Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - احسان قاضي‌زاده هاشمي عضو کميسيون فرهنگي مجلس گفت: سازمان سينمايي از خلاء اختيارات گسترده پيش‌بيني شده استفاده مي‌کند. من معتقدم در برخي مسئوليت‌ها سازمان سينمايي تخلف داشته است.
به گزارش خبرنگار سينمايي خبرگزاري فارس، سيد احسان قاضي زاده هاشمي نماينده کميسيون فرهنگي مجلس و عليرضا رئيسيان تهيه‌کننده و کارگردان سينما در استوديو «فار30 نما» حاضر شدند و درباره «نسبت کمسيون فرهنگي مجلس شوراي اسلامي با قوانين سازمان سينمايي» صحبت کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



در ابتداي برنامه محمد نجفي زاده مجري حادثه زلزله غرب کشور را به همه بازماندگان تسليت گفت و بحث را با سوالي از نماينده کميسيون فرهنگي مبني بر اينکه شما مديري هستيد علاوه بر حضور در دولت نهم در دولت دهم هم حاضر شديد. قاضي زاده هاشمي هم با ابراز همدردي با زلزله زده کرمانشاه گفت: اين مطالب مربوط به فضاي مجازي است در يک دوره با آيت‌الله هاشمي شاهرودي مدير کل روابط عمومي را عهده دار بودم. در دانشگاه‌ها فعاليت اجتماعي،سياسي و فرهنگي داشتم، رايزن فرهنگي ايران در کرواسي فعاليت کردم. مدير کل مطبوعات و خبرگزاري هاي داخلي وزارت ارشاد بودم و مدير کل ارشاد استان تهران بودم. با آقاي جنتي کمتر از 6 ماه همکاري داشتم. علت جدايي ما عدم پذيرش برخي رويکردهاي فرهنگي و فکري بود. من استعفاء ندادم عازم حج واجب بودم و اعلام کردم ادامه نمي دهم و در کمال دوستي از ايشان جدا شدم و نکاتي را هم به ايشان اعلام کردم که روي آن نکات احساس مي کنم تاملي نکردند و اتفاقا در حوزه عملکردي آسيب هم ديدند.
وي ادامه داد: يک دوره هم مشاور آقاي پورمحمدي در سازمان صدا و سيما بودم و وارد مجلس شدم. در کميسيون فرهنگي حاضر شدم و افتخار مي کنم عضو شوراي نظارت بر سازمان صدا و سيما با راي همه نمايندگان مجلس شوراي اسلامي با قريب 140 راي انتخاب شدم در اين مدت هم با اهالي فرهنگ بودم. در پيشنهاد آقاي صالحي اميري به عنوان وزير ارشاد در مجلس مخالف ايشان نطق کردم و به صورت زنده پخش شد. آن نطق من بيانگر دفاع از حقوق هنرمندان است و آقاي صالحي اميري با سوابقي که داشتند صلاحيت پست وزارت ارشاد را ندارند. عملکرد ايشان کوتاه مدت بود اما معتقد بودم وزير ارشاد جنس اش فرهنگي و هنري باشد و يا سابقه مديريت مستمر باشد و صاحب يک فضيلت در اين حوزه باشد.
* اکثر نمايندگان تمايلي براي حضور در کميسيون فرهنگي مجلس ندارند
هاشمي درباره حضور صالحي در وزارت ارشاد گفت: آقاي صالحي به عنوان يک چهره فرهنگي مي شناسم صاحب تاليف و استاد هستند ممکن است در بحث مديريت اجرايي نيازمند تجربه بيشتر و افزونتر هستند و يا نيازمند تعامل بهتر هستند و يا در حوزه فرهنگي و سينما کار کردند، در حوزه موسيقي و هنر صاحب تجربه نيستند اما قرابت ايشان نسبت به آقاي صالحي اميري بيشتر است. فکر مي کنم اگر کمک به ايشان بشود و در حوزه اجرايي مديران شايسته و قدري را در حوزه ستاد وزارتخانه به کار بگيرند موفق عمل مي کنند. با ايشان صحبت کرديم و از ايشان خواستيم خلاء و نقصان ويژه در ستاد وزارت ارشاد ديده مي شود و اين تصميم با وزير است و مجلس ابزار نظارتي خود را دارد. اما بعد از يک مدت عملکرد ايشان را قضاوت مي‌کنيم.
