Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش عطنا، مراسم تودیع و معارفه معاون فرهنگی دانشگاه علامه طباطبائی، شنبه، ۲۰ آبان‌ماه با حضور رئیس، معاونان و جمعی از مسئولان دانشگاه برگزار شد.

در این مراسم، دکتر حسین سلیمی، رئیس دانشگاه علامه طباطبائی ضمن تقدیر از تلاش‌های دکتر حسین سلیمی بجستانی به عنوان سرپرست معاونت فرهنگی دانشگاه، دکتر نعمت‌الله ایران‌زاده را به سمت معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه علامه طباطبائی منصوب کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ابتدای نشست، رئیس دانشگاه علامه طباطبائی گفت: جلسه امروز جزء معدود جلساتی است که در آن معارفه بدون تودیع صورت می‌گیرد، چرا که دکتر سلیمی‌بجستانی همچنان معاون دانشجویی دانشگاه هستند.

وی ادامه داد: دکتر سلیمی‌بجستانی با بزرگ‌منشی بخش بزرگی از بحران را به خود جذب کردند، نگذاشتند به بقیه بخش‌های دانشگاه منتقل شود و کمک کردند تا بحران را بگذرانیم و ما همچنان در خدمتشان هستیم و ضمن اینکه معاونت دانشجویی ارتباط تنگاتنگ با حوزه فرهنگی دارد.

سلیمی یادآور شد: زمانی که معاونت فرهنگی دانشگاه را جدا کردیم و خواستیم هویت مستقلی داشته باشد من خیلی امیدوار بودم که برای ما تبدیل به جزیره ثبات شود، شاید ثبات در آن به وجود آمده ولی شکل ثباتش با ثبات در جاهای دیگر متفاوت است.

وی با بیان اینکه معاونت فرهنگی در ایران نقش کلیدی، اساسی و راهبردی در دانشگاه دارد، افزود: در دانشگاه‌های دیگر دنیا به این شکل و از سمت دانشگاه به آن اهمیت داده نمی‌شود و بیشتر به عمده بخش خصوصی و خود دانشجویان است.

رئیس دانشگاه علامه طباطبائی با تاکید بر اینکه کار فرهنگی متصدیانی می‌خواهد که راه را برای فعالیت‌های مختلف هموار کنند، تصریح کرد: بعد از انجام وظیفه آموزشی، دانشگاه موظف است به حوزه پژوهش بپردازد و در دانشگاهی که در جامعه اسلامی و حکومت اسلامی قرار دارد رکن پرورش نیز اهمیت دارد و دانشگاه باید انسان فرهیخته و با شناخت پرورش دهد.

وی یادآور شد: در جشنواره کارآفرینی که هر سال در دانشکده مدیریت برگزار می‌شود از چند نفر از کارآفرینان پرسیدم شما به عنوان کارآفرین و کسی که تجربه کاری دارد فارغ‌التحصیل با مهارت عالی را انتخاب می‌کنید یا فارغ‌التحصیل با مهارت خوب و دارای پشتکار، ادب، جدیت و فرهیختگی؟ و آنها به اتفاق آرا گفتند نفر دوم را انتخاب می‌کنیم؛ بنابراین اگر دانشجویان، فرهیخته فارغ‌التحصیل شوند جایگاهشان حتی در بازار کار بهتر از دیگر دانشجویان خواهد بود.

دکتر حسین سلیمی در ادامه اظهار کرد: وظیفه ما به جز آموزش دادن و تشویق به پژوهش کردن دانشجویان، فراهم کردن فضای رشد شخصیتی، رفتاری و روانی دانشجو نیز است که این مطلوب معنایی فراخ و موثق از معاونت فرهنگی است.

وی افزود: بعضی‌ها فکر می‌کنند تنها کار وزارت علوم، دانشگاه، رئیس دانشگاه و معاونت فرهنگی فقط دادن امکانات به کانون‌های فرهنگی و انجمن‌های علمی و کنترل و راضی نگه داشتن تشکل‌های سیاسی است و خیلی‌ها تلاش می‌کنند که نه فقط دانشگاه و معاونت فرهنگی که کل دانشگاه به همین مسائل خلاصه شود.

