Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-30@15:12:15 GMT

ضرورت آشنایی دانش اموزان با آسیب رفتارهای پرخطر

تاریخ انتشار: ۲۴ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۶۳۴۳۷۹

ضرورت آشنایی دانش اموزان با آسیب رفتارهای پرخطر

تهران - ایرنا- افزایش آگاهی و شناخت کودکان و نوجوانان با رفتارهای پرخطر از جمله مسائل جنسی، ضرورتی اجتناب ناپذیر بوده و نیاز است با توجه به شرایط عرفی، فرهنگی و دینی جامعه، شناخت دانش آموزان نسبت به جنبه های مختلف آن ها آموزش داده شود.

تهران - ایرنا- افزایش آگاهی و شناخت کودکان و نوجوانان با رفتارهای پرخطر از جمله مسائل جنسی، ضرورتی اجتناب ناپذیر بوده و نیاز است با توجه به شرایط عرفی، فرهنگی و دینی جامعه، شناخت دانش آموزان نسبت به جنبه های مختلف آن ها آموزش داده شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


به گزارش گروه تحلیل، تفسیر و پژوهش های خبری ایرنا، براساس آمارهای اعلامی از سوی «عباسعلی باقری» مدیرکل آموزش و پرورش شهر تهران در صحن علنی شورای شهر، میزان رفتارهای پرخطر در بین دانش آموزان به شدت افزایش یافته به طوری که این میزان در دانش آموزان پسر به 19.7 درصد رسیده است.
آسیب شناسان و روانشناسان اجتماعی رفتارهایی همچون؛ اعتیاد، خشونت، روابط جنسی خارج از عرف و ... را در شمول روابط پرخطر تعریف کرده اند.در میان رفتارهای متعدد پرخطر، مسائل جنسی یکی از مهمترین رفتارهایی است که می تواند به سلامت جسم و روح کودک و نوجوان آسیب وارد کند.
توضیح در باره مخاطرات این رفتار به خاطر فرهنگ و عرف حاکم بر جامعه به نوعی تابو شناخته می شود و از این رو سخن گفتن و ارایه اطلاعات در باره مخاطرات چنین رفتارهایی ، خط قرمز به شمار می آید.
دانش آموزان که اغلب سنین کودکی تا نوجوانی را شامل می شود، به دلایلی از جمله محدودیت های فرهنگی، عرفی و آموزشی از مسائل جنسی و خطرهایی که در این رابطه ممکن است آن ها را تهدید کند، آگاهی ندارند و چنین وضعیتی باعث می شود که گاه آسیب های جبران ناپذیری به روح و جسم آنان وارد شود؛ موضوعی که با افزایش نمونه های اذیت و آزار جنسی کودکان و نوجوانان در جامعه، ضرورت توجه به آن به منظور آگاهی و رویارویی با آن احساس می شود.

چرا آموزش مسائل جنسی به تابو شکنی نیازمند است؟
1- «زیگموند فروید» اندیشمند اتریشی در تعریف تابو می گوید این مفهوم به معنای تحریم و منع است و به آن دسته از رفتار، گفتار یا امور اجتماعی اطلاق می شود که بر طبق رسم و آیین، مذهب یا عرف جامعه، سخن گفتن در مورد آن ممنوع است. تابوها و ممنوعیت هایی که به لحاظ عرفی و فرهنگی نسبت به اظهار نظر در باره مسائل جنسی در جامعه وجود دارد، باعث شده است که موضوع به ویژه برای کودکان و نوجوانان که گاه در معرض آسیب های آن قرار می گیرند، ناشناخته باشد و همین عدم شناخت نیز نوع مواجهه وگریز آنها از موقعیت ها و رفتارهای پرخطر را تحت تاثیر قرار می دهد.
مسائل جنسی و بحث آموزش درست آن متناسب با فرهنگ بومی در مراکز آموزشی که در جامعه حالت تابو به خود گرفته است. در این شرایط برخی دانش آموزان در دوران بلوغ به سمت رفتارهای پرخطری می روند که در نهایت به سلامت جسمی و روحی آنان لطمه وارد می شود.
آموزش این قشر در زمینه رفتارهای پرخطر یکی از مهمترین برنامه هایی است که باید متناسب با شرایط شرعی و عرفی حاکم بر جامعه در دستور کار قرار گیرد.

