Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبکه خبر»
2024-05-07@17:29:31 GMT

سرویس بهداشتی نیاز اصلی زلزله زدگان

تاریخ انتشار: ۷ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۸۴۰۲۸۸

معاون بهداشت، وزیر بهداشت،درمان و آموزش پزشکی گفت: کمبود توالت و ضعف در دفع زباله و فاضلاب دو خطر جدی است که احتمال بروز بیماری های واگیر را بین زلزله زدگان افزایش داده است. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، به نقل از ایرنا، علیرضا رئیسی افزود: وضعیت بهداشتی در محل استقرار زلزله زدگان در مناطق زلزله زده مناسب نیست، اساسی ترین نیازی که مسئولان باید سریع به فکر باشند ایجاد تعداد کافی توالت های بهداشتی برای زلزله زدگان است، زیرا تعداد توالت کافی نیست و این مساله خطرات بهداشت محیطی را افزایش داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی گفت: مساله بسیار مهم دیگر وضعیت اسکان اضطراری زلزله زدگان در چادر است. اسکان در چادرها علاوه بر مشکل سرما، خطر آتش سوزی و گازگرفتگی به وجود آورده است و علاوه بر آن خطر عقرب و مارگزیدگی زلزله زدگان را تهدید می کند.

معاون وزیر بهداشت گفت: باید هر چه زودتر اسکان اضطراری در چادر به اسکان موقت در وضعیت مناسب تر تبدیل شود و اگر ساختمان های مناسبی برای اسکان موقت وجود ندارد، حداقل با بهسازی زمین با سیمان یا آسفالت و استقرار چادرها بر روی زمین های بهسازی شده و در محل امن خطرات بهداشت محیطی مثل عقرب و مارگزیدگی را کاهش داد.

رئیسی افزود: مساله بسیار مهم دیگر دفن بهداشتی لاشه های حیواناتی است که زیر آوار هستند و معمولا کسی سراغشان نمی رود، این مساله نیز جزو مشکلات مناطق زلزله زده است که باید سریع رسیدگی شود.
معاون وزیر بهداشت گفت: مساله دیگر دفع بهداشتی فاضلاب و زباله هاست که یکی از خطرات جدی است که سلامت زلزله زدگان را به شدت تهدید می کند و احتمال دارد بیماری های واگیر مثل بیماری های روده ای و اسهالی از جمله وبا یا ایکولا در این مناطق شایع شود.

وی ادامه داد: وجود زباله ها باعث می شود هجوم حیوانات موذی و کنه و پشه ها بین زلزله زدگان زیاد شود. به طور خلاصه در دفع زباله ها ضعف داریم. توالت های بهداشتی کم است و بعد از رفع این مشکلات اورژانسی کار مهم بعدی تبدیل اسکان موقت به اسکان دائم است.

رئیسی با تشریح اقدامات وزارت بهداشت برای زلزله زدگان گفت: در مناطق زلزله زده حدود 300 خانه بهداشت و مرکز بهداشتی-درمانی داشتیم که 196 واحد از آنها آسیب جزئی دیده بودند و 84 واحد بهداشتی نیز به کلی تخریب شده بودند.

همه واحدهای بهداشتی در مناطق زلزله زده فعال شدند

وی گفت: همه 196 واحد آسیب دیده اکنون با بهسازی جزئی فعال شده اند و 84 واحد تخریب شده نیز در کانکس یا چادرهای ویژه دایر شده اند. اکنون همه مراکز و واحدهای بهداشتی در مناطق زلزله زده فعال هستند و به صورت فعال وبا مراجعه به زلزله زدگان خدمات لازم را به آنان ارائه می کنند.

رئیسی افزود: کار بسیار مهمی که برای زلزله زدگان انجام شد، این بود که همه مصدومان زلزله که به بیمارستان آمدند. واکسن توام دیفتری و کزار دریافت کردند، علاوه بر آن با استفاده از اطلاعات زلزله زدگان که در سامانه سیب وزارت بهداشت وجود داشت تمام مادران باردار خدمات بهداشتی لازم را دریافت کردند.

وی گفت: در سامانه سیب اطلاعات همه بیماران مبتلا به دیابت، فشار خون و همه بیماران خاص و نیز بیماران تنفسی و روده ای وجود دارد و با استفاده از این اطلاعات ارزشمند، ارائه خدمات دارویی از جمله انسولین به دیابتی ها و انجام آزمایش های لازم برای بیماران انجام شده است.

