Web Analytics Made Easy - Statcounter

رجبعلی خسروآبادی گفت: بهترین راه حفظ و اشاعه هنر تعزیه آن است که بستر آموزشی آن از سنین نوجوانی فراهم شود تا با روش علمی و صحیح بتوانند ذاکری امام حسین (ع) را عهده دار شوند.

به گزارش باشگاه خبرنگاران پویا، رجبعلی خسروآبادی مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان تهران که در آیین اختتامیه سومین دوره سوگواره عاشورایی ویژه تعزیه پسران دوشنبه 22 آبان ماه در فرهنگسرای اخلاق سخن می گفت افزود: خرسندم که سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران شرایطی را فراهم کرده که نوجوانان بصورت عملی و آکادمیک، آموزش صحیح تعزیه خوانی را می آموزند تا این جریان آئینی همواره نقش خود را در جامعه اسلامی بازیابد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی تصریح کرد: هرچند که شاید موارد و بخشهایی از تعزیه با اسناد تاریخی مطابقت نداشته باشد اما همینکه جو و فضای جامعه با فلسفه عاشورا مأنوس می شود کفایت می کند.

خسروآبادی ادامه داد: اینکه سه رنگ موجود در لباسهای شبیه خوانی با علم رنگ شناسی بین الملل مطابقت دارد نشان از آن دارد که شبیه خوانی مورد عنایت بوده است اینکه رنگ سبز تداعی آزادی و هدایت، رنگ قرمز خطر و سقوط و رنگ زرد رنگ احتیاط است در تعزیه قابل تسری است به طوریکه حر به سمت امام می رود و سبز می شود جلوه گر هدایت و اینکه ابن سعد به سمت اشقیاء می رود و قرمزپوش می شود نشانه سقوط است، اینگونه نیست که تعزیه به راحتی و بدون شناخت و فلسفه هدایت گری به ما ارث رسیده باشد.

اجرای آموزش آکادمیک تعزیه و ردیف های موسیقیایی برای نوجوانان تعزیه‌خوان

در ادامه ملوک سیدآبادی رییس فرهنگسرای اخلاق و دبیر اجرایی سومین دوره سوگواره عاشورایی در گزارشی از روند برگزاری سوگواره، به مشارکت ادارات آموزش و پرورش 6 منطقه پایتخت (مناطق 8،11،14،15،18،20) اشاره کرد و افزود : دانش آموزان 5 مدرسه هر منطقه براساس استعدادسنجی و تایید کارشناسان تعزیه انتخاب شدند و پس از طی دوره آموزشی توسط کارشناسان هنر تعزیه، آموزش های لازم را در رشته های مخالف خوانی و شهادت خوانی فرا گرفتند.

وی افزود : در آخرین جلسه آموزش در 30 مدرسه، 30 مجلس تعزیه شهادت علی اکبر (ع) برای همه دانش آموزان همان مدارس در ماه صفر اجرا شد و گروه های تعزیه تشکیل شده از نظر شاخصه های کلام، آداب مجلس، موسیقی و هماهنگی گروه به رقابت پرداختند که 6 مدرسه از 6 منطقه تهران و 5 نقش شبیه خوان نوجوان در سطح مناطق انتخاب شدند.

مدیر فرهنگی هنری منطقه 14، آموزش ردیف های موسیقی و آواز برای نوجوانان تعزیه خوان و آموزش مفاهیم و آموزه های اخلاقی فلسفه قیام عاشورا و نهضت حسینی را از دیگر اقدامات دبیرخانه سوگواره برای گروه های تعزیه نوجوانان عنوان کرد.

وی یادآور شد: در راستای برنامه های تعزیه خوانی نوجوانان ، سلسله دوره های الفبای شبیه خوانی همراه با برگزاری کلاس های تقویتی برای جلوگیری از افت تحصیلی احتمالی دانش آموزان برگزار می شود.
شبیه خوانی ، هنرمند ساز آیینی است

کریم اکبری مبارکه بازیگر نقش ابن ملجم در سریال فاخر امام علی (ع) ، در سخنان کوتاهی گفت : شما نوجوانان که امروز در سنین نوجوانی فراگیری تعزیه را مد نظر قرار داده اید قطعاً در آینده از هنرمندان ولایی این سرزمین خواهید بود. هنر شبیه خوانی، هنرمند ساز آیینی است.

