Web Analytics Made Easy - Statcounter

بیرجند- مدیرکل میراث فرهنگی خراسان جنوبی گفت: این استان دارای تاریخ ارزشمندی بوده که متاسفانه به اسناد مکتوب آن بی توجهی شده و نیازمند توجه است.

به گزارش خبرنگار مهر٬ حسن رمضانی صبح چهارشنبه در نشست تخصصی میراث مکتوب، ایران اسلامی و حافظه جهانی بیان کرد: میراث مکتوب از اهمیت ویژه ای برخوردار بوده که باید مورد توجه قرار گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: جهان غرب بخشی از موفقیت خود را با استفاده از توجه به اسناد مکتوب و تاریخی کسب کرده است.

رمضانی با بیان اینکه میراث مکتوب تجارب بشر هستند٬ اظهار کرد: کسانی در عرصه های دانش می درخشند که از اسناد و تجارب دیگران استفاده کنند.

مدیرکل میراث فرهنگی٬ صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی بیان کرد: علی رغم اینکه تاریخ ارزشمندی داریم٬ به اسناد مکتوب و تاریخی بی توجهی می کنیم.

وی با بیان اینکه بخش عمده ای از اسناد مکتوب و تاریخی ما در مراکز جهانی است٬ افزود: این امر باعث شده نسبت به آن ها بی توجهی کنیم.

رمضانی با بیان اینکه نگران شرایط نگهداری اسناد تاریخی و مکتوب هستیم، گفت: تاریخ موقوفات و آموزش و پرورش بسیار طولانی است که اسناد آن گردآوری نشده است.

وی ادامه داد: مدرسه شوکتیه مدارک و اسناد تاریخی فراوانی دارد که متاسفانه به صورت پراکنده٬ غیر فنی و غیر اصولی نگهداری می شوند.

مدیرکل میراث فرهنگی٬ صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی اظهار کرد: تخصص خاصی در حوزه نگهداری از اسناد تاریخی و مکتوب نداریم.

وی ادامه داد: امید است بتوانیم با رفع این نقص بزرگ٬ وضعیت اسناد و مدارک تاریخی موجود را از شرایط پر مخاطره کنونی به وضعیت مطلوب برسانیم.

رمضانی با اشاره به اهمیت برگزاری نشست میراث مکتوب بیان کرد: برگزاری اینگونه نشست ها اهمیت اسناد تاریخی را یادآوری می کند.

پژوهشگر و محقق میراث مکتوب در این جلسه بیان کرد: میراث مکتوب دارای کارکردهای زیادی بوده که احیای آن نیز بسیار حائز اهمیت است.

زهرا علیزاده بیرجندی با بیان اینکه احیای میراث فرهنگی باعث احیای هویت ما می شود٬ افزود: دانش افزایی از دیگر کارکردهای میراث مکتوب است.

وی با بیان اینکه گسترش مرزهای دانش نیازمند زنده کردن میراث مکتوب است، خواستار شد: باید یک تیم پژوهشی برای شناسایی و جمع آوری آثار مکتوب تشکیل شود.

منبع: مهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۸۶۲۳۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عملیات عمرانی در شهر جدید جیرفت موقتاً متوقف شد

افشین صالحی نژاد گفت: در پی شکایت اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کرمان از اداره کل راه و شهرسازی جنوب کرمان پیرامون احداث شهرک جدید در حاشیه شهر تاریخی جیرفت، دادستانی ضمن بازدید میدانی از محل پروژه شهر جدید، دستور توقف موقت کار را صادر کرد.

وی با بیان این مطلب که بایستی کار در محدوده اراضی شهرک جدید تا بررسی کارشناسی مجدد متوقف شود، بیان داشت: آثار تاریخی خط قرمز و میراث فرهنگی ماست و باید به منظور حفظ و نگهداری از آن دقت شود.

دادستان عمومی و انقلاب شهرستان جیرفت افزود: شهر قدیم جیرفت یکی از دو محوطه تاریخی مهم جیرفت است که شرایط ثبت جهانی را دارد و نباید اجازه داد سهم این اثار تاریخی ارزشمند در ثبت جهانی از دست برود.

وی تاکید کرد: دستگاه قضایی با قاطعیت از اجرای طرح نهضت ملی مسکن حمایت می‌کند؛ اما مسئولان راه و شهرسازی بایستی در مناسب‌ترین مکان و پس از انجام اقدامات کارشناسی این طرح را عملیاتی و اجرا کنند.

باشگاه خبرنگاران جوان کرمان کرمان

دیگر خبرها

  • تعطیلی بناهای تاریخی استان در نیمه اردیبهشت
  • سفر یک روزه طلاب خراسان جنوبی به بافت تاریخی خوسف/شکوه معماری
  • سفره یک روزه طلاب خراسان جنوبی به بافت تاریخی خوسف/شکوه معماری
  • توقیف خودروی تخلیه نخاله روی تپه تاریخی فرخ آباد
  • دستگیری دو نفر به دلیل تخلیه نخاله در حریم یک تپه تاریخی در البرز
  • عملیات عمرانی در شهر جدید جیرفت موقتاً متوقف شد
  • تحویل ۹ شیء تاریخی به میراث فرهنگی هرمزگان
  • تحویل ۹ شئ تاریخی به میراث فرهنگی هرمزگان
  • برنامه ریزی برای ساماندهی گذر قدیمی جلوخان
  • میراث فرهنگی اجازه انتقال آب از روستای تاریخی گیسک را نمی‌دهد