Web Analytics Made Easy - Statcounter

نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی بر ضرورت تقویت زیرساخت‌ها به منظور پایداری در زمان وقوع زلزله تاکید کرد.

سیدمهدی مقدسی در گفت‌وگو با ایسنا، با عرض تسلیت به خانواده جانباختگان زلزله اخیر و آرزوی بهبودی و سلامتی برای مصدومین اظهار کرد: ایران در منطقه گسل‌های زلزله خیز زمین قرار دارد و هر چندسال یکبار زمین لرزه هایی با مقیاس بالا در آن رخ می دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به آسیب های فراوانی که در زلزله های مختلف به ایران وارد شده است، افزود: به نظر می‌رسد هنوز با توجه به این آسیب‌ها، موضوع زلزله و آثار تخریبی آن در کشور ما جدی گرفته نشده است.

وی افزود: گرچه دولت و متولیان امر نظیر شهرداری‌ها و نظام مهندسی ساختمان تلاش می‌کنند که موضوع مقاوم سازی را در بین مردم امری جدی مطرح کرده و تغییرات اساسی را در بافت فرسوده صورت دهند، اما به نظر می رسد تا نقطه مطلوب فاصله داریم و درصد بالای تخریب زلزله اخیر در غرب کشور دلیلی بر این ادعاست که هنوز کار اساسی در مقاوم سازی و استحکام ابنیه و سازه های ناایمن صورت نگرفته است.

وی با اشاره به تقویت زیرساخت‌ها در کشورهای زلزله‌خیزی نظیر ژاپن گفت: با وجود اینکه این کشور درصد بالایی از وقوع زمین لرزه را به خود اختصاص داده است اما به دلیل مقاوم سازی صورت گرفته شاهد حداقل خسارت وارده هستیم و به عبارتی تلفات جانی در این کشور متاثر از زلزله به صفر رسیده است.

مقدسی با اشاره به ضعیف بودن زیرساخت‌ها در ایران و به تبع آن در استان مرکزی، گفت: گرچه اقدامات خوبی در این سالها صورت گرفته است اما کافی نیست و باید فکر اساسی کرد. باید در ساخت و سازهای جدید اصول مقاوم سازی به درستی رعایت شود.

وی با انتقاد از ساخت و سازهای غیرمجاز در استان مرکزی به ویژه نقاط حاشیه نشین استان اظهار کرد: از آنجا که این ساخت و سازها به صورت غیرقانونی و غیر مجاز در سکونتگاه های غیررسمی انجام می شود و نظارتی هم بر احداث بناها نیست، لذا از استحکام لازم برخوردار نبوده و با کوچکترین زمین لرزه‌ای تخریب می‌شوند.

وی تاکید کرد: باید به گونه‌ای در بین مردم فرهنگ سازی شود که مقاوم سازی تبدیل به یک ضرورت شود نه الزام قانونی و لازم است نگرش مردم به این مسئله تغییر پیدا کند تا برای حفط جان خود و فرزندان بر رعایت استاندارد در ساختمان‌سازی توجه لازم را داشته باشند.

این نماینده مردم در خانه ملت افزود: اگر به تصاویری که از زلزله غرب کشور منتشر شده نگاه کنیم متوجه خواهیم شد که درصد تخریب در اماکنی که در بافت فرسوده قرار دارند یا از استحکام بنای لازم برخوردار نبودند بیشتر بوده است.

وی گفت: این مسائل در زمان وقوع زلزله از سوی همه مسئولان مطرح می شود و همگان تاسف می‌خورند و پس از گذشت چند روز از وقوع زلزله به فراموشی سپرده می‌شود، در حالی که خسارات ناشی از بلایای طبیعی باید درس بزرگی برای همه مسئولان و متولیان امر باشد تا در تحکیم ابنیه و سازه‌های ناایمن تلاش جدی کنند.

مقدسی خواستار نظارت بیشتر در ساخت‌وسازها و سخت گیری در تایید روند صدور مجوز اجرای سازه‌های ساختمانی با تاکید بر رعایت استانداردهای لازم شد و افزود: تعیین ضوابط و مقررات برای شناسایی بافت‌های فرسوده و تبدیل آنها به بافت‌های مستحکم با حفظ حقوق مالکین اصلی‌ترین اولویت است.

نماینده اراک بر لزوم تقویت سازمان مدیریت بحران و نگاه علمی به بروز بلایای طبیعی برای مدیریت بهینه تاکید کرد و افزود: فرهنگ سازی از طریق رسانه ها برای مقاوم سازی بناها و ساخت اصولی منطبق با استانداردهای لازم، برخورد قانونی با کوتاهی هایی که در احداث بناهای غیرمستحکم صورت گرفته است و بخش اعظمی از تخریب‌های ابنیه متاثر از اهمال‌ و کوتاهی آنان بوده است و مواخذه و در نظر گرفتن اشد مجازات برای ناظران خاطی ساختمانی از ضروریات است.