در ادامه این مراسم مجید خسروآبادی رییس هیئت داوران و دبیر کانون کهربای تعزیه فرهنگسرای اخلاق ضمن قرائت بیانیه هیأت داوران، گفت : مقوله ای که امروزه در جامعه فقدانش، احساس می شود نبود مرکز تخصصی تعزیه در تهران است که در طی این سوگواره همواره تلاش شد که انگیزه و اشتیاقی که در بین دانش آموزان قابل رویت است از سنین کودکی اقدامات موثری برداشته شود.

در خلال این برنامه ،دو نماهنگ با موضوع فرآیند آموزشی و داوری سوگواره به نمایش درآمد و در پایان مراسم گروه های تعزیه دانش آموزی مناطق8،11،14،15،18،20، نقش های شبیه خوان برتر سوگواره به همراه مدیران مدارس گروه های برگزیده، لوح تقدیر و تندیس و جوایز خود را از سوی مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان تهران، شهرام کرمی مدیر هنرهای نمایشی و محمدحسین صداقت فرد مدیر آفرینش،پایش و راهبری اجرا سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، قائم مقام سازمان مشارکتهای شهرداری تهران و ملوک سیدآبادی رییس فرهنگسرای اخلاق و دبیر اجرایی سوگواره عاشورایی به شرح ذیل دریافت کردند:

1- سینا مخدوم زاده (شبیه امام حسین ع) دبیرستان پسرانه نبوت / منطقه 8
2- علی دهقان نژاد (شبیه علی اکبر ع) دبیرستان پسرانه نبوت / منطقه 8
3- محمد مهدی حاجیان (شبیه ام لیلا) دبیرستان پسرانه نبوت/ منطقه 8
4- امیرحسین بنی اردلان (شبیه شمر) دبیرستان پسرانه نبوت/ منطقه 8
5- حسین قادری (شبیه ابن سعد) دبیرستان پسرانه نبوت/ منطقه 8
1- هاتف دنیوی (شبیه امام حسین ع) دبیرستان پسرانه جوادالائمه(ع)/منطقه 11
2- امیر عبدی مقدم (شبیه علی اکبر ع) دبیرستان پسرانه جوادالائمه(ع) /منطقه 11
3- امید پاشایی (شبیه ام لیلا) دبیرستان پسرانه جوادالائمه(ع) /منطقه 11
4- سینا نجفعلی زاده (شبیه شمر) دبیرستان پسرانه جوادالائمه(ع) /منطقه 11
5- عرفان جوادی (شبیه ابن سعد) دبیرستان پسرانه جوادالائمه(ع) /منطقه 11
1- محمدحسین کوشکستانی (شبیه امام حسین ع) دبیرستان پسرانه شهید افتخاری / منطقه 14
2- محمدرضا مهدی هادی کاشانی (شبیه علی اکبر ع) دبیرستان پسرانه شهید افتخاری/ منطقه 14
3- محمد مهدی سپهری (شبیه ام لیلا) دبیرستان پسرانه شهید افتخاری/ منطقه 14
4- امیرمحمد صبوری (شبیه شمر) دبیرستان پسرانه شهید افتخاری / منطقه 14
5- سهیل صارمی (شبیه ابن سعد) دبیرستان پسرانه شهید افتخاری / منطقه 14
1- محمد خدادادی (شبیه امام حسین ع) دبیرستان پسرانه مقداد / منطقه 15
2- امیرحسین باقریان (شبیه علی اکبر ع) دبیرستان پسرانه مقداد/ منطقه 15
3- سید محمدصالح خاکسار (شبیه ام لیلا) دبیرستان پسرانه مقداد/ منطقه 15
4- علی روحانی (شبیه شمر) دبیرستان پسرانه مقداد/ منطقه 15
5- امیرمحمد ترابی (شبیه ابن سعد) دبیرستان پسرانه مقداد/ منطقه 15
1- هادی نادری (شبیه امام حسین (ع)) دبیرستان امام جعفر صادق(ع) /منطقه 18
2- محمد سعیدی (شبیه علی اکبر (ع)) دبیرستان امام جعفر صادق(ع) /منطقه 18
3- محمد صالح مفرد طاهری (شبیه ام لیلا) دبیرستان امام جعفر صادق(ع) /منطقه 18
4- احسان بیک محمدلو (شبیه شمر) دبیرستان امام جعفر صادق(ع) /منطقه 18
5- امیرعلی اخگرگداز (شبیه ابن سعد) دبیرستان امام جعفر صادق(ع) /منطقه 18
6- امیرحسین ستاری (فهرست گردان) دبیرستان امام جعفر صادق(ع) /منطقه 18
1- علیرضا حیدری (شبیه امام حسین ع) دبیرستان علامه طباطبایی/ منطقه 20
2- محمد یاسین رمضانی (شبیه علی اکبر ع) دبیرستان علامه طباطبایی/ منطقه 20
3- محمد حسینی (شبیه ام لیلا) دبیرستان علامه طباطبایی/ منطقه 20
4- محسن کریمی (شبیه شمر) دبیرستان علامه طباطبایی/ منطقه 20
5- محمد هادی صبوری (شبیه ابن سعد) دبیرستان علامه طباطبایی/ منطقه 20
6- دانیال باقری (فهرست گردان) دبیرستان علامه طباطبایی/ منطقه 20
اسامی شبیه خوانان برتر سومین دوره سوگواره عاشورایی
1- علیرضا حیدری (شبیه امام حسین (ع) ) دبیرستان علامه طباطبایی/منطقه20
2- محمد سعیدی (شبیه علی اکبر (ع)) دبیرستان امام جعفر صادق(ع)/منطقه18
3- سید محمد صالح خاکسار (شبیه ام لیلا) دبیرستان مقداد/15منطقه
4- محمد عرفان رضایی (شبیه شمر) دبیرستان امام خمینی(ره)/15منطقه
5- محمد هادی صبوری (شبیه ابن سعد) دبیرستان علامه طباطبایی/20 منطقه

