Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری رویترز با انتشار بخش هایی از مصاحبه تلویزیونی رئیس جمهوری، نوشت: حسن روحانی شب گذشته در مصاحبه ای که به صورت زنده از تلویزیون دولتی ایران پخش شد، گفت: عربستان سعودی، ایران را دشمن معرفی می کند، چون می خواهد شکست های خود در منطقه را بپوشاند.
رویترز به نقل از روحانی افزود: عربستان در قطر، عراق و سوریه و چندی پیش در لبنان ناموفق بوده و می‌خواهد سرپوشی بر شکست ‌هایش بگذارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


به گفته روحانی، ایران، عراق، سوریه و روسیه خط مقاومتی در منطقه تشکیل داده اند که در راستای ثبات فعالیت کرده و پیروزی های بزرگی به دست آورده اند.
رویترز نوشت: روحانی دربخش دیگری از این گفت وگو از واکنش دولت خود به زلزله دو هفته پیش غرب ایران که به چالش بزرگی برای دولت او تبدیل شده است، دفاع کرد. واکنش دولت روحانی به زلزله 7.3 ریشتری که بزرگ ترین زمین لرزه ایران در بیش از 10 سال اخیر بود و صدها تن را کشت وهزاران شهروند ایرانی را مصدوم و مجروح کرد، مستمسکی برای رقبای تندروی روحانی شده که می گویند دولت وی واکنش مناسب یا سریعی به این فاجعه نشان نداده است.
رویترز به نقل از روحانی نوشت: با اینکه وزارت خانه های دولتی، برای آسیب دیدگان اقلام دارویی و امکانات اسکان موقت به مناطق زلزله زده ارسال کرده اند، ولی مشکلات هنوز وجود دارد.
تارنمای رادیو لیبرتی (اروپای آزاد) نیز روز چهارشنبه گزارش داد: «حسن روحانی رئیس جمهوری ایران، عربستان را به تلاش برای انحراف افکار عمومی از «شکست هایش در داخل و خارج با مقصر جلوه دادن ایران در درگیری های خاورمیانه، متهم کرد.
این پایگاه اینترنتی در بازتاب سخنان روحانی به مناسبت صدمین روز فعالیت دولت دوازدهم، افزود: روحانی در یک مصاحبه زنده تلویزیونی گفت: عربستان از طریق دشمنی با ایران به دنبال حل دو مشکل است، نخست می خواهد بر شکست هایش در منطقه و دوم بر مشکلات داخلی خود سرپوش بگذارد. عربستان در قطر، عراق، سوریه و به تازگی در لبنان ناموفق بود و می خواهد شکست های خود را پنهان کند.
رادیو لیبرتی افزود: روحانی در این مصاحبه تلویزیونی تایید کرد که تهران و متحدانش، یعنی عراق، سوریه و روسیه، «دستاوردهای بزرگی در منطقه کسب و از طریق همکاری نظامی، به ایجاد ثبات در منطقه کمک کرده اند. 
خبرگزاری آمریکایی آسوشیتدپرس نیز در بازتاب مصاحبه رئیس جمهوری نوشت: حسن روحانی می گوید دشمنی عربستان با ایران، سرپوشی برای شکست هایش در داخل و خارج است. 
رسانه های خارجی دیگر نیز در بازتاب مصاحبه رئیس جمهوری، خبرهای رویترز و آسوشیتدپرس را بازنشر کرده اند. 
نشریه آمریکایی میدل ایست آی نیز با بازتاب گزارش رئیس جمهوری اسلامی، این سخنان را به نوعی واکنش ایران به اقدامات تندروانه (محمد بن سلمان) ولیعهد جوان عربستان سعودی توصیف کرد که باوجود نزدیک شدن به غرب و حتی اسرائیل، هنوز نتوانسته برای نیل به اهداف منطقه ای خود در خاورمیانه کاری از پیش برد. 
بخش انگلیسی شبکه تلویزیونی الجزیره قطر نیز با پرداختن به همه ابعاد سخنان دکتر روحانی، بیشتر به شکست سیاست خارجی عربستان در به انزوا کشاندن دوحه، پرداخت. 
