Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری شبستان: معاون پژوهش و فناوری دانشگاه شهید چمران اهواز اظهار کرد: برای دست یابی به اقتصاد دانش بنیان مهمترین مشکل ما این است که هماهنگی بین دانشگاه ‌ها، این نهادها و خود دولت، هنوز به حد کافی شکل نگرفته است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، دکتر ابراهیم حاجی‌دولو امروز ( 7 آذر) در نشست خبری به مناسبت هفته پژوهش و فناوری استان خوزستان در دانشگاه شهید چمران اهواز، گفت: شناسایی توانمندی ‌های پژوهش و فناوری مراکز تحقیقاتی، شناسایی و معرفی پژوهشگران و فناوران برتر، ایجاد فرصت ‌های لازم برای تجاری ‌سازی فعالیت ‌های پژوهشی، فراهم ساختن فضای همکاری بین پژوهشگران و فناوران، برقراری ارتباط بین دانشگاه‌ ها و مراکز صنعتی، خدماتی و شرکت ‌ها و گسترش فرهنگ پژوهش و نوآوری در سطح جامعه دانشجویان و دانش‌آموزان از اهداف گرامیداشت هفته پژوهش است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی با اشاره به اهمیت گرامیداشت این هفته افزود: وضعیت کلی کشور در حال گذار از اقتصاد دولتی و منبع ‌محور که بر پایه صادرات منابع خدادادی و طبیعی اعم از نفت و گاز و معادن و ذخایر معدنی است، به سمت اقتصاد خصوصی و دانش‌بنیان می باشد.

 

حاجی دولو با بیان اینکه ما در نیمه کار قرار داریم و برای انجام این کار الزامات و زیرساخت ‌هایی نیاز است، اذعان داشت: : مهمترین و زیربنایی ‌ترین زیرساخت ‌ها این است که افراد و عناصری که باید در اقتصاد دانش ‌بنیان نقش‌آفرینی کنند را تربیت کنیم.

 

وی تصریح کرد: هنوز نتوانسته ‌ایم این بازیگران و این افراد موثر در اقتصاد دانش بنیان را پرورش دهیم در حالی که می بینیم کشورهای پیشرفته از دانشگاه ها برای این موضوع استفاده کردند و دانشگاه در کنار ماموریت ‌های بنیادی خود، ماموریت ‌های جدیدی نیز انجام می دهد.

 

جانشین دبیر ستاد استانی هفته پژوهش و فناوری در خوزستان خاطر نشان کرد: البته دانشگاه به تنهایی نمی‌تواند این بازیگران را تربیت کند : نهادهایی مانند پارک‌ های علم و فناوری، مراکز رشد و نوآوری و خلاقیت، خوشه‌ های صنعتی، شتاب ‌دهنده‌ ها و ... نهادهایی هستند که باید دست دانشگاه را بگیرند و در ادامه حرکت آموزش به دانشگاه کمک کنند.

 

وی با تاکید بر اینکه باید چرخه این نظام بچرخد تا ما به اقتصاد دانش‌بنیان و خصوصی دست پیدا کنیم، بیان کرد: مهمترین مشکل ما این است که هماهنگی بین دانشگاه ‌ها، این نهادها و خود دولت، هنوز به حد کافی شکل نگرفته است.

 

حاجی دولو ادامه داد:  برای توسعه و دست ‌یابی به اقتصاد دانش‌ بنیان در دانشگاه‌ ها هنوز تحولات لازم شکل نگرفته و تنها برنامه ‌ریزی‌ انجام شده است در حالی که برای دست یابی به این موضوع باید برنامه‌ریزی و محتوای دروس و همچنین اساتید و توانمندی ‌هایشان تغییر کند.

 

وی اذعان داشت: برگزاری هفته پژوهش فرصتی برای آن است که جایگاه خود را بشناسیم که آیا تا سال 99 به این هدف دست پیدا می‌کنیم یا خیر و بررسی کنیم که چه مشکلاتی برای دستیابی به این هدف وجود دارد و آنها را رفع کنیم.

