Web Analytics Made Easy - Statcounter

خرداد:عضو ارشد تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای در دولت اصلاحات تاکید کرد: در شصت سال گذشته فقط دو بار بمب هسته‌ای در جهان استفاده شده و آن هم توسط آمریکا بوده که صدها هزار نفر را کشته است لذا آمریکا و اسراییل صلاحیت ندارند پلیس هسته‌ای جهان باشند.
به گزارش خرداد به نقل از ایلنا، متن کامل این مصاحبه شبکه رادیویی آمریکا با سیدحسین موسویان به شرح زیر است:
ترامپ ناقض مقررات بین‌الملل است
مجری: ترامپ مخالف برجام است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برجام معاهده مصوب کنگره نیست که ترامپ متعهد به اجرای آن باشد.
برجام قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل است که طبق منشور این سازمان، اجرای آن برای تمام اعضاء الزامی است. لذا برجام یک تعهدبین المللی آمریکاست. ترامپ با نقض برجام اول اینکه: قطعنامه الزام‌آور شورای امنیت سازمان ملل را زیر پا می‌گذارد. دوم اینکه برجام قطعنامه شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی است که کلیه اعضاء موظف به اجرای آن هستند. رفتار ترامپ با برجام نقض قطعنامه شورای احکام آژانس نیز است. بنابراین ترامپ بیش از اینکه توافق با ایران را نقض می‌کند، ناقض مقررات بین‌الملل است.
 اجرای صحیح آن، می‌تواند به عنوان یک اقدام اعتمادساز تلقی شود
مردم ایران رفتار آمریکا در مورد برجام را با دقت نظاره می‌کنند
مجری: دولت ایران سیاست ترامپ درمورد برجام را چطور می‌بیند؟ 
مهمتر دیدگاه مردم ایران است. برجام توافقی است که بعد از انقلاب برای اولین بار با صدها ساعت مذاکرات سطح بالای مقامات عالی دو کشور و سایر قدرت‌های جهانی به دست آمده است. مذاکرات برجام نه تنها بین دیپلمات‌ها بلکه بین دانشمندان اتمی جهان صورت گرفت. از سوی آمریکا پنجاه دانشمند عالی‌رتبه هسته‌ای آمریکا حضور داشتند. واقعیت این است که نه ایران به آمریکا اعتماد دارد و نه آمریکا به ایران. منتهی برای اولین بار در یک مورد از اختلافات مهم، توافقی به عمل آمده که اجرای صحیح آن، می‌تواند به عنوان یک اقدام اعتمادساز تلقی شود. مردم ایران رفتار آمریکا در این مورد را با دقت نظاره می‌کنند که آیا آمریکا با توافقی که بین دو کشور و همه قدرت‌های جهانی صورت گرفته و مصوبه سازمان نیز است، چگونه برخورد می‌کند. رفتار ترامپ اکنون مردم، مجلس و دولت ایران را قانع کرده که نه می‌توان به آمریکا اعتماد کرد، نه مذاکره فایده دارد و نه توافقی پایدار می‌ماند. شما می‌گویید ترامپ حق دارد سیاست دیگری مغایر با سیاست رییس‌جمهور قبلی آمریکا داشته باشد. اگر بنا باشد هر رییس‌جمهور آمریکا بخواهد یک توافقی که رییس‌جمهور قبلی کرده، مصوبه سازمان ملل دارد، مصوبه شورای حکام آژانس بین‌المللی اتمی را دارد و مورد اجماع همه قدرت‌های جهانی بوده، را نقض کند لذا چه کشوری حاضر خواهد شد بعد از این به آمریکا اعتماد کند زیرا در این صورت هر توافقی با آمریکا یک توافق دو، سه ساله تلقی خواهد شد.
ایران بالاترین سطح بازرسی‌ها در چهارچوب مقررات جهانی را پذیرفته است
مجری: به نکته مهم و خوبی را اشاره کردید که درست است. اما منتقدین برجام در کنگره و کاخ سفید سه ایراد به آن دارند. اول اینکه به ایران اجازه غنی‌سازی داده، دوم اینکه ایران مجاز به داشتن پیشرفته‌ترین سانتریفیوژها و پیشرفت در زمینه پلوتونیم ٱب سنگین است و سوم هم اینکه نظام بازرسی‌ها ضعیف است.
هر سه ایراد ترامپ و کنگره بی‌اساس است. اول در مورد بازرسی، ایران بالاترین سطح بازرسی‌ها در چهارچوب مقررات جهانی را پذیرفته که شامل پادمان، پروتکل الحاقی و ترتیبات فرعی است. هیچ کشور دیگری نیز بیش از این نپذیرفته است. بعد از پایان دوره محدودیت‌های جاری در بخشی از برنامه هسته‌ای، ایران همچنان متعهد به این سطح از بازرسی‌ها باقی می‌ماند و لذا غروبی برای بازرسی‌ها و شفافیت در برنامه هسته‌ای ایران وجود ندارد.
