Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی اجرای آزمون وسع برای بیمه شدگان سلامت و استفاده این افراد از خدمات رایگان را یکی از راه‌کارهای مدیریت منابع محدود مالی طرح تحول سلامت عنوان کرد و اجرای آن را در راستای خدمت بهتر و بیشتر به اقشار ضعیف دانست.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به‌نقل از رسانه خبری سلامت سپید پوش، بیمه سلامت یکی از خدمات دولت و وزارت بهداشت در طرح سلامت بود که به موجب آن، دارندگان این دفترچه، از خدمات رایگان درمانی استفاده می‌کردند و این امر موجبات رضایت بسیاری از مردم را فراهم نمود، مسئله‌ای که وزیر بهداشت و مسئولین وزارتخانه به آن افتخار و دولت یازدهم از آن به عنوان یک اهرم در پیروزی انتخابات استفاده کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما آن‌چه که مسئولان به آن توجه نداشتند مشکلات احتمالی بود، که یکی از این مسائل سوءاستفاده از این دفترچه و استفاده توسط قشر توانمند و ثروتمند جامعه بود؛ متولیان طرح تحول سلامت که بدون توجه به منابع محدود مالی و هشدارهایی که در این خصوص به وزارت بهداشت داده شده است، به ارائه خدمت پرداختند، و امروز با نتیجه آن و کمبود منابع مالی روبرو شدند و اقدام به کنترل هزینه‌ها کردند؛ یکی از راه‌های کنترل هزینه‌ها، کنترل ارائه خدمات رایگان است و در همین راستا وزارت بهداشت و مسئولان مربوطه تصمیم گرفتند تا برای دارندگان دفترچه بیمه سلامت، آزمون وسع را اجرا کنند، برنامه‌ای که به نظر می‌رسد برای کاهش هزینه‌ها  وصرفه جویی در منابع راه حل مناسبی باشد، علاوه بر این ای برنامه می‌تواند با هدایت منابع به سمت اقشار ضعیف، در کیفیت و کمیت خدمات تاثیر مثبت داشته باشد و کمکی باشد تا وزارت بهداشت بتواند به توصیه مقام معظم رهبری در خصوص تداوم طرح تحول سلامت جامه عمل بپردازد. 

آزمون وسع که قرار است برای بیمه‌شدگان سلامت اجرا شود موجب اعتراض بسیاری از اقشار شد، موضوعی که وزارت بهداشت آن را در راستای اهداف طرح تحول اعلام کرد و اجرای آن را مغایر با این طرح نمی‌داند، ایرج حریرچی، سخنگو و قائم مقام وزارت بهداشت در خصوص حذف خدمات رایگان بیمه سلامت گفت: خدمات طرح تحول هم چنان ادامه دارد و اخبار حذف این خدمات درست نیست؛ دفترچه سازمان بیمه سلامت، صندوق‌های متعددی مانند کارکنان دولت،بیمه روستایی و مناطق شهری زیر ۲۰هزار نفر، خانواده شهدا، بهزیستی و دانشجویان دارد که طبق روال سابق در حال خدمت رسانی به افراد تحت پوشش هستیم؛ ولی طبق مصوبه مجلس وآیین نامه دولت کسانی که می‌خواهد از بیمه رایگان به تازگی استفاده کند باید با آزمون وسع شناسایی شوند تا بتوانند از خدمات این بیمه استفاده کنند.

سخنگو وزارت بهداشت در گفت‌وگو با خبرنگار رسانه خبری سلامت سپید پوش با متذکر شدن این نکته که قبلا هم کسانی که دفترچه بیمه رایگان می‌گرفتند و به بیمارستان مراجعه می‌کرد، فرانشیز را پرداخت می‌کردند، تصریح کرد: طبق قانون فردی که قصد گرفتن دفترچه بیمه را دارد باید ۷ درصد حق بیمه قانون کار را پرداخت کند و دولت ۵۰ درصد را پرداخت می‌کند؛ در حال حاضر این هزینه برای هر فرد، ماهانه ۲۰ هزار تومان است که در سال فرد باید مبلغی حدود ۲۴۰هزار تومان را پرداخت کند.