وي درباره حضور در کميسيون فرهنگي مجلس و کلام مقام معظم رهبري درباره ولنگاري فرهنگي و ايجاد دغدغه براي ايشان گفت: من زماني که وارد مجلس شدم تعداد افرادي که براي حضور در کميسيون فرهنگي مجلس ثبت نام کردند بسيار کم بودند و اکثر نمايندگان به دليل حوزه هاي انتخابيه تمايل دارند در کميسيون اقتصادي و برنامه بودجه يا انرژي و صنايع عضو شوند. من دغدغه فرهنگي اين ضرروت را داشت که عليرغم خواسته ديگران در کميسيون فرهنگي قرار بگيرم. درباره ولنگاري فرهنگي اين مهم وجود دارد هرکسي به خودش اجازه ورود به حوزه فرهنگ مي‌دهد دخالت مي دهد و طي مرتبه نمي شود و هنر و غير هنر شناخته نمي شود و هر چيزي خودش را به جاي يک اثر هنري جا مي زند و کارهاي بنجل و دست چندم به عنوان يک هنر فاخر نشان بدهند يا اثري که به عنوان «فاخر» شناخته مي‌شود اين فاخر بودن در کجا شکل مي‌گيرد ما روي اين بحث داريم. نکته بعد ورود و خروج عرصه فرهنگ و هنر، رسانه و مطبوعات سينما مشخص نيست. طي مرتبه در حوزه هنر صورت گرفته است؟ در اين عرصه هيچ نظارتي براي اين مرتبه وجود ندارد نه در صنف و نه در ارشاد. بيشتر اتحاديه ها نقش حمايتي براي خود ايفا مي کنند.
قاضي‌زاده هاشمي افزود: آيا مجموع صنوف سينما همه گروه‌ها و جريانات سينما را در بر مي گيرد يا يک گروه آمده و مي گويد آن عده قبلي نباشند. اعطاي رتبه بندي سينمايي و رنکي که بخواهد در آن ايجاد شود و جايي که بتواند نقش پدرانه براي همه گروه هاي سينمايي و جريانات سينمايي داشته باشيم آيا اين موضوع محقق شده است؟ ما در همه رشته‌ها داريم. اين رسم حوزه فرهنگ است که بسياري له مي‌شوند و بسياري ديگر در مراتب بالاتر قرار مي گيرند.
* مصوبات مجلس در حوزه فرهنگ و هنر اندک است
عليرضا رئيسيان تهيه کننده و کارگردان نيز ضمن ابراز همدردي با بازماندگان حادثه زلزله کرمانشاه و تسليت به ملت ايران گفت: در حال حاضر 200 تعريف در دنيا براي فرهنگ وجود دارد و دوستان کميسيون کدام تعريف مد نظرشان است که از آنجا وارد بحث بشويم. کتاب «مجلس شوراي ملي عصر مشروطيت» را نگاه مي کردم 24 دوره مجلس 2 مصوبه در حوزه فرهنگ بيشتر نديدم اما بعد از انقلاب حتي يک مصوبه هم نداشتيم. در اين 40 سال اخير يک مصوبه که مربوط به بهبود جريانات فرهنگي و هنري شود نديدم. مجلس 2 وظيفه قانون گذاري و نظارت بر اجراي قوانين دارد که از اين دو وظيفه اولي انجام نشده، عليرغم اينکه رئيس محترم مجلس شوراي اسلامي عضو کميسيون فرهنگي است و نايب رئيس اول هم عضو کميسيون هستند اين کم کاري مربوط به اين دوره نيست کل اين چهل سال هيچ وقت اتفاق نيفتاده است.