انتهای پیام/

R1489/P1356/S4,37,39/CT12

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۵۹۸۰۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

محمد صدر: ایران با اسرائیل درگیر نشد، با ناتو رو در رو شد

سیدمحمد صدر، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام معتقد است که در شرایط فعلی دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران باید به‌شدت فعال‌تر شود و ضمن در پیش گرفتن دیپلماسی متوازن و متعادل با همه کشورهای جهان، به‌دنبال خنثی کردن تلاش‌های حامیان (رژیم) اسرائیل برای افزایش فشار علیه ایران باشد.

به گزارش هم میهن، این دیپلمات پیشین معتقد است که وزارت امور خارجه باید تلاش برای احیای برجام و خروج از لیست سیاه FATF را در اولویت کارهای خود قرار دهد، چراکه این دو پرونده باعث شده‌است که استمرار تحریم‌های گسترده علیه ایران باعث مشکلات عدیده اقتصادی برای کشور شود.

سیدمحمد صدر، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام نکاتی را مطرح کرده است که می‌خوانید:

به نظر می‌رسد فاز نظامی رویارویی مستقیم ایران و اسرائیل به پایان رسیده‌است. فکر می‌کنید که دستگاه سیاست خارجی و دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران در این شرایط چه مسئولیتی بر عهده دارد؟

شرایط به‌گونه‌ای است که موقعیت نظامی و جایگاه ایران در منطقه تا حدی مورد توجه کشورهای منطقه و جهان قرار گرفته‌است. الان شرایطی پدید آمده‌است که باید فعالیت‌های جدی دیپلماتیک در زمینه‌های مختلف آغاز شود. حامیان (رژیم) اسرائیل، چه در آمریکا و اروپا و چه در نهادهایی مانند اتحادیه اروپا و گروه ۷ سعی می‌کنند که از این وقایع سوءاستفاده کنند و فشارها را بر تهران افزایش دهند.

این کشورها و نهادها به‌هیچ‌وجه نگران حمله (رژیم) اسرائیل به کنسول‌گری ایران در دمشق نبودند، اما حالا به‌گونه‌ای رفتار می‌کنند که انگار پاسخ مشروع ایران به این اقدام نظامی باعث نگرانی آن‌ها شده‌است. با توجه به اینکه جو تبلیغاتی علیه ایران تشدید شده و این کشورها قصد دارند به‌دنبال تحریم ایران بروند، باید کارزار جدی دیپلماتیک در زمینه‌های مختلف، هم در منطقه و هم در اروپا و سازمان ملل داشته‌باشیم تا بتوانیم اقدام‌هایی را که کشورهای غربی قصد دارند علیه ایران انجام دهند، خنثی شود.

در عین حال دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی باید تمام تلاش خود را به کار گیرد که قضایای مسکوت و معطل‌مانده از گذشته مانند برجام و FATF را نیز حل و فصل کند، چراکه تا این قضایای دیپلماتیک حل‌وفصل نشود، ما از تحریم‌ها و مشکلات اقتصادی شدید ناشی از آن رنج خواهیم برد.