احمد حمزه، عضو کمیسیون بهداشت مجلس در گفت‌وگوی تلفنی با خبرنگار رسانه خبری سلامت سپید پوش در ارتباط با آزمون وسع که قرار است به زودی برای دارندگان بیمه سلامت انجام شود گفت: از آنجاییکه طرح تحول سلامت با چالش تامین منابع مالی روبرو شده است، یکی از راه حل های حل این مشکل،صرفه جویی در هزینه است.

حمزه در ادامه با اشاره به بیمه ایرانیان که پیش از این در کشور اجرا شده بود گفت: در بیمه ایرانیان بسیاری از مردم که خودشان توانایی پرداخت حق بیمه را داشتند، از این بیمه استفاده می کردند، ولی بسیاری از این افراد، با اجرایی شدن بیمه سلامت، از آن بیمه استعفا دادند و در بیمه سلامت نام‌نویسی کردند تا از خدمات رایگان این بیمه استفاده کنند.

نماینده مردم کرمان افزود: در حال حاضر بیمه سلامت تصمیم دارد تا افرادی که توان مالی برای پرداخت بخشی از حق بیمه خود را دارند، با یک آزمون وسع که توسط سازمان‌های حمایتی، امدادی و یا خود سازمان بیمه،شناسایی کند، با تاکید بر اینکه آیا فرد قدرت مالی لازم را برای پرداخت هزینه بیمه خویش فرما را دارد یا نه.

وی با تاکید بر اینکه این تصمیم در حمایت از قشر آسیب‌پذیر و ضعیف جامعه است عنوان کرد: منابع ما نامحدود نیست که بتوانیم همه افراد را تحت پوشش قرار دهیم و منابع محدود ما باید ابتدا در اختیار افراد نیازمند قرار بگیرند؛ باید سعی کنیم منابع محدود خودمان را به سمت قشر ضعیف و آسیب ‌پذیر هدایت کنیم و آزمون وسع برای همین هدف انجام خواهد شد.

وی در پایان صحبت‌های خود با اعلام اینکه هنوز مجلس مصوبه‌ای را در این خصوص ارائه نداده است، اظهار داشت: آزمون وسع یک طرح ملی است و چنین به‌نظر می‌آید مجلس باید به آن ورود پیدا کند چرا که سرنوشت بسیاری از افراد جامعه را تحت تاثیر قرار می‌دهد؛ اما هنوز نه شاخص‌های آن و نه مصوبه‌ای در این خصوص در مجلس اعلام نشده است.

انتهای متن/*

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۷۵۲۹۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درمان بیماران سرطانی در مراکز دولتی رایگان است/ نشان‌دار شدن بیش از دو میلیون بیمار خاص

محمد ناصحی مدیر عامل سازمان بیمه سلامت در برنامه روز جهانی تالاسمی در خصوص اقدامات صندوق بیماران خاص گفت: درمان بیماران سرطانی در مراکز دولتی رایگان بوده و هزینه آنها در بخش های غیر دولتی بر اساس بودجه صندوق بیماران خاص کاهش پیدا کرده است. 

ناصحی ادامه داد: بسته خدمتی جدید در بیمه سلامت از جمله بسته های جدید اوتیسم و کاشت حلزون تحت پوشش صندوق بیماران خاص قرار گرفته است. همچنین خدمات بیماران تالاسمی تحت پوشش صندوق بیماران خاص است. 

مدیر عامل سازمان بیمه سلامت تاکید کرد: اکنون تولد بیماران تالاسمی ماژور به حداقل و حتی در مواردی به صفر رسیده است.

او گفت: قیمت های جدید پس از دریافت از سازمان غذا و دارو در سامانه بارگذاری خواهد شذ تا بیماران مابه التفاوت قیمت جدید و افزایش یافته را نپردازند. برخی از بیماران نسبت به داروی تولید داخل حساسیت دارند که بیمه سلامت ۹۵ درصد از هزینه های آن را پرداخت می کند. 

