Web Analytics Made Easy - Statcounter

رییس اداره میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری لاهیجان روز چهارشنبه به خبرنگار ایرنا گفت: پس از 40سال اولین دوره آموزش بین المللی بامبو بافی با حضور کارشناسان چینی از چهارم تا هشتم آذر ماه به مدت پنج روز در خانه صنایع دستی لیالستان لاهیجان برگزارشد.
وی خاطرنشان کرد: در این دوره آموزشی 40 نفر از هنرمندان و هنرجویان استان های مازندران ، آذربایجان غربی ، گلستان و گیلان شرکت دارند که در رشته های مروار بافی ، بامبو بافی و حصیر بافی آموزش می بینند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی هدف این کارگاه آموزشی را در راستای اقتصاد مقاومتی و مبادله افکار و تجربیات و آشنایی با تنوع تولیدات در کشور چین ذکر کرد .
معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی اداره کل میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری استان گیلان نیز در این باره اظهارداشت: سه تن از استادان کشور چین برای اولین بار با دعوت سازمان میراث فرهنگی کشور از طریق شورای جهانی صنایع دستی به مدت 15روز وارد کشور ایران شده اند تا به تدریس و آموزش صنایع دستی بپردازند.
سلمان شاه محمدی افزود :در این دوره ساخت بیش از 10 نوع محصول جدید به هنر آموزان آموزش داده خواهدشد.
وی خاطرنشان کرد:در استان گیلان نیز استادان کشور چین به مدت پنج روز الگوها و تکنیک های جدید مرواربافی ، بامبو بافی و حصیر بافی را آموزش می دهند و ضمن مبادله تجارب در این کارگاه محصولات جدیدی پس از این تولید خواهدشد.
وی اظهارداشت: گیلان اولین تولیدکننده بامبوی کشور ، جزء دو استان برتر کشور در مروار بافی و اولین تولید کننده حصیربافی کشور است که درحال حاضر در این سه رشته بیش از چهارهزار نفر فعالیت می کنند.
روستای لیالستان که در بین لاهیجان و لنگرود واقع شده پایتخت بامبو بافی ایران نام گرفته است و بامبو یک قرن پیش همزمان با تاسیس ایستگاه تحقیقات کشاورزی لاهیجان در سال 1306 به ایران وارد شد و در ایستگاه کشت شد که پس از آن به روستای لیالستان انتقال یافت و در این روستا استادان زیادی در امر بامبوبافی تربیت شدند.
در دهه های اخیر با ورود کالاهای بافته های شده و ارزان این محصول از کشور چین بازار بامبوی ایران به کسادی گرایید اما بار دیگر مورد حمایت سازمان میراث فرهنگی کشور قرار گرفته و درصدد احیای آن هستند.
خبرنگار: نظرپور**انتشار دهنده: بابایی
6029 /6030

منبع: جماران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۸۶۷۷۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش دو برابری صادرات محصولات صنایع دستی به خارج از کشور

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز اصفهان؛ معاون صنایع دستی و هنر‌های سنتی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان گفت: در سال ۱۴۰۲ بیش از ۱۵ میلیون دلار محصولات صنایع دستی استان به خارج از کشور ارسال شد، که این میزان در مقایسه با صادرات هفت میلیون دلاری سال ۱۴۰۱، رشد دو برابری داشته است.
نورالله عبداللهی با بیان اینکه این آمار صادراتی جدا از ارسال شخصی هنرمندان است، افزود: دست بافته‌های داری، سفال، قلمکار و محصولات چوبی و فلزی همچون مینا از صنایع دستی است که در کشور‌های خارجی خریداران زیادی دارد.
معاون صنایع دستی و هنر‌های سنتی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان ادامه داد: آلمان، امارات متحده عربی، ترکیه، ترکمنستان، پاکستان، عراق و افغانستان از کشور‌های مقصد صادراتی گمرکی صنایع دستی استان اصفهان هستند.
به گفته مجد الدین تاج رئیس اتحادیه صنایع دستی اصفهان، استان اصفهان ۱۰۰ هنرمند شناسنامه دار فعال دارد.
استان اصفهان با داشتن یک سوم صنایع دستی جهان، مهد این هنر‌های دستی است.
۶۰۲ رشته صنایع دستی در دنیا شناسایی شده که ۲۹۹ رشته آن مربوط به ایران و از این تعداد، استان اصفهان میراث دار ۲۰۰ رشته است.
رشته‌های مینا، قلمکار، گلیم، قلمزنی، خاتم، فیروزه کوبی، منبت، خراطی و سفال از جمله صنایع دستی بومی استان اصفهان است.

 

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی  

دیگر خبرها

  • سرمایه‌گذاری خارجی در گردشگری در دولت سیزدهم ۱۸ برابر شد
  • ثبت ملی صنایع دستی ۲ شهر فارس
  • برگزاری ۴۳ دوره آموزشی صنایع‌دستی در گلستان
  • آلاچیق عشایر شاهسون اردبیل قابلیت ثبت جهانی دارد
  • تصویب محدوده و ضوابط بافت تاریخی شهر لاهیجان
  • برگزاری جشنواره شکوفه‌های بادام در دژکرد اقلید
  • افزایش ۲ برابری صادرات محصولات صنایع دستی به خارج از کشور
  • افزایش دو برابری صادرات محصولات صنایع دستی به خارج از کشور
  • دژکرد اقلید شهر ملی کیسه‌بافی می‌شود
  • رونمایی از لوح ثبتی مهارت سنتی فراوری چای دستی در لاهیجان