اين سينماگر افزود: زماني که رئيس کانون کارگردانان بودم با دوستان به ديدن آقاي حدادعادل رفتيم و تاکيد کرديم که اين قانون حقوق مولفين و مصنفين مربوط به سال 1348 است ما اگر درخواست کنيم که اين قانون به روز رساني شود چه بايد بکنيم ايشان گفتند در مجلس رأي نمي آورد شما برويد از دولت به عنوان لايحه بياوريد ببينيم چه مي شود.
وي ادامه داد: سيستم اداري مناسبات خود را جا مي اندازد. وزيران به عنوان برنامه يک مواردي را مي‌نويسند که معمولا نه اجرا مي شود و نه به درد اجرا مي خورد. من غير از يک دوره که اوايل دهه 60 بود و آقاي خاتمي وزير ارشاد بود و دوره اصلاحات هيچ وقت وزير ارشادي نديدم با هنرمندان گپ و گفت داشته باشد. بزرگترين ايراد سيستم اين است که وزير با هنرمندان هيچ نشست و برخاستي ندارد مهم اين است که ارتباط دو طرفه برقرار شود که محصول اين ارتباط بشود آنچيزي که در حوزه فرهنگ قرار است رشد کند.
مجلس نمره پاييني در چارچوب اختياراتش مي گيرد
رئيسيان در ادامه به عملکرد کميسيون فرهنگي اشاره کرد و گفت: چرا کميسيون فرهنگي به جاي اينکه فلان فيلم نمايش داده شود يا نشود از حقوق هنرمند دفاع نمي کند؟ ساده ترين کار حقوق مولفين است در سطح بين الملل امکانش وجود ندارد در سطح داخلي که مي توانيم انجام دهيم. مي توانيم اين حقوق را قانوني کنيم يا جلوگيري از قاچاق محصولات فرهنگي يک قانون الکن که مربوط به کميسيون فرهنگي نيست و به توليدات سمعي و بصري باز نمي گردد. اگر امروز محصول قاچاق شود و قاچاقچي را بگيريد و نيروي انتظامي آن را دستگير کند جريمه اش حدود 4 ميليون تومان است که بسيار پايين است.
ما اگر در چارچوب اختيارات مجلس حرکت کنيم مجلس نمره پاييني مي گيرد. اگر در بحث نظارتي برويم آنجا از اين قسمت هم بدتر است و نظارتي بر دستگاه فرهنگي کشور ندارد. جزء مراوداتي که وزير را مي خواهند با هنرمندها ارتباطي ندارند چه کمبودهايي وجود دارد. نهاد صنفي فراگير نيست و عدم فراگيري مشارکت در آن بسيار پايين است. مشارکت معنوي فعال در آن وجود ندارد. اين معايب است. اما بخشي به خود مجلس باز مي گردد.
مجلس نياز به مانيتورينگ ندارد
هاشمي در ادامه توضيح داد: اطلاعات آقاي رئيسيان ناقص است يا منابع غيرمعتبري بوده است. من از اجرا وارد مدير قانونگذاري شدم و مديران ارشاد جلوي همه اعضا جور ديگري صحبت مي کنند نوع بيان سنجيده تر و با اطلاعات دقيق تر صحبت کنند. در حوزه تقنيني مجلس در همه دوره ها مصوبه داشتيم. ساختار وزارت ارشاد سال 66 تصويب شده، قوانين مربوط به مطبوعات در سه دوره اصلاح شده. قانون نظام جامع رسانه در اين دوره است. برنامه ششم توسعه سياسي اقتصادي و فرهنگي است در حوزه هاي مختلف موسيقي، ميراث فرهنگي و گردشگري، واگذاري ميراث و بهره برداري توسط بخش خصوصي را مجلس مصوب کرد براي از بين نرفتن آثار ميراث.
