلت ثبت ششمین دوره جام باشگاههای کتابخوانی تمدید شد
  • تاریخ برده‌داری به زبان طنز
  • نهاد کتابخانه‌های عمومی زمینه‌ساز ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی
  • کمرنگ‌شدن نشریات تخصصی نوجوانان از عوامل افت شعر نوجوانان است
  • اختتامیه جشنواره قرآن و حدیث در تانزانیا برگزار می شود
  • چرا شعر نوجوان مورد توجه نیست؟
  • مشارکت 240 اثر در جشنواره طوفان القوافی/ اختتامیه در بصره برگزار می شود