Web Analytics Made Easy - Statcounter

به عقیده کارشناسان، با وجود سرکوب کامل داعش در سوریه، مشکلات سیاسی در این کشور هنوز باقی است و به همین دلیل توافقات صورت گرفته در جریان دیدار روسای جمهوری روسیه، ایران و ترکیه بسیار با اهمیت است.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، خبرگزاری «نووستی» در تحلیلی نوشته است: ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه امروز در سوچی با حسن روحانی و رجب طیب اردوغان روسای جمهوری ایران و ترکیه نشست بسیار مهمی دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مقامات مسکو، تهران، آنکار اطمینان دارند که شمارش معکوس برای پایان کار گروه تروریستی داعش آغاز شده و اکنون دیگر باید به مرحله حل و فصل سیاسی اوضاع در این کشور وارد شد. دقیقا این مسئله مهمترین موضوع مورد مذاکرات نشست سران امروز در سوچی است.

فراهم سازی مقدمات دیدار سه جانبه پوتین، روحانی و اردوغان، با دقت بسیار زیاد صورت گرفته و بدین منظور وزرای امور خارجه سه کشور روز یکشنبه در آنتالیای ترکیه دیداری سه جانبه داشتند که در جریان آن در خصوص اصول کلی برگزاری کنگره گفت‌وگوهای ملی سوریه که امروز از سوی ولادیمیر پوتین به همتایان خود از ایران و ترکیه ارائه می شود، به توافق رسیده اند.

کنگره گفت‌وگوهای ملی سوریه، عرصه جدیدی برای حل اختلافات

به گفته سرگئی لاوروف وزیر خارجه روسیه، رهبران سه کشور در سوچی در مورد کلیه مسائل مربوط به برگزاری این کنگره تصمیم گیری کرده و تاریخ دقیق برگزاری آن نیز که هنوز مورد توافق قرار نگرفته، مشخص خواهد شد.

حل و فصل اختلافات داخلی در سوریه نیازمند کمک است و کنگره گفت‌وگوهای ملی سوریه، با توجه به طیف وسیع شرکت کنندگان و حضور نمایندگان همه گروههای سیاسی، قومی و نژادی در سوریه، عرصه جدید و بسیار مناسبی برای این منظور خواهد بود.

البته مسلما موضوع توافق در خصوص ترکیب شرکت کنندگن در کنگره گفت‌وگوهای ملی سوریه چندان ساده نیست. مقامات آنکارا شرکت کردهای سوری در آن را غیرقابل قبول می دانند و برخی گروه‌های مسلح مخالف سوری نیز همچنان از نشستن بر سر یک میز با نمایندگان دولت سوریه، اجتناب می ورزند. پش از این منابع خبری اعلام کرده بودند که کنگره گفت‌وگوهای ملی سوریه احتمالا از دوم الی چهارم دسامبر، آغاز به کار خواهد کرد.

مذاکرات پوتین و بشار اسد در شرایط کنونی بسیار ضروری بود

در آستانه برگزاری نشست سه جانبه سران سوچی، بشار اسد رئیس جمهوری سوریه نیز در این شهر با ولادیمیر پوتین دیدار و گفتگو کرد. همانطور که دمیتری پسکوف سخنگوی کاخ کرملین اعلام کرده، مذاکرات رهبران دو کشور برای درک توافقاتی که ممکن است در نشست روز چهارشنبه سوچی صورت بگیرد، بسیار ضروری بود.

دقیقا به همین دلیل هم رئیس جمهوری روسیه شب گذشته با دونالد ترامپ همتای آمریکایی خود و همچنین برخی رهبران منطقه ای (پادشاه عربستان سهعودی، نخست وزیر اسرائیل و رئیس جمهوری مصر) نیز مذاکرات تلفنی مفصلی انجام داده و آنها را در جریان روند اوضاع در سوریه و لزوم وارد شدن به مرحله سیاسی حل و فصل مسائل قرار داد.

لاوروف این هفته بار دیگر اعلام کرد که با وجود همکاری نسبتا مناسب روسیه و آمریکا در سوریه، مشکل برخورد طرف آمریکایی با گروههای تندرو و تروریستی، همچنان حل نشده، باقی است. ممکن است این مسئله نیز در مذاکرات یک ساعته پوتین و ترامپ مورد بررسی قرار گرفته باشد.