2- برخی مدعی هستند که در گذشته و بدون آموزش مسائل جنسی ، نسل ها رشد کرده و و خانواده پایدار مانده است. در پاسخ به چنین دیدگاهی کارشناسان می گویند آنچه که در شرایط کنونی نوجوانان را بیش از همیشه تهدید می کند، بازشدن دریچه ای دیگر از ارتباطات تحت عنوان ارتباطات مجازی است که خلاء آموزشی باعث می شود تا کودکان و نوجوانان برای پاسخ به سوالات خود به ان رجوع کنند .

3- دوره گذار از دبستان به دوره اول دبیرستان دوره ای است که با کنجکاوی هایی از سوی دانش آموزان اعم از دختر و پسر همراه است و از این رو انتظار می رود که مسوولان تربیتی و روانشناسان اجتماعی بتوانند، با ارائه شناخت و آگاهی مناسب در این دوره، از انحراف و کجروی کودکان و نوجوانان پیشگیری کنند.
کنجکاوی در سنین نوجوانی یکی از مهمترین ویژگی های یک فرد است. نوجوان در این سن دوست دارد نه تنها به برخی از ناشناخته های ذهنی پی ببرد، بلکه با توجه به روحیات خاص خود به دنبال کسب آگاهی نسبت به تابوهای خود ساخته در جامعه است .
این ویژگی ها و همزمانی آن با دغدغه های جنسی دوران بلوغ و نبود ارایه اطلاعات و آموزش موجب شده تا برخی دانش آموزان به رفتاری روی آورند که در نهایت ممکن است فرد را به انحراف سوق دهد.
4- پاسخگویی به پرسش ذهنی کودک و نوجوان در زمینه های جنسی با رهیافت پرهیزگرایانه یکی از مشکلاتی است که برخی از خانواده ها و سیستم آموزشی کشور با آن دست به گریبان است.در این رهیافت مربیان و والدین به جای توانمند سازی و افزایش دانش جنسی کودکان به رویکرد، «پرهیزگرایانه» روی آورده که ملاک این رویکرد برپایه پرهیز و ممنوعیت است.
شاید این رویکرد با توجه به فرهنگ حاکم بر جامعه و برخی تابوهای عرفی در گذشته منتج به فایده بوده اما در شرایط کنونی با توجه افزایش آسیب های اجتماعی، این رویکرد دیگر کارکردی ندارد و باید همگام با تغییر سبک زندگی شیوه درک مسائل در افراد نیز تغییر کند.
والدین نخستین کسانی هستند که کودک یا نوجوان می توانند دانستنی های جنسی خود را از آنان به راحتی کسب کند، در شرایط کنونی اگرچه والدین در تمامی زمینه های درسی و تربیتی پیگیر وضعیت فرزندان هستند، اما زمانی که با پرسش های کودکان و نوجوانان خود در زمینه مسائل جنسی روبرو می شوند، سکوت اختیار می‌کنند یا پاسخ هایی غیر مرتبط می دهند؛ پاسخ هایی که نمی تواند ذهن جستجوگر نوجوان را اقناع کند، زیرا نسل کنونی به مدد تکنولوژی بسیار هوشمند عمل می‌کند و از برخی مسائل جامعه به واسطه فضای مجازی آگاهی دارد و پاسخ های غیر مرتبط را نمی پذیرند.

5- در کنار خانواده ، لازم است نظام آموزشی هم به نتیجه ای برسد که سناریو لازم را برای آموزش مهارت های جنسی در مراکز آموزشی طراحی کند. نبود تعریف مناسب از دانش جنسی و همچنین نحوه ارائه شناخت و آگاهی در کنار شیوه بیان مسائل و مشکلات نوجوانان و کودکان در مدارک آموزشی با خلاء ها و کاستی هایی همراه است که به بررسی های کارشناسانه و راه حل های مناسب نیاز دارد، زیرا درصد زیادی از جمعیت کودک، نوجوان و جوان جامعه در این مراکز مشغول علم آموزی هستند.
برای رفع چنین کاستی لازم است تدوین کنندگان کتاب های درسی راهکاری را در دستور کار قرار دهند تا به وسیله آن بتوان کودک و نوجوان را از رفتارهای پرخطر به ویژه رفتارهای جنسی برحذر داشت. در طراحی این راهکار نیاز است راهکارهای لازم برای افزایش آگاهی دانش آموزان و نحوه مواجهه و رویارویی آن ها با این مسائل ارائه شود.