شبکه خبری ای بی سی نیوز آمریکا نیز در گزارشی مفصل، به اختلافات ایران و عربستان در منطقه پرداخت و سیاست های ریاض را در برابر تهران به ویژه در کشور همسایه و حیات خلوت عربستان یعنی یمن و نیز سوریه، کاملا محکوم به شکست خواند. 
پایگاه خبری و تحلیلی انگلیسی زبان المصدر نیوز یمن روز چهارشنبه در گزارشی اختصاصی، گزارش 100 روزه دکتر روحانی، رئیس جمهوری اسلامی ایران را بازتاب داد. 
در گزارش المصدر نیوز در این خصوص آمده است: حسن روحانی، رئیس جمهوری اسلامی ایران گفت که دولت سعودی برای پوشاندن شکست های سیاسی و اقدامات ناموفق خود در خاورمیانه، کوشش می کند که ایران را محکوم کند. 
این گزارش افزود: دولت عربستان با دشمنی با ایران تلاش می کند دو مسئله را حل کند، ابتدا بر کوتاهی ها و شکست های خود در منطقه سرپوش بگذارد و در عین حال اقدامات ناموفق خود در قطر، عراق، سوریه و به تازگی در لبنان را که همگی ناموفق بودند، پنهان کند. 
رئیس دولت ایران در عین حال گفت: دشمنان توافق هسته ای قدرت های جهانی با ایران (برجام) در منطقه در واقع رژیم صهیونیستی و عربستان بودند که به همراه تندروهای آمریکا، سعی می کنند آنرا به شکست بکشانند. 
وی با اشاره با دشمنی همیشگی عربستان با برجام و تحریک های خارج از منطقه برای ایجاد رویارویی میان عربستان و ایران افزود: ما از هیچ تلاشی برای حفظ برجام دریغ نمی ورزیم و در عین حال پیش بینی می کنیم که در شرایط بحرانی بتوانیم از خود در برابر خطرات احتمالی بخوبی دفاع کنیم.
پایگاه خبری عربی زبان «رای الیوم» در لندن نیز با پوشش بخش هایی از اظهارات روز گذشته (سه شنبه ) رئیس جمهوری کشورمان، به نقل از وی نوشت: عربستان در پرونده های منطقه (خاورمیانه) شکست خورده و در قطر، سوریه، عراق و لبنان ناکام مانده است. همچنین اقدامات ریاض علیه ایران برای سرپوش گذاشتن بر بحران های داخلی عربستان است. 
رای الیوم در ادامه به نقل از روحانی نوشت: سیاست ایران مبتنی بر گفت وگو، برای حل مشکلات منطقه و نه مقابله جویی است. ایران روابط خوبی با همه کشورهای منطقه به جز یکی یا دو کشور دارد و مشکل ریاض با تهران نیز به خود عربستان م ربوط می شود.
رئیس جمهوری ایران تاکید کرد: فروپاشی پایه های اصلی گروه تروریستی داعش، نتیجه همکاری میان ایران، روسیه، عراق، سوریه و ترکیه است و کشورهای محور مقاومت، پیروزی های بزرگی در منطقه کسب کرده اند.
پایگاه خبری «عربی 21» امارات نیز سخنان روحانی را پوشش داد و به نقل از وی نوشت: عربستان در قطر، عراق، سوریه و در نهایت لبنان ناکام مانده است و از این رو می خواهد بر شکست هایش سرپوش بگذارد و ایران را دشمن خود معرفی می کند.
بخش عربی خبرگزاری روسی اسپوتنیک نیز سخنان رئیس جمهوری ایران را منعکس کرد و به نقل از وی نوشت: عربستان ایران را به عنوان دشمن معرفی می کند زیرا می خواهد بر شکست هایش در منطقه سرپوش بگذارد.
روحانی افزود: عربستان در قطر، عراق و سوریه و به تازگی در لبنان موفق عمل نکرد و در هیچ کدام از این کشورها پیروزی به دست نیاورده است.
دیگر رسانه های عربی شامل بخش عربی شبکه الجزیره قطر و بی بی سی نیز سخنان سه شنبه شب رئیس جمهوری کشورمان را پوشش داده و مطالب مشابهی منتشر کرده اند.

