Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش پارس نیوز،

حدود یک هفته پیش بود که زمین‌لرزه‌ای نسبتاً قوی استان‌های غربی ایران را لرزاند و با توجه به اینکه مرکز این زمین‌لرزه استان کرمانشاه بود، بیش از 400 نفر از هموطنانمان در این استان جان باختند و بیش از 7000 نیز زخمی شدند.

عمده آمار جان باختگان به شهر سرپل ذهاب و بعد سایر بخش‌های استان کرمانشاه مربوط می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از همان ساعات اولیه وقوع این زلزله‌ سازمان‌های امدادرسان و سپاه و ارتش مشغول امدادرسانی و رسیدگی به وضعیت آسیب‌دیدگان شدند.

ساعتی پس از وقوع این زمین‌لرزه مقامات کشورمان در پیام‌هایی وقوع این زمین‌لرزه و جان باختگان جمعی از هموطنانمان را به بازماندگان این حادثه تسلیت گفتند. صبح فردای این زمین‌لرزه نیز هیئتی ویژه از سوی مقام معظم رهبری وارد مناطق زلزله‌زده کرمانشاه شدند.

این هیئت متشکل از حجت‌الاسلام والمسلمین معزی نماینده رهبر انقلاب در جمعیت هلال احمر، حجت‌الاسلام والمسلمین محمدی عراقی نماینده مردم استان کرمانشاه در مجلس خبرگان رهبری و تعدادی از مسئولان جمعیت هلال احمر بودند که به منظور بازدید از مناطق زلزله‌زده و بررسی روند خدمت‌رسانی به زلزله زدگان از سوی دفتر مقام معظم رهبری وارد استان کرمانشاه شدند تا از نزدیک روند ارائه خدمات و فعالیت‌های امدادی را ارزیابی کنند.

صبح دیروز نیز مقام معظم رهبری، به صورت سرزده و به منظور سرکشی و دیدار با مردم در مناطق زلزله‌زده غرب کشور در استان کرمانشاه حاضر شدند. مقام معظم رهبری ابتدا در شهر سر پل ذهاب حضور یافتند و از برخی نقاط آسیب‌دیده بازدید کردند. ایشان سپس در جمع مردم سر پل ذهاب حاضر شدند و دقایقی در جمع اهالی داغدار و مصیبت‌زده‌ی این شهر سخنرانی کردند.

بازدید مقام معظم رهبری از مناطق زلزله‌زده کرمانشاه

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای خطاب به مردم گفتند: بسیار مایل بودم که در زمان شادی دل‌ها و خرمی زندگی به شهر شما مردم مهربان و باوفا بیایم نه در شرایطی که دچار غم و بلا و چنین مصیبت شدیدی هستید.

رهبر انقلاب اسلامی با ابراز همدردی با یکایک دل‌های داغدار در شهرها و روستاهای آسیب‌دیده، افزودند: با غم شما، دل‌های ما پر از غم و افکار ما نیز گرفتار شد.

بازدید مقام معظم رهبری از مناطق زلزله‌زده کرمانشاه

ایشان افزودند: مسئولان به‌ویژه در برخی بخش‌ها در این حادثه خوش درخشیدند و کار و تلاش کردند و در همان ساعات اول حادثه، ارتش در شهرها و سپاه در روستاها با حضور مؤثر، به یاری افرادِ زیرِ آوارمانده شتافتند اما من به این حد از تلاش‌ها قانع نیستم بنابراین مسئولان بخش‌های مختلف باید تلاش و مجاهدت خود را مضاعف کنند.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای مردم را به تلاش برای آباد ساختن منطقه و رقم زدن روزگاری بهتر فرا خواندند و خطاب به آنان گفتند: چشم امید را به نیرو، تلاش و قدرت خود معطوف کنید و با تکیه به غیرت خدادادی، زندگی شاد و باطراوتی بسازید.


بازدید مقام معظم رهبری از مناطق زلزله‌زده کرمانشاه

زلزله‌های مخرب در ایران پس از انقلاب‌ حضور رهبر انقلاب در این مناطق

اما زلزله کرمانشاه تنها زلزله پر خسارت تاریخ ایران پس از پیروزی جمهوری اسلامی ایران نیست و پیش از این هم در برخی نقاط دیگر کشورمان زمین‌لرزه‌هایی خسارات مالی و روانی زیادی را به وجود آورده بودند. در آن ایام هم مقام معظم رهبری به منظور همدردی و دیدار با آسیب‌دیدگان این بلای طبیعی به مناطق زلزله‌زده سفر کرده بودند.