ناصحی گفت: شش میلیون و ۶۰۰ هزار بار مراجعه بیماران خاص و صعب العلاج را داشته ایم. بسته خدمتی دندانپزشکی برای ۱۰ بیماری خاص بارگذاری شده و می توانند از این خدمات استفاده کنند.

وی افزود: ۵۳ بیماری خاص و صعب العلاج در سامانه بیمه سلامت بارگذاری شده و هزینه های دارویی و بستری آنها با پوشش بیمه سلامت در راستای اجرای نسخه الکترونیکی و کاهش پرداختی از جیب مردم ، پرداخت می شود.

مدیرعامل بیمه سلامت ادامه داد: بسته های ارائه خدمات حمایتی صندوق بیماران خاص و صعب العلاج شامل تشخیصی، دارویی و توانبخشی غنی بوده و در حال بازبینی هستند و باید خدمات مناسبی برای بیماران ارائه شود و با توجه به اینکه شمار بیماران سه برابر حجم بیماری ها است باید تعداد آنها با ارائه خدمات بهتر و پیشگیری کمتر شود‌.

وی بیان کرد: بیش از ۲ میلیون بیمار نشان دار شده و به دنبال آن هستیم همه بیمه شدگان بتوانند از خدمات صندوق بیماران خاص استفاده کنند و داروهای گران قیمت از جمله سرطانی و اس ام ای تحت پوشش بیمه سلامت قرار گرفته است.

وی تصریح کرد: انواع بیماری مغزی، روانی مزمن، دیابت، قلبی، سرطان، پارکینسون، صرع، تالاسمی، آسیب های شنوایی شدید، پیوند کلیه، نارسایی کلیه و غیره جزو صندوق بیماری های خاص و صعب العلاج هستند و به بیماران خدمات ارائه می شود.

ناصحی اظهار داشت: در بخش دارویی بیماران هموفیلی فقط ۵ درصد فرانشیز دریافت می کنند و خدمات تامین اندام مصنوعی مانند قطع عضو دیابت ۲۵ میلیون تومان پرداخت می شود.

مدیرعامل بیمه سلامت داد: انسولین های تزریقی  پر هزینه ترین داروها برای صندوق های بیمه گر بوده و داروی متفورمبن  دیابت پر مصرف تربن دارو برای بیمه ها است. 

وی بیان کرد: بیمه سلامت داروخانه ها را برای ماه اسفند سال گذشته  پرداخت کرده و در حال برنامه ریزی برای پرداخت فروردین هستیم.  بودجه بیمه سلامت افزایش ۶۹ هزار میلیارد تومان برای سال جدید داشته است. 

ناصحی ادامه داد: در بخش بستری سامانه سپاس به صورت الکترونیکی است و بیمه سلامت پرونده ها را برای ارزبابی به دقت رسیدگی می کند.

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی بهداشت و درمان

دیگر خبرها

  • بیماری‌های دهان و دندان یکی از شایعترین بیماری‌های غیرواگیر است
  • بیش از۶۰ درصد جمعیت آذربایجان غربی زیر پوشش بیمه سلامت
  • این بیماری شایع‌ترین بیماری بشر است
  • اجرای پویش سلامت دهان و دندان کودکان و دانش آموزان در کاشان
  • ۲۶ مرکز دیالیز در آذربایجان‌غربی به بیماران خدمات ارائه می‌دهند
  • ۲۶ مرکز دیالیز در آذربایجان‌غربی ارائه خدمات می‌دهند
  • چگونگی نشان‌دار شدن بیماران صعب‌العلاج
  • کمک ۱۲۴۰ میلیارد تومان به بیماران خاص و صعب العلاج در استان تهران
  • ارزیابی آمادگی ۴۰۰۰ خانوار قزوینی برای مواجهه با مخاطرات
  • درمان بیماران سرطانی در مراکز دولتی رایگان است/ نشان‌دار شدن بیش از دو میلیون بیمار خاص