Web Analytics Made Easy - Statcounter

ساری – ایرنا - آشنا نبودن مردم به ابعاد مختلف وقف باعث شده تا این سنت مورد تاکید دین مبین اسلام مسیر تک بعدی را طی کند آن هم مسیری که نمی تواند به خوبی اهداف مورد نظر را که همان خدمت به مردم و گره‌گشایی مشکلات آنان است ، جامه عمل بپوشاند .

فارغ از پسندیده و ارزشمند بودن وقف ، آنچه که می تواند تاثیر گذاری این مهم را در جامعه بیشتر کند همان متناسب بودن نیات واقف با مسائل مبتلا به افراد جامعه است که می تواند با صرف بخشی از عواید وقف ، مشکلات دردمندان را رفع کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


دستگیری مستمندان ، کمک به محرومان ، سامان دادن زندگی فرودستان ، تعدیل اقتصادی ، هم سطح کردن زندگی مردمان ، نشر علم و دانش ، گسترش فرهنگ و آموزش بویژه آموزش معارف اسلامی و مبانی دینی ، احداث و ایجاد مساجد ، تکایا ، کتابخانه‌ها ، مدارس ، بیمارستان ها ، پناهگاهها ، مراکز عام المنفعه و اداره آنها، ایجاد و احداث راه‌ها و پل‌ها از اهداف متعدد وقف به شمار می رود که بر اساس همین اهداف ، نیات واقفان نیز شکل می گیرد .
اما خلاصه شدن وقف به یک یا چند بعد انگشت شمار باعث شده تا بسیاری از افراد جامعه اهداف این مهم را تنها در اطعام دهی و یا عزاداری بدانند ، در حالی که گستره وقف تنها به این موارد خلاصه نمی شود .
در استان مازندران 14 هزار موقوفه وجود دارد که از سالیان دور و یا در سال های اخیر از سوی انسان های خیر و نیکوکار برای اهداف والایی وقف شده اند که قدمت برخی از موقوفات استان به چند قرن نیز می رسد .
مازندران از نظر تعداد موقوفات از استان های شاخص کشور و در ردیف استان های اول تا سوم قرار دارد .
با وجود وضعیت خوب کمی موقوفات مازندران ، اما سایه سنگین تک بعدی نیات واقفان در این استان را می توان به استناد آمار و ارقام دید به طوریکه نیت 60 درصد موقوفات این استان به عزاداری امام حسین (ع) و اطعام دهی اختصاص دارد .
مدیر کل اوقاف و امور خیریه مازندران با اشاره به وجود 14 هزار موقوفه در این استان گفت که این استان از لحاظ تعداد موقوفات جز استان های برتر کشور به شمار می رود .
حجت الاسلام ابراهیم حیدری افزود : بیشتر از 60 درصد نیات واقفان مازندران پرداخت هزینه عزاداری امام حسین (ع) و اطعام دهی در ایام محرم و صفر است .
وی با تاکید بر این که کمک به حل مشکلات مردم و جامعه از اهداف وقف است ، گفت : عدم آگاهی مردم از ابعاد مختلف وقف باعث شده تا این مهم تنها در یک بعد عزاداری امام حسین (ع) و اطعام دهی خلاصه شود .
** وقفی برای سلامت افراد کم بضاعت
مدیرکل اوقاف مازندران با اشاره به اینکه برای زدودن گرد کم آگاهی و ناآگاهی جامعه نسبت به برخی وقف ها از جمله سلامت در جامعه ، اقدام نو در حال انجام است ، گفت : با حضور مسئولان اوقاف کشور و استان از محل نیات ' علینقی کنی ' واقف سلامت مازندران هزینه ترخیص بیماران نیازمند بستری در بیمارستان رازی قائمشهر پرداخت شده است .
وی افزود : بیشتر از سه میلیارد ریال از عواید این موقوفه برای ترخیص بیماران نیازمند اختصاص یافته است .
به گفته حیدری ، همچنین در راستای انجام ‌بخش دیگری از نیات این واقف مبنی بر تامین‌ تجهیزات برای مرکز حرفه ای چهارمیلیارد ریال تجهیزات برای مرکز فنی و حرفه ای دخترانه علینقی کنی خریداری و اهدا شد .
موقوفه علینقی کنی در سید محله در نزدیکی هسته مرکزی شهر قائمشهر واقع است و یکی از موقوفات مطرح و قابل توجه سلامت استان مازندران به شمار می رود .
در سال 1342 علینقی کنی یکی از افراد تحصیلکرده و سرشناس قائمشهر زمینی به وسعت 11 هزار متر مربع وقف کرد که براساس وقفنامه موجود پرداخت هزینه درمان ، معالجه بیماران ، کمک به معیشت بیماران و همچنین ساخت مدرسه حرفه ای مدرن و خرید لوازم نیت این واقف بود .
** ترویج ابعاد وقف به شرط آگاهی سازی مردم
مدیرکل اوقاف مازندران گفت : تجربه ثابت کرده است با معرفی و آگاهی رسانی در خصوص نحوه هزینه کرد درآمدهای موقوفات و همنین معرفی انواع موقوفات بویژه موقوفه سلامت می تواند در استقبال و رغبت بیشتر مردم به این وادی تاثیر بگذارد .
وی با اشاره به اینکه تعداد موقافات سلامت در استان محدود است ، افزود : در پنج سال اخیر از محل در آمد موقوفه سلامت محمدباقر تاجر ساروی ، 10 میلیارد ریال برای تجهیز بیمارستان امام خمینی (ره) ساری هزینه شد .
حیدری همچنین از پرداخت هزینه درمان به عنوان بخش دیگری از منابع صرف درآمد موقوفات سلامت استان برای فراهم کردن بستر برای کمک و یاری بیماران نیازمند یاد کرد.
** جوانه زدن وقف های جدید سلامت در مازندران
وی از انجام بیش از 80 مورد وقف جدید امسال در مازندران خبرداد و گفت که از این تعداد وقف یک آپارتمان مسکونی در رامسر برای وقف سلامت است .
به گفته حیدری ، نیت این واقف پرداخت عواید وقف برای درمان بیماران سرطانی است تا مشکلی از مشکلات این بیماران رفع شود .
وی همچنین از ثبت زمین 10 هکتاری متعلق به مرحوم پرفسور منوچهر ستوده پژوهشگر برجسته کشور در مازندران به عنوان وقف علمی خبرداد و گفت : اخیرا خانواده مرحوم ستوده اسناد این زمین را تحویل اوقاف شهرستان عباس آباد دادند تا به صورت رسمی به عنوان وقف علمی ثبت شود.
مدیر کل اوقاف مازندران ادامه داد : این گام ها و ورود افراد به وقف های جدید می تواند راهگشای بسیاری از مسائل و مشکلات مردم و جامعه باشد .
** رسانه های پای ثابت یاری برای فرهنگ سازی
مدیر روابط عمومی اداره کل اوقاف و امور خیریه مازندران هم گفت که برای معرفی و ترویج ابعاد مختلف وقف در استان ، این اداره کل با اجرای برنامه هایی نظیر حضور در میان مردم و بیان چگونگی صرف عواید موقوفات ، وارد عمل شده است .
محمود فیاض بخش افزود : همچنین در هفته اوقاف امسال با حضور معاون سازمان اوقاف کشور اجرای نیت علینقی کنی واقف سلامت مازندران برای پرداخت هزینه ترخیص بیماران نیازمند انجام شد .
وی ادامه داد : اجرای چنین برنامه هایی نیز در ملموس کردن ابعاد وقف تاثیرگذار است و به مردم آگاهی های لازم را می دهد .
فیاض بخش از رسانه ها به عنوان یاریگران اصلی اوقاف نام برد و گفت که افراد فعال در این حوزه با معرفی ابعاد وقف و نحوه هزینه کرد عواید آنها می توانند بسیار نقش آفرین باشند .
خبرنگار : فاطمه قنبری قادیکلایی ** انتشار دهنده : حسن فلاحتی
2096/1654