خردادماه سال 1369 و زلزله رودبار

تا پیش از زلزله بم، مرگبارترین زمین لرزه‌ای که در کشور ما به وقوع پیوست، مربوط به خردادماه سال 1369 در استان‌های زنجان و گیلان بود. مرکز این زمین‌لرزه شهر رودبار اعلام شد و بیشترین خسارت مالی و جانی در این شهر رخ داد. در یان حادثه 40 تا 50 هزار نفر از ساکنان مناطق شمال و شمال غرب کشور درگذشتند. علاوه بر آن، تعداد بیشمار دیگری زخمی و بی‌خانمان شدند و شمار زیادی از چهارپایان اهلی روستاییان این منطقه از بین رفتند. این آمار در جایگاه خود تأسف‌بار و ناراحت کننده بود.

در آن ایام هم تازه چند ماهی از آغاز دوران رهبری آیت‌الله خامنه‌ای می‌گذشت، ایشان در جمع مردم آسیب‌زده این زمین‌لرزه حضور یافتند.

بازدید مقام معظم رهبری از مناطق زلزله‌زده گیلان و زنجان

تیرماه سال 69 حضرت آیت‌الله خامنه‌ای به منظور بازدید از مناطق زلزله زده و دلجویی و تفقد از بازماندگان درگذشتگان زلزله شمال و شمال غرب کشورمان وارد رودبار شده بودند و پس از بازدید از مناطق زلزله‌زده، طی سخنانی ضمن تسلیت به بازماندگان حادثه اخیر زلزله اظهار داشته بودند: اینگونه حوادث طبیعی نوعی امتحان الهی از افراد بشر است و یک مسلمان با ایمان و معتقد کسی است که با مشاهده چنین حوادثی با تلاش و نیرو و فعالیت بیشتر ضایعات این حوادث راجبران کند و بحمدالله ملت سخاوتمند و بزرگوار ما در این قضیه کمال همکاری و همدردی را با مصیبت دیدگان این حادثه کردند و سربلند از این امتحان الهی بیرون آمدند.

رهبر معظم انقلاب اسلامی با تأکید بر اینکه در این مقطع کنونی با تلاش و فعالیت هرچه بیشتر باید جبران خسارتها و ضایعات بشود، فرموده بودند: مسئولین دولتی با ثابت کردن نهایت دلسوزی خود نسبت به این ملت پیشاپیش همه برای جبران خسارتهای وارده در حرکت و تلاش هستند. و این نعمتی بزرگ است. و شما ملت نیز باید با اتکال به خدای متعال و همکاری و یاری رساندن به دولت همت و تلاش نمائید تا این کشور را بطور کامل بسازیم و مشکلات را از سر راه زندگی مردم برطرف کنیم. و این وظیفه ای هم برای مسئولین و هم برای مردم است که بسیج شوند و اوضاع کشور را حتی بهتر از قبل از این حادثه تأسف انگیز کنند.

بازدید مقام معظم رهبری از مناطق زلزله‌زده گیلان و زنجان

سفر غیرمنتظره رهبر انقلاب به بم؛ دی‌ماه 1382

آنچه در بم اتفاق افتاد، زمین‌لرزه‌ای به شدت 6.6 ریشتر بود که در بامداد 5 دی 1382 شهر بم و مناطق اطراف آن در شرق استان کرمان را لرزاند و کل شهر را با خاک یکسان کرد.

طبق آمار رسمی این زمین‌لرزه بیش از 26 هزار قربانی، 30 هزار مجروح و بیش از صدهزار نفر بی‌خانمان به جای گذاشت. در اثر این حادثه 90 درصد از سازه‌های شهر بم به کلی تخریب شدند. ارگ بم که با 2500 سال قدمت بزرگترین سازهٔ گلی جهان بود، به کلی ویران شد.

حضرت آیت الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی نیز 11 روز پس از وقوع این زمین‌لرزه بصورت غیرمنتظره و بدون اعلام قبلی به شهر زلزله زده بم رفتند و در بازدید چهارساعته از مناطق مختلف این شهر درمورد مشکلات و مسائل زلزله‌زدگان با آنان گفتگو کردند و از نزدیک در جریان مسائل و واقعیات شهر زلزله زده بم قرار گرفتند.

