Web Analytics Made Easy - Statcounter

اسلام آباد - ایرنا - معاون وزیر امور اقتصاد و دارایی و رییس کل گمرک ایران، اجرای طرح تبادل الکترونیکی اطلاعات مربوط به واردات و صادرات کالا در میان کشورهای عضو اکو را از موضوعات بررسی شده در نشست اسلام آباد رئیسان گمرک عضو اکو عنوان کرد و افزود:این طرح به زودی از سوی همه کشورها اجرایی می شود.

'فرود عسگری' روز سه شنبه در حاشیه برگزاری هشتمین اجلاس منطقه ای رئیسان گمرک سازمان همکاری های اقتصادی (اکو) در اسلام آباد پاکستان در گفت و گوی اختصاصی با ایرنا گفت: ایران و جمهوری آذربایجان هم اکنون در حال اجرای طرح تبادل الکترونیکی اطلاعات مربوط به واردات و صادرات کالا بوده و ترکیه و افغانستان نیز در حال اجرای آزمایشی آن هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


معاون وزیر امور اقتصاد و دارایی و رییس کل گمرک ایران تصریح کرد: اجرای این توافق نامه ها به کشورهای عضو کمک می کند تا در خصوص ترخیص کالا و جلوگیری از معطلی بی مورد کالا در انبار پیش از ترخیص اقدام کرد.
وی با تشریح اقدامات ایران طی سال جاری در زمینه مبارزه با قاچاق کالا و مواد مخدر نیز گفت: طی 9 ماه گذشته ایران در بین کشورهای حوزه آسیا و اقیانوسیه، رتبه نخست کشف قاچاق و کنترل تجارت غیرقانونی را کسب کرده است.
وی ادامه داد: بر اساس گزارش موسسه مطالعات منطقه ای آسیا و اقیانوس آرام، ایران طی سال جاری 288 مورد کشف در بحث مبارزه با قاچاق مواد مخدر داشته است.
عسکری در بخش دیگری از سخنانش با تشریح دیگر جزییات این اجلاس، یکی از اهداف اصلی این نشست را امضای توافق نامه برای کمک متقابل در امور گمرکی بین کشورهای عضو اکو خواند و گفت: این مهم، امروز اجرایی می شود.
معاون وزیر امور اقتصاد و دارایی و رییس کل گمرک ایران همچنین با تشریح همکاری های منطقه ای ایران و دیگر کشورهای عضو تصریح کرد: ایران، ترکیه و جمهوری آذربایجان به عنوان کشورهای عضو اکو، با موفقیت در خصوص مبارزه با تجارت غیرقانونی، به ویژه قاچاق مواد مخدر اقدام می کنند.
عسگری خاطرنشان کرد:'با کنترل تجارت غیرقانونی، می توانیم همکاری تجاری بهتری بین دولت های عضو اکو داشته باشیم.'
رییس کل گمرک جمهوری اسلامی ایران همچنین از ترانزیت کالا به عنوان دیگر موضوع بررسی شده در این نشست یاد کرد و افزود: در این نشست در خصوص افزایش همکاری اعضا برای افزایش درآمدها از ترانزیت کالا تبادل نظر شد.
عسکری همچنین در خصوص اقدامات انجام شده برای آسان شدن تجارت ایران و پاکستان نیز یاد آور شد: دو کشور برای رفع مشکلات تجارت، نشست هایی با موضوع گمرک تشکیل داده اند و در حال بهره گیری از فناوری جدید در گمرکات مرزی برای آسان شدن تجارت دو جانبه هستند.
معاون وزیر امور اقتصاد و دارایی و رییس کل گمرک ایران در پایان سخنانش گفت:در هشتمین اجلاس منطقه ای روسای گمرک اعضای اکو در خصوص راه های تقویت همکاری های گمرکی در منطقه اکو تبادل نظر شد.
این مسئول ایرانی عضو ' اکو' همچنین با بیان اینکه در این اجلاس، جمهوری اسلامی ایران در خصوص آموزش اعضای (اکو) اقدام می کند، افزود: توسعه برنامه های آموزشی منطقه ای در دستور قرار گرفته و به زودی نیز همایشی در تهران برای تبادل تجربیات و آموزش اعضای اکو برگزار می شود.
به گزارش ایرنا سازمان همکاری اقتصادی (اکو) یک سازمان اقتصادی منطقه‌ای است که سه کشور ایران، پاکستان و ترکیه در سال ۱۳۴۳ (۱۹۶۴) نخستین بار این سازمان را پایه‌ریزی کردند.
این سازمان در ابتدا با نام «آر سی دی» - که نام اختصاری سازمان همکاری عمران منطقهای - است، آغاز به کار کرد. پس از انقلاب ایران (۱۳۵۷) در ایران، کار سازمان با وقفه مواجه شد و در سال ۱۳۶۴ با نام «اکو» حیات خود را از سر گرفت.
پس از فروپاشی شوروی، در سال ۱۳۷۲ کشورهای افغانستان، جمهوری آذربایجان، قزاقستان، ترکمنستان، قرقیزستان، ازبکستان و تاجیکستان نیز به سازمان اکو پیوستند. این سازمان هم‌اکنون با ده عضو، حدود ۳۳۰ میلیون تن جمعیت، امکاناتی نظیر نفت، گاز و صنعت در اختیار دارد.
طبق اساسنامه این سازمان، اکو برای بهبود شرایط توسعه اقتصادی پایدار کشورهای عضو تلاش می‌کند؛ و برای حذف تدریجی موانع تجاری در این منطقه فعالیت دارد. از دیگر اهداف اکو، تهیه برنامه مشترک برای توسعه منابع انسانی در این ده کشور است.
این سازمان همچنین برای سرعت بخشی برنامه توسعه حمل و نقل و ارتباطات فعالیت می‌کند و زبان رسمی اکو انگلیسی است و مقر اصلی آن، شهر تهران در ایران است.
به مناسبت پیوستن افغانستان و کشورهای قفقاز و آسیای میانه از جمله ترکمنستان، قرقیزستان، ازبکستان، قزاقستان، تاجیکستان و آذربایجان به سازمان اکو و افزایش اعضای این سازمان از ۳ کشور، ایران، پاکستان و ترکیه به ۱۰ کشور، روز هفتم آذر ۱۳۷۱، به عنوان روز اکو نامگذاری شد.
آساق**6126*شبس*1488 *سیدبهادر حسینی* انتشاردهنده: بهمن بامداد**