وي افزود: در برنامه ششم عزيزان در حوزه سينمايي پيشنهاد قابل قبول و قوي نداد اما تغيير کاربري و تغيير اراضي براي سالن سازي سينما مصوبه داريم. در برنامه پنجم مصوبه داشتيم و تمديد کرديم. مجوز تغيير کاربري دور افتاده ترين نقاط کشور براي احداث سالن سينما را مجوز داديم. اين تغيير ممکن است در جاي ديگر رخ ندهد اما به عنوان يک محيط فرهنگي در سالن سينما وجود دارد. اختلاف سازمان ماليات و حوزه سينما وجود دارد. ما جلسات متعدد در دوره مجلس داشتيم. کميسيون فرهنگي فراتر از قانون در حوزه اجراء تفاهم نامه رئيس سازمان سينمايي با سيستم بانکي جلسه گذاشتند و پيگيري نکردند. آقاي ايوبي در آن دوره براي برگزاري جشنواره به کجا آمد غير از رکن نظارتي راجع به هزينه کردها و جوايز جشنواره. اعتبارات سازمان سينمايي چه کسي تامين مي کند.امسال اعتبار به رقم 204 ميليارد تومان رفته اين را چه مي کنيد؟ تمام تحولات سينماي ايران سمت ما مي آيد و نياز دارد مانيتور کنيم. ما همه درد دل هاي خانه سينما و چند شغله بودن مديرعامل خانه سينما و... را مي دانيم بعضي ها هم مي ترسند و سکوت مي کنند و محافظه کاري مي کنند.
رئيسيان در ادامه تاکيد کرد: بخش اول فرمايشات شما صحبت هاي من را تاييد کرد من عرضم اين بود که هيچ مصوبه موثر در ارتباط با هنرمندان نداريم. درباره حقوق مولفين کاري انجام داديد؟
قاضي زاده هاشمي گفت: صندوق هنر را ما درست کرديم اينکه در اجرا به هنرمند کمک نمي کند ضعف اجرا است. حقوق مولفين ما بايد به پيمان جهاني بپيونديم بايد انجام شود حتي راجع به کتاب داريم. رابطه جهاني بايد حل شود ما نمي توانيم حقوق مولفين را در يک بعدي در نظر بگيريم و بايد براي همه در نظر بگيريم. ما بايد قانون جهاني را بپذيريم حق دخالت خارجي را مي دهيم اگر به اين قانون جهاني بپيونديم قوانين داخلي هم با آن نسبت تغيير دهيم. آن قانون ضعف دارد يا قديمي است بدون قانون نيستيم. آن قانون جهاني دربرگيرنده همه موارد است.
رئيسيان در ادامه تاکيد کرد: قوانين داخل کشور تا زماني که قانوني جهاني حل شود بايد اصلاح شود مي توانيم در قوانين داخلي از حفاظت از حقوق مولف داشته باشيم. مجلس آيا براي فرم دادن و استاندارد کردن قوانين نظارتي هيچ مصوبه اي در سينما داشته است.
هاشمي در پاسخ به رئيسيان گفت: مجلس نمي تواند در ريز حوزه اجرايي ورود کند به لحاظ قانوني زيرا شوراي نگهباني تذکر مي دهد که نبايد وارد حريم اجرا شد. نظارت بر کليه فعاليت هاي فرهنگي هنري نظارت توليد و پس از توليد داريم. ما راجع به بودجه ساليانه ورود مي کنيم که ديوان محاسبات و بازرسي کل کشور وارد مي شود اگر دولت بد عمل کردند ابزار ما تحقيق، تفحص، تذکر و استيضاح است اگر در رويه ها ايراد بگيريم به دولت مي گوييم پيشنهادات در جهت اصلاح روند به ما ارائه دهند يا پيشنهادي که مجلس طرح مي دهد.
