Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس سازمان میراث‌فرهنگی عصر امروز در دیدار با سفیر جمهوری آذربایجان پیشنهاد کرد که رالی‌تور خانوادگی بین ایران و آذربایجان برگزار شود.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی سازمان میراث فرهنگی، علی‌اصغر مونسان معاون رئیس‌جمهوری و رئیس سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری در دیدار با بنیاد حسین‌اف سفیر جمهوری آذربایجان در ایران با اشاره به این‌که روابط خوبی بین ایران و آذرباجان برقرار است گفت: زمینه‌های مشترک فرهنگی و تاریخی بسیاری بین ایران و آذربایجان وجود دارد و این موارد اهمیت گسترش روزبه‌روز ارتباطات دو کشور را بیشتر نشان می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در چهار سال گذشته نیز رئیس‌جمهوری دو کشور ۱۰ بار با هم دیدار داشتند، همه این‌ها نشان‌دهنده علاقه‌مندی رؤسای جمهوری دو کشور برای افزایش سطح همکاری‌ها است.

او با اشاره به اهمیت برگزاری تورهای ترکیبی بین این دو کشور گفت: ایران و آذربایجان باید برگزاری تورهای ترکیبی مشترک برگزار کنند، البته این تورها نباید به دو کشور محدود شود بلکه می‌توانیم به‌صورت مشترک کشورهایی را که با آن‌ها تاریخ، تمدن و فرهنگ مشترکی داریم در این مسیرها بگنجانیم و مسیرهای گردشگری برای آن‌ها تعریف کرده و تورهای ترکیبی برگزار کنیم.

معاون رئیس‌جمهوری با اشاره به جاذبه‌های بی‌نظیر تاریخی، فرهنگی، آیین‌های سنتی، غذاهای محلی و... ایران تصریح کرد: همه این‌ها می‌تواند جاذبه‌های بی‌شماری را برای گردشگران به‌همراه داشته باشد. آذربایجان نیز می‌تواند جاذبه‌های بی‌شماری برای ایرانیان داشته باشد.
او بر فعال‌ کردن کمیته‌های فنی بین دو کشور تأکید کرد و ادامه داد: باید با فعال کردن این کمیته‌های فنی، مسیرهای گردشگری تعریف کرد. سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری ۱۴۰۰ نقطه در کشور را به‌عنوان مناطق نمونه گردشگری تعیین کرده است. می‌توان با افزایش سرمایه‌گذاری مشترک، زیرساخت‌های گردشگری دو کشور را توسعه داد و ارتباط بین دو کشور را قوی‌تر کرد.

رئیس سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری پیشنهاد کرد که رالی‌تور خانوادگی بین ایران و آذربایجان برگزار شود و افزود: همچنین باید برای برگزاری فم‌تورهای مشترک بین ایران و آذربایجان برنامه‌ریزی‌های لازم را انجام داد زیرا جاذبه‌های بسیار خوبی در مسیر زمینی بین دو کشور وجود دارد که با برگزاری این رالی‌تور خانوادگی می‌توان داشته‌های فرهنگی ایران و آذربایجان را به مردم دو کشور معرفی کرد.

او با تأکید بر برگزاری رویدادهای مشترک فرهنگی و موزه‌ای و برگزاری نمایشگاه‌هایی از ارمنستان و کره در موزه ملی ایران گفت: می‌توان بین موزه ملی ایران و موزه ملی آذربایجان چنین کار مشترکی را نیز برای برپایی نمایشگاهی از آثار فرهنگی‌تاریخی دو کشور آغاز کرد.

مونسان با بیان این‌که ایران دارای ۳۷۰ رشته صنایع‌دستی است تصریح کرد: می‌توان از این مزیت بی‌نظیر برای برپایی نمایشگاه‌های مشترک صنایع‌دستی و معرفی هنر دو کشور استفاده کرد.

تهیه بسته‌های ترکیبی گردشگری سلامت

او گفت: گردشگری سلامت در ایران جاذبه‌های خوبی برای گردشگران آذربایجانی دارد. البته نباید این مسئله محدود به درمان شود، بلکه گردشگران سلامت می‌توانند در قالب بسته‌های ترکیبی دوران نقاهت خود را در ایران بگذرانند و از سایر جاذبه‌های فرهنگی و طبیعی ایران نیز بهره‌ ببرند.

معاون رئیس‌جمهوری با اشاره به رویداد تبریز۲۰۱۸ گفت: از شما دعوت می‌کنم که در این رویداد مشارکت داشته باشد و این رویداد بین‌المللی را به مردم آذربایجان اطلاع‌رسانی کنید و در قالب این رویداد برنامه‌های مختلف فرهنگی آذربایجان را در تبریز برگزار کنید.