بازدید مقام معظم رهبری از مناطق زلزله‌زده بم با پوششی متفاوت

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در جمع مردم بم در مسجد جامع این شهر هدف از این سفر را عرض تسلی به مردم مصیبت دیده بم بیان و خاطرنشان کرده بودند: مصیبت مردم بم مصیبت همه ما است و در حقیقت این داغ برهمه مردم و برهمه کسانی که احساس اسلامی و انسانی دارند وارد شده است.

ایشان با تاکید بر اینکه هم مردم منطقه و هم مسئولین در مسئله زلزله بم دارای وظایف سنگینی هستند، افزوده بودند: تاکنون اقدامات با ارزشی از جانب مسئولان انجام گرفته اما هنوز کارهای زیادی باقیمانده که باید با همت دو تلاش مسئولان و همکاری و همدلی مردم انجام گیرد.

بازدید مقام معظم رهبری از مناطق زلزله‌زده بم با پوششی متفاوت

ایشان با تاکید برلزوم سازماندهی و هماهنگی بیش از پیش جهت برطرف کردن مشکلات مردم زلزله زده بم فرومده بودند: حادثه زلزله بم غم بزرگی است که ساماندهی کمک رسانی و تسریع در انجام امور اولیه و سپس بازسازی بم، تا حدودی تسلای این مصیبت خواهد بود.

ایشان با اشاره به گلایه مردم برخی مناطق بم در مورد نحوه توزیع برخی اقلام مورد نیاز بر لزوم دقت بیش از بیش برای توزیع عادلانه اقلام مورد نیاز مردم خاطرنشان کرده بودند: آب سالم و بهداشتی نیز در دسترس عموم مردم نیست و باید این مسئله بصورت جدی پیگیری و حل شود.

زلزله ورزقان در مردادماه 91

ساعت 4:53 دقیقه روز 21 مردادماه 91 زلزله‌ای به بزرگی 6.2 ریشتر در شهرستان اهر و 5:04 دقیقه در شهرستان ورزقان به وقوع پیوست. دو زمین‌ لرزه کمابیش شدید بودند و در استان‌های آذربایجان غربی، گیلان، زنجان و اردبیل و همچنین در باکو، پایتخت جمهوری آذربایجان، احساس شدند.

بر اثر این زمین‌لرزه در شهرستان‌های اهر، ورزقان و هریس، 306 نفر کشته و بیش از 5 هزار نفر مجروح شدند. در مجموع 155 هزار نفر دچار حادثه شدند که در اهر 67 هزار نفر، ورزقان 42 هزار نفر، هریس 40 هزار نفر و تبریز شش هزار نفر را در بر می‌گیرد. در محدوده این زمین‌لرزه‌ها 18 هزار و 618 واحد مسکونی دچار آسیب شده که از این تعداد 5 هزار و 329 واحد به طور کامل تخریب شده‌اند. در مجموع 410 روستا دچار تخریب شده و 65 روستا به طور کامل از بین رفته‌اند. 12 روستای شهرستان ورزقان به طور کامل تخریب شده که هر یک از این روستاها حدود 900 تا هزار نفر جمعیت داشتند که کمتر از 400 درصد آنها جان خود را از دست داده‌اند.

5 روز پس از وقوع این زلزله نیز حضرت آیت‌الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی با حضور سرزده در مناطق زلزله‌زده استان آذربایجان شرقی ضمن ابراز همدردی با ساکنان این مناطق از نزدیک در جریان خسارات وارد شده و نحوه کمک رسانی به زلزله زدگان قرار گرفتند.

بازدید مقام معظم رهبری از مناطق زلزله‌زده آذربایجان‌شرقی

روستای سرند از توابع شهرستان هریس یکی از مناطقی بود که مورد بازدید رهبر انقلاب اسلامی قرار گرفت.حضرت آیت‌الله خامنه‌ای سپس با حضور در روستای کوویچ با مردم این روستا از نزدیک دیدار و گفت‌وگو کردند.

رهبر معظم انقلاب اسلامی در جمع مردم کوویچ هدف اصلی از سفر به مناطق زلزله زده را ابراز همدردی و همدلی با مردم این مناطق و عرض تسلیت بیان و تاکید کرده بودند: همه ملت ایران با ساکنان مناطق زلزله زده همدرد و همدل هستند.

ایشان با توصیه مردم مناطق زلزله زده به صبر و بردباری خاطر نشان کردند: اگر ساکنان این مناطق با یکدیگر همکاری و همدلی داشته باشند این حادثه می تواند به سکوی پرش و دگرگونی چهره این منطقه تبدیل شود.

