Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-28@11:22:16 GMT

تاکید میراث بهره برداری از خانه‌های تاریخی است

تاریخ انتشار: ۸ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۸۶۸۹۳۸

تاکید میراث بهره برداری از خانه‌های تاریخی است

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان گفت: تاکید سازمان به بهره برداری از خانه‌های تاریخی است و تلاش این است که این خانه‌ها متناسب با اولویت‌ها واگذار شود.

فریدون الهیاری در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: 60 باب خانه تاریخی در اصفهان و  تعدادی هم در شهرستان‌ها در تملک میراث فرهنگی شهر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حدود 15 خانه در اختیار دستگاه‌ها و نهادها قرار گرفته است. مانند دانشگاه هنر و ... و حدود 10 مورد از این خانه‌ها نیز به بخش اداری خودِ سازمان میراث فرهنگی تبدیل شده است.

وی افزود: حدود 30 مورد از خانه‌ها در تملک هستند ولی دارای شرایط متفاوتی هستند و برخی از آنها 40 سال پیش در تملک میراث فرهنگی قرار گرفته و بخشی آسیب دیده و به دلایل طبیعی تخریب شده است. برخی هم سرپا بودند و شرایط بهتری داشتند که در اختیار پرسنل سازمانی قرار می‌دادند.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان ادامه داد: عنوان پستی سرایدار در اختیار این افراد نبوده ولی حضورشان برای حفاظت و نگهداری بوده است. اما دستگاه‌های نظارتی این موضوع را دچار اشکال دانستند و مجبور شدیم این خانه‌ها را تخلیه کنیم و هر چه توضیح و توجیه کرده‌ایم خیلی موثر نبود و نتوانسته‌ایم به جمع بندی دقیقی برسیم.

الهیاری با اشاره به این موضوع که تاکید سازمان به بهره برداری از خانه‌های تاریخی است، گفت: بهره برداری از دو طریق انتخاب سرمایه گذار و در قالب کاربری‌های دیگرانجام می‌شود اما مشکلی که وجود دارد، این است که واگذاری این بناها نباید در قالب بحث‌های مالی متعارف مانند مزایده و مناقصه صورت گیرد در نتیجه واگذاری آن‌ها با سرعت کمتری انجام می‌شود.

وی تاکید کرد: تلاش ما این است که این خانه‌ها متناسب با اولویت‌ها واگذار شود، در واقع فعالیت‌های فرهنگی هنری، گردشگری و صنایع دستی اولویت‌هایی است که خانه‌ها به آنها واگذار خواهند شد و شده‌اند.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان تصریح کرد: معمولاً خانه‌هایی که تا به امروز در اختیار میراث فرهنگی مانده است با چند مشکل اساسی روبرو هستند. ابتدا اینکه از نظر سازه و فضا دچار مشکلات اساسی هستند و یا تقاضاهایی از این خانه‌ها است که برخی از خانه‌ها باقی مانده توانایی پاسخگویی به آنها ندارند.

الهیاری افزود: برخی دیگر از خانه‌ها در موقعیت مکانی و جغرافیایی مناسبی برای سرمایه گذاری نیست و یا اینکه فضای کافی و قابل توجیهی برای سرمایه گذاری ندارند.

وی با تاکید بر این موضوع که برخی از این خانه‌ها فرسوده و تخریبی هستند و قابلیت سرمایه گذاری ندارند، گفت: باید فردی واقعا عاشق باشد تا چند سال از سرمایه و عمر خودش را برای بهبود چنین خانه‌هایی بگذارد.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان اظهار کرد: از 60 مورد خانه عنوان شده 30 خانه که امروز در حال استفاده است و 15 مورد در مزایده قرار گرفته و فقط 10 خانه است که با مشکلات اساسی روبرو است. هرچند این خانه‌ها نیز طی 40 سال گذشته دچار مشکل شده‌اند و این نیست که همین امروز خانه‌ها تخریبی شده باشند.

الهیاری در خصوص برخی چالش‌های میان میراث فرهنگی و مدیریت شهری گفت: چالش اساسی امروز شهرداری و میراث فرهنگی بر سر مدل توسعه مدرن است که اعتقاد ما بر این است که این مدل توسعه‌ای نیز می‌تواند با میراث فرهنگی هماهنگ باشد.