رئیس دانشگاه علامه طباطبائی فراهم کردن امکانات و مدیریت اوضاع مهم دانست اما گفت: وظیفه اصلی دانشگاه و معاونت فرهنگی فقط این نیست بلکه فراهم کردن شرایط تربیت و پرورش دانشجویان و اساتید وظیفه اصلی معاونت فرهنگی است و اینکه چگونه می‌توانیم شرایطی را در دانشگاه به وجود بیاوریم که دانشجو از لحاظ سجایای اخلاقی، ویژگی‌های شخصیتی و ساختارهای معنایی ذهنش فرهیخته‌تر فارغ‌التحصیل شود.

وی یادآور شد: در حال حاضر با وجود آموزش‌های مجازی افراد می‌توانند در خانه باشند و مدرک بگیرند چرا به دانشگاه می‌آیند؟ به خاطر اینکه فرهیخته‌تر و کارآمدتر شوند، شخصیت‌شان رشد بکند، جایگاه اجتماعی‌شان بالا برود و این هدف‌گیری کلانی است که ما در معاونت فرهنگی به آن نیاز داریم، نگران وضعیت فرهنگی شخصیت دانشجویان باشیم، هرجا که نقصی می‌بینیم دائما رصد بکنیم، نیازهایشان را رصد بکنیم.

وی تاکید کرد: نگاه ما به معاونت فرهنگی یک معاونت تربیتی است یعنی اگر کار ما تعلیم و تربیت است، تعلیم در دو معاونت آموزشی و پژوهشی انجام می‌شود، تربیت در حوزه معاونت فرهنگی انجام می‌شود، اگر جایی چند سال دیگر از من بپرسند که آیا دانشجویانی که وارد دانشگاه شما می‌شوند، دین‌دارتر، انقلابی‌تر و فرهیخته‌تر خارج می‌شوند من بتوانم با سربلندی بگویم بله و مجبور نباشم سکوت کنم.

وی افزود: این هدف کلان ما است و یک برنامه‌ریزی عام می‌خواهد، طبیعتا امکانات ما هم در این زمینه محدود است ولی ابزارهای ما متنوع است، ما ابزار هنر، ادبیات را داریم، رشته‌های مختلف ما، انجمن‌های علمی خیلی ها خودشان در حوزه تعلیم و تربیت است.

سلیمی گفت: مناسبت‌های دینی متعدد و مکرری داریم که با استقبال بسیار خوب دانشجویان، ما شرایط و ابزارهای بسیار متنوعی داریم و ما می‌توانیم این دانشگاه را تبدیل به یک دانشگاه الگو برای تربیت دانشجویان بکنیم اما در این زمینه مسائل جزئی‌تری هم وجود دارد، به طور مثال تعداد کانون‌های فرهنگی و انجمن‌های علمی ما که پنج سال قبل فعالیت می‌کردند روی کاغذ زیاد بود اما در عمل خیلی محدود بود؛ من در جلسه‌ای که با کانون‌های فرهنگی داشتم و از آنها سوال کردم فقط یکی از آنها از دوره قبل باقی مانده بود و مابقی همه جدید بودند.

وی ادامه داد: بعضی از دانشجویان زمانی که از من می‌پرسند شما چه کردید در این ۴ سال اصلا به فعالیت‌هایی که در حوزه توسعه‌ای علمی پژوهشی دانشگاه اتفاق افتاده توجهی نمی‌کنند، چه کردید یعنی برای تشکل‌ها چه کردید که البته در زمینه تشکل‌ها هم ما گشایش جدی داشته‌ایم، ما در حال حاضر ۴ تشکل سیاسی با تنوع سلایق سیاسی داریم که برنامه‌های زیادی را اجرا می‌کنند.