بازدید مقام معظم رهبری از مناطق زلزله‌زده آذربایجان‌شرقی

رهبر انقلاب اسلامی خدمت رسانی به مردم مناطق زلزله زده را خوب ارزیابی کرده و افزوده بودند: البته مسئولان برای بازسازی و مقاوم سازی مناطق زلزله زده وظایف سنگینی دارند و مردم این مناطق نیز باید به مسئولان برای انجام این وظایف سنگین کمک کنند.

منبع: پارس نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارس نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۷۲۲۷۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پرداختن به خاطرات مقام معظم رهبری؛ گام اول «ماجرا»

به گزارش خبرگزاری مهر، آیین رونمایی از فصلنامه تاریخی‌سیاسی «ماجرا» با حضور علی باقری‌کنی معاون سیاسی وزارت امورخارجه، منوچهر متکی وزیر اسبق امور خارجه، محمدمهدی دادمان رییس حوزه هنری و جواد موگویی سردبیر فصلنامه روز یکشنبه ۹ اردیبهشت در خانه اندیشه‌ورزان جوان برگزار شد.

در ابتدای این مراسم، جواد موگویی پژوهشگر تاریخ که سردبیری فصلنامه «ماجرا» را نیز برعهده دارد با بیان اینکه تصمیم چاپ فصلنامه «ماجرا» مربوط به سال ۱۴۰۰ بود، گفت: حوادث ۱۴۰۱ انتشار فصلنامه را تعویق انداخت. از طرفی اولین شماره را درباره دکترین نظام درحالی قبل از عملیات طوفان‌الاقصی شروع کردیم که واقعاً نمی‌دانستیم قرار است چه اتفاقاتی رقم بخورد که نکته قابل توجه اینجاست انتشار ماجرا به اتفاقات طوفان الاقصی برخورد. در محافل و فضای مجازی شنیده‌ایم که گفته شده ما این فصلنامه را بعد از حمله به اسراییل شروع کرده‌ایم که باید بگویم چنین چیزی نیست.

وی در ادامه به تشریح رویکرد فصلنامه ماجرا پرداخت و گفت: رویکرد فصلنامه حوادث بعد از انقلاب خواهد بود و علت آن این است که ما در تاریخ‌نگاری بعد از انقلاب غفلت عظیمی کرده‌ایم و تاریخ‌نگاری دهه ۶۰ را در افکار عمومی باخته‌ایم هرچند یک دهه بعد و در موضوع تاریخ‌نگاری دهه ۷۰ مسئله بکر است.

سردبیر فصلنامه ماجرا عدم دسترسی به اسناد را نقطه ضعف برای پرداختن به تاریخ دانست و افزود: وزارت خارجه هنوز اسناد مشروطه، مسئله ملی شدن صنعت نفت و حکومت پهلوی اول و دوم را آزاد نکرده است و دستگاه‌های سندی ما مثل مرکز اسناد خیلی سلیقه‌ای عمل می کنند. عدم بازگویی خاطرات از طرف رجال سیاسی نیز یک مساله مهم است که متاسفانه در کشورمان پابندی به جلسات خاطره‌گویی نیستند و افراد براساس سلیقه خاطرات را می‌گویند و همین باعث می‌شود ما افکار عمومی را از دست بدهیم.

وی با تاکید براینکه دنبال دیده شدن فصلنامه «ماجرا» نیستیم، گفت: ما گام اول را برای پرداختن به خاطرات و کارنامه رهبر معظم انقلاب برداشته‌ایم و امیدوارم ابعاد این مسئله به بحث و گفت‌وگو گذاشته شود.

در ادامه، علی باقری‌کنی معاون سیاسی وزارت خارجه ابتکار و شجاعت را ویژگی مهم فصلنامه «ماجرا» دانست و با تاکید براینکه ورود به پژوهش درباره امنیت ملی جسارت و شهامت و فکر می‌خواهد، گفت: مجموعه مصاحبه‌ها و تصاویر جمع‌آوری شده در این فصلنامه ارزشمند است که نشان می‌دهد در آینده با سلسله مطالبی روبرو خواهیم بود که می‌تواند نیازهای نسل کنونی و آینده کشورمان و دیگر کشورها را که دغدغه فرایند انقلاب دارند را از دل پژوهش بشناسند.