 

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه شهید چمران در ادامه به برنامه های ویژه گرامیداشت هفته پژوهش و فناوری اشاره کرد و گفت: برای گرامیداشت این هفته، هفت کمیته علمی، تبلیغات، جشنواره برگزیدگان، جشنواره ایده برتر، نمایشگاه‌ ها، جشنواره دانش‌آموزی و اجرایی تشکیل شده ‌اند که نهادهای مختلف مسئولیت برگزاری برنامه‌های این کمیته‌ها را بر عهده دارند.

 

وی با بیان اینکه شعار امسال هفته پژوهش و فناوری پژوهش تقاضامحور و تجاری‌سازی فناوری،‌ زیربنای تولید و اشتغال است، افزود:  هفته پژوهش از 21 تا 27 آذرماه گرامی داشته می شود اما طبق سیاست‌های ستاد ملی قرار است هفته پژوهش استان‌ها زودتر برگزار شود که براین اساس در خوزستان مطابق با تصمیمات شورای سیاست‌ گذاری، این هفته از 17 تا 24 آذرماه برگزار می شود.

 

حاجی دولو به نامگذاری روزهای هفته پژوهش و فناوری در خوزستان اشاره کرد و بیان داشت: روز شنبه 18 آذر "روز پژوهش، فناوری دانش‌آموز و مدرسه"، روز یکشنبه "پژوهش، فناوری و صنعت"، روز دوشنبه "پژوهش، فناوری، ایده و خلاقیت"، روز سه‌شنبه "پژوهش، فناوری و اقتصاد مقاومتی"، روز چهارشنبه "پژوهش، فناوری و سرمایه ملی"، روز پنجشنبه "پژوهش، فناوری و مهارت و کارآفرینی"، و روز جمعه 24 آذرماه به نام "پژوهش، فناوری، حوزه و دانشگاه" نامگذاری شده‌اند.

 

وی با بیان اینکه 12 برنامه در شورای سیاست‌گذاری هفته پژوهش تدارک دیده شده‌ است، اظهار کرد: برگزاری نمایشگاه دستاوردهای علمی،‌ پژوهشی، فناوری دستگاه‌های اجرایی و فن‌بازار، نواختن زنگ پژوهش و فناوری در مدرسه، نمایشگاه دستاوردهای علمی، پژوهشی و فناوری دانش‌آموزان، معرفی پژوهشگران و فناوران نمونه در سطح دانشگاه‌های خوزستان و ارائه سخنرانی‌های نیازشناسی و نیازسنجی توسط کارشناسان سازمان‌ها، از برنامه‌های این هفته هستند.

 

وی خاطر نشان کرد: دانشگاه، مرکز رشد و پارک با درهای باز، بازدیدهای علمی و تخصصی از شرکت‌ ها، برگزاری جشنواره ایده ‌های برتر، ارائه دستاوردهای انجمن‌های علمی منتخب دانشگاه و برگزاری نمایشگاه کتاب و نقش رسانه و شبکه ‌های مجازی در پژوهش، فناوری و نوآوری، از دیگر برنامه‌ های گرامیداشت هفته پژوهش در استان خوزستان می باشند.

 

پایان پیام/472

منبع: شبستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۸۵۳۰۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اپراتور اختصاصی هوش مصنوعی راه‌اندازی می‌‎شود

 معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور با اعلام اینکه اساسنامه مرکز ملی هوش مصنوعی در شورای عالی انقلاب فرهنگی در حال تدوین است، گفت: این مرکز در اولین گام یک کاربر هوش مصنوعی یا به اصطلاح «اپراتور اختصاصی هوش مصنوعی» را در کشور راه‌اندازی می‌کند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، روح الله دهقانی فیروزآبادی امروز_شنبه هشتم اردیبهشت_ در نشست خبری با خبرنگاران اظهار کرد: توسعه فناوری در کشور وظیفه اصلی معاونت علمی ریاست جمهوری است و در این راستا برنامه ستاد توسعه هوش مصنوعی این معاونت کمک به دانشگاه‌ها، محققان و شرکت‌های دانش بنیان برای توسعه فناوری‌ها و کاربست هوش مصنوعی در ایران با استفاده از ابزار اپراتور است.

وی ادامه داد: پیش بینی می‌شود امسال جریان اکوسیستمی هوش مصنوعی در کشور راه می‌افتد و به صدها جی پی یو (GPU واحدهای پردازش گرافیک) دست پیدا می‌کنیم.