آئين نامه هاي وزارت ارشاد درون وزارتخانه اي است/ سليقه در وزارت ارشاد حاکم است
رئيسيان در بخش ديگري از مناظره اين سوال را مطرح کرد آيا مي دانيد شوراي صدور پروانه ساخت براساس چه مکانيزمي اين کار را انجام مي دهد و هاشمي پاسخ گفت: قانون در اساسنامه وزارت ارشاد متاسفانه دست را باز گذاشته. ما الان حرفمان اين است که در حوزه سينما آئين نامه هاي موجود درون وزارتخانه اي است. ما حتي راجع به آئين نامه هيئت وزيران که آئين نامه هاي مستند به اساسنامه باشد که در آن بايد به تصويب کميسيون بررسي تطبيق مصوبه دولت و قوانين در مجلس تشکيل مي شود نرسيديم. ترکيب شوراي پروانه ساخت و نمايش، اصل اين شورا در مصوبه هيات وزيران وجود دارد اما ترکيب آن مسکوت است وزير به وزير که مي آيد اين ترکيب عوض مي شود. هشت سال يک نماينده از کميسيون فرهنگي ناظر در شورا حضور داشت هم عضو شوراي پروانه ساخت و نمايش داشتيم آقاي جنتي گفتند من نماينده نمي خواهم و حذف کردند. ما در حوزه سينمايي اختيارات بسيط و بازي داديم براي حاکميت سليقه مديران سينمايي.
رئيسيان در ادامه از هاشمي پرسيد شما سالها در وزارت ارشاد بوديد آيا کتابي که نوشته نشده مميزي مي شود؟ آيا روزنامه اي که هنوز در نيامده بازرسي مي کند؟ چرا فيلم سينماي قبل از اينکه ساخته شود در اين جهان فعلي و ابزار و تکنولوژي ارائه پروانه ساخت چه مشکلي از حاکميت حل مي کند؟
هاشمي در پاسخ به رئيسيان گفت: بحث نظارت پيش و پس در قانون به صورت کلي وجود دارد. قانون در سينما اينقدر بسيط است که مدير حاکميت سليقه خود را انجام مي دهد. وقتي ريزتر وارد شديم مي گويند محدوديت ساز است. قانون يک خط ترسيم مي کند. ما بايد تابع يک نظم باشيم.
رئيسيان گفت: سينماي دولتي که در ايران وجود دارد در هيچ کشوري وجود ندارد. يک دوره در بلوک شرق وجود داشت که ما از آنها گرفته بوديم الان ديگر وجود ندارد. زيرا قابل اعمال نيست. وقتي فيلم براساس پروانه ساخت ساخته نمي شود
هاشمي درباره بحث نظارت توضيح داد: نوع مکانيسم ها متفاوت است برخي از جاها بايد از اتحاديه هاي صنفي مجوز بگيرند برخي بايد توانمندي مالي باشيد.
سينماي ايران رو به نابودي است/ مسئوليت اين سينما با مسئولين سينمايي است نه هنرمند
رئيسيان درباره نظارت در سينماي ايران و محدوديت‌ها قبل از توليد فيلم توضيح داد: در ايران کارگردان فيلم اول توانايي دارم سرمايه دارم بازيگر و عوامل گفتند شما مي گوييد در شورا نمي توانيد اما در کشورهاي مختلف مي توانيد فيلم بسازيد آيا در سينما فيلم نمايش داده مي شود يا نه به مميزي ربطي ندارد سينمادار مي گويد قابليت نمايش در سينما را ندارد. در کشور فرانسه 135 فيلم توليد مي شود بيش از 47 فيلم به نمايش عمومي در نمي آيد اين دليل نيست که توليد نشود. هنر دولتي تمام شده کميسيون و دولت فشار بياورد که هنرمند را کنترل کند نتيجه اش مي شود سينماي بي رمق دو قطبي يا کمدي آنچناني بياد بسازيم يا از دولت سفارش بگيريد، سازمان اوج و حوزه هنري، فارابي، صدا و سيما و شهرداري کار کنيد. يا فيلم سوپر تجارتي که رکورد بزند. پخش کننده ها به دنبال شکستن رکورد خودشان هستند. اين سينما رو به فنا است. آن بنيه جدي و اصيل سينماي بعد از انقلاب به شدت تضعيف شده به دليل دو قطبي بودن سينما و اين قوانين نظارتي به بهتر شدن وضعيت نمي کند. در قوانين حمايتي هم قانوني وجود ندارد و تنها سليقه است. مرتب وضع بدتر مي شود شما در چارچوب هيچ چيزي نمي توانيد پاسخ بخواهيد.