وی پژوهش تاریخ را یک میدان خطیر دانست و افزود: پرداختن به پژوهش تاریخ یک میدان بسیار خطیر است که فعالیت در آن آسان نیست، چون چندگانگی نگاه و ایده و تفکر در آن جولان پیدا می‌کند و طبیعی است که تلاقی نگاه‌ها در این میدان وجود دارد.

معاون سیاسی وزارت خارجه در ادامه گفت: جای چنین پدیده‌ای در میان منشورات انقلاب اسلامی خالی بود که امیدواریم با ارتقا کیفی مجموعه به محصولات و تولیدات معتبرتر و مستحکم‌تر و قابل اعتنا بیشتری دست پیدا کنیم. آن چیزی که به‌نظرم مهم می‌آید، این است که آن کاری که نتیجه این زحمت و تلاش خودش را نشان دهد، این است که ما به یک الگو و الگوهایی در عرصه حکمرانی جمهوری اسلامی با نگاه رهبر مقام معظم رهبری برسیم تا زمینه ارتقا حکمرانی دینی در کشور صورت گیرد.باقری هدف از پرداختن به تاریخ پژوهشی انقلاب را الگوسازی دانست و گفت: علوم انسانی مثل ریاضی نیست که رابطه علی و معلولی قطعی مشخص را نشان دهد لذا علوم انسانی پیچیدگی و شیرینی خاص خودش را دارد پس ما باید با این نگاه این کار را روشمند ببینیم.

او به تشریح خطرات جدی انقلاب اسلامی در چهار دهه گذشته اشاره کرد و گفت: کارکرد و نتیجه این مجله باید روشن شدن فرایند و ساز و کاری باشد که کشورمان را به این نتیجه رساند که در بیش از سه دهه گذشته از خطرات جدی که می‌توانست کشور را در عرصه دیگری وارد کند، چیست و چه ویژگی‌هایی وجود داشت که ما توانسته این این موفقیت را کسب کنیم.

معاون سیاسی وزارت خارجه با بیان اینکه روایت‌ها معمولاً از تنگناهاست، گفت: فهم من این است که رمز اصلی این موفقیت و کلید واژه اصلی آن حکمت است حکمتی که رهبری و شالوده حکمرانی جمهوری اسلامی در دوره امام (ره) و رهبر انقلاب از آن بهره داشته است.

حکمت علاوه‌بر اینکه دانش و اطلاعات دارد، نور دارد که ناشی از ایمان شخصی و تقوای حاکمیت (سیاسی) است. این تقوا یعنی اینکه به الزامات یک حکومت دینی پایبند باشید.

در ادامه مراسم، منوچهر متکی وزیر اسبق خارجه کشورمان به ذکر خاطراتی از دوران مسوولیت در وزارت خارجه پرداخت و نگاه مردم نسبت به مجلس شورای اسلامی و دشواری‌های فعالیت در آن را تشریح کرد.در بخش پایانی این مراسم، فصلنامه تاریخی‌سیاسی «ماجرا» با حضور میهانان ویژه رونمایی شد

کد خبر 6092400 فاطمه میرزا جعفری

دیگر خبرها

  • رهبر معظم انقلاب در دیدار معلمان: سند تحول را چندسال در کشو گذاشتند و درش را بستند/ به دانشگاه‌های آمریکا و اروپا نگاه کنید؛ نشان می‌دهد ملت‌ها به مسئله غزه حساسند/ باید فشار روی رژیم صهیونیستی روزبه‌روز افزایش پیدا کند
  • مهم‌ترین بیانات رهبر انقلاب در دیدار با معلمان از سال ۱۳۹۷ تا ۱۴۰۳
  • معلمان با رهبر انقلاب دیدار کردند
  • وضعیت زندگی مردم بعد از شکستن سد کنیا را ببینید | آمار قربانیان به ۱۲۰ نفر رسید
  • وضعیت زندگی مردم بعد از شکست سد را ببینید | آمار قربانیان به ۱۲۰ نفر رسید
  • پرداختن به خاطرات مقام معظم رهبری؛ گام اول فصلنامه «ماجرا»
  • تعاون به عنوان رکن مهم مشارکت مردم، مورد تاکید رهبر معظم انقلاب است
  • پرداختن به خاطرات مقام معظم رهبری؛ گام اول «ماجرا»
  • تصاویری از رهبر انقلاب در خلیج فارس
  • باقری:‌ گذر موفق ایران از نشیب وفرازها مرهون حکمت رهبر معظم انقلاب است