رئیس بنیاد ملی نخبگان به رایزنی با رئیس جمهور و بسیاری دستگاه‌ها از جمله سازمان برنامه و بودجه برای راه اندازی مرکز توسعه هوش مصنوعی در کشور و در کنار آن شورای راهبری هوش مصنوعی اشاره کرد و و یادآور شد: برای این کار مدل‌های مختلف در بسیاری کشورها بررسی شد.

دهقانی فیروزآبادی خاطرنشان کرد: بررسی‌ها نشان داد که بعضاً برخی کشورها وزارتخانه و برخی هم شورای راهبری برای هوش مصنوعی ذیل ریاست جمهوری ایجاد کرده‌اند.

اساسنامه مرکز ملی هوش مصنوعی در حال تدوین

وی افزود: با ساعت‌ها رایزنی و مشورت با متخصصان و صاحب‌نظران هوش مصنوعی و شبکه‌ها به این جمع بندی رسیدیم که در کشور باید یک مرکز تحت عنوان مرکز ملی هوش مصنوعی داشته باشیم تا وظیفه کلانی را در این حوزه از جمله نظارت و تنظیم گری و همچنین توسعه زیرساخت‌های کلان عهده دار شود و شورایی هم به عنوان راهبر و هیأت امنا بالا سر این مجموعه شکل بگیرد.

معاون علمی رئیس جمهور یادآور شد: اسفندماه ۱۴۰۲ مرکز ملی هوش مصنوعی تأسیس شد و حکم ریاست آن نیز توسط رئیس جمهور صادر شد و اعضای شورای راهبری این مرکز نیز معرفی شدند، اساسنامه مرکز ملی هوش مصنوعی د رحال حاضر در شورای عالی انقلاب فرهنگی در حال تنظیم آست.

دهقانی فیروزآبادی تاکید کرد: این مرکز در حوزه هوش مصنوعی فراتر از معاونت علمی ریاست جمهوری است و همه دستگاه‌ها در قبال این مرکز از یک مأموریت اختصاصی برخوردار هستند.

وی از برگزاری جلسات مختلف با طرف‌های تأثیرگذار در حوزه هوش مصنوعی همچون سرمایه گذاران مختلف، بخش‌های دولتی و صندوق‌ها خبر داد و تصریح کرد: در این راستا صندوق پژوهش و فناوری توسعه هوش مصنوعی نیز تصویب و دایر شد.

رئیس بنیاد ملی نخبگان با بیان اینکه این صندوق با سرمایه ۱۰ هزار میلیارد تومانی برای فعالیت برنامه ریزی شده است، افزود: بخش خوبی از این سرمایه را نهادهایی مثل صندوق توسعه ملی و چندین مودی مالیاتی بزرگ در حوزه اپراتورها تقبل کرده‌اند که پرداخت کنند بنابراین اقدامات عملیاتی بسیار خوب پیش رفته است و برنامه ریزی ها این است که مرکز ملی هوش مصنوعی در اولین گام یک کاربر هوش مصنوعی یا اصطلاحاً یک اپراتور هوش مصنوعی در کشور راه اندازی کند.

دهقانی فیروزآبادی ادامه داد: طبق برنامه ریزی انجام شده این اپراتور هوش مصنوعی سه خدمت اصلی را عرضه می‌کند، یعنی یک مزرعه پردازشی بزرگ که چگونگی ابعاد و اندازه آن در حال بحث است. یک مرکز داده یا دیتا سنتر بزرگ برای تولید داده‌ها و همچنین کتابخانه بزرگ زبانی و تصویری که اینها مجموعه‌هایی هستند که قرار است در اپراتور اصلی مدیریت شوند.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور در بخش دیگری از این نشست خبری در پاسخ به این سوال که تدوین و اجرای نظام ارزیابی دانش بنیان‌ها چه تغییری در اکوسیستم و زیست بوم حوزه دانش بنیان‌های کشور ایجاد کرده است، گفت: در نظام جدید ارزیابی دانش بنیان‌ها، علاوه بر سطح فناوری، میزان اشتغال تخصصی و گردش مالی شرکت‌ها مورد سنجش قرار می‌گیرد و شرکت‌های فناور بر این اساس به شرکت‌های نوپا، نوآور و فناور تقسیم می‌شوند.

