Web Analytics Made Easy - Statcounter

بیش از ۶۰ روز از فصل کشت گذشت اما هنوز نرخ خرید تضمینی محصولات کشاورزی اعلام نشده که یکی از عوامل تاخیر در اعلام آن، مخالفت برخی از اعضای هیئت دولت عنوان شده اما کلانتری می گوید جزو مخالفان نیست و در این میان تنها باید قدرت خرید مردم و توان مالی دولت را در نظر گرفت.

به گزارش ایسنا، بر اساس تبصره ۶  قانون تضمین خرید محصولات اساسی کشاورزی، دولت موظف است نرخ خرید تضمینی محصولات اساسی کشاورزی را به گونه‌ای تعیین کند که میزان افزایش آن هیچگاه از نرخ تورم اعلام شده از سوی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران در همان سال کمتر نباشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این در حالی است که با وجود گذشت بیش از ۶۰ روز از فصل کشت محصولات کشاورزی و اعتراض کشاورزان و متخصصان این بخش به تاخیر دولت در اعلام نرخ خرید تضمینی محصولات کشاورزی در سال زراعی ۱۳۹۷- ۱۳۹۶، همچنان این تاخیر ادامه دارد و به گفته برخی از مسئولان وزارت جهاد کشاورزی مانند عبدالمهدی - بخشنده معاون برنامه‌ریزی اقتصادی وزیر جهاد کشاورزی- اختلاف نظر سر افزایش یافتن یا نیافتن نرخ خرید تضمینی محصولات کشاورزی ناشی از تنگناهای مالی دولت از عوامل به تعویق افتادن اجرای این قانون است و بر همین اساس مقرر شده تا نرخ پیشنهادی وزارت جهاد کشاورزی در سازمان برنامه و بودجه تغییری نکند و مستقیماً به شورای اقتصاد برود که به ریاست معاون اول رئیس جمهور و با حضور ۱۲ وزیر برگزار می شود تا تصمیم گیری لازم در این باره در آنجا صورت گیرد.

در این میان به نظر می‌رسد برخی از اعضای هیات دولت مخالف افزایش نرخ خرید تضمینی محصولات کشاورزی هستند اما وزارت جهاد کشاورزی به عنوان متولی تولید کنندگان و بهره برداران بخش کشاورزی مدافع کشاورزان بوده و معتقد است که این قیمت ها باید به اندازه نرخ تورم و بر اساس قانون افزایش پیدا کند تا کشاورزان انگیزه ادامه تولید را داشته باشند.

اما عیسی کلانتری - وزیر اسبق کشاورزی و دبیر کل خانه کشاورز- جزو مخالفان افزایش نرخ خرید تضمینی محصولات کشاورزی نیست، چرا که در این زمینه به ایسنا گفت: من مخالف افزایش نرخ خرید تضمینی محصولات کشاورزی برای سال زراعی پیش رو نیستم اما در شرایط کنونی باید قدرت خرید مردم و توان مالی دولت را نیز در نظر گرفت.

وی در پاسخ به این سوال که اگر یک طرفه بخواهیم به مسئله نگاه کنیم و بگوییم به دلیل محدودیت در توان مالی دولت و قدرت خرید مردم نرخ خرید تضمینی محصولات کشاورزی افزایش پیدا نکند چه اتفاقی برای کشاورزان می‌افتد و آنها چگونه باید افزایش هزینه‌های تولید خود را جبران کنند؟ افزود: بهترین راه برای اینکه هزینه‌های افزایش یافته تولید برای کشاورزان جبران شود افزایش بهره‌وری در تولید محصولات کشاورزی است نه افزایش نرخ خرید تضمینی آن‌ها.

به گزارش ایسنا، امسال هم مانند پارسال نرخ خرید تضمینی محصولات کشاورزی و افزایش یافتن یا نیافتن آن مورد اختلاف و کشمکش بین مسئولان دولت قرار گرفت و تاخیر پارسال باز هم تکرار شد، حال باید ببینیم که امسال نرخ خرید تضمینی محصولات کشاورزی باعث سال‌های حجتی و معاونانش افزایش می یابد یا آنکه ثابت ماندن این قیمت‌ها اعتراضات کشاورزان و متخصصان این بخش را در پی خواهد داشت.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۷۷۵۹۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خسارت بارندگی به گندمزارهای آماده برداشت در خوزستان

 

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، مسعود اسدی توفان و بارندگی‌های اخیر را بی سابقه در تاریخ خوزستان دانست و گفت: بارش‌های بهاری اخیر خسارت‌های سنگینی به بخش کشاورزی استان وارد کرده است.

وی افزود: به بیش از ۱۰۰ هزار هکتار از گندمزار‌های آماده برداشت استان تا ۵۰ درصد خسارت وارد شده و در خوشبینانه‌ترین حالت ۲۰۰ هزار تن از گندم‌های آماده برداشت از دست رفته است.

اسدی با بیان اینکه علاوه بر خسارات به مزارع گندم، به تأسیسات، باغات، گلخانه‌ها و دامداری‌های بسیاری از کشاورزان خسارت جدی وارد شده است، ادامه داد: امیدواریم سازمان جهاد کشاورزی به فوریت خسارات را به دقت برآورد و اعلام کند.

رئیس انجمن صنفی کشاورزان خوزستان می‌گوید: انتظار داریم صندوق بیمه محصولات کشاورزی بدون فوت وقت، تعلل و مضایقه به وظیفه قانونی خود عمل کرده و طبق قانون خسارات وارده به بیمه شدگان را جبران کند.

وی اضافه کرد: از دولت و سازمان مدیریت بحران کشور انتظار داریم با توجه به اینکه امکان جبران خسارات وارده از طریق صندوق بیمه محصولات کشاورزی قطعاً وجود ندارد نسبت به بررسی، برآورد و کمک به کشاورزان خسارت دیده استان که خساراتشان مشمول حمایت‌های صندوق بیمه محصولات کشاورزی نیست اقدام عاجل کنند تا در سال جهش تولید با مشارکت مردم، کشاورزان خسارت دیده بار دیگر با امید به سنگر تولید برگردند.

دیگر خبرها

  • یک هزار تن کلزا با نرخ تضمینی خریداری شد
  • خسارت ۵۰ درصدی بارندگی به گندمزار‌های خوزستان
  • ۲۰۰ هزار تن از گندم‌های آماده برداشت خوزستان از دست رفت
  • طوفان ۲۰۰ هزار تن گندم این استان را از بین برد !
  • خسارت بارندگی به گندمزارهای آماده برداشت در خوزستان
  • یک هزار تن کلزا با نرخ تضمینی در فارس خریداری شد
  • کشت علوفه دیم در۴۰۰ هکتاراز زمینهای کشاورزی ارومیه
  • خرید تضمینی گندم به بیش از یک میلیون و ۲۵۰ هزار تن رسید
  • قطع آب و خسارت به محصولات دغدغه‌ی کشاورزان قزوینی+ فیلم
  • کشاورزان کماکان چشم انتظار اصلاح قیمت خرید تضمینی گندم