فکر می‌کنید با تحولات اخیر آیا آمریکایی‌ها حاضر خواهند بود باز هم پای میز مذاکره بنشینند و در مورد برجام صحبت کنند؟

الان آمریکا در شرایط خاصی قرار دارد. در شش ماه گذشته هم مشخص شد که آمریکایی‌ها به دنبال مشارکت در جنگ یا گسترش بحران در منطقه نیستند و تا این حد مشخص شده‌است که سیاست آمریکا این است که جنگ غزه در سراسر خاورمیانه گسترش پیدا نکند، پای کشورهای دیگر به آن کشیده‌نشود و آمریکا درگیر یک منازعه جدید در منطقه نشود.

در این زمینه به نظر می‌رسد که انگیزه‌های ایران و آمریکا مشابه یکدیگر باشد و ایران هم علاقه‌ای به گسترش منازعه در منطقه ندارد. اما در مورد برجام و مسائل مرتبط با آن، شاید هنوز وقت گفت‌وگو در این مورد فرا نرسیده‌باشد. در چارچوب تعامل دیپلماتیک شاید هم لازم نباشد که در گام نخست سراغ احیای برجام برویم.

الان اولویت‌های مهمی وجود دارد. آمریکا که ۶ سال است از برجام خارج شده‌است و عضو این توافق نیست، این امکان وجود دارد که با طرف‌های باقی‌مانده در برجام برای اجرای احکام معطل‌مانده آن تعامل کرد و در این زمینه مذاکرات را با جدیت پی گرفت.

برای این مهم لازم است که کارشناسان خبره سیاست خارجی وارد کار شوند و دولت از ظرفیت‌های دیپلمات‌های باتجربه و نخبه کشور برای مذاکرات در مورد برنامه هسته‌ای ایران استفاده کند و اجازه بدهد که چه در حوزه مذاکرات هسته‌ای و چه در حوزه خارج شدن از فهرست سیاه FATF وضعیت از حالت توقف خارج شود و کارها پیش برود.

ارزیابی شما از عملکرد ۷ ماه گذشته دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی بعد از عملیات طوفان‌الاقصی و جنگ غزه چیست؟

این سوال خیلی کلی است و نمی‌توان به سادگی به آن پاسخ قاطعی داد. قضایای مختلف در حوزه سیاست خارجی با هم مرتبط است. دستگاه سیاست خارجی موظف است که منافع بین‌المللی کشور را در همه حوزه‌ها با جدیت پیگیری کند. همانگونه که عرض کردم چه در حوزه برجام و FATF و چه در حوزه جلوگیری از افزایش فشار به ایران پس از پاسخ نظامی ایران به (رژیم) اسرائیل، دستگاه دیپلماسی باید مقتدرانه پیگیر منافع ایران باشد.

در عین حال باید در حوزه‌های دیگر مانند روابط دوجانبه مثل روابط با سوریه، روابط با روسیه و چین، دستگاه دیپلماسی ما فعالانه‌تر عمل کند. مهم‌ترین مسئله این است که باید از این محدودیت‌هایی که برای سیاست خارجی ایجاد شده‌است، خارج شویم و باید روابط خارجی خود را خیلی جدی با همه کشورها گسترش دهیم. نباید روابط دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران به یکی دو کشور خاص محدود شود.

اگر روابط ما مثل شرایط کنونی محدود باقی بماند، قدرت‌های دیگر از این محدودیت سوءاستفاده خواهند کرد. دستگاه دیپلماسی باید به صورت جدی در این زمینه‌ها فعال شود و تغییرات جدی به وجود بیاورد.

عملیات وعده صادق تا چه اندازه باعث شد که اسرائیلی‌ها نسبت به عملکردشان در آینده محتاط‌تر شوند؟

بسیار مؤثر بود. اسرائیلی‌ها باور نمی‌کردند که ایران دست به اقدامی چنین گسترده در واکنش به اقدامات آن‌ها بزند. اسرائیل بعد از جنگ ۱۹۷۳ پوشش امنیتی قدرتمندی برای خودش ایجاد کرده‌بود و هم متحدانش چه در غرب از طرف آمریکا و اروپا و چه در شرق از طریق شوروی و بعد از آن روسیه، کمک‌های گسترده نظامی و دفاعی در اختیار اسرائیل قرار می‌دادند.

قدرت‌های جهانی پذیرفته‌بودند که موجودیت (رژیم) اسرائیل و امنیت اسرائیل از اولویت‌های اصلی خودشان است. این موضوع در آمریکا به یک سیاست دوحزبی و اجماعی تبدیل شده‌بود و کار تا جایی پیش رفت که از اسرائیل با عنوان ایالت پنجاه‌ویکم آمریکا یاد می‌شد. در نیم قرن گذشته به جز یک مورد پرتاب موشک‌های عراق به سمت اسرائیل، هیچ حمله‌ای به اسرائیل نشده‌بود و اسرائیل تصور می‌کرد که سازوکار بازدارندگی‌اش صددرصد موفق بوده‌است.