کميسيون فرهنگي در جداسازي جشنواره ورود کند
وي ادامه داد: کمسيون فرهنگي سوال کند با چه منطقي جشنواره فيلم فجر دو قسمت شد. من حاضرم بحث کنيم. اگر به اين نتيجه رسيديم که اين دو بخش بودن جشنواره هيچ حسني ندارد شما قدرت داريد که اين را برگردانيد. چند نفر کارشناس را دعوت کنيد چرا دو بخش شدن جشنواره به ضرر سينماي ملي است. اگر مکمل هم باشند به نفع هم باشند اما در اين شکل با هم افتراق داشته باشند دولت بگويد قانون اينگونه تکليف کرده و من انجام مي دهم. مجلس هم مي گويد ما نمي توانيم در ريز قوانين وارد شويم من هنرمند هم مي گويم از اين وضعيت ناراضي هستم و اين نظارت پيش از توليد در جهان امروز پاسخگو نيست. حاضريد يک حرکت جدي کنيد. فيلم را با همه هزينه و امکانات بساز و پروانه نمايش بگير تا مقطع پروانه نمايش نظارتي نباشد. برخي مي گويند خود اهالي سينما نمي خواهند. افرادي که نگران هستند بروند داوطلبانه پروانه ساخت بگيرند من هنرمند که به خودم اطمينان دارم پروانه ساخت براي چي بگيرم. فيلم را توليد مي کنم بعد توقيف کنيد.
هاشمي درباره جشنواره فيلم فجر توضيح داد: بودجه را ما تصويب مي کنيم و ما مي توانيم جشنواره فيلم فجر را به حالت قبل که يک جشنواره بود برگردانيم. در همه جاي دنيا نظارت وجود دارد. کمپاني هاي و شرکت هاي توليد و صاحب سرمايه نظارت مي کند ما چون کشور ايدئولوژيک هستيم سيستم دولت نظارت مي کند. کمپاني ها درباره همه چيز نظر مي دهند و درجه اکران را هم نظر مي دهد. ما نظام اعتقادي داريم با يک چارچوب بندي هستيم و مردم به آن احترام مي گذارند و راي دادند.
مسئوليت اين سينما را مسئولين برعهده بگيرند نه هنرمند
رئيسيان در ادامه تاکيد کرد: شما مسئوليت اين سينما را بپذيريد.نظارت و حمايت در همه جاي دنيا هست اما شکل آن متفاوت است ما نظام ايدئولوژيک هستيم بايد مسئوليت اين سينما را اين مسئولين برعهده بگيرند.
مديران ارشاد از رانت اعمال قدرت استفاده مي کنند/ حذف شوراي پروانه ساخت يک ادعا است
هاشمي تاکيد کرد: در نحوه اجرا حرف شما را قبول دارم. من با اين که وزير ارشاد فيلم را ببيند و نظر بدهد مخالفم ايشان يک نفر است. ما بايد مکانيزم داشته باشيم. شوراي تخصصي فني و يک قوه عاقله به وجود بياوريم. سليقه هاي وزراي ارشاد در آثار نشان مي دهد. ادعاي حذف پروانه ساخت توسط يکي ازمديران ارشاد در حد يک ادعا است. آنچه که در حوزه سينما مي بينيم هرکس متناسب با سليقه خودش عمل مي کند زيرا دوست دارد از رانت اعمال قدرت و اعمال مديريت استفاده کند که ما با اين مشکل داريم. ارشاد روي يک سيستم عقلاني بر نظارت ضابطه گذاري کند و پاي مجوزهايش بايستد. ما از رستاخيز دفاع کرديم. حمايت از سينماي ملي و مذهبي ما بود زيرا معتقديم در کشور يک سيستم داريم قاعده حاکمه بر مبناي فقهي و ديني داريم و اين را اعتقاد داريم. ضوابط در ارشاد شفاف نيست و سليقه اي است.