دهقانی فیروزآبادی در مورد اینکه گفته شده این همان سیستم دسته بندی نوع یک، دو و سه سابق است، تاکید کرد: مطلقاً این صحبت اشتباهی است چراکه قبل از این مجموعه‌های فناور تنها براساس فناوری دسته بندی می‌شدند.

وی اظهار داشت: نظام ارزیابی جدید مجموعه‌های فناور در حال حاضر به یک ابزار جدی برنامه ریزی و مدیریت تسهیلات برای ساز و کارهای حمایتی برای معاونت علمی تبدیل شده است و اینکه می‌گوئیم ۷ هزار از مجموعه‌های فناور ما شرکت نوپا و قریب به ۸۰۰ تا هزار فناور هستند و ۲ هزار نوآور هستند، یک دید واقعی به ما می‌گوید که حجم اقتصاد و حجم صادراتی کشور در چه مرحله و شرایطی است برای یک برنامه ریزی جدی از سوی معاونت علمی است.

رئیس بنیاد ملی نخبگان با بیان اینکه در سه ماه آینده بحث ارزیابی مجموعه‌های فناور به شکل اساسی به روز رسانی می‌شود و ارزیابی‌ها توسط پارک‌ها انجام و آسان گیرانه تر و بعضاً غیرحضوری خواهد بود، افزود: هم اکنون ۱۰ پارک علم و فناوری در کشور کارگزار معاونت علمی ریاست جمهوری در شرکت‌های نوپا فعالیت می‌کنند.

دهقانی فیروزآبادی در عین حال تاکید کرد: تمرکز ارزیابی‌های جدی و حضوری بر روی شرکت‌های نوآور و فناوری خواهد بود که بازی اصلی دست آنها است.

وی پیش بینی کرد امسال علاوه بر متوازن شدن نظام حمایت از مجموعه‌های فناور و واقعی شدن ارزیابی‌ها، حداقل یک هزار شرکت جدیدی از شرکت‌هایی که قبلاً در پارک‌ها بوده‌اند به شرکت‌های دانش بنیان نوپا تبدیل می‌شوند.

۱۰۸ شرکت دانش‌بنیان در بورس حضور دارند؛ امیدواریم تا آخر سال حداقل رشد ۱۰۰ درصدی را تجربه کند

دهقانی فیروزآبادی در ادامه نشست خبری از حضور ۱۰۸ شرکت دانش‌بنیان در بورس خبر داد و گفت: امیدواریم تا آخر سال حداقل رشد ۱۰۰ درصدی را تجربه کنند

وی افزود: یکی از مراحل بلوغ بعضی از شرکت‌های دانش‌بنیان عرضه شدن آنها در بازار سرمایه و مشارکت آنها توسط سرمایه مردم است.، لزومی ندارد یک شرکت دانش بنیان برای ورود به بورس به معاونت علمی ریاست جمهوری مراجعه کند.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور ادامه داد: وقتی بحث کلان داده‌ها مطرح می‌شود یا بحث داده‌های مرتبط با مردم یا امنیت مردم مرتبط می‌شود، صلاحیت شرکت‌ها برای ورود به بورس در یک کارگروهی که در معاونت علمی ریاست جمهوری تشکیل شده، مورد بررسی و ارزیابی قرار می‌گیرد.

کد خبر 748400

دیگر خبرها

  • مالکیت فکری ستون اصلی «اقتصاد دانش بنیان»
  • در حوزه مالکیت فکری بسیار عقب هستیم
  • نقش آفرینی دانش‌بنیان نرم و هویت‌ساز در صنایع سخت
  • صادرات ۱۰ میلیارد دلاری دانش بنیان‌ها تا دو سال آینده
  • راه‌اندازی اپراتور اختصاصی هوش مصنوعی در کشور
  • مالکیت فکری پشتوانه اقتصاد دانش‌بنیان
  • اپراتور اختصاصی هوش مصنوعی راه‌اندازی می‌‎شود
  • چرایی ایجاد دفتر «فراجا» در بنیاد ملی نخبگان/۲ بال علم و فتاوری «وعده صادق»
  • رشد ۱۰۰ درصدی دانش‌بنیان‌ها در بورس/علم و فناوری دو بال عملیات «وعده صادق»
  • رشد صد درصدی دانش‌بنیان‌ها در بورس/علم و فناوری دو بال عملیات وعده صادق