هیچ کشوری اجازه بازرسی از تاسیسات نظامی را نمی‌دهد
مجری: اما ایران اجازه بازرسی مراکز نظامی را نمی‌دهد ضمن اینکه مخفی‌کاری هم می‌کند همانطور که در مورد سایت فردو کشف شد.
بالاخره در مورد موضوع بازرسی، آخر خط چیست؟ آخر خط، قوانین بین‌المللی است که می‌تواند ملاک و معیار باشد و نه ادعاهای مخالفان. ایران بالاترین سطح بازرسی‌ها در قالب مقررات موجود جهانی را پذیرفته و چیزی بالاتر از آن هم وجود ندارد. ضمن اینکه هیچ کشوری اجازه بازرسی از تاسیسات نظامی را نمی‌دهد. آمریکا و دیگران هم نمی‌دهند. با این وجود در گذشته ایران سه بار اجازه داد، فقط برای اینکه به جامعه جهانی ثابت کند که آمریکا دروغ می‌گوید. در شرایط فعلی هم آژانس شبانه‌روز با حضور ۱۶۰ نفر بر فعالیت‌های هسته‌ای ایران نظارت دارد که نسبت با سایر کشورها بیشتر است. 
آمریکا و اسراییل صلاحیت ندارند پلیس هسته‌ای جهان باشند
مجری: درست است منتهی هیچ کشور دیگری هم در دنیا مرتب شعار مرگ بر اسراییل و نابودی اسراییل و مرگ بر آمریکا سر نمی‌دهد.
بگذارید صادق باشیم. اول اینکه شعارهای تهدیدکننده اسراییلی‌ها و ایرانی‌ها در طی چندین دهه گذشته به طور متقابل علیه یکدیگر ادامه داشته است. مقام‌های اسراییل هم مرتب ایران را تهدید به حمله نظامی می‌کنند. در حالی که اسراییل بمب هسته‌ای دارد. لذا باید نگران تهدیدات اسراییل علیه ایران بود چون با داشتن بمب هسته‌ای، ایران را تهدید می‌کند. دوم اینکه در شصت سال گذشته فقط دو بار بمب هسته‌ای در جهان استفاده شده و آن هم توسط آمریکا بوده که صدها هزار نفر را کشته است لذا آمریکا و اسراییل صلاحیت ندارند پلیس هسته‌ای جهان باشند.
ان‌پی‌تی حق غنی‌سازی را به ایران و سایر اعضاء داده است
مجری: در مورد نگرانی اعضای کنگره در مورد دو ایراد دیگر برجام یعنی اینکه به ایران اجازه غنی‌سازی و استفاده از سانتریفیوژهای پیشرفته را داده، چه می‌گویید؟
برجام مجوز شورای امنیت سازمان ملل است که به ایران اجازه غنی‌سازی و سانتریفیوژهای پیشرفته را داده؛ همان طور که معاهده ان‌پی‌تی این حق را به ایران و سایر اعضاء داده است. لذا ایران هم مثل سایر اعضای ان‌پی‌تی همچون هلند و برزیل و ژاپن، این حق را دارد و مخالفین هم حق زیر سوال بردن حقوق بین‌المللی را ندارند. 
ایران هیچ گاه به سمت ساخت بمب اتمی نخواهد رفت
مجری: نظرات شما در سطح گسترده در آمریکا شنیده می‌شود. اگر آمریکا طی شصت تا نود روز آینده برجام را منتفی کند، ایران چه خواهد کرد. 
اگر آمریکا از برجام خارج شود و تحریم‌ها را برگرداند، نقض فاحش برجام صورت گرفته و لذا ایران هم ملزم به رعایت هیچ محدودیتی در برنامه هسته‌ای خود نخواهد بود. در این شرایط ایران می‌تواند در چهارچوب معاهده ان‌پی‌تی، برنامه هسته‌‌‌‌ای خود را بدون محدودیت دنبال کند ضمن اینکه هیچ گاه هم به سمت ساخت بمب نخواهد رفت؛ هم به خاطر فتوای مقام معظم رهبری و هم به خاطر تعهد به معاهده ان‌پی‌تی. 
ایران، چین، اروپا و روسیه مذاکره مجدد را نخواهند پذیرفت
مجری: ایران مذاکره مجدد در مورد برجام را خواهد پذیرفت یا مذاکره در مورد موشک را؟
مذاکرات برجام دوازده سال طول کشید. ایران، چین، اروپا و روسیه مذاکره مجدد را نخواهند پذیرفت و خود را در دام دوازده سال و شاید هم یکصد و بیست سال مذاکره مجدد نخواهند انداخت اما در مورد قدرت موشکی و دفاعی ایران، فراموش نکنید که ایران قربانی هزاران موشک بوده، قربانی سلاح‌های کشتار جمعی بوده، مورد تجاوز کشور همسایه قرار گرفته، در منطقه‌ای زندگی می‌کند که هشتاد درصد از بحران‌های جهان در آن جریان دارد، آمریکا و اسراییل گزینه نظامی را روی میز دارند و قس علیهذا. لذا تهدیدات امنیت ملی ایران بالا و جدی است. بنابراین ایران هرگز، هرگز در مورد توان دفاعی و موشکی خود مذاکره و معامله نخواهد کرد چون برای دفاع از تمامیت کشور غیر قابل اجتناب است.

