Web Analytics Made Easy - Statcounter

روسای جمهوری اسلامی ایران و فرانسه در تماسی تلفنی درباره مهمترین مسایل دوجانبه ، منطقه ای و بین المللی گفت و گو و تبادل نظر کردند.

به گزارش اقتصاد آنلاین، حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی روز سه شنبه در تماس تلفنی "امانوئل مکرون" با وی، با تشکر از ابراز همدردی دولت، ملت و رییس جمهور فرانسه با دولت و ملت ایران به خاطر زلزله اخیر در کرمانشاه ،تصریح کرد که جمهوری اسلامی ایران آماده است روابط خود را با فرانسه در همه عرصه های مورد علاقه دوجانبه، منطقه ای و بین المللی بر مبنای احترام متقابل و منافع مشترک ، توسعه دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رییس جمهور در ادامه با اشاره به موضوع برجام و با قدردانی از تلاش فرانسه و اتحادیه اروپا برای تحکیم این معاهده بین المللی، اظهارداشت: از دیدگاه ایران از یکسو اجرای کامل و دقیق برجام آزمون مهمی برای سایر همکاری های مهم در عرصه بین المللی است و از سوی دیگر، اضافه کردن بخشی به برجام  و یا حذف بخش هایی از آن ، موجب فروپاشی کامل این توافق خواهد شد.

رییس جمهور همچنین درهم کوبیده شدن پایگاه های اصلی داعش به عنوان بزرگترین و خطرناک ترین گروهک تروریستی در منطقه و جهان را خبری مسرت آمیز برای همه کشورها دانست و اظهارداشت: هدف اصلی جمهوری اسلامی ایران در منطقه ، مبارزه با تروریسم است و معتقدیم بعد از داعش باید با بقیه گروههای تروریستی نیز مبارزه شود.

دکتر روحانی با بیان اینکه " حضور ما درعراق و سوریه به دعوت رسمی دولت های این کشورها و برای مبارزه با تروریسم بوده است" ، گفت: همانطور که بارها تاکید کرده ایم ایران به دنبال سلطه و برتری در منطقه نیست. هدف ایران کمک به صلح و امنیت منطقه و جلوگیری از تجزیه کشورها است و از نظر ما در همه کشورهای منطقه، تصمیم گیر اصلی مردم منطقه هستند.

رییس جمهور ماجراجویی هایی را که در منطقه توسط برخی شاهزادگان کم تجربه انجام می گیرد، به ضرر کل منطقه دانست و اظهارداشت: با ماجراجویی و تفرقه افکنی در این منطقه مخالفیم و معتقدیم فرانسه با حفظ استقلال رای و جایگاهی که در منطقه دارد، می تواند با رویکردی واقع بینانه و بی طرفانه، نقش سازنده ای را ایفا کند.

دکتر روحانی با تاکید بر اینکه همه در منطقه باید مراقب باشند که در میدان بازی اسرائیل وارد نشوند، اظهارداشت: حزب الله جزو ملت لبنان است و در این کشور فوق العاده محبوبیت دارد و سلاح آن نیز صرفا دفاعی و برای استفاده در مقابل حملات احتمالی به لبنان است.

وی افزود: اکنون همه ما باید تلاش کنیم که گروههای لبنانی بتوانند در کنار هم با امنیت،  دولتی داشته باشند که موجب پیشرفت کشورشان باشد.

رییس جمهور همچنین به تحولات یمن اشاره کرد و اظهارداشت: ما امیدواریم محاصره و بمباران یمن قطع شود و زمینه برای یک مذاکره یمنی – یمنی و بازگرداندن امنیت کامل به این کشور فراهم شود.

دکتر روحانی گشوده شدن مسیری برای رساندن دارو و مواد غذایی به مردم یمن را در شرایط کنونی ضروری خواند و افزود: اصلی ترین نگرانی ما باید وضع میلیونها یمنی باشد که به خاطر نداشتن دارو و غذا در حال از بین رفتن هستند.

رییس جمهور فرانسه نیز در این تماس تلفنی با تاکید مجدد بر ضرورت گسترش همکاری های تهران – پاریس در همه عرصه های مورد علاقه گفت که همه کشورها باید برای حفظ برجام تلاش کنند و فرانسه کاملا به این توافق پایبند است.

"امانوئل مکرون" پایبندی به برجام را باعث تقویت اعتماد سازی دانست و گفت: دولت فرانسه همه تلاش خود را بکار گرفته تا بانکها و تجار بتوانند روابط خود را با ایران تقویت کنند.

وی همچنین تداوم گفت وگوهای سازنده میان کشورها بویژه در منطقه را برای تقویت ثبات و امنیت آن از سیاستهای پاریس برشمرد و گفت: ما در یک موضع میانجیگرانه دنبال کاستن از فعالیتهای خصمانه در منطقه و تقویت ثبات هستیم.

مکرون همچنین ابراز امیدواری کرد که هر چه سریعتر درگیریها در یمن و سوریه پایان یابد و امنیت به این کشورها بازگردد.

رییس جمهور فرانسه از دکتر روحانی دعوت کرد که برای شرکت در نشست بین المللی آب و هوا و گفت وگوی مشترک در این زمینه ، اواخر آذرماه به پاریس سفر کند.