وی ادامه داد: اگر مسئولان مدیریت شهری به این جمع بندی برسند که میراث فرهنگی یک مانع توسعه‌ای نیست بلکه می‌تواند توسعه پایدار شهری را بهبود ببخشد و به مدیریت و درآمدزایی مدیریت شهری کمک کند آن موقع مدیران شهرداری برای جلوگیری از تخریب میراث خود پیش قدم خواهند شد.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان خاطرنشان کرد: شهرداری و میراث فرهنگی تاکنون تعاملات زیادی با یکدیگر داشته‌اند و این موضوع قابل ارائه و حل و فصل است و امکان اجرایی شدن دارد، در مدیریت جدید شهری نیز باید اندکی صبر کنیم چراکه می‌توان با مدیریت فعلی شهری تعامل داشت.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۸۶۸۹۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جشنواره چند رسانه‌ای وزارت میراث فرهنگی در کرمان برگزار می‌شود

مدیرکل میراث فرهنگی استان کرمان، گفت: سومین جشنواره چند رسانه‌ای وزارت میراث فرهنگی، آبان‌ماه به میزبانی استان کرمان برگزار خواهد شد.

به گزارش گروه استان‌ها خبرگزاری دانشجو، سعید شاهرخی مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمان،در هم اندیشی با جمعی از اصحاب رسانه کرمان  گفت: سومین جشنواره چند رسانه‌ای وزارت میراث فرهنگی، نیمه دوم آبان‌ماه به میزبانی استان کرمان برگزار خواهد شد.

او افزود: دوره اول این جشنواره در یزد و دور دوم آن به میزبانی قزوین طی سنوات قبل برگزار شده و سومین دوره آن در رقابت نهایی بین کرمان و شیراز شکل گرفت که سرانجام با ارزیابی شاخص‌ها، کرمان به عنوان میزبان این جشنواره با نقش آفرینی مسئولین استان و بخش خصوصی کرمان انتخاب شد.

وی با اشاره به وجود ١٠ اثر ثبت جهانی در استان کرمان و سابقه تاریخی و میراث غنی این استان تاکید کرد: این جشنواره می‌تواند تاثیر مهمی در معرفی آثار تاریخی و گردشگری استان کرمان از طریق تولید محتوا‌های چند رسانه‌ای داشته باشد.

شاهرخی اظهار داشت: فراخوان این جشنواره بزودی منتشر می‌شود و ٧٠ درصد تولید محتوا‌ها باید در محور‌های جشنواره ، مربوط به کرمان باشد.

او تشکیل شورای توسعه گردشگری استان کرمان را اتفاقی مهم ارزیابی کرد و گفت: دبیرخانه رویداد کرمان ١٤٠٤ نیز در اتاق بازرگانی کرمان تشکیل شده است.

مدیرکل میراث فرهنگی استان کرمان نقش رسانه‌ها و خبرگزاری‌ها را در معرفی آثار تاریخی و غنای فرهنگی کرمان بسیار مهم ارزیابی نمود و بر افزایش تعامل با رسانه‌ها تاکید کرد.

شاهرخی برگزاری همایش بین المللی راه ابریشم با همکاری پژوهشگاه میراث فرهنگی کشور، برگزاری کنگره ملی تاریخ ملی شهرسازی ایران، برپایی سمینار باستان شناسان ایران در جیرفت، برگزاری اختتامییه همایش ملی کتیبه سرباز و نیز رویداد ملی آیین ناملموس چوگان را از دیگر رویداد‌های مهم حوزه میراث فرهنگی استان در سال جدید اعلام کرد.

وی افزود: هفته میراث فرهنگی از ٢٩ اردیبهشت تا ٣ خرداد ماه برگزار و طی آن اشیای تاریخی کرمان که در موزه ملی ایران قرار دارند به موزه‌های کرمان از جمله باغ موزه هرندی منتقل و در معرض بازدید مردم قرار خواهند گرفت.

دیگر خبرها

  • بهره برداری از ۸۵۰ طرح عمرانی تا پایان سال در اصفهان
  • بهره‌برداری از بازار گل و گیاه ارغوان تا پایان ۱۴۰۳
  • جشنواره چند رسانه‌ای وزارت میراث فرهنگی در کرمان برگزار می‌شود
  • مافیای «بافت تاریخی» به زمین می‌خورد؟
  • بهره‌برداری از حمام بیگ‌جوان چایپاره با کاربری اقامتگاه بوم‌گردی 
  • اجرای ۸۰ طرح مرمتی و عمرانی در آذربایجان‌غربی
  • میراث‌فرهنگی اصفهان باید دوباره زنده شود
  • نمایشگاهی از نیم قرن تلاش برای احیای جلفا
  • بهره‌برداری از حمام بیگ‌جوان چایپاره با کاربری اقامتگاه بوم‌گردی
  • بهره برداری از خانه بهداشت کارگری در دماوند