به موازات این رویدادها و قبل از آغاز دور بعدی مذاکرات بین سوریها در ژنو (28 نوامبر)، این روزها در ریاض (عربستا سعودی) هم نمایندگان گروههای مخالف خارجی سوری نیز گردهم جمع می شوند تا مواضع خویش را برای این مذاکرات و همچنین شرکت در کنگره گفت‌وگوهای ملی سوریه با یکدیگر هماهنگ کنند.

لازم به یادآوری است که الکساندر لاورنتییف نماینده ویژه رئیس جمهوری روسیه در امور سوریه در کلیه مذاکرات صورت گرفته در ریاض حضور خواهد داشت.

آیا کار داعش در سوریه واقعا یکسره شده است؟

تقریبا دو سال و نیم قبل کشور سوریه عملا در دست تروریستها بود و آنها بخش اعظم خاک این کشور را تحت کنترل خود درآورده بودند و اکنون در اکثر کشورهای جهان از نزدیک شدن به سرکوب نهایی گروه تروریستی داعش در سوریه صحبت می کنند. دقیقا همین روز گذشته حسن روحانی رئیس جمهوری ایران پیروزی بر داعش در عراق و سوریه را اعلام کرد. ولادیمیر پوتین نیز در دیدار با بشار اسد «با احتیاط بیشتری» پیروزی بر داعش در سوریه را بسیار نزدیک دانست.

البته بعد از آن پسکوف یادآور شد که این مسئله هنوز به منزله پایان عملیات ضدتروریستی روسیه در خاک سوریه نخواهد بود. این موضوع نیز یکی دیگر از مسائل مورد بررسی روسای جمهوری روسیه، ایران و ترکیه در سوچی است. مقامات وزارت دفاع روسیه نیز تاکید کرده اند که با وجود نزدیک شدن به پایان مرحله فعال عملیات، هنوز مشکلاتی در سوریه باقی است که نیازمند کمک نیروهای نظامی روسی است.

داعش دیگر قدرتی در سوریه ندارد و مواضع دمشق مستحکم شده

ضمن اینکه دیدگاه جامعه کارشناسی روسیه نسبت به این مسئله خوش بینانه تر است. به عقیده آلکسی پودبرزکین مدیر مرکز تحقیقات سیاسی و نظامی روسیه، اکنون داعش دیگر بعنوان دولت اسلامی دیگر از بین رفته است، ولی عوامل این گروه قطعا دست از اقدامات خود برنخواهند داشت، بخصوص آنکه آمریکا نیز مستقیم و غیرمستقیم به آنها کمک می کند.

این کارشناس افزود: «این روند به این زودی هم از بین نخواهد رفت، هرچند اکنون دورنمای روشنی برای حفظ حاکمیت دولت سوریه بوجود آمده و استقلال سوریه و باقی ماندن بشار اسد در راس قدرت، حداقل تا برگزاری انتخابات ریاست جمهوری، قطعی شده است.»

مذاکرات پوتین،روحانی و اردوغان بسیار مهم است

ولادیمیر ساژین کارشناس ارشد مرکز مطالعات خاورمیانه در موسسه روابط بین الملل آکادمی علوم روسیه نیز معتقد است، در هر صورت روند حل و فصل سیاسی مشکلات در سوریه چندان ساده و بدون دردسرتر از مبارزه با داعش نخواهد بود.

وی می گوید: «مذاکرات سه جانبه سران روسیه، ایران و ترکیه بسیار با اهمیت است و احتمالا بین سه طرف توافقات مشخصی در خصوص بسیاری از مسائل آتی مربوط به سوریه صورت خواهد گرفت. هرچند این توافق هم مشکلات موجود در سوریه، از جمله کنگره گفت‌وگوهای ملی سوریه را بطور کامل حل و فصل نخواهد کرد.»

این کارشناس در مورد کنگره گفت‌وگوهای ملی سوریه نیز یادآور شد که برای موفقیت در آن، لازم است تا همه نیروها بدون استثاء در آن شرکت داشته باشند و باید زمینه این مسئله بوجود آید. در غیر این صورت این کنگره ممکن است با صدور بیانیه ای زیبایی به پایان برسد، ولی نیروهایی که در آن شرکت نداشتند همچنان بر مواضع قبلی خویش اصرار ورزیده و حتی برای دست یافتن به آنها، دوباره دست به اسلحه ببرند.