 

منبع: افکارنيوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۸۷۵۴۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ترامپ سر به سر ایران خواهد گذاشت؟ /هشدار رسانه اصلاح طلب به دولت رئیسی درباره ۲ خطر در کمین ایران

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، روزنامه اصلاح طلب هم میهن در گزارشی نوشت؛

مجلۀ آمریکایی تایم در گفت‌وگویی اختصاصی با دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری پیشین و شاید آیندۀ آمریکا از او دربارۀ برنامه‌های دورۀ دوم در صورت پیروزی پرسیده است. از این مصاحبه چنین برمی‌آید که از آنچه در دورۀ اول انجام نداده نه‌تنها پشیمان نیست که قصد دارد با قاطعیت ادامه دهد و این بار بی‌ملاحظات قبلی و حتی سخن از تلافی هم به میان آورده است.

بازگشت ترامپ به‌عنوان یکی از جدی‌ترین خطرات برای اروپا هم مطرح شده و از این رو تنها ایران در معرض تهدید او قرار ندارد و اگرچه هنوز با قاطعیت نمی‌توان گفت بازگشت او قطعی است اما باید برای بازگشت او سناریوهایی تدارک دید و باور به اینکه همه‌شان مثل هم هستند در دوران بلوغ جمهوری اسلامی پذیرفتنی نیست.

مهمترین خطر بازگشت ترامپ برای ایران برخلاف تصور این نیست که امکان احیای برجام را منتفی می‌سازد چون همین حالا هم بخت احیای برجام بالا نیست. اگر ترامپ بازگردد دو خطر اصلی متوجه ایران خواهد بود و جا دارد به این دو بیاندیشند:

نخست اینکه به احتمال زیاد تکلیف اوکراین را یک‌سره می‌کند و بعید است بگذارد جنگ اوکراین بیش از این ادامه یابد. حال با تسلیح و تجهیز بیشتر یا توافق با روسیه اما این وضع بعید است ادامه یابد. در این حالت ایران نمی‌تواند مانند حالا نفت صادر کند. اگر صادرات نفت خام ایران از ۲۰۰ هزار بشکه در اواخر دولت روحانی به یک میلیون بشکه در روز رسیده (و آمار رشد اقتصادی‌ای که دولت به آن می‌بالد نیز ناشی از همین است) به خاطر این نیست که جو بایدن چشم خود را به روی فروش نفت به چین بسته بلکه ناشی از جنگ اوکراین است که نمی‌توانند هم‌زمان خریداران و مشتریان را از چند نقطه در تنگنا بگذارند و محدودیت‌های بندر درگیر جنگ را جای دیگر باید جبران کنند. پس مهمترین آسیب ایران می‌تواند کاهش فروش نفت باشد آن هم نه به خاطر منتفی شدن برجام که به سبب تعیین تکلیف جنگ اوکراین.

نکته دوم اینکه ایران از سه تحول بازگشت طالبان در افغانستان، جنگ اوکراین و غزه سود برده و در اصطلاح فوتبالی سه بر صفر جلوست و ترامپ اگر بخواهد سر به سر ایران بگذارد این برتری سه بر صفر را باید از بین ببرد. چگونه؟ اول: ناامن کردن مرزهای شرقی و تضعیف بازار هرات. دوم: تغییر وضعیت غزه به‌گونه‌ای که ایران از آن سود نبرد و سوم: همان که در بالا اشاره شد: اوکراین.