برچسب ها: حسین موسویان ، سیدحسین موسویان ، عضو ارشد تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای

منبع: خرداد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khordad.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خرداد» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۶۰۷۳۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رادیو انعکاس‌دهنده صدای مردم است

جمعی از نمایندگان مجلس عصر روز گذشته (۱۱ اردیبهشت ماه) در استودیو‌های پخش معاونت صدا (۹ دی) حاضر شدند. قائم مقام معاونت صدا و مدیران شبکه‌های رادیویی پاسخگوی سئوالات نمایندگان شدند.

مهدی آذرمکان، قائم مقام معاونت صدا و مدیر شبکه رادیویی ایران با بیان اینکه این معاونت ۱۸ شبکه رادیویی را مدیریت می‌کند، گفت: از این تعداد آوا، ترتیل، تلاوت و ورزش بانوان کانال رادیویی هستند و ۱۴ شبکه به صورت مستقل فعالیت دارند. شبکه‌های رادیویی به سه دسته عمومی، تخصصی و اختصاصی تقسیم می‌شوند.  

وی با تاکید بر این موضوع که معاونت صدا برای افزایش مخاطبان رادیو از همه ظرفیت‌ها بهره می‌برد، ادامه داد: رادیو همگام با پیشرفت روزافزون رسانه‌های جمعی با فراهم ساختن بستر‌های لازم برای نقش‌آفرینی مخاطبان، تعامل و ارتباطی پررنگ و دوسویه با شنوندگان خود در فضای مجازی ایجاد کرده است. همچنین شنوندگانی که برنامه‌ها را گوش ندادند می‌توانند از طریق نرم افزار تلفن همراه ایرانصدا برنامه‌ها را ذخیره و بشنوند. شبکه‌های رادیویی متناسب با ذائقه مخاطبان برنامه‌سازی می‌کنند تا پاسخگوی نیاز‌های شنوندگان باشند.