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۶۲۲۶۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رییس جدید کمیته تخصصی هواشناسی و علوم جوی آیورا منصوب شد

به گزارش خبرگزاری مهر، در راستای توسعه همکاری‌های علمی و پژوهشی این پژوهشگاه با سازمان‌های بین‌المللی منطقه‌ای، محمود مولی‌نژاد رئیس مرکز منطقه‌ای علوم و فناوری کشورهای حاشیه اقیانوس هند موسوم به IORAG، در حکمی مهدی رهنما "رئیس پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو کشور" را به سمت "رئیس کمیته تخصصی هواشناسی و علوم جوی کارگروه آکادمیک اتحادیه کشورهای حاشیه اقیانوس هند (IORA)" منصوب کرد.

از سمت‌های بین‌المللی مهدی رهنما رئیس این پژوهشگاه در سازمان‌های بین‌المللی می‌توان به عضویت در تیم کارشناسی فهرست سازی رخدادهای مخاطره‌آمیز وضع هوا، آب، اقلیم و محیط زیست (ET-CHE) سازمان هواشناسی جهانی (WMO) و همچنین عضویت در تیم کارشناسی کاهش خطر بلایا (ET-DRR) کارگروه خدمات اتحادیه منطقه‌ای II (محدوده آسیا) سازمان هواشناسی جهانی (WMO RA II WG-S) اشاره نمود.

در همین راستا در ماه مارس ۲۰۲۱ میلادی ایان لیسک "رئیس کمیسیون هوا، اقلیم، آب، دریا و کاربردها و خدمات محیطی مرتبط سازمان هواشناسی جهانی" موسوم به SERCOM با صدور تقدیرنامه‌ای از مشارکت ارزشمند وی به عنوان کارشناس فعال در کار این کمیسیون طی آوریل ۲۰۲۰ تا مارس ۲۰۲۴ میلادی تقدیر به عمل آورد.

شایان ذکر است، اتحادیه همکاری‌های منطقه‌ای حاشیه اقیانوس هند موسوم به IORA با عضویت ۲۳ کشور از سه قاره آسیا، آفریقا و اقیانوسیه در سال ۱۹۹۷ با اهداف آزاد سازی تجاری، تقویت همکاری‌های آموزشی، تکنولوژیکی و ایجاد تسهیلات تجاری و سرمایه گذاری به منظور تقویت روابط تجاری و اقتصادی بین کشورهای عضو در مقر کشور موریس پایه گذاری شده است.

گروه آکادمیک اتحادیه کشورهای حاشیه اقیانوس هند (IORAG) از ارکان و ساختار مهم و تخصصی این سازمان بین‌المللی می‌باشد که متشکل از افراد دانشگاهی و نمایندگان بخش‌های آموزشی و پژوهشی است که با هدف تقویت کار تحقیقاتی در بین اعضا شکل گرفته است.

وزارت علوم، تحقیقات و فناوری جمهوری اسلامی ایران مسئولیت پیگیری و اجرای برنامه‌ها و پروژه‌های این گروه را بر عهده دارد.

از مهم‌ترین پروژه‌های این گروه می‌توان به مطالعه منابع آلودگی اقیانوس هند، توسعه مدیریت آموزشی، انتقال تکنولوژی، کاهش بلایای طبیعی، مدیریت مناطق ساحلی و پیگیری نتایج نشست تبادل دانشگاهی اشاره نمود.

کد خبر 6086601

دیگر خبرها

  • آغاز مزایده عمومی اکتشافی و معدنی سازمان صمت آذربایجان‌غربی
  • طعنه سردار سلیمانی به کشورهای منطقه /هیچ پرنده خارجی نمی‌تواند از آسمان ایران عبور کند
  • ظرفیت تجارت ایران و آفریقا به ۱۰ میلیارد دلار می‌رسد
  • پروژه‌های بزرگ برق‌ آبی را در۲۰ کشور اجرایی می‌کنیم | انتقال دانش ایرانی به سریلانکا
  • رئیسی: پروژه‌های بزرگ برق‌ آبی را در۲۰ کشور اجرایی می‌کنیم/ انتقال دانش ایرانی به سریلانکا
  • بهار روابط تجاری ایران - تاجیکستان/سرمایه‌گذاری لجستیکی در چابهار
  • استقبال کشورهای غرب آسیا از اکسپو ۲۰۲۴
  • رییس جدید کمیته تخصصی هواشناسی و علوم جوی آیورا منصوب شد
  • دریای کاسپین: اهداف استراتژیک و چالش‌های جدید برای روسیه
  • شیلات و کشاورزی رکورددار افزایش سرمایه‌گذاری در قشم