رئيسيان در ادامه تاکيد کرد: پروانه ساخت مضر به حال سينما است زيرا فيلمساز مسئوليت خودش را گردن دولت مي اندازد. دولت بايد پاسخگو باشد. درحالي که فيلم را من ساختم. دولت نظارت بر چارچوب فيلمنامه مي کند که در ساخت ممکن است 80 درصد آن تغيير کند.
صدور برخي احکام توسط سازمان سينمايي تخلف است
هاشمي درباره ارائه احکام در سازمان سينمايي گفت: سازمان سينمايي از خلاء اختيارات گسترده پيش بيني شده استفاده مي کند. تعدد مناصب و شغلي که مديرعامل خانه سينما دارد باعث ورود نهاد نظارتي است. من معتقدم در برخي مسئوليت ها سازمان سينمايي تخلف داشته است.
فاخر بودن به پول نيست به انديشه است
رئيسيان تاکيد کرد مجلس نسبت به رانت‌ها نظارت بيشتري اعمال کند و گفت: مجلس نسبت به رانت در سينما در حوزه فرهنگ آسيب پذيري‌اش بالا است. تمام اين محصولات به نام فاخر هيچ محصول درستي ندارد. در مجلس از رانت خواري در پروژه هاي فاخر جلوگيري کنيد و يک نظر سنجي از اهالي سينما داشته باشيد. فاخر بودن به پول نيست به انديشه و برنامه است. روي جدا کردن جشنواره فيلم فجر، منابع مالي، روي نظارت حساس باشيد.
هاشمي در پايان گفت: مجلس 10 فيلم فاخر با 40 ميليارد پول بودجه دارند که نسبت به اين حساس هستيم.
انتهاي پيام/

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۶۱۶۷۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خلیج فارس یکی از مهم‌ترین حوزه‌های تمدنی ماست/ نسل جوان باید با گذشته پرافتخارمان آشنا شود

به گزارش گروه فرهنگ و هنر ایسکانیوز،‌ جشنواره فرهنگی هنری روز ملی خلیج فارس صبح امروز دوشنبه ۱۰ اردیبهشت ماه با حضور محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، امیرشهرام ایرانی فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران، سیدمحمود اسلامی معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت فرهنگ، محمود سالاری معاون امور هنری وزارت فرهنگ، شبیر فیروزیان سرپرست معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ، سیدمجید پوراحمد مدیرعامل صندوق هنر، محمد خراسانی‌زاده مدیرکل دفتر هنرهای تجسمی و جمعی از هنرمندان در محل برج آزادی تهران برگزار شد.

محمدمهدی اسماعیلی در این مراسم گفت: برج آزادی مظهر استقلال و آزادی مردم عزیز ایران است؛ این برج روزهای بزرگی را دیده است؛ از راهپیمایی‌های باشکوه تاسوعا و عاشورا ۱۳۵۷، دوازده بهمن ۱۳۵۷، حضور امام در تهران و عبور از این مسیر تا راهپیمایی‌های ۲۲ بهمن که در این سالها برگزار شده است همه و همه گذشته پرافتخار ما را روایت می‌کند.

وی افزود: شاید عده‌ای تصور می‌کنند در موضوع خلیج فارس اختلاف قومی و تاریخی داریم؛ در چنین روزی یکی از سرداران بزرگ ایرانی، پرتغالی‌ها را بعد از حضور بیش از یکصد سال در خلیج فارس اخراج کرده است؛ روز دهم اردیبهشت روز اخراج غربی های استعمارگر از پهنه خلیج فارس است. ما به خلیج فارس تنها به عنوان بخشی از سرزمینمان نگاه نمی کنیم بلکه خلیج فارس بخشی‌ از هویت تاریخی و فرهنگی ماست.

وزیر ارشاد با بیان این مطلب که در خلیج فارس همه منابع غنی انرژی را داریم گفت:‌ علاوه بر آن آبراه بی‌نظیر بین‌المللی در آن قرار دارد و همه اینها مهم است ولی بالاتر از آن این است که خلیج فارس از استوانه‌های هویتی جامعه ایرانی است.