به یاد آوریم که در سال ۱۳۵۹ و در همان مجلس اول دو نماینده با دو دیدگاه کاملاً مخالف در غالب امور داخلی در مورد مشترکی هشدار دادند و آن هم این بود که بعد از مرگ شاه ادامه گروگان‌گیری آمریکایی‌های شاغل در سفارت سالبه به انتفاء موضوع است و موجب روی کار آمدن رقیب جیمی کارتر خواهد شد.

دکتر ابراهیم یزدی و شیخ محمد منتظری نمایندگان تهران و نجف‌آباد تأکید داشتند استمرار ریاست‌جمهوری جیمی کارتر به سود ماست نه روی کار آمدن رونالد ریگان ولی تفکری که باور داشت تفاوتی با هم ندارند رفتاری وارونه داشت و کاری کردند که نه‌تنها ازاین برگ به سود ایران و کارتر استفاده و او وام‌دار جمهوری اسلامی در دوره دوم نشود بلکه به عکس درست روزی گروگان‌ها در فرانکفورت تحویل فرستادگان واشنگتن شدند که پیروزی ریگان مسجل شده بود و در پی آن سه دورۀ پیاپی کاخ سفید در اختیار جمهوری‌خواهان بود (دو دوره ریگان و یک دوره بوش پدر).

در حال حاضر ایران نمی‌تواند برای ماندن بایدن کار خاصی انجام دهد مگر آنکه نقش ویژه‌ای در غزه یا اوکراین ایفا کند اما باید برای فردای احتمالی ترامپ سناریو داشت؛ فردایی که ترامپ درصدد جبران آن برتری در سه حوزه برخواهد آمد و اگر نه برتری که انتفاع. از تحول افغانستان نفع امنیتی و اقتصادی (بازار هرات و اضافه شدن به بازار سلیمانیه)، از تحول اوکراین نفع سیاسی و اطمینان از وتوی قطعنامه‌ها در شورای امنیت سازمان ملل و از غزه نفع سیاسی چراکه اکنون به جای پیمان ابراهیم و نزدیک شدن اسرائیل به مرزهای ایران دانشگاه‌های آمریکا و حتی کانادا شاهد اعتراضات سراسری است و تکاپوی تشبیه حماس به داعش به شکست انجامیده و موج حمایت از فلسطینی‌ها همه جا برخاسته است.

مهمترین مراقبت و هوشیاری وزارت خارجه باید حفظ همین سه موقعیت باشد تا ترامپ آنها را منتفی نکند و به هدر ندهد. در اصطلاح فوتبالی مراقب سه گل خودمان باشیم! در غزه البته با فاجعه انسانی روبه‌روییم و در اوکراین در اندازه‌ای کمتر. مراد از سه گل در اینجا برتری در سیاست خارجی و تغییر موازنه قدرت است.

۲۷۲۱۸

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902918

دیگر خبرها

  • بازتاب حضور گروسی در ایران در رسانه‌های بین‌المللی
  • بازتاب حضور گروسی در اصفهان در رسانه‌های بین المللی
  • اقلیم کردستان: روابط تاریخی ما را به ایران پیوند داده است
  • کفتارهای سیاسی بر سر جنازه یک دختر نوجوان | بی‌اخلاقی رسانه‌های بیگانه درباره نیکا شاکرمی
  • لاوروف: نتایج انتخابات آمریکا بر تمایل برای تحمیل «شکست استراتژیک» به ما اثری ندارد
  • ترامپ سر به سر ایران خواهد گذاشت؟ /هشدار رسانه اصلاح طلب به دولت رئیسی درباره ۲ خطر در کمین ایران
  • تلاش جمعی ایران، عربستان، ترکیه، اندونزی و مصر برای پایان جنگ در غزه
  • رویکرد دوگانه رسانه‌های بیگانه
  • پیروزی نوشاد عالمیان مقابل رنکینگ ۲۹ جهان در مسابقات عربستان
  • چرا دویچه وله از ایران عصبانی است؟