رئیس دانشگاه علامه طباطبائی گفت:‌ ما فقط از در ترم گذشته یعنی ترم منتهی به خرداد ماه سال گذشته ۲۳۰ برنامه تشکل‌های سیاسی ما اجرا کرده‌اند که من نمی‌دانم کدام دانشگاه را ما می‌توانیم پیدا کنیم که ظرف یک ترم ۲۳۰ برنامه اجرا شده که ممکن است در یکی دو تای آن اندک حاشیه‌ای اتفاق افتاده باشد، این هم رشد دانشجویان ما را نشان می‌دهد و هم نشان می‌دهد دانشگاه برای فضای اعتدالی کاملا آماده است.

ولی به هر حال این حوزه حوزه پر چالشی است و دائما زیر ذره‌بین است و ممکن است تمام تلاش‌ها و زحمات همکاران من در دیگر حوزه‌ها را تحت‌الشعاع خودش قرار دهد، یک اتفاق در جلسه‌ای ۵۰-نفر در آن نشسته‌اند ممکن است بازتابی داشته باشد و مشغله‌ای برای من ایجاد کند که هزاران کلاسی که در طول ترم فقط در دو دانشکده ما برگزار می‌شود آن همه اشتغال را برای من ایجاد نمی‌کند، بنابراین حوزه بسیار حساسی است.

وی در ادامه اظهار کرد: پیدا کردن شخصیتی برای اینکه هم مفهوم تربیت را در فضای دانشگاهی ایران امروز بر اساس معیارهای اسلامی و انقلابی و تراز جمهوری اسلامی متوجه باشد و درک بکند اشتیاق و اهتمام لازم برای این حوزه را داشته باشد سعه صدر لازم را داشته باشد و تجربه این کار را داشته باشد پیدا کردن فردی با این ویژگی‌ها فقط بتواند یک دیالوگ مثبت با دانشجویان برقرار کند.

سلیمی گفت: من فکر می‌کنم بسیاری از این مشکلات با گفت‌و‌گوی مثبت، صمیمیت و دوستی با تشکل‌های دانشجویی انجمن‌های علمی و کانون‌های فرهنگی قابل حل است، کم نیستند.

وی ادامه داد: شاید پیدا کردن کسانی که در دانشگاه ما این ویژگی‌ها را دارند، تجربه عملی و شناخت داشته باشند و اشتیاق به این کار داشته باشند، دشوار باشد؛ کسانی که بتوانند سیاست‌های دولت؛ فضای معتدل؛ کار کردن با هر دو جناح را به خوبی درک کنند و بتوانند اجرا بکنند.

رئیس دانشگاه علامه طباطبائی تصریح کرد: ما مطالعات زیادی کردیم و با افراد مختلفی صحبت کردیم، خیلی‌ها نمی‌پذیرند، نمی‌دانم چه کار کرده‌اید در معاونت فرهنگی که خیلی‌ها حاضر نیستند اصلا، می‌گویند هر کاری به جز این! تعدادی از شخصیت‌های برجسته دانشگاه این کار را پذیرفتند. ولی من دیدم که جمع این خصوصیت‌هایی که می‌تواند به یک ثبات و قوام مدیریتی و راهبردی این معاونت را برساند در وجود دکتر ایران‌زاده جمع است.

وی درباره خصوصیات دکتر ایران‌زاده گفت: ایشان اولا به دلیل تخصصشان در حوزه ادبیات بیشترین نزدیکی را با حوزه فرهنگ دارند، سابقه مدیریت فرهنگی در دانشگاه دارند در دوران مدیریت آقای دکتر حبیبی، سابقه مدیریت مراکز فرهنگی ایران در کشورهای مختلف را دارند، بنگلادش، تاجیکستان و پاکستان دارند یعنی ویژگی‌های فرهنگی ایرانی را و سابقه مدیریت موفق را معاونت آموزشی دانشکده ادبیات که دانشکده ادبیات خودش در واقع یک دانشگاه است چون ۷۰ درصد دانشگاه‌های کشور ما الان تعداد دانشجویان و اعضای هیئت علمی‌شان از دانشکده ادبیات دانشگاه علامه طباطبائی کمتر است و در گفت‌و‌گوهایی که من با ایشان کردم دیدم که نگاه، برنامه و خلاصه برنامه‌ای که برای من فرستادن بسیار با چشم‌انداز استراتژیکی که در هیئت امنای دانشگاه تصویب شده بود بسیار نزدیک بود.