مرز آستارا ۲۴ ساعته می‌شود

بنیاد حسین‌اف سفیر جمهوری آذربایجان در ایران نیز در این دیدار با بیان این‌که حوزه گردشگری حوزه پیچیده‌ای است گفت: ما همواره سعی کردیم رضایت گردشگرانی را که از ایران به آذربایجان سفر می‌کنند جلب کنیم. به‌عنوان مثال برای سهولت در صدور روادید سامانه آسان‌ویزا را راه‌اندازی کردیم که گردشگران برای سفر به آذربایجان دیگر نیاز به مراجعه به سفارت نداشته باشند و بسیار راحت ویزای الکترونیک دریافت کنند. همچنین در سایت سفارت آذربایجان تماس آنلاین با سفیر برای طرح شکایت و مشکلات ایجاد شده است و افراد می‌توانند از این درگاه مشکلات و سؤالات خود را با سفارت مطرح کنند.

او با بیان این‌که سالانه یک‌میلیون نفر از آذربایجان به ایران سفر می‌کنند و ۹۰درصد آن‌ها برای درمان، معالجه و معاینه به ایران می‌آیند و از معالجه و معاینه در ایران بسیار راضی هستند، گفت: البته می‌توان با چاپ بروشورهایی به زبان آذری اطلاعات بیشتری را در اختیار گردشگران سلامت قرار داد. بیمارستان‌های ایران نیز می‌توانند در سایت‌های خود راهنماهایی به زبان آذربایجانی منتشر کنند، البته چندین بیمارستان در ایران این امکان را برای گردشگران سلامت آذربایجانی فراهم کرده‌اند.

سفیر آذربایجان در ایران با بیان این‌که ۴۰هزار گردشگر ایرانی در ایام نوروز به آذربایجان سفر کرده‌اند، تصریح کرد: هم‌اکنون مرز جلفا ۲۴ ساعته باز است، به‌زودی مرز آستارا نیز ۲۴ ساعته خواهد شد.

راه‌اندازی پرواز مستقیم رشت به باکو

او پیشنهاد کرد پرواز مستقیم از رشت به باکو راه‌اندازی شود و افزود: شرکت‌های هواپیمایی آذربایجان نیز آمادگی خود را برای ایجاد این پرواز مستقیم اعلام کرده‌اند و می‌توان از طریق ایجاد این پرواز مستقیم، گردشگر بیشتری را میان دو کشور مبادله کرد.

حسین‌اف با بیان این‌که هفته فرهنگی آذربایجان در ایران امسال بسیار باشکوه برگزار شد گفت: ایران و آذربایجان فرهنگ مشترکی دارند و می‌توان با تمرکز بر این فرهنگ مشترک، تورهای ترکیبی ایران و آذربایجان و تورهای ترکیبی به کشورهایی نظیر چین و روسیه را نیز با مشارکت هم برگزار کرد. همچنین می‌توان تورهای تفریحی دریایی را نیز از انزلی به باکو با استفاده از کشتی‌های تندرو برگزار کرد.

او تصریح کرد: می‌توان برای آشنایی بیشتر مردم ایران و آذربایجان از این دو کشور و فرهنگ و تاریخ دو کشور اینفوتورهای مشترکی را برگزار کرد. این برنامه‌ها می‌تواند بخش خصوصی ایران و آذربایجان را نیز بیشتر باهم آشنا کند. همچنین آذربایجان برای صادرات محصولات غیرنفتی نیز برنامه‌های ویژه‌ای دارد که می‌توان با همکاری هم صادرات غیرنفتی دو کشور را افزایش داد.

برگزاری هفته فرهنگی تبریز در باکو عاملی مؤثر برای جذب گردشگر

سفیر آذربایجان در ایران با بیان این‌که سال ۲۰۱۸ نخجوان به‌عنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام شناخته شده است، گفت: از آن‌جایی که تبریز نیز به‌عنوان پایتخت گردشگری جهان اسلامی در این سال شناخته شده است می‌توان این دو رویداد را با همکاری و مشارکت هم به‌نحو احسن برگزار کرد. همچنین می‌توان تورهای گسترده‌ای را از باکو به تبریز روانه کرد. البته قرار بود که هفته فرهنگی تبریز در باکو برگزار شود که این امر تاکنون اجرایی نشده است. برگزاری این هفته فرهنگی می‌تواند در جذب گردشگر بسیار مؤثر باشد.

او ادامه داد: ما آماگی داریم که در زمینه‌های مختلف نظیر گردشگری، همکاری‌های موزه‌ای و... با ایران مشارکت کنیم. سفارت جمهوری آذربایجان در ایران همیشه در کنار سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری خواهد بود و آماده هرگونه همکاری است.

منبع: مهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۵۷۶۹۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری نشست «گردشگری بدون مرز در فضای همکاری کشورهای عضو اکو»

نشست سازمان بین المللی همکاری های اقتصادی (اکو) با موضوع «گردشگری بدون مرز در فضای همکاری کشورهای عضو اکو» برگزار شد.

به گزارش ایسنا، در این مراسم نمایندگان عالی رتبه کشورهای عضو سازمان از جمله دبیرکل اکو، جمهوری اسلامی ایران، ازبکستان، تاجیکستان، قزاقستان، ترکمنستان، قرقیزستان، پاکستان، ترکیه و آذربایجان حضور داشته و سخنرانی کردند. 