وی افزود: در هیچ بخشی از خلیج فارس از شمال تا جنوب چیزی جز عظمت فرهنگی ایران را پیدا نمی‌کنیم. مدتی پیش در یکی از کشورهای همسایه در جنوب خلیج فارس بودم، آن کشور چند موزه مهم داشت که به حسب دعوت میزبان از آن‌ها بازدید کردم، هرچه برادران عزیزمان توضیح می‌دادند جز تاریخ پرافتخار ایران عزیز ما نبود.

اسماعیلی تصریح کرد: بخش مهمی از حوزه فرهنگی در جنوب خلیج فارس هم متاثر از ایران فرهنگی ماست، ایران فرهنگی اساساً نمی‌تواند در مرزهای جغرافیایی محصور باشد. یک سمت ایران فرهنگی تا عمق چین نفوذ کرده است، همه هند، افغانستان، آسیای مرکزی، قفقاز شمالی و جنوبی تا غرب مدیترانه و شمال آفریقا را در بر گرفته است وقتی از خلیج فارس نام می بریم از تاریخی چند هزار ساله یاد می‌کنیم.

به گفته وزیر ارشاد ما به داشته‌های هویت‌آفرین خلیج فارس افتخار می‌کنیم؛ خلیج فارس یکی از مهم‌ترین حوزه‌های تمدنی ماست. در حاشیه خلیج فارس مردان و زنان بزرگی در تاریخ داشتیم و افتخارات بزرگی را برای صیانت از ایران عزیز و فرهنگ غنی آن در این مرز و بوم تجربه کردیم. در هفت آذر ۱۳۵۹ غیور مردان نیروی دریایی با پشتیبانی نیروی هوایی توانستند تاسیسات دریایی و ناوگان دریایی رژیم بعث عراق را از بین ببرند.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: در خلیج فارس شهید مهدوی را داریم که غیور مردانه در برابر آمریکایی‌ها ایستاد و به شهادت رسید و ده ها نقطه افتخار آمیز دیگر که آخرین آن سال گذشته رخ داد که در جریان آن غیور مردان نیروی دریایی ارتش توانستند افتخاری بزرگ خلق کنند و دور کره زمین را با ناوگان کاملا ایرانی مبتنی بر دانش و دلاوری ایرانی طی کنند. نسل جوان باید با گذشته پرافتخار ما آشنا شود؛ به جوانان توصیه می‌کنم کتاب مرحوم ایرج افشار سیستانی در مورد خلیج فارس را بخوانند تا با همه داشته های تاریخی پرافتخار خلیج فارس آشنا شوند.

وزیر ارشاد تصریح کرد: با هیچ کس در مورد خلیج فارس اختلاف دیدگاه و نظر نداریم چراکه موضوع روشن است، خلیج فارس تا ابد خلیج فارس خواهد بود و انشاالله به عنوان بخش جدا ناپذیر از تاریخ فرهنگ و هنر برای ایران خواهد درخشید.

انتهای پیام/

کیانوش رضایی کد خبر: 1228916 برچسب‌ها خلیج فارس

دیگر خبرها

  • اعلام اولویت‌های تولیدی از سوی رییس سازمان سینمایی
  • حاجی‌بابایی: امسال دیگر کسی نمی‌تواند بودجه «حوزه فرهنگ» را پرداخت نکند
  • امسال دیگر کسی نمی‌تواند بودجه «حوزه فرهنگ» را پرداخت نکند
  • خلیج فارس یکی از مهم‌ترین حوزه‌های تمدنی ماست/ نسل جوان باید با گذشته پرافتخارمان آشنا شود
  • لزوم نظارت، حمایت و هدایت، پس از صدور مجوز مؤسسات فرهنگی
  • وزارت ارشاد: محمد خزاعی می‌ماند
  • ۳ فیلم سینمایی در راه اکران سینماها
  • سه فیلم جدید در راه اکران/قرارداد «تاوان»،«نیلگون» و«قلهک» ثبت شد
  • تغییر رئیس سازمان سینمایی تکذیب شد
  • تغییر محمد خزاعی در سازمان سینمایی تکذیب شد