سلیمی یادآور شد: ایشان هم‌زمان هم پیشنهاد رایزن فرهنگی را در یکی از کشورها داشتند و از آنجا به خاطر اینکه در یک معاونت پر تلاطم مثل معاونت فرهنگی حضور داشته باشند انصراف دادند، این ویژگی بر همه ویژگی‌های دیگر غلبه دارد.

وی با بیان اینکه یک ویژگی ایشان بر همه ویژگی‌هایشان غلبه دارد گفت: ایشان از جانبازان پر افتخار جنگ تحمیلی هم هستند که برای ما در حضورشان بودن موجب افتخار است، همانطور که همکاری با دکتر ذکیانی همیشه برای ما موجب افتخار و سربلندی بوده است.

سلیمی ادامه داد:‌ شیرمردی پیدا شده و می‌خواهد این بار بزرگ را به دوش بکشد و امیدوارم به خوبی این کار را به سر منزل مقصود برساند امیدوارم همکاری اساتید دانشجویان و کارمندان معاونت فرهنگی با دکتر ایران‌زاده موجب بالندگی فضای فرهنگی دانشگاه شود و انسان تراز جمهوری اسلامی، انسان‌های خلاق، بانشاط، دیندار، سالم و با شخصیت برای حضور در جامعه داشته باشیم، همانطور که یک بار در مراسم فارغ‌‍‌التحصیلان دانشگاه گفتم بیشتر از اینکه به توانایی علمی فارغ‌التحصیلان افتخار کنیم به شخصیت و فرهیختگی‌شان افتخار می‌کنیم.

رئیس دانشگاه علامه طباطبائی اضافه کرد:‌آقای دکتر سلیمی‌بجستانی با سعه صدر با لب خندان تلاش کردند مشکلات را به دوش کشیدند مسائل را در درون خودشان هضم کردند که واقعا جای تشکر دارد و زبان من برای تشکر کردن قاصر است و امیدوارم که خداوند به ایشان جزای خیر بدهد به خاطر تلاش بزرگوارانه‌شان در این چند ماه بدون هیچ‌گونه چشم‌داشت، امیدوارم که با سبک‌تر شدن بار دکتر سلیمی‌بجستانی در حوزه معاونت دانشجویی هم پر انرژی‌تر از قبل و فرهنگی‌تر از قبل اقدام کنند.

وی در پایان گفت:‌ من از آقای دکتر ایرانزاده که واقعا بزرگوارانه با وجود مشکلات جسمی جانبازی و موقعیت‌های کاری دیگر به بنده لطف کردند و به عشق پرورش دانشجویان این کار را پذیرفتند صمیمانه سپاسگزاری می‌کنم و برای ایشان آرزوی موفقیت دارم.

وی افزود: ما کلمه ثَبات را به کار بردیم که گاهی به نادرست ثُبات که به معنی فشار و درسر است گفته می‌شود، البته گاهی برای ثَبات، ثُبات لازم است، که امیدواریم دکتر ایرانزاده بدون ثُبات این حوزه را به ثَبات برسانند.

حسین سلیمی دانشگاه علامه

منبع: ایسکانیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۵۷۶۸۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

منطق زنان و خانواده انقلاب اسلامی در دنیا اجرا شود

مدیر حوزه‌های علمیه کشور با اشاره به اینکه زن و خانواده لبه رویارویی تمدنی جمهوری اسلامی با غرب است، گفت: در این عرصه انقلاب اسلامی منطقی دارد که در سطح جهانی قابل پیاده‌سازی است. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، آیت الله علیرضا اعرافی، مدیر حوزه‌های علمیه کشور، در دیدار اعضای هیئت علمی دانشگاه حضرت معصومه (س) که در سالن جلسات این دانشگاه برگزار شد، گفت: کار ویژه بانوان با رویکرد اسلامی در قم نیازمند رویکردهای ویژه محتوایی است.

او با اشاره به اینکه فلسفه، اخلاق و فقه سه زاویه دید هستند که در عمق دانش تحول آفرین می‌شوند، مطرح کرد: این سه زاویه دید با شعار محقق نخواهند شد بلکه باید در لایه‌های عملیاتی به آن توجه کرد.