منبع: اقتصاد آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۷۳۳۱۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اشغال‌گران از سیاست مداخله در افغانستان و منطقه دست برنمی‌دارند

نماینده ویژه رئیس جمهور در امور افغانستان گفت: اشغالگران دیروز که همچنان از مداخله‌گری، بی‌ثبات سازی افغانستان و ایجاد مزاحمت از خاک این کشور حمایت کرده و دنبال می‌کنند، از سیاست خود دست بر نمی‌دارند.

به گزارش ایسنا، حسن کاظمی قمی نماینده ویژه رئیس جمهور در امور افغانستان در گفت‌وگویی در مورد مساله داعش گفت: داعش خاکی را در افغانستان در اختیار ندارند، اما هسته‌های هراس افکنی در این کشور هستند. حکومت سرپرست افغانستان نیز اعلام کرده که در سرکوب داعش جدی هستند، ما این را قبول داریم و برای بهبود شرایط امنیتی کمک می‌کنیم این مساله تعارف ندارد. اما آیا اشغالگران دیروز که همچنان از سیاست مداخله‌گری، بی‌ثبات سازی و سیاست ایجاد مزاحمت از خاک افغانستان حمایت کرده و دنبال می‌کنند، مگر دست بر می‌دارند؟ 

وی در بخش دیگری از این گفت‌وگو درباره حضور جریان‌های مخالف امارت اسلامی در ایران، تاکید کرد: سیاست ایران هیچ تهدید برای حاکمیت افغانستان نخواهد داشت. ایران با همه‌ مجموعه‌های افغان در ارتباط بوده، هست و خواهد بود. این را من روشن و صریح می‌گویم. اگر افغانستان برای همه‌ افغانی‌هاست، مهمان‌نوازی ایران برای مهمانانی‌ست که می‌آیند. ان‌شاالله شرایط این‌جا بهبود پیدا کند و همه برگردند. هر قوم، نژاد و مذهبی از افغانستان به هر دلیلی وارد ایران شده آیا آنان در ایران اقامت دارند؟ بلی اقامت دارند. اما سوال این‌ است که کدام مجموعه از ایران برای امنیت افغانستان تهدیدآمیز است؟ نیست و نخواهد بود. این سیاست قاطع جمهوری اسلامی‌ ایران است.»

نماینده ویژه رئیس جمهور در امور افغانستان در خصوص حق‌آبه هیرمند نیز ابراز خرسندی کرد و افزود: «در دو نوبتی که آب رهاسازی شد، می‌توان گفت که در حدود صد میلیون مترمکعب آب وارد ایران شد، در چارچوب حقابه‌ای که وجود دارد. در سال گذشته مشکلاتی در بند کمال خان وجود داشت، از جانب حکومت دو سه اقدام برای ترمیم سد کمال خان انجام شد و مشکلاتی که در دریچه‌های این سد وجود داشت، رفع شد.»

کاظمی قمی در ادامه در مورد وضعیت مهاجرین نیز گفت: ایران با ۶ میلیون مهاجری مواجه هستیم که به دلیل شرایط سخت افغانستان که عمدتا ناشی از اشغالگری است، مهاجرت کرده‌اند. امروز کشور ما باید مهاجرین را میزبانی کند. می‌دانید میزبانی ۶ میلیون مهاجر کار راحتی نیست. 

وی خاطرنشان کرد: برای این‌که ورودهای غیرقانونی را کنترل کنیم، اقدام به ارائه و صدور ویزا کرده‌ایم، نمی‌خواهیم در مرزها آشفتگی ایجاد شود. نمی‌خواهیم کسانی که به دلیل مشکلات معیشتی یا هر دلیل دیگری از کشور خارج می‌شوند با مسائلی در مرزها مواجه شوند. در طول بیش از ۴۵ سال به‌عنوان برادران و خواهران میزبانی کرده‌ایم، مهمانان ما هستند و تلاش ما این است که در این شرایط سخت اگر مجبور شدند کشور را ترک کنند فرزندان این آب و خاک از حق تحصیل محروم نشوند، این‌ها می‌خواهند آینده این کشور را بسازند، ایران با چنین نگاهی به جامعه افغانستان نگاه کرده است. 

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • نقش سازنده سپاه در امنیت پایدار منطقه و مبارزه با تروریسم
  • ضرورت مبارزه ایران و افغانستان با داعش به عنوان تهدید مشترک
  • یک پلیس انگلیسی به خاطر حمایت از حماس دادگاهی می‌شود
  • تروریسم یک تهدید مشترک برای کشورهای منطقه است
  • کاظمی قمی: افغانستان شریک ما در مبارزه مشترک با تروریسم است
  • کاظمی قمی: داعش خراسان، تهدید مشترک برون پایه برای منطقه است
  • اشغال‌گران از سیاست مداخله در افغانستان و منطقه دست برنمی‌دارند
  • ‌بری: طرح پیشنهادی فرانسه را دریافت نکرده‌ایم/ نبرد ما تا توقف جنگ در غزه ادامه می‌یابد
  • سپاه بزرگ‌ترین نیروی ضد تروریسم جهان است/ آمریکا به دنبال آتش بس در غزه نیست
  • سپاه بزرگترین نیروی ضد تروریسم جهان است/ آمریکا به دنبال آتش بس در غزه نیست