انتهای پیام/

R7969/P36446/S8,89,90,95/CT7 موضوعات مرتبط اخبار سوریه

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۷۴۷۷۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تنها راه امنیت در منطقه، پایان دادن به فعالیت‌های اسراییل است

به گزارش خبرگزاری مهر، امیر سعید ایروانی سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل متحد روز پنجشنبه به وقت محلی در نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد پیرامون: «وضعیت خاورمیانه: (سوریه)» گفت: وضعیت انسانی در سوریه همچنان وخیم است. مردم سوریه از چالش‌های اقتصادی عمیقی رنج می‌برند. بر اساس آخرین گزارش سازمان ملل متحد، ۱۶.۷ میلیون نفر، یعنی نزدیک به ۷۰ درصد جمعیت سوریه، به کمک‌های بشردوستانه فوری نیاز دارند. سطح بودجه فعلی تخصیص‌یافته برای رسیدگی به بحران انسانی در سوریه نگران‌کننده است.

دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل تصریح کرد: گزارش سازمان ملل تاکید می‌کند که برای اجرای کامل طرح واکنش بشردوستانه سوریه در مجموع ۴.۰۷ میلیارد دلار نیاز است. این مبلغ جهت برآورده‌سازی نیازهای فوری ۱۰.۸ میلیون فرد آسیب‌پذیر از میان این ۱۶.۷ میلیون نفر، مورد نیاز است.

وی گفت: ارائه کمک‌های فوری بسیار مهم است، با این حال، این یک راه حل پایدار در دراز مدت نیست. تلاش‌ها باید بر بازسازی زیرساخت‌های حیاتی، ایجاد شرایط برای بازگشت امن پناهندگان و آوارگان داخلی و پیشبرد روند سیاسی متمرکز شود.

ایروانی تاکید کرد: متأسفانه ایالات متحده و متحدانش تصمیم گرفته‌اند چشمان خود را بر وضعیت انسانی ببندند و به برنامه سیاسی خود در سوریه ادامه دهند. آن‌ها از تحریم‌ها به‌عنوان ابزاری برای دستیابی به اهدافی استفاده می‌کنند که از طریق مجاری نظامی یا دیپلماتیک نتوانسته‌اند به آن دست یابند.

سفیر ایران در سازمان ملل ادامه داد: همچنین، آن‌ها تلاش‌های مذبوحانه‌ای مانند سیاسی کردن کمک‌های بشردوستانه و ممانعت از بازگشت آوارگان انجام دادند. چنین اقدامات غیرقانونی تنها می‌تواند به طولانی‌تر شدن بحران و تشدید رنجی که مردم سوریه متحمل شده‌اند کمک کند.

نماینده دائم ایران در سازمان ملل متحد افزود: جمهوری اسلامی ایران خواستار لغو فوری تحریم‌های یکجانبه است. تداوم چنین اقدامات غیرانسانی حقوق اولیه بشری مردم سوریه را نقض می‌کند، کل جمعیت سوریه را مجازات می‌کند و وضعیت اسفبار آسیب‌پذیرترین اقشار جامعه را تشدید می‌کند.

ایروانی ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران از دولت سوریه به دلیل همکاری با سازمان ملل متحد و سایر نهادهای بین‌المللی، که تسهیلات ضروری برای امدادرسانی و کمک به مناطق آسیب‌دیده از بحران را فراهم می‌کند، قدردانی می‌کند. هر مکانیسم کمکی باید با هماهنگی نزدیک با دولت سوریه اجرا شود و نهایت احترام به حاکمیت و تمامیت ارضی سوریه را تضمین کند.

دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل گفت: جمهوری اسلامی ایران بار دیگر حملات تروریستی بزدلانه رژیم اسرائیل در ۱ آوریل ۲۰۲۴ علیه اماکن دیپلماتیک ما در دمشق را به شدت محکوم می‌کند.

ایروانی افزود: رژیم اسرائیل مرتکب نقض آشکار منشور ملل متحد، به‌ویژه ماده ۲ (۴) منشور سازمان ملل متحد، قوانین بین‌المللی، حاکمیت، استقلال و تمامیت ارضی جمهوری عربی سوریه شد. این نقض فاحش نیز نقض مصونیت نمایندگان و اماکن دیپلماتیک و کنسولی بود. ما همچنین اقدامات تجاوزکارانه رژیم تروریستی اسرائیل علیه حاکمیت و تمامیت ارضی جمهوری عربی سوریه را که با مصونیت کامل و بدون هیچ واکنشی از سوی شورای امنیت ادامه دارد، به شدت محکوم می‌کنیم.