«محمدعلی اسکندری» سفیر جمهوری اسلامی ایران در ازبکستان با تاکید بر اینکه پیوندهای نزدیک فرهنگی و تاریخی کشورهای عضو و قابلیت های فراوان  آن‌ها در تمامی حوزه ها، بستر مناسبی را برای همکاری فراهم نموده است که گردشگری از مهم‌ترین آن‌ها به شمار می‌آید. 

وی افزود: به‌رغم شکل‌گیری مرزهای جغرافیایی، همگرایی منطقه‌ای و کم کردن فاصله‌ها در بسیاری موارد موانع بی‌شماری را از سر راه ملت‌های منطقه برداشته است.  

دیپلمات کشورمان با تاکید بر این مهم که جمهوری اسلامی ایران همواره پایبند به سیاست حسن همجواری و پیوند دوستانه با همسایگان خود است، از همکاری‌های منطقه‌ای استقبال می‌کند.

اسکندری با اشاره به تجربه پایتخت گردشگری اکو در اردبیل در سال ۲۰۲۲ و شهر ساری در سال۲۰۲۳، همکاری کشورهای عضو در معرفی قابلیت های گردشگری یکدیگر را موجب شکل‌گیری همکاری‌های موثر در میان بخش‌های خصوصی فعال در گردشگری کشورهای عضو برشمردند و بر اهمیت نقش مدیران گردشگری در بخش‌های دولتی و خصوصی و همچنین نقش حیاتی تبلیغات و اطلاع‌رسانی تاکید کرد.

«محمدعلی اسکندری» سفیر جمهوری اسلامی ایران در ازبکستان

سفیر جمهوری اسلامی ایران در ازبکستان با اشاره به اینکه ایران نیز مانند سایر کشورهای عضو از قابلیت‌های گردشگری در حوزه های مختلفی برخوردار می باشد، بر نقش گردشگری سلامت به ویژه در بخش درمان، گردشگری فرهنگی به ویژه در حوزه ادبیات فارسی، گسترش بازارهای خرید مرزی و انجام کمپین‌های تبلیغاتی بر روی مقاصدی که پیشینه تاریخی مشترکی با یکدیگر دراند را از جمله راهکارهای گسترش و تعمیق روابط فیمابین کشورهای عضو برشمرد. 

همچنین اسکندری به منظور بهبود شرایط در آینده سازمان پیشنهاداتی را به شرح ذیل مطرح کرد:

۱. راه‌اندازی پلتفرم های مشترک دیجیتالی در حوزه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری
۲. افزایش همکاری و تعامل میان اعضاء در جهت تقویت بازاریابی و تبلیغات به منظور معرفی ظرفیت های گردشگری کشورهای عضو
۳. تقویت شبکه حمل و نقل میان کشورهای عضو
۴. استفاده از ظرفیت گردشگری سلامت به ویژه در حوزه درمان
۵. برگزاری تور های آشنا سازی تورگردانان با ظرفیت های گردشگری کشورهای عضو. 

در پایان نشست اعضا با صدور بیانیه‌ای «شهرسبز» را به عنوان پایتخت گردشگری اکو در سال ۲۰۲۴ نامیدند.

لازم به ذکر است که سازمان همکاری اقتصادی یک سازمان منطقه‌ای بین دولتی اقتصادی است که در سال ۱۹۸۵ میلادی تشکیل و کشورهای ایران، پاکستان، ترکیه، افغانستان، آذربایجان، قزاقستان، قرقیزستان، تاجیکستان، ترکمنستان و ازبکستان اعضای این سازمان می باشند و هفت کشور قزاقستان، آذربایجان، افغانستان، قرقیزستان، تاجیکستان، ترکمنستان و ازبکستان در سال ۱۹۹۲ میلادی به طور داوطلبانه به سازمان همکاری اقتصادی پیوستند ‌و در حال حاضر عضو ناظر سازمان ملل متحد و سازمان همکاری اسلامی است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ۵۰۰ برنامه فرهنگی در هفته معلم در آذربایجان غربی برگزار می شود
  • ۵۰۰ برنامه فرهنگی در هفته گرامیداشت مقام معلم در آذربایجان غربی برگزار می‌شود
  • دومین جشنواره غذاهای سنتی (آش نغوزه) در چناران برگزار می‌شود
  • سرمایه‌گذاری خارجی در گردشگری در دولت سیزدهم ۱۸ برابر شد
  • موزه آذربایجان میزبان اشیای تاریخی موزه ایران باستان در روز موزه
  • سومین جشنواره چند رسانه‌ای گردشگری کشور به میزبانی کرمان برگزار می‌شود
  • انتقال اشیای تاریخی موزه ایران باستان به موزه آذربایجان تبریز
  • برگزاری نشست «گردشگری بدون مرز در فضای همکاری کشورهای عضو اکو»
  • کرمان میزبان جشنواره چند رسانه‌ای وزارت میراث فرهنگی است
  • اختتامیه جشنواره قرآن و حدیث در تانزانیا برگزار می شود