مقدسی با تاکید بر اینکه پیشگیری قبل از اتفاق باید جدی گرفته شود، افزود: اگر با کوتاهی ها و اهمال کاری ناظران متخلف و افرادی که در ساخت وسازهای غیراصولی دخیل بودند برخورد جدی شود قطعا بازتاب خوبی در جامعه داشته و این برخورد سلبی موجب خواهد شد که مقاوم سازی بناها محقق شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۶۷۶۶۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کرمانشاه وارث‌دار پروژه‌های نیمه تمام افتتاح شده دولت قبل است

به گزارش خبرنگار مهر محمدطیب صحرایی بعد از ظهر شنبه در جلسه ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران این استان که با ریاست رئیس سازمان مدیریت بحران کشور در سالن جلسات شهید سلیمانی استانداری کرمانشاه برگزار شد، اظهار کرد: وقتی صحبت از بحران می‌شود مدیریت و کنترل به‌موقع آن مدنظر است تا عوارض احتمالی به حداقل ممکن برسد.

وی با اشاره به وقوع حوادث طبیعی طی سال‌های اخیر در کرمانشاه، افزود: به دلیل شرایط اقلیمی موجود، مجموعه‌ای از حوادث ممکن شامل حوادث کوهستانی، آتش سوزی پوشش گیاهی، پدیده ریزگردها، سیل، زلزله و… این استان را در بر می‌گیرد.

استاندار کرمانشاه با تاکید بر اینکه برای مجموعه این حوادث باید آماده باشیم، تصریح کرد: می‌طلبد این استان در بحث اعتبارات، تجهیزات و امکانات با یک عنایت ویژه دیده شود.

صحرایی با بیان اینکه ما وارث برخی از اقدامات و پروژه‌های نیمه تمام دولت‌های قبلی هستیم که باید آنها را به سرانجام برسانیم، گفت: یکی از این موارد بحث بازسازی مناطق زلزله زده سال ۱۳۹۶ کرمانشاه است که با اعلام جشن بی‌موقع اتمام بازسازی این مناطق، از ردیف اعتباری بودجه حذف شد.

وی اضافه کرد: در حالی که هنوز هم خرابی‌های زلزله قابل مشاهده است و ده‌ها ساختمان دولتی و عام‌المنفعه تخریب شده در این مناطق باقی مانده‌اند و قابلیت استفاده ندارند.

صحرایی تاکید کرد: برخی از این ساختمان‌ها تا مرحله ۸۰ درصد پیشرفت فیزیکی هم پیش رفته، اما با اعلام جشن اتمام بازسازی هم اکنون بلاتکلیف رها شده و کمترین اتفاقی برای بازسازی آنها انجام نشده است.

وی از راه آهن کرمانشاه به‌عنوان دیگر پروژه نیمه تمام افتتاح شده در دولت قبلی نام برد و گفت: برای ادامه این راه آهن تا شهر کرمانشاه در حال حاضر یک همت اعتبار نیاز است.

به گفته صحرایی، این پروژه‌های نیمه تمام افتتاح شده در دولت قبلی، بیش از پیش بر دوش کرمانشاه سنگینی می‌کند.

استاندار کرمانشاه به مسئله آبشوران پرداخت و تاکید کرد: در حال حاضر وجود این رودخانه خطرساز و به دغدغه مردم شهر کرمانشاه تبدیل شده است.

وی تاکید کرد: اگر آبشوران ساماندهی شود، نه تنها رفع بحران صورت گرفته بلکه مسیر این رودخانه به یکی از زیبایی‌ها و جاذبه‌های تفریحی شهر کرمانشاه تبدیل می‌شود.

صحرایی گفت: بر اساس برآوردها ۲.۷ همت برای بازسازی و ایمن سازی مناطق زلزله زده و ۱.۳ همت برای ایمن سازی سایر نقاط و در مجموع چهار همت برای ایمن سازی این استان نیاز است.

کد خبر 6090256

دیگر خبرها

  • رفع مشکلات مدیریت بحران کرمانشاه در گرو ۴ همت اعتبار
  • ثبت ۱۶ هزار زلزله در سال گذشته
  • وقوع سالانه ۱۴ تا ۱۵ هزار زلزله در سطح کشور
  • برای اتمام واقعی بازسازی زلزله کرمانشاه و ایمن سازی استان ۴ همت اعتبار نیاز است
  • کرمانشاه وارث‌دار پروژه‌های نیمه تمام افتتاح شده دولت قبل است
  • ساختمان‌های اداری باقیمانده در مناطق زلزله‌زده کرمانشاه بازسازی و تکمیل می‌شود
  • سازه‌های کشور باید در برابر زلزله‌های ۸ ریشتری مقاوم باشند
  • معرفی استان کرمانشاه به عنوان مرکز پشتیبانی غرب کشور در سوانح و بلایای طبیعی
  • بازدید میدانی رئیس سازمان مدیریت بحران کشور از بنا‌های آسیب دیده زلزله ۹۶
  • لزوم حضور به موقع در بحران‌های طبیعی/وقوع۳۰ آتش‌سوزی در مراتع سقز