معاون وزیر بهداشت ادامه داد: دو آزمایشگاه سیار نیز به صورت کانکس در مناطق زلزله زده دایر شده است و تشخیص بیماری ها به سرعت در این مراکز انجام می شود، علاوه بر آن سه واحد سیار دندانپزشکی نیز برای انجام خدمات اورژانس دندانپزشکی در این مناطق فعال شده است.

رئیسی گفت: 84 تیم بهداشت روان نیز از تهران البرز و کرمانشاه به مناطق زلزله زده رفته اند و خدمات بهداشت روان را هم در بیمارستان ها برای مصدومان و هم در مناطق زلزله زده ارائه می کنند.

منبع: شبکه خبر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبکه خبر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۸۴۰۲۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مفاهیم: آشنایی با عوامل اجتماعی تعیین‌کننده سلامت (SDH)

به گزارش همشهری آنلاین، این عوامل شامل شرایطی می‌شوند که در آنها افراد به دنیا می‌آیند، رشد می‌کنند، کار می‌کنند، زندگی می‌کنند، و پیر می‌شوند و نیز مجموعه گسترده‌تر از نیروها و نظام‌ها که شرایط زندگی روزمره را شکل می‌دهند. این نیروها و نظام‌ها شامل سیاست‌ها و نظام‌های اقتصادی، برنامه‌های توسعه، هنجارهای اجتماعی، سیاست‌های اجتماعی و نظام‌های سیاسی می‌شوند.

این عوامل تأثیر مهمی بر نابرابری‌های بهداشتی دارند - یعنی تفاوت‌های ناعادلانه و قابل پرهیز در وضعیت سلامت که در داخل و در میان کشورها دیده می‌شوند. در کشورها همه سطوح درآمد، سلامت و بیماری از یک شیب اجتماعی پیروی می‌کنند: هر چه موقعیت اجتماعی-اقتصادی افراد پایین‌تر باشد، وضعیت سلامت آنها بدتر است.

فهرست زیر نمونه‌هایی از عوامل اجتماعی تعیین‌کننده سلامت را ارائه می‌کند که می‌توانند بر عدالت سلامت به صورت مثبت یا منفی تأثیر بگذارند:

درآمد و حمایت اجتماعی تحصیلات بیکاری و عدم امنیت شغلی شرایط زندگی کاری ناامنی غذایی مسکن، امکانات اولیه و محیط‌زیست رشد اولیه دوران کودکی شمول اجتماعی و عدم تبعیض تعارض ساختاری دسترسی به خدمات بهداشتی مقرون‌به‌صرفه باکیفیت مناسب.

پژوهش‌ها نشان می‌دهد که عوامل اجتماعی تعیین‌کننده سلامت یا SDH می‌توانند در تأثیرگذاری بر سلامت حتی مهم‌تر از مراقبت‌های بهداشتی یا انتخاب سبک زندگی در تأثیرگذاری بر سلامت باشند. به عنوان مثال، مطالعات متعدد نشان می‌دهد که SDH مسئول بیش از ۳۰ تا ۵۵ درصد از پیامدهای سلامتی است. علاوه بر این، برآوردها نشان می‌دهد که سهم بخش‌های خارج از سلامت در پیامدهای سلامت جمعیت از سهم بخش سلامت بیشتر است.

پرداختن مناسب به عوامل اجتماعی مؤثر بر سلامت (SDH) برای بهبود سلامت و کاهش نابرابری‌های درازمدت در سلامت، که مستلزم اقدام همه بخش‌ها و جامعه مدنی است، اساسی است.

منبع: وب‌سایت سازمان جهانی بهداشت

کد خبر 849816 منبع: همشهری آنلاین برچسب‌ها مجله مفاهیم پزشکی پزشکی

دیگر خبرها

  • پیشگوی معروف، تاریخ زلزله جدید را اعلام کرد
  • مشخصات و مکان زلزله امروز بعدازظهر در تهران +تصویر
  • شهر بدون کوچه ایران را بشناسید
  • احداث سرویس بهداشتی در پارک حجاج تبریز
  • احداث سرویس بهداشتی پارک حجاج تبریز
  • مفاهیم: آشنایی با عوامل اجتماعی تعیین‌کننده سلامت (SDH)
  • نیاز مناطق سیل‌زده بلوچستان به ماشین‌آلات سنگین
  • قصه زندگی با بودنش آغاز می‌شود + فیلم
  • امحای ۲۰۰۰ کیلوگرم مواد غذایی فاسد در میاندوآب
  • سه پروژه بهداشتی و درمانی در شهرستان چالدران به بهره‌برداری می‌رسد