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۷۴۳۷۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روایت گری جزء اولویت‌های مسئولان باشد

                                                                 

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز ایلام؛ سپهر خلجی در نشست شورای اداری استان ایلام با اشاره به اینکه روایت اقدامات انجام گرفته در دولت برای مردم لازم و ضروری است اظهار داشت: تبیین، رفع شبه و روایت گری جزو اولویت‌های مسؤولان باید باشد، و مسئولان مقایسه‌ای از آمار عملکرد دولت را به مردم ارائه دهند.

وی بیان کرد: آرایش رسانه‌ای دشمن آفندی شده است، یعنی علاوه بر برجسته کردن نقاط ضعف، حتی به نقاط قوت کشور هم حمله رسانه‌ای می‌کنند.

رییس شورای اطلاع رسانی دولت افزود: درگیر جنگ رسانه‌ای و روایت‌ها هستیم، الان حوزه جنگ رسانه‌ای دشمن بیشتر در بخش اقتصادی است .

خلجی با اشاره به اینکه وظیفه ما امیدآفرینی و اعتماد سازی است، عنوان کرد: ما رشد بالای ۶ درصد در کشور را تجربه کردیم و این میزان به هشت درصد خواهد رسید.

وی در ادامه مطرح کرد: پیشرفت کشور در بخش‌های مختلف مثل فضایی، ارتباط با کشور‌های خارجی، قابل توجه است.

رییس شورای اطلاع رسانی دولت با اشاره به اینکه هر مدیر مسئول اصلی اطلاع رسانی دستگاه‌های اجرایی خود است عنوان کرد: باید طرح‌های سرمایه‌گذاری در استان ایلام پیوست اطلاع رسانی تعریف شود.

خلجی با بیان اینکه باید حوزه اطلاع رسانی اولویت شناخته شود یادآورشد: دستگاه‌های اجرایی از افراد توانند برای روابط عمومی استفاده کنند.

دیگر خبرها

  • هشدار نارنجی هواشناسی در استان زنجان صادر شد
  • استفاده از ظرفیت ۵۰ نفر امین برای مدیریت موقوفات متصرفی سمنان
  • روایت گری جزء اولویت‌های مسئولان باشد
  • فرصت سوزی و خستگی برای امروز کشور ممنوع است
  • رئیس شورای اطلاع‌رسانی دولت به ایلام سفر کرد
  • شناسایی بیش از ۸۰۰ نوع نیت برای وقف
  • یکی از عملکردهای مثبت سازمان اوقاف در نهضت ملی مسکن است
  • شوراها عملکردهای خود را به مردم اطلاع رسانی کنند
  • رشد ۵۰درصدی تشکل های مردم نهاد چهارمحال و بختیاری
  • «جام جم» باز هم تولید می‌شود