وی گفت: جمهوری اسلامی ایران متعهد به حل این بحران از طریق راه حل سیاسی است. ایران به حمایت از یک فرآیند سیاسی که به‌صورت واقعی تحت رهبری و مالکیت سوریه و با تسهیل سازمان ملل، و همچنین کمک به مردم و دولت سوریه برای بازگرداندن وحدت و تمامیت ارضی کشورشان، قرار دارد ادامه خواهد داد.

ایروانی تاکید کرد: ما به حمایت خود از تلاش‌های آقای پدرسون، فرستاده ویژه، برای از سرگیری جلسات کمیته قانون اساسی به عنوان مکانیزمی موثر برای پیشبرد روند سیاسی ادامه می‌دهیم.

سفیر ایران در سازمان ملل اضافه کرد: احیای تمامیت ارضی سوریه مستلزم تلاش‌های بی‌وقفه برای مبارزه مداوم با تمامی گروه‌های تروریستی است. در این زمینه، جمهوری اسلامی ایران به‌طور کامل از دولت سوریه در تلاش‌های ضد تروریسم حمایت و کمک می‌کند.

وی تاکید کرد: با این حال، ضروری است که حفاظت از غیرنظامیان در طول تلاش‌های ضد تروریسم مورد توجه ویژه قرار گیرد.

ایروانی تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران بار دیگر درخواست خود را برای خروج فوری تمامی نیروهای نظامی آمریکا از سوریه که بخش‌هایی از خاک این کشور را اشغال کرده‌اند، تکرار می‌کند. ادامه حضور غیرقانونی نیروهای آمریکایی در سوریه نه تنها حاکمیت و خاک سوریه را نقض می‌کند، بلکه منشأ اصلی بی‌ثباتی و ناامنی در این کشور است و تنها فضا را برای گروه‌های تروریستی فراهم می‌کند تا موقعیت خود را مستحکم نموده و جنایات بیشتری مرتکب شوند.

نماینده دائم ایران در سازمان ملل اضافه کرد: همراه با شرکای خود در فرایند آستانه، جمهوری اسلامی ایران متعهد به کار در جهت عادی‌سازی شرایط به صورت طولانی‌مدت و پایدار در داخل و اطراف سوریه است. همچنین بسیار مهم است که تمام تلاش ممکن را برای تسهیل بازگشت امن و شرافتمندانه آوارگان سوری به وطن خود و رفع نیازهای بشردوستانه آن‌ها انجام دهیم.

سفیر ایران در سازمان ملل تاکید کرد: در پایان، تنها راه عملی برای بازگرداندن صلح و امنیت به منطقه این است که شورای امنیت رژیم سرکش اسرائیل را مجبور کند تا فوراً جنگ و نسل‌کشی در غزه را متوقف نموده، آتش‌بس فوری و دائمی برقرار کند و به فعالیت‌های بی‌ثبات کننده‌اش در منطقه پایان دهد.

کد خبر 6088744 هادی رضایی

دیگر خبرها

  • همکاری همه جانبه آموزش‌ و پرورش در کنگره شهدای استان تهران
  • مقابله با آمریکا؛ هدف مشترک تهران - مسکو
  • سپاه نبود داعش تا پشت درب پارلمان اروپا و قلب آمریکا نفوذ می‌کرد
  • تنها راه امنیت در منطقه از زبان نماینده ایران در سازمان ملل
  • ایروانی: شورای امنیت اسرائیل را مجبور به توقف فوری جنگ کند
  • تنها راه امنیت در منطقه، پایان دادن به فعالیت‌های صهیونیست هاست
  • تنها راه امنیت در منطقه، پایان دادن به فعالیت‌های اسراییل است
  • ایروانی: تحریم های یکجانبه علیه سوریه باید لغو شود
  • ایروانی: تحریم‌های یکجانبه علیه سوریه باید لغو شود
  • خون شهدای مدافع حرم موجب نابودی رژیم صهیونیستی می‌شود