برای کل قدرت‌های جهانی، به‌ویژه آمریکا جا افتاده‌بود که (رژیم) اسرائیل باید از لحاظ نظامی و به‌خصوص از نظر توانمندی نیروی هوایی از همه کشورهای منطقه قوی‌تر باشد. پاسخ نظامی ایران نشان داد که این حجم از تلاش‌ها بی‌فایده بوده و اسرائیل ضربه‌پذیر است و اگر مرتکب اشتباهی شود، ضربات دیگری هم خواهد خورد.

مشارکت ائتلاف آمریکا، بریتانیا و فرانسه با حمایت برخی کشورهای عربی در رهگیری و انهدام موشک‌ها و پهپادهای ایرانی باعث شد که برخی تحلیل‌گران این موضوع را مطرح کرده‌اند که اسرائیل و آمریکا یک گام به ایجاد یک ائتلاف منطقه‌ای با مشارکت اسرائیل و کشورهای عربی برای مقابله با ایران نزدیک‌تر شده‌اند. نظر شما در مورد این مسئله چیست؟

منازعه‌ای که بین ایران و اسرائیل پیش آمد، در واقع فقط بین ایران و (رژیم) اسرائیل نبود، بلکه بین ایران و ناتو بود. تمام ظرفیت‌های کشورهای عضو ناتو به کمک اسرائیل آمد و به همین دلیل هم بود که موفق شدند برخی از پهپادها و موشک‌های ایران را منهدم کنند. صرفاً خود اسرائیل در عملیات ایران مدافع نبود، بلکه ظرفیت بزرگی از کشورهای عضو ناتو در این دفاع مشارکت کردند. همین موضوع نشان‌دهنده توان و قدرت موشکی و پهپادی ایران بود، چراکه برای بی‌اثر کردن این عملیات کل ظرفیت کشورهای متحد اسرائیل در ناتو با همه امکانات وارد صحنه شدند.

بعضی از کشورهای عربی مثل اردن از (رژیم) اسرائیل دفاع کردند و برخی کشورهای عربی هم آسمان خودشان را در اختیار آمریکا و انگلیس و فرانسه قرار دادند و سعی کردند که در این حمله اسرائیل ضربات کمتری بخورد. اسم این ائتلاف را هر چیزی بگذاریم، چه به آن بگوییم ناتوی خاورمیانه یا ناتوی عربی یا هر چیز دیگر، در این شرایط شاهد بروز عملی آن بودیم.

ولی اینکه در آینده قرار باشد چنین تشکیلاتی واقعاً شکل بگیرد، به شرایط آینده منطقه بستگی دارد و از الان نمی‌توان پیش‌بینی کرد؛ به‌خصوص اینکه کشورهای منطقه هم می‌دانند که اگر بخواهند وارد فاز یک ائتلاف شوند، آنگاه باید امنیت و آینده خود را دربست در اختیار آمریکا و اسرائیل قرار دهند و خودشان را با آن‌ها هم‌سرنوشت کنند. همانگونه که در سال‌های گذشته مشاهده کرده‌ایم، همه سیاست‌های آمریکا و اسرائیل همیشه برای همه کشورهای عربی قابل پذیرش نیستند.

دیگر خبرها

  • دوره آموزشی مدیران دبیرستان‌های شبانه‌روزی غرب کشور در سنندج
  • عبدالکریم حسن در فهرست 19 نفره بهترین مدافعان چپ تاریخ پرسپولیس
  • سومین بسکتبال نوجوان آسیب دیده در حادثه تصاف درگذشت
  • بهترین زمان برای نهادینه کردن فرهنگ عفاف و حجاب دوران کودکی و نوجوانی است
  • کلاس آموزش بازیگری کودک بارانا
  • دوره‌ی آموزش خبرنگاری در دبیرستان شاهد سردار شهید قاجاریان نیشابور
  • محمد صدر: ایران با اسرائیل درگیر نشد، با ناتو رو در رو شد
  • از «سید محمد مولوی» چه می‌دانیم/از آموزش و پرورش تا بهارستان
  • یکی از بهترین آموزشگاه‌های آرایشگری مردانه در تهران با مدرک بین المللی
  • امام جمعه بندرعباس: خلیج فارس نقشی راهبردی در کشور دارد