**پژوهشم**2052** خبرنگار: غفار میرزایی** انتشار: شهناز حسنی
ایرنا پژوهش، کانالی برای انعکاس تازه ترین تحلیل ها، گزارش ها و مطالب پژوهشی ایران وجهان، با ما https://t.me/Irnaresearch همراه شوید.

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۶۳۴۳۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورت مشارکت همه جانبه متولیان عفاف و حجاب در جامعه

فرمانده انتظامی استان مرکزی با اشاره به اینکه عفاف و حجاب، ضامن امنیت و آرامش روانی در جامعه است، گفت:مشارکت همه جانبه متولیان فرهنگ عفاف و حجاب در جامعه لازم و ضروری است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از مرکزی و به نقل از روابط عمومی نیروی انتظامی استان، سردار هادی رفیعی‌کیا در جمع فرماندهان و کارکنان سپاه روح الله استان با اشاره به اینکه عفاف و حجاب به‌عنوان مهم‌ترین و متمایزترین ارزش فرهنگی و اجتماعی در جامعه به شمار می‌رود، اظهار کرد: نهادینه کردن این ارزش در بطن جامعه به خصوص در بین نسل جوان و آینده‌ساز، مستلزم توسعه و تکوین بنیان‌های دینی و اخلاقی است.

وی با اشاره به اینکه عفاف و حجاب نمادی از جهان‌بینی، ارزش‌ها و الگوهای رفتاری افراد در فرهنگ دینی و جامعه اسلامی است، افزود: در این برهه از زمان حفظ عفاف و حجاب و جلوگیری از ترویج بد حجابی در جامعه یک اصل مهم است.

فرمانده انتظامی استان مرکزی تصریح کرد: نهادینه‌سازی عفاف و حجاب در جامعه، امری مهم و غیرقابل انکار در تحکیم بنیان خانواده و حفظ ارزش‌های دینی و مذهبی به شمار می‌رود.

رفیعی‌کیا با تأکید به اینکه بخش اعظمی از معضل بدحجابی جامعه، حاصل یک برنامه‌ریزی از سوی معاندان نظام است، اظهار کرد: حجاب و عفاف یکی از مسائل مهم و کلیدی در جامعه اسلامی است و هر انسانی که در یک جامعه زندگی می‌کند مکلف و موظف است به حقوق سایرین احترام بگذارد و کاری نکند که باعث آزار و صدمه به دیگران شود.

وی با اشاره به اینکه عفاف و حجاب ضامن امنیت و آرامش روانی در جامعه است، گفت: مشارکت همه جانبه متولیان فرهنگ عفاف و حجاب در جامعه لازم و ضروری است.

فرمانده انتظامی استان مرکزی با تشریح وظایف پلیس در زمینه عفاف و حجاب، گفت: همه افراد در هر حوزه‌ای با توجه به مسئولیتی که دارند، باید به وظیفه قانونی، دینی و شرعی خود عمل کنند، چرا که توجه به مسئله عفاف و حجاب به عنوان رکن اساسی در پیشگیری از بسیاری از ناهنجاری‌ها نقش بسزایی دارد.

رفیعی‌کیا با تأکید بر اهمیت کنترل فضای مجازی بالاخص در حوزه عفاف و حجاب اضافه کرد: ما با حجم عظیمی از توطئه‌های دشمن در جنگ ترکیبی مواجه هستیم که باورها و اعتقادات دینی مردم را مورد هدف قرار داده و این می‌طلبد که با تیزبینی و سرعت عمل راه را بر آنان ببندیم و نقشه‌های شوم و پلیدشان را نقش بر آب کنیم.

کد خبر 748866

دیگر خبرها

  • طرح پنج شنبه های طلایی سبب دوری دانش آموزان از فضای مجازی می شود
  • ضرورت برگزاری جشنواره فیلم اقوام ایرانی با قدرت و کیفیت
  • ویپ و خطراتی فراتر از آسیب به ریه و مغز
  • علم همراه با خلاقیت مسائل جامعه را حل می‌کند
  • پایان همایش «حکمت مطهر» با موضوع استان مطهری و مسائل جوانان
  • عفاف و حجاب ریشه در فطرت زن دارد/ دلایل عقلی ضرورت حجاب را تائید می کند
  • ضرورت اجرای قانون جوانی جمعیت به طور کامل
  • ضرورت مشارکت همه جانبه متولیان عفاف و حجاب در جامعه
  • راه حل مسائل فرهنگی بازگشت به سیاست و سیاستگذاری
  • دانشجویان خود را نسبت به مسائل روز دخیل بدانند