مدیر حوزه‌های علمیه کشور با بیان اینکه امروز در برخی از عرصه‌ها مانند معماری و شهرسازی الگوهای ویژه نداریم، عنوان کرد: وجود افرادی مانند شیخ بهایی در زمان صفویه موجب شد که امروز آثار برجسته معماری را در کشور داشته باشیم.

استاد حوزه علمیه اضافه کرد: علت این اتفاق این بود که شیخ بهایی بر فقه و معارف الهی مسلط و در علوم روز نیز صاحب نظر بودند و امروز باید به پرورش چنین افرادی توجه داشته باشیم.

 

آثار جنسیت زنانه بر رشد عرفانی و معنوی

 

اعرافی با اشاره به اینکه زن و خانواده لبه رویارویی تمدنی جمهوری اسلامی با غرب است، خاطرنشان کرد: در این عرصه انقلاب اسلامی منطقی دارد که در سطح جهانی قابل پیاده‌سازی است.

مدیر حوزه‌های علمیه کشور با بیان اینکه انقلاب اسلامی در موضوع زن الگوهایی در جامعه خلق کرده است، تصریح کرد: دشمن از این موضوعات آگاهی دارد ولی تلاش می‌کند با بزرگ‌نمایی نقاط ضعف این دستاوردها را نادیده بگیرد.

اعرافی با اشاره به اینکه منطق زن مسلمان پیشتاز موفق در عرصه‌های گوناگون و متعهد به ارزش‌های الهی الگوی مدنظر انقلاب اسلامی است، یادآور شد: این الگو باید ساخته شده و در متن تمام کارها قرار بگیرد.

او با بیان اینکه باید دانشگاه حضرت معصومه(س) به طور ویژه به این موضوع بپردازد، ابراز کرد: ارتباط دانشگاه با جامعه الزهرا(س) باید موجب نقش آفرینی‌های مشترک شود.

اعرافی با اشاره به اینکه این دانشگاه باید بنیه علمی قوی داشته باشد، بیان کرد: بعد بین المللی دانشگاه حضرت معصومه(س) می‌تواند به عنوان یک محور مهم در دستور کار قرار بگیرد.

مدیر حوزه‌های علمیه کشور با بیان اینکه البته در درجه نخست باید دانش فنی لازم در این دانشگاه تولید شود، اظهار کرد: در عصری قرار داریم که دشمنان از بسیاری از اقدامات خود ناامید شده و کارزار فرهنگی سنگینی را به وجود آورده‌اند.

استاد حوزه علمیه با اشاره به اینکه وظیفه اصلی حوزه و دانشگاه حضور اثرگذار در این کارزار فرهنگی است، مطرح کرد: جامعه خوبی داریم و اگر حوزه و دانشگاه به خوبی نقش آفرینی کنند، وضعیت بهبود خواهد یافت.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • جزییات تعطیلی کلاس‌ های دانشجویان امروز یکشنبه ساعت ۱۲ تا ۱۴
  • همبستگی دانشگاه پیام‌نور شیراز با دانشگاهیان حامی فلسطین در غرب
  • دانشجویان دانشگاه پیام‌نور شیراز هم به جرگه حامیان ضدصهیونیست‌ها پیوستند
  • ارائه ۵ محصول زنجیره ارزش راهبردی استان کرمان در نمایشگاه اکسپو ۲۰۲۴
  • منطق زنان و خانواده انقلاب اسلامی در دنیا اجرا شود
  • نظریه پزشکی قانونی یکی از ارکان اساسی رأی قاضی است
  • جنبش دانشجویی در آمریکا بیداری وجدان ملت‌هاست
  • عضو هیأت علمی دانشگاه ولی عصر(عج) رفسنجان استاد نمونه کشوری شد
  • پذیرش دانشجوی خارجی در ارشد هوشبری در دانشگاه جندی شاپور اهواز
  • تأکید بر ارتقای فعالیت‌های فرهنگی در حوزه زنان و رسانه