Web Analytics Made Easy - Statcounter

ساوه - ایرنا - ساوه تنها به عنوان شهرستانی برخوردار از مزیت های صنعتی شهره نیست بلکه ظرفیت های بزرگی در حوزه معادن این شهرستان وجود دارد که شاخص ترین ویژگی آن، استقرار بر روی کمربند مس کشور است.

به گزارش ایرنا، بر اساس اعلام مسئولان، در شهرستان ساوه هم اکنون 70 معدن رو باز وجود دارد و تنوع منابع معدنی آن نیز بسیار چشمگیر است به طوری که در دل زمین این منطقه از سنگ گچ، سیمان، آهک، نمک باریت و فلزات (مانند آلومینیوم، روی، سرب) تا سنگ های ساختمانی (تراورتن، مرمریت) و خاک صنعتی چینی را می توان یافت و در واقع ساوه در دل خود گنجی نهفته از منابع سرشار و ارزشمند معدنی را دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


اشتغال افزون بر 2 هزار نفر به صورت مستقیم و غیرمستقیم در بخش معدن شهرستان ساوه نیز از توانمندی های این حوزه است اما هنوز تا نقطه آرمانی اشتغال، تولید و استحصال و ایجاد ثروت فاصله زیادی وجود دارد.
با وجود همه این داشته های خدادادی در حوزه منابع زیرزمینی و معادن، سال هاست که نبود نمایندگی نظام مهندسی معدن در این شهرستان پرظرفیت، صاحبان معادن، بهره برداران و دانش آموختکان ساوجی را رنج می دهد.

** پای درد دل معدن داران
مهدی پاکرو از صاحبان معدن شن و ماسه در این باره می گوید: با اینکه ساوه دارای فرمانداری ویژه است اما همه برداشت ها (حتی موردی) و ثبت محدوده ها تحت نظارت اراک صورت می گیرد و برای اخذ مجوز به ناچار مسافت بین ساوه و اراک باید پیموده شود.
وی گفت: با وجود اتوماسیونی شدن روند اداری، اما همچنان نامه نگاری ها در این بخش به صورت دستی به مرکز استان انجام و زمان زیادی از اوقات فعالان حوزه معدن در رفت و آمدهای اداری به مرکز استان تلف می شود.
این معدن دار ادامه می دهد: اگر دستگاه های اجرایی شهرستان ساوه اختیارات بیشتری داشتند، بسیاری از هزینه ها، ترددها و خطراتی که در این رفت و آمدها وجود دارد،‌از بین می رفت و سرعت انجام کارها نیز افزایش می یافت.
علی سراجی مالک یک معدن آلومینیوم نیز به خبرنگار ایرنا گفت: گاه برای انجام برخی کارهای جزئی باید یک روز کاری را تعطیل کرده و به اراک مراجعه کنیم.

*** ‌فارغ التحصیلان رشته معدن
معادن شهرستان ساوه ظرفیت جذب‌ بخش بزرگی از دانش آموختگان رشته های مرتبط با معدن را دارد اما این اتفاق رخ نداده و کم نیستند فارغ التحصیلان رشته های معدنی در شهرستان ساوه که همچنان در انتظار جذب و فعالیت در بخش های معدنی این شهرستان هستند.
زهرا شیرخانی دارای مدرک کارشناسی ارشد زمین شناسی با گرایش پترولوژی می گوید: چندین سال در این رشته درس خوانده ام و در دوران تحصیل هزینه های زیادی برای اتمام تحصیل و انجام پایان نامه، آنالیز گرفتن و... متحمل شدم اما تاکنون موفق نشده ام شغلی مرتبط با تحصیلاتم بیابم.
او اضافه می کند: سازمان نطام مهندسی معدن مدتی است که با فارغ التحصیلان بومی ساوه تماس نمی گیرد و غالبا نفرات مورد نیاز از مرکز استان مورد بررسی قرار می گیرند.
زهرا سهرابی نیز می گوید: متاسفانه شرایط کنونی به گونه ای شده که دانش آموختگان هم دوره ای ما در کارخانه های مختلف به عنوان کارگر خط تولید فعالیت دارند یا حتی در مشاغلی که ارتباطی با زمینه تحصیلی شان ندارند، مشغول فعالیت هستند این در حالیست که در شهرستان ساوه ظرفیت های ارزشمندی برای جذب این افراد در بخش معدن وجود دارد.
سجاد پاک نیت دانش آموخته رشته معدن با گرایش استخراج است که دارای مقاله های ISI و نیز رتبه سوم کنکور کارشناسی ارشد است،‌ اما اکنون بیکار است و می گوید شرایط فعلی سبب ایجاد تنگناهایی در زندگی وی شده است
وی در مورد دوره های آموزشی،‌ می گوید: به دلیل اینکه دوره های آموزشی برای ارتقاء پایه و اخذ پروانه اشتغال در اراک برگزار می شود اما پیمودن مسافت زیاد ساوه به اراک و چندبار رفت و امد به مرکز استان در هفته برای دانش آموختگان مقدور نیست و از آنجا که ساوه نمایندگی نظام مهندسی معدن ندارد به طور طبیعی، برگزاری دوره های مورد اشاره نیز در این شهرستان امکان پذیر نیست.
نبود نظام مهندسی در ساوه حتی برای کشاورزان ساوجی نیز مشکلاتی ایجاد کرده به طوری که یکی از کشاورزان در این خصوص،‌ می گوید:‌ برای برداشت خاک اقدام به اخذ مجوز می کنیم اما اداره صنعت، معدن و تجارت شهرستان ساوه امکان اعطای مجوز را ندارد و ما را به اراک ارجاع می دهد.
طرازی می افزاید: برای یک کشاورز پیمودن 160 کیلومتر تا اراک مشکل است و این امر نیز در مواردی به انجام خاکبرداری غیرمجاز در زمین های کشاورزی دامن زده است.