قائم مقام معاونت صدا عنوان کرد: یکی از وظایف ایرانصدا، تولید کتاب صوتی است که اخیرا ۱۵۰ کتاب صوتی تولید و رونمایی شده است. افرادی که فرصت مطالعه کتاب ندارند، می‌توانند از کتاب‌های صوتی بهره‌مند شوند.

آذرمکان در پاسخ به سوال یکی از نمایندگان که چطور مطالبات مردم پیگیری و در برنامه‌های رادیویی اعمال می‌شود، توضیح داد: مرکز تحقیقات صدا و سیما منبع مهمی برای ارزیابی برنامه هاست. ضمن اینکه سامانه تلفنی ۱۶۲، بازخورد مخاطبان را ثبت می‌کند. نظرات مردمی به مدیران شبکه‌ها و مدیران گروه ارسال می‌شود و مورد استفاده برنامه سازان قرار می‌گیرد.  

وی که مدیریت شبکه رادیویی ایران هم به عهده دارد با اشاره به این شبکه به عنوان قدیمی‌ترین رسانه ملی بیان کرد: رادیو ایران یکی از پرشنونده‌ترین شبکه هاست. این شبکه برنامه‌های متنوعی در حوزه‌هایی همچون سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و ... تولید و پخش می‌کند که اقبال مردم را به دنبال دارد.

آذرمکان در بخشی از صحبت هایش درباره برنامه "با ایرانیاران" توضیحاتی ارائه کرد که این برنامه تعامل بسیاری با مخاطبان دارد.

مطالبه گری دغدغه‌های مردم

وحید اسدی، مدیر شبکه رادیویی جوان با اشاره به این که شبکه رادیو جوان از سال ۱۳۷۶ تاسیس شده است، گفت: ۲۷ سالگی رادیو جوان را اسفندماه جشن گرفتیم و در طول این سال‌ها شنوندگان همیشه همراه شبکه بودند. رادیو جوان جزو پرشنونده‌ترین شبکه‌های رادیویی است. خط کمربندی شبکه، برنامه صبحگاهی است که شنوندگان بسیاری این برنامه را دنبال می‌کنند. هر برنامه صبحگاهی بیشتر از ۱۸ هزار پیامک دارد که دوستان برنامه ساز فرصت نمی‌کنند همه پیام‌ها را در برنامه بخوانند.

وی ادامه داد: مسئولان در برنامه «بلامانع» پاسخگوی مشکلات مردم هستند. برنامه پزشکی شبکه با عنوان «ساختمان پزشکان» پخش می‌شود که مردم در این برنامه مشکلات پزشکی را طرح کرده و به نوعی ویزیت رایگان خواهند شد. برنامه ورزشی این شبکه با نام «آفساید» روی آنتن می‌رود که جزو برنامه‌های پرشنونده است. برنامه تاریخی شبکه جوان به نام «عبور از تاریخ» به مدت ۱۱ سال با اجرای خسرو معتضد روی آنتن است. برنامه فرهنگی با عنوان «کافه رادیو» از شبکه رادیویی جوان پخش می‌شود و برنامه «پرچمدار» با کارآفرینان و نخبگان از سراسر کشور گفتگو می‌شود. «جوانی مجاز» هم برنامه عصرگاهی رادیو جوان است که شنوندگان بسیاری دارد.

پوشش زنده جلسات علنی مجلس

سید مرتضی کاظمی دینان، مدیر رادیو فرهنگ درباره پوشش زنده جلسات علنی مجلس گفت: ما تنها شبکه‌ای هستیم که تمام جلسات مجلس را به صورت زنده برای شنوندگان پخش می‌کنیم. طبق برنامه‌ریزی، قصد داریم فعالیت رادیو فرهنگ را در این حوزه گسترش دهیم و به غیر از پوشش زنده جلسات در این حوزه برنامه‌سازی داشته باشیم.  

وی در ادامه توضیحاتی پیرامون اهم رویکرد‌های رادیو فرهنگ ارائه و افزود: ما در حوزه عملکرد نهاد‌های فرهنگی، دغدغه‌های فرهنگی اجتماعی مردم را مطالبه می‌کنیم. تشریح جهاد تبیین و انعکاس پیشرفت‌های نظام در عرصه فرهنگ از دیگر فعالیت‌های رادیو فرهنگ است. برنامه‌هایی با مضامین ایثار، شهادت، مقاومت و ... از دیگر مواردی است که به جد در این شبکه دنبال می‌شود. همچنین در حوزه سبک زندگی ایرانی اسلامی ده‌ها برنامه تولید و روانه آنتن می‌شود.

رادیو سلامت؛ مرجع برای مخاطبان

نهضت باهنر مدیر رادیو سلامت با اشاره به اینکه شبکه سلامت، اولین شبکه تخصصی رادیوست که مخاطبان خودش را دارد، تاکید کرد: برنامه‌های رادیو سلامت برای مخاطبان عام و خاص تهیه می‌شود و همه برنامه‌ها پشتوانه تحقیقات گسترده‌ای دارند، زیرا رادیو سلامت برای مخاطبان مرجع است. ضمن اینکه مردم علاقه بسیاری به مباحث سلامت دارند و پیگیر هستند. رادیو سلامت امین مردم است و در قالب برنامه‌های مختلف در حوزه سلامت به مردم مشاوره می‌دهیم.

 مدیر رادیو سلامت ادامه داد: خوشبختانه سلامت جزو رادیو‌های پر مخاطب است. با وجود اینکه نسبت به دیگر شبکه ها، فرستنده‌های کمتری داشته، اما مخاطبان زیادی داریم. مردم همیشه همراه رادیو هستند و صدای سلامت را می‌شنوند.

علی اصغر احمدی، مدیر شبکه رادیویی ورزش با بیان این که ما سه دسته برنامه در رادیو ورزش داریم، گفت: برنامه‌های رادیو ورزش به سه دسته تقسیم می‌شوند؛ اطلاع رسانی، تحلیلی و تفریحی و سرگرمی. ضمن اینکه تنها رسانه‌ای هستیم که به ورزش بانوان به صورت تخصصی می‌پردازیم. جامعه هدف ما، حوزه ورزش بانوان و آقایان هستند. ضمن اینکه اتفاق خوب در رادیو ورزش، افتتاح کانال ورزش بانوان بود.

منصور قصری زاده، مدیر رادیو قرآن بیان کرد: ما در برنامه‌های رادیو قرآن از موسیقی استفاده نمی‌کنیم و تواشحی در فواصل برنامه‌ها روی آنتن می‌رود. برنامه‌های تولید شده پاسخگوی نیاز مخاطبان است و از کارشناسان برجسته قرآنی بهره می‌بریم.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری رادیو تلویزیون

دیگر خبرها

  • در سفر رافائل گروسی به تهران موارد اختلافی ایران و آژانس حل خواهد شد؟
  • آیا در سفر گروسی موارد اختلافی ایران و آژانس حل خواهد شد؟
  • سرکوب جنبش‌های اعتراضی دانشجویان حامی فلسطین جلوه حقوق بشر آمریکایی است
  • آمریکا خود را به دیوانگی زد و برجام را پاره کرد /واکنش ها به اعتراضات دانشجویی در آمریکا از تریبون نماز جمعه
  • جهان برای تحقق آرمان فلسطین به پا خواسته است
  • چرا ایران هسته ای برای منطقه و جهان امنیت‌زا است؟
  • چرا ایران دارای سلاح هسته‌ ای برای منطقه و جهان امنیت‌زا است؟
  • ظریف: یکی از دلایل موافقت آمریکا با برجام، کاستن از حضور خود در منطقه بود / اعراب منطقه و اسرائیل به همین دلیل با برجام مخالف بودند؛ نمی‌خواستند شاهد کاهش حضور آمریکا در منطقه باشند / خیال می‌کنیم اگر در روندی شرکت نکنیم شکل نمی‌گیرد / در کاسپین این اشتبا
  • روایت ظریف از دلایل موافقت آمریکا و مخالفت اعراب و اسرائیل با برجام
  • رادیو انعکاس‌دهنده صدای مردم است