*** استقرار نظام مهندسی معدن در ساوه نیاز اولویت دار این شهرستان است
سرپرست اداره صنعت،‌ معدن و تجارت شهرستان ساوه نیز در این خصوص ‌گفت: استقرار نمایندگی نظام مهندسی معدن در شهرستان ساوه ضروری است
رضا ساسان فر اظهار کرد: ساوه ظرفیت های بکری از صنایع و منابع معدنی را داراست و استقرار نظام مهندسی معدن در این منطقه از نیازهای جدی است.
وی اضافه کرد: ما وظیفه داریم از برداشت های غیر مجاز جلوگیری کنیم اما وقتی کشاورزان یا معدن داران و سایر ارگانها برای دریافت مجوز به ما مراجعه می کنند، توان صدور مجوز را نداریم و متقاضیان ناچارند به اراک مراجعه کنند که همین مساله احتمال برداشت های غیرمجاز را افزایش می دهد و کشاورزان را برای خاکبرداری حداقلی نیز دچار مشکل کرده است.
به گفته این مسئول، تعداد زیادی از دانش آموختگان رشته های معدنی در ساوه هستند که عضو سازمان نظام مهندسی معدن نیز هستند اما مسئول فنی هایی که از سوی این سازمان برای معادن ساوه معرفی می شوند، اغلب از دیگر شهرها هستند.
سرپرست اداره صنعت، معدن و تجارت شهرستان ساوه ادامه داد: رغبت معدن داران برای کارآفرینی به علت رفت و آمدهای مکرر به اراک و فاصله زیاد با مرکز استان برای جذب مسئول فنی، کاهش پیدا کرده است.
ساسان فر اظهار کرد: نبود نظام مهندسی معدن در این شهرستان سبب ایجاد مشکلاتی مانند ازدیاد پرونده های قضایی ناشی از برداشت های غیرمجاز در دادسرا و نیز افزایش بیکاری می شود.
به هر حال با توجه به ظرفیت های بالقوه و بالفعلی که شهرستان ساوه در حوزه معادن و تنوع آنها دارد، ‌به نظر می رسد استقرار سازمان نظام مهندسی معدن در این شهر می تواند رافع بسیاری از مشکلات باشد و فرایندهای اداری و آموزشی را سهولت بخشد.
6539/3075 گزارش از: یحیی معماری *** انتشار دهنده: حسین مهدی زاده

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۷۴۷۶۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تعیین حق‌الزحمه مهندسان اوایل هفته آینده ابلاغ خواهد شد

به گزارش خبرنگار مهر، حمزه شکیب رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور در اولین رویداد ملی جایزه معماری شیخ بهایی با اشاره بر تعیین تعرفه نظام مهندسی ساختمان، گفت: طی سال‌های اخیر با برای تعیین تعرفه نظام مهندسی ساختمان با چالش مواجه بودیم و سال‌های گذشته مشکلات متعددی که تبعات اجتماعی در این زمینه در پی آن وجود داشت.

رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور در ادامه تاکید کرد: همچنین از سوی دیگر در نظام فنی و اجرایی در زمینه نظام تعرفه گذاری مشکلی وجود نداشت که سال‌های متعددی این موضوع قانونی خود را دنبال می‌کند.

وی با اشاره به چالش‌های موجود در راستای تعیین حق‌الزحمه «مهندسان سازمان نظام مهندسی»، عنوان کرد: هرساله این دغدغه در بین جامعه مهندسان وجود داشته که به دلیل وجود قوانین و مقررات ملی ساختمان است و از سوی دیگر مبحث روش تعیین تعرفه چالش برانگیز و از ۱۸ سال گذشته تاکنون این مقررات بازنگری نشده است.

شکیب با بیان اینکه تعرفه حق‌الزحمه مهندسان براساس هزینه ساخت تعیین می‌شود، تصریح کرد: فرمول محاسبه تعرفه حق‌الزحمه هیچ تطابقی با هزینه ساخت واقعی ندارد؛ برهمین اساس از سال (۱۴۰۱) درخواست بروزرسانی نرخ تعرفه را به سازمان مربوطه ارجاع دادیم.

وی در خصوص میزان مبلغ افزایش حق‌الزحمه مهندسان در سال‌جاری، گفت: تا بدین لحظه رقم دقیقی در این زمینه مشخص نشده و باید تعرفه مهندسان به اندازه تعرفه سازمان نظام پزشکی ۴۰ درصد یا برابر با افزایش حقوق کارگران به میزان ۳۵ درصد لحاظ شود. البته ناگفته نماند بر مبنای هزینه ساخت باید ۱۰۰ درصد افزایش پیدا کند.

این مسؤول عنوان کرد: براساس شرایط فعلی کشور، جامعه مهندسی توقع دارد تا میزان افزایش نرخ حق‌الزحمه طبق نظام پزشکی یا معادل رشد حقوق کارگران باشد.

رونق ساخت ساختمان با معماری‌های با شکوه در کشور

همچنین در ادامه این رویداد، علی کریمی آنچه رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران، گفت: در دهه‌های اخیر ارمغان خلاقیت معماران دور از دسترس قرار گرفته و جلوه آفرینش ساخت و ساز به چشم نمی‌رسد؛ ایران نیاز دارد تا مجدد ساختمان‌های با شکوه مانند ساختمان‌های قدیمی ساخته شود.

رئیس سازمان نظام مهندسی استان تهران در ادامه تاکید کرد: معماران باید از چهارچوب قوانین تکراری ساخت ساختمان‌های مکعبی و مستطیلی خارج شوند تا از گونه‌های نوین ساخت و ساز بهره‌مند شوند.

این مسؤول عنوان کرد: یکی از دلایل عمده که موجب دامن زدن به این موضوع می‌شود، حق‌الزحمه است. نظام تعرفه گذاری مسیر خلاقیت و شکوفایی معماران را منحرف کرده و قانون‌گذار باید قانون تعرفه گذاری را تعلیق کند و این اتفاق نیازمند مطالبه جمعی فعالان این صنعت است.

کریمی آنچه در پایان خاطر نشان کرد: ساخت ملک‌های خوش طرح نیازمند سرمایه بوده؛ قطعاً با قیمت‌گذاری‌های دستوری موج خلاقیت معماران شکوفایی نخواهد داشت.

کد خبر 6088762 زهره آقاجانی

دیگر خبرها

  • وزیر صمت: پایش همه کشور در بخش معدن تا پایان سال
  • معرفی سیستان و بلوچستان با ۳ غرفه در نمایشگاه «اکسپو»
  • لزوم حضور به موقع در بحران‌های طبیعی/وقوع۳۰ آتش‌سوزی در مراتع سقز
  • آب شرب ۹۰درصد روستاهای سیل‌زده سیستان و بلوچستان وصل شد
  • رسانه ملی و لزوم توجه به تکنیک‌های خبری رسانه‌های معاند
  • تعیین حق‌الزحمه مهندسان اوایل هفته آینده ابلاغ خواهد شد
  • میزان افزایش حق‌الزحمه مهندسان هفته آینده اعلام می‌شود
  • پروژه ۳۸۴ واحدی مسکن ساوه هفته آینده آماده تحویل موقت است
  • تلاش برای خودکفایی در تولید کودهای فسفاته با تمرکز بر شیمی و معدن
  • استفاده از ظرفیت های